Jump to content

Patiekalai iš triušienos


Recommended Posts

  • Atsakymai 72
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

ir aš vasara bandziau apvirta triušiena troškint baltajame vyne

su tokiu darzoviu padaziu; kubeleis supjaustytos morkos, svogunas, moliugas

dar krapai, petrazoles

viskas pakepinta, sudeta triušien, uzpilta stikline vyno ir patroškinta

mums tai patiko :lol::lol:

maziems tik buvo be vyno :lol::lol:

Labai gerai vyną pakeičia obuolių sultys. :eusa-dance:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...
  • po 1 mėnesio...

Prikisti puslitrini stiklaini triusienos.Ideti tarp mesos 2lauro lapelius, keliata juoduju pipiru zirneliu ,ipjaustyti 2nemazas cesnako skilteles,ideti nubraukta sauksteli druskos ir uzpilti sauksta vandens.Stipriai uzsukti,arba uztaisyti su aparatu metaliniais dangteliais.Deti i autoklava.Autoklava pripilti vandens kad butu apsemti visi stiklainiai ir sandariai uzsukti autoklava.Su pompa pripusti per tam skirta vintili 2atmosferas oro ir kaitinti ant ugnies iki 115laipsniu karscio.Paskui staigiai istaukti malkas ir palikti atvesti kol temperatura nukris iki 30laipsniu ir liks maziau negu 1,5atmosferos spaudimo.Ziema atausta per nakti o vasara per para.Is autoklavo labai pamazu isleisti ora(leisti mazdaug apie 5min)nes kitaip nusokines visi dangteliai ir darbas bus per niek.Tada atidaryti autoklava isimti stiklainius ir skanaus!Jei dangteliai uzsukami ne pro sali dar butu papildomai juos perverzti ir pertikrinti(del visa ko)Man gavosi!Labai skanu :eusa-clap:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
Ar esate kas nors vytine triusi?

As siuo metu vytinu. Dariau sitaip- nuo triuso ispjausciau kaip galima daugiau file, psaudziau truputi daugiau negu iprastai kepant, ir padejau parai i saldytuva. Po to itryniau truputi cili pipiru ir katilineje patieses kepimo popieriaus isdelioju ant peciaus ant mazdaug 70 laipsniu pavirsiaus. Po nakties plonesni gabaliukai jau buvo isivytine. Skonis labai patiko. Bus super uzkandele prie alaus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar esate kas nors vytine triusi?

As siuo metu vytinu. Dariau sitaip- nuo triuso ispjausciau kaip galima daugiau file, psaudziau truputi daugiau negu iprastai kepant, ir padejau parai i saldytuva. Po to itryniau truputi cili pipiru ir katilineje patieses kepimo popieriaus isdelioju ant peciaus ant mazdaug 70 laipsniu pavirsiaus. Po nakties plonesni gabaliukai jau buvo isivytine. Skonis labai patiko. Bus super uzkandele prie alaus.

Net seiles kauptis pradejo :P O jeigu ciela triusi vytint, issivytintu?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
Sveiki,kolegos.Noriu paklausti,kur panaudojate triušio taukus.Kažkaip niekur nerandu naudingos informacijos.Zuikio taukai vertinami,o mūsų triušio?

Seip ZUIKIO ir triusio taukai skiriasi :( . Jie nera LYGIAVERCIAI .

Galbut nezinojai ,kad zuikis ir triusis NESIKERGIA . Nors jie yra labai panasus . Tad ju mesos , tauku ...ir visu kitu produktu vertes yra skirtingos .Skoniai net skiriasi .

Dali tauku panaudoju suniukui koses paskaninimui , dali i farsa triusienos kotletu gamyboi ,dali i farsa triusienos viniotiniu gamybai ...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

As uzvakar viriau triusienos saltiena.Pastebejau,kad isvirus pusiau numesinetus kaulus,atvesintas sultinys virsta drebuciais.Na tie drebuciai ne tokie jau kieti kaip pvz.kiaulienos kaulu ir galvos,bet pakankamos konsistencijos,kad susidarytu saltiena.Taigi paemiau 4triusiu kaulus(tokiuos pusiau numesinetus del farso)ir viriau su druska, lauro lapais ir pipirais kol mesa pradejo lengvai skirtis nuo kaulu.Nusunkiau sultini,mesa nulupiau nuo kaulu,smulkiai supjausciau,sudejau i dubenelius ir uzpyliau sultiniu.Sustingo ir is dubenelio buvo galima lengvai isversti.Skonis labai geras,visiems patiko.Na tik tiek,kad gal truputi minkstoka nei kitos saltienos,todel manau ateity verdant idesiu koki pakeli zelatinos del visa ko. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As uzvakar viriau triusienos saltiena.Pastebejau,kad isvirus pusiau numesinetus kaulus,atvesintas sultinys virsta drebuciais.Na tie drebuciai ne tokie jau kieti kaip pvz.kiaulienos kaulu ir galvos,bet pakankamos konsistencijos,kad susidarytu saltiena.Taigi paemiau 4triusiu kaulus(tokiuos pusiau numesinetus del farso)ir viriau su druska, lauro lapais ir pipirais kol mesa pradejo lengvai skirtis nuo kaulu.Nusunkiau sultini,mesa nulupiau nuo kaulu,smulkiai supjausciau,sudejau i dubenelius ir uzpyliau sultiniu.Sustingo ir is dubenelio buvo galima lengvai isversti.Skonis labai geras,visiems patiko.Na tik tiek,kad gal truputi minkstoka nei kitos saltienos,todel manau ateity verdant idesiu koki pakeli zelatinos del visa ko. :D

Ačiū Linute už patarimą. Vakar išbandžiau ir aš. Gavosi liuks :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...