Jump to content

Patiekalai iš triušienos


Recommended Posts

Mano triušiukai prieš žiemą kaip reikiant apaugo lašinukais :D Pamėginau tuose taukuose bulves kepti, paštetą gaminti - niaaaammmmm :D

Na o šventėms tokį receptėlį sukūriau:

mėsą nuėmiau nuo kaulu, supjausčiau juostelėmis, truputėlį pasūdžiau, pagardinau maltais pipirais, čiobreliais, raudonėliu. Iš kepenėlių (triušiuko neužteko, tad naudojau ir vištų kepenėles), triušio taukų, svogūno, česnako pagaminau įdarą, jį pagardinau pipirais, garstyčių milteliais, šlakeliu brendžiuko. Maximoj nusipirkau jau supjaustytos šviežios šoninės. Va iš viso šito prisukau suktinukų : į plonai išmuštą šoninę klojau sluoksnį triušienos, porą šaukštelių kepenėlių įdaro, suvyniojusi dar pavoliojau kviečių sėlenėlėse ir kepiau orkaitėje. Padažas - grietinėlės ir mėlynojo sūrio. Garnyrui - mažos ( tos, kurios net sėklai netinka :eusa-whistle: ) orkaitėje keptos bulvytės ir triušių taukuose apkepintos mano pačios išaugintos šparaginės pupelės :D Be galo skanu buvo dar ir dėl to, kad beveik viskas pačių išauginta :eusa-dance:

Nu Jurkis žinok man jau beskaitant seilės tysti pradėjo. :D Atsispausdinau. Bandysiu prie progos. :eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 72
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Mano triušiukai prieš žiemą kaip reikiant apaugo lašinukais :D Pamėginau tuose taukuose bulves kepti, paštetą gaminti - niaaaammmmm :D

Na o šventėms tokį receptėlį sukūriau:

mėsą nuėmiau nuo kaulu, supjausčiau juostelėmis, truputėlį pasūdžiau, pagardinau maltais pipirais, čiobreliais, raudonėliu. Iš kepenėlių (triušiuko neužteko, tad naudojau ir vištų kepenėles), triušio taukų, svogūno, česnako pagaminau įdarą, jį pagardinau pipirais, garstyčių milteliais, šlakeliu brendžiuko. Maximoj nusipirkau jau supjaustytos šviežios šoninės. Va iš viso šito prisukau suktinukų : į plonai išmuštą šoninę klojau sluoksnį triušienos, porą šaukštelių kepenėlių įdaro, suvyniojusi dar pavoliojau kviečių sėlenėlėse ir kepiau orkaitėje. Padažas - grietinėlės ir mėlynojo sūrio. Garnyrui - mažos ( tos, kurios net sėklai netinka :eusa-whistle: ) orkaitėje keptos bulvytės ir triušių taukuose apkepintos mano pačios išaugintos šparaginės pupelės :D Be galo skanu buvo dar ir dėl to, kad beveik viskas pačių išauginta :eusa-dance:

Nu Jurkis žinok man jau beskaitant seilės tysti pradėjo. :D Atsispausdinau. Bandysiu prie progos. :eusa-clap::eusa-clap::eusa-clap:

Skanaus :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
  • po 3 savaičių...

Su saslykais paprastai: issipjaustineji mesyte nuo uzpakaliniu koju, nugaros (tik gaila, kad daug triusiu reikia, norint normalu kieki saslyku issikept), ir uzmarinuoji svelniai kaip saslykus. As dejau prieskoniu, svogunu ir majonezo. Palaikiau per nakti ir kepiau. Tai tokiu skaniu saslyku is jokios mesos nesu valgiusi :eusa-dance:

Vieni pirkejai is musu sake, kad farsa gaminasi ir kotletus kepa. Irgi daug mesos reikia. Bet gal kada reiks pabandyt.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Triušis

Triušį supjaustom gabaliukais (čielas triušis tai apie 1,6kg) ir pakepinam ant sviesto 100gr apie 30 min uždengtoje keptuvėje ( išskiria sultis)

Susipjaustom svogūno ir patarkuojam morkų ir pakepinam ant sviesto irgi apie 100gr sviesto

