Jump to content

Linute

Nariai
  • Pranešimai

    107
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie Linute

  • Gimtadienis 10/06/1981

Vartotojo informacija

  • Pomėgiai
    mezgimas,kulinarija ir konditerija,naminiai gyvunai,knygos

Miestas

  • Miestas
    Birzu raj.

Linute pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

1

Reputacija

  1. As uzvakar viriau triusienos saltiena.Pastebejau,kad isvirus pusiau numesinetus kaulus,atvesintas sultinys virsta drebuciais.Na tie drebuciai ne tokie jau kieti kaip pvz.kiaulienos kaulu ir galvos,bet pakankamos konsistencijos,kad susidarytu saltiena.Taigi paemiau 4triusiu kaulus(tokiuos pusiau numesinetus del farso)ir viriau su druska, lauro lapais ir pipirais kol mesa pradejo lengvai skirtis nuo kaulu.Nusunkiau sultini,mesa nulupiau nuo kaulu,smulkiai supjausciau,sudejau i dubenelius ir uzpyliau sultiniu.Sustingo ir is dubenelio buvo galima lengvai isversti.Skonis labai geras,visiems patiko.Na tik tiek,kad gal truputi minkstoka nei kitos saltienos,todel manau ateity verdant idesiu koki pakeli zelatinos del visa ko.
  2. Maniškio šuns antras slaptas vardas"rietavas" , nei aš lupu triušius nei ką. Eina pilnai ir triušiai ir broileriai, kartais ir dedeklė kokia papuola. Tik paskutiuniu metų vargšui tenka tenkintis sausu daviniu, man gerai, kai neserga ir nekrinta, jam nelabai įtariu.... , tegu biški dietos pasilaiko, o tai meitelis tuoj kartu su visu voljeru pradės lakstyt.... Pritariu 100% As net 2tokius sanitarus turiu po 40kg.Sutreskina su visu kailiu,paskui miega puse dienos ir sargo darba pamirsta
  3. Prikisti puslitrini stiklaini triusienos.Ideti tarp mesos 2lauro lapelius, keliata juoduju pipiru zirneliu ,ipjaustyti 2nemazas cesnako skilteles,ideti nubraukta sauksteli druskos ir uzpilti sauksta vandens.Stipriai uzsukti,arba uztaisyti su aparatu metaliniais dangteliais.Deti i autoklava.Autoklava pripilti vandens kad butu apsemti visi stiklainiai ir sandariai uzsukti autoklava.Su pompa pripusti per tam skirta vintili 2atmosferas oro ir kaitinti ant ugnies iki 115laipsniu karscio.Paskui staigiai istaukti malkas ir palikti atvesti kol temperatura nukris iki 30laipsniu ir liks maziau negu 1,5atmosferos spaudimo.Ziema atausta per nakti o vasara per para.Is autoklavo labai pamazu isleisti ora(leisti mazdaug apie 5min)nes kitaip nusokines visi dangteliai ir darbas bus per niek.Tada atidaryti autoklava isimti stiklainius ir skanaus!Jei dangteliai uzsukami ne pro sali dar butu papildomai juos perverzti ir pertikrinti(del visa ko)Man gavosi!Labai skanu
  4. Linute

    Anekdotai...

    Pries kelis metus pasistatem stiklini siltnami.Pavasari parskrido gandras ir kad ims krutine trankytis i siltnamio stiklus.Tik pasisiausia visas nusipurto,susnypscia ir trenkia Taip gal butu ir visus stiklus isbarskines,kol supratom priezasti.Pasirodo jis ten mato kaip vedrody savo atspindi ir mano,kad cia kitas gandras(tipo konkurentas) ir puola Apdejom siltnami medinemis kartelemis apsaugai,tai jis apibega kelis ratus apie siltnami pasiputes kaip kalakutas pasnypscia,o pulti jau nedrysta.Aplinkui tik juoda taka ismyne Pamates,kad nieko cia nebus eme atakuoti stoga.O stogas buvo plevele dengtas.Tai chuliganas taip snapu ja sukapojo,kad atrode kaip susaudyta.Teko ir stoga kartelemis gelbeti,dar zoles uzmetem,kad ne taip masintu gandra tas pleveles blizgesys.Kai jau siltnamis uzmas kuotas-nebeliko gandrui chuliganui ka daryt.Tada isejo bjaurybe po sodyba aibiu kresti.Pirties durys zemos,dar su langeliu.Pamate nenaudelis ir kale snapu!Langelis ir subyrejo Sedim virtuveje vakariene valgom,ziurim per soda gandras isdidziai pas kaimyne i jos kiema nukeliauja.Juokiames,sakom ka dabar pridirbs... Kita diena ateina kaimyne ir klausia vyro ar jis neturi atliekamo stiklo Jos troba sena,languciai mazi ir zemi,tai gandras ir jai stiklus patvarke :lol:Ir visa vasara taip gyvenom.Ir juokemes ir pykom.Buvo ir agurkai pralesti ir svogunai israuti.Kol tas nesveikelis lakste po sodybas jo patele nevaisinga liko ir gandriuku neperejo.Snaude sau lizde ir matyt gailejosi toki durna vyra turinti :pray:Kam papasakoju sia istorija visi juokiasi ir netiki,vadina anekdotu.Tai ir nutariau uzrasyti cia.Gal atsiras per lietuva daugiau zmoniu su tokiais ar panasiais nuotikiais.Aciu Dievui kitais metais jau sita porele nesugryzo.Gal nutare kitur langus padauzyti
  5. Linute

    Triušių ligos

    Linute, labai gaila dėl nesėkmių. Nesu su tuo susidūrusi. Bet gal gimdymo takus apžiūrėjai? Kažkaip galvočiau. kad čia problema. Ar vaisiai nenyko viduj? Gal negyvi buvo ir kraują užkrėtė? Deja, tai tik spėlionės Na,kad viskas buvo tvarkoj.Vaisiai gimdoje normaliai isivyste,jokiu istrigimu takuose ar pan.Tos kepenys tik negrazios buvo,tarsi kokio uzdegimo apimtos.Na,bet jau kaip ir viskas gerai su kitom patelem.Aciu Jums.
  6. Linute

    Triušių ligos

    Na tfu,tfu,tfu.Daugiau nepasitaike jau,kad kristu.Visos jau apsitriusiavo.Kurios geros motinos tos ir augina,kurios netike buvo, tai ir ismete,ir susalde.Pasitaike ir praradimu ir atradimu.. Pavasaris veluoja, ka jau darysi..Aplinka nepalanki.Aciu visiems kas atsiliepete ir nepatingejote parasyti.
  7. Linute

    Triušių ligos

    Sveiki.Krenta triusingos pateles likus 1-2dienom iki atsivedimo.Jokiu ligos pozymiu nera.Eda normaliai o po keliu val.randu kritusia.Iskrodus radau paburkusias raudonu plemu ir zidineliu apimtas kepenis.Visi kiti organai sveiki.Pagal aprasymus panasu i listeroze,bet bluznis grazi ir baltu taskeliu kepenyse nera.praradau jau 2pateles.gal kas esat susidure su kazkuo panasaus?
  8. Kai kada parodysiu,mat reikia nufotagrafuoti.Foto aparato neturiu,teks telefonu bandyti.
  9. Linute

    ORAI

    Greiciau tas pavasaris ateitu!Pasarai eina i pabaiga!Augintiniai prasyte prasosi zoles ir silumos!Sinoptikai deja nieko gero dar nezada..Velykos matyt bus dar ant ledo..O gaila..
  10. As tai mezgu.Man tai padeda pailseti ir atsipalaiduoti po itemptos darbo dienos.Mezgu salius,megztinius,liemenes,kojines,pirstines sau ir kitiems.Dar auginu triusius.Tai 2pagrindiniai mano hobiai.
  11. Linute

    Triušių auginimas

    siandien skerdeme triusius ir storosiose zarnose buvo kirminu.Mazu smulkiu panasiu i is musiu kiausineliu isiritusias kirmelaites.Per tiek metu kiek auginu triusius tai pirmas atvejis.triusiai laikomi vieni ant tin klo,kiti ant karaiko kuri keiciam kas antra diena..nuo vabzdziu ir kiek imanoma saugom.Su zole patenka tu kirminu kiausineliu tikrausiai nes auginu ekologiskai.Seriu zole darzovem,grudais ir t.t.Nulekiau i vet.vaistine,ten daktaras tik peciais pagusciojo ir dave miltuku Dehelman.Ju info lapelyje neparasyta apie tinkamuma triusiams,tik kitiems galvijams.Pabijojau duoti... Gal kas esate su tuo susidure?Pasidalinkite.
  12. Linute

    Triušių