Jump to content

Atsiliepkit kas perkat ozku mesa.


rolandys

Recommended Posts

  • po 1 mėnesio...
  • po 7 mėnesių...
  • po 2 savaičių...
  • po 8 mėnesių...
  • po 2 savaičių...

Nepatariu valgyti ožkos ar ožio mėsos jeigu ne pats užauginai. Tūlas kaimietis kiaulieną įvertina tik tada kai pats užaugina. Teatras prasideda nuo rūbinės, ožkos mėsos skonis nuo bestresinio papjovimo. Kraujo nuleidimas, mėsos ataušinimas, porcijavimas. Marinavimas, vyne ar viskyje, žalios ar saliami pavidalu valgymas štai kur ožkos mėsos skonis. Gurmanai pripažįsta tik jaunų ožiukų ar ožkyčių ( iki metų) mėsos gerą skonį. Senesni gyvūnai vertinami kaip plėšrių gyvūnų maistas ar perdirbimo pramonei. Jaunų gyvūnų mėsa delikatesas kaip bebro ar jaučio uodega, avino kiaušiniai. Jeigu nesuprantate kas yra delikatesas tai nepradėkite su skanėstais. Pirdolinkite vištų sparniukus su moteriškumo hormonais ar dešrą be mėsos, kad neturėsite palikuonių tai jau jūsų problemos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Mano praktikas parodė, kad už ėrieną ožkiena yra daug kietesnė.

Mėsos valges esu įvairios: šerniena, stirniena, bebriena ir t.t . Šonkauliukai guminiai, lyginant su kitais gyvūnais. Tad sukišau savo abu ožiukus į dešras ir tuo likau patenkintas. Daugiau su jais nebeužsiimsiu, nes laikant su avinais daro pastovų bordaką, mėsos išeiga apgailėtina: 8 mėn. ožiuko 8-9 kg grynos mėsos. Pjoviau humaniškai, šūvis į galvą. Brandinau viena parą, 5C temperatūroje, kitą 3 paras. Tai tiek mano patirties, kaip sakoma kiekvienam savo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ozkinis piktas ant viso svieto, juk aiskiai parasyta kad zmones laukia kad gimtu ozkiukai, o ne nukarse 10 metu oziai. :lol: O jei valgoma "chuj,pyzda i chvost" - tai nereiskia kad esi gurmanas.

Apsiverkiau :DDDDDDDD

Man asmeniškai ožkiena nelabai tiko (7 mėn. amžiaus). O ėriukai mano ūkyje retai kada 9 mėn amžiaus sulaukia. Vieną kitą rūkymui palieku. bet ir tai nelabai apsimoka juos ilgai auginti. Šiais metais gaminom namie parūkytas ėrienos dešreles ir šalto rūkymo dešras. Dešras dar pavytinau savaitę... Nu.... Pasaka. Jokios kiaulienos lašinių nedėjau. Tik gryna ekologiška ėriena... Pasaka, o ne skonis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Visada vertinu oponentų nuomonę. Sutinku, kad ožkiena yra nesveika ir nenaudinga. Brudas ir tiek. Žmonės mirdavo badu, bet ožkienos ir mulo mėsos neėsdavo. Kieta, smirdanti mėsos išeiga nedidelė. Rodė per televiziją Alytaus veislininką, kuris varė sėkmingą biznį šunis iš prieglaudų imdamas. Paruošdavo šuniukų mėsytę ir į namus pirkėjams. Taip galite ir ožkienos nusipirkti su šunies DNR. Geriau pirkite vokišką ir itališką jautieną (arklieną). Paragausite rumunijos čigonų paruoštos arklienos. Gyvi liksite, bet bobos nebereikės, nes čigonai kuinų gydymui vartoja nežmoniškai stiprius vaistus ir antibiotikus. Bobų nebereikės, tai ir šankerio nepasigausite.

Lietuvoje 10 ūkių augina virš 1000 avių. Ten ir pirkite sveiką ir skanią avieną. Šunienos ar kuino mėsos ten negausite. Kai daug augina ir mėsos kainos normalios.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ozkiukus pjovem 6 men, mesos iseiga 11-12kg, net riebaliuko buvo. valgiau pirma karta ir galiu pasakyti, kad mesa sultinga, skani, net nesitikejau. dali ozkienos pardavem, tai dar ir dabar teiraujasi, kada vel turesim, o ir kaina nemenka buvo uz kg.. zinoma, jei pjaunat sena ozi ar ozka, tai nereik tiketis kazko is fantastikos srities.. taip kaip ir is betkokio kito seno gyvulio..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...