Tada į puodą dedam sluoksnį kepintų morkų su svogūnais galima dar patarkuoti obuolį ir įpjaustyti truputį moliūgo ant viršaus dedam apkepinto triušio gabaliukus padruskinam, papipirinam, baziliko, mairūno, lauro lapų, kvepentis pipiras ir ant viršaus uždedam kepintas morkas su svogūnais ir užpilam iš keptuvės sviestą su mėsytės sultimis uždedam grietinės apie 100grir majonezo 100gr įpilam stiklinę vandensuždengiam puodą ir troškinam apie 1val ant silpnos ugnies

Skanaus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Sveiki mieli triusininkai. Tai va siendien kepiau triusienos saslyka. Vakar zmona uzmacavojo apie 2,4kg. triusy sukarpius y gabalukus su visais kaliukais. Visokiausiu prieskoniniu zoliukiu sumaise su kokiais 4 saukstais aliejaus ir yspaude puse citrinos sultis, viska ismaise ir uzmarinavo triusiena. Para palaikius siandien kepiau ant groteliu. Skonis pasakiskas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...

Troškintas triušis itališkai „Coniglio fricassea“

Paskelbta 10-09 05:05, vizitų: 7, komentarų: 0.

Triušis 1 vnt.

Kvietiniai miltai 100 g

Sviestas 50 g

Alyvuogių aliejus 100 ml

Svogūnėliai (Shallots) 100 g

Salierų stiebai 150 g

Bulvės 4 vnt.

Grybai 200 g

Baltasis sausas vynas 100 ml

Čiobreliai (švieži) 1 pagal skonį

Raudonėliai (švieži) 1 pagal skonį

Druska 1 pagal skonį

Pipirai 1 pagal skonį

......................................

PARUOŠIMAS

1 Triušį supjaustykite gabalais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose.

2 Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu ir kepkite triušio gabalėlius, kol jie įgaus auksinę spalvą.

3 Svogūnėlius ir česnakus nulupkite, morkas ir bulves nuskuskite, taip pat plonai nuskuskite salierų stiebus.

4 Svogūnėlius supjaustykite smulkiais kubeliais, česnakus susmulkinkite, morkas ir bulves supjaustykite kubeliais, salierus - griežinėliais, pievagrybius supjaustykite stambiai.

5 Į puodą įpilkite truputį aliejaus ir apkepkite jame svogūnėlius. Tada į puodą dėkite daržoves - morkas, bulves, salierus ir grybus ir trumpai apkepkite.

6 Ant daržovių supilkite vyną, berkite smulkintus česnakus ir ant viršaus sudėkite apkeptus triušio gabalėlius. Palengva kaitinkite, kol vynas nugaruos, tada į puodą įpilkite vandens, dėkite čiobrelius, raudonėlius, berkite druskos, pipirų, puodą uždenkite dangčiu ir viską troškinkite apie 30 minučių.

7 Kai troškinys bus gatavas, mėsą ir daržoves išgriebkite iš sultinio. Į puodą su likusiu sultiniu supilkite grietinėlę ir virkite, kol padažas sutirštės.

8 Triušieną ir daržoves patiekite su grietinėlės padažu. Skanaus.

..........................................

http://receptai.iki.lt/lt/tv/susitikime ... laidos?mon

th=3&date=2011-03-30

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Mums labai labai patiko taip pagamintas triušis:

Supjaustom triušį kuo smulkesniais gabalėliais, sutarkuojam per burokinę tarką vieną svogūną ir vieną morką, dedam ant triušio gabalėlių, užpilam porą šaukštų majonezo ir porą šaukštų pomidorų padažo (geriausia Kėdainių ypatingas arba aštrus, bet šiaip pagal skonį), druskos, pipirų ir prieskonių kokius paprastai mėgstat ir naudojat. Marinuojam 1-2 paras (bet manau galima ir anksčiau). Tada ant troškintuvo dugno griežinėliais supjaustom dar 1-2 morkas, po to triušienos masę dedam į troškintuvą, įpilam pasūdyto vandens, kad apsemtų pusę masės ir į orkaitę apie 1,5 val. Ant galo troškinimo įpilam 1 indelį 200g. grietinėlės. Dar truputį patroškinam ir viskas. Labai skaniai gavosi, triušis net byrėjo nuo kaulų. Pabandykit, gal ir jum patiks. :eusa-clap: Svarbiausia mažai darbo, paparasti produktai, o rezultatas ne prastesnis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 4 mėnesių...
  • po 3 mėnesių...
  • po 5 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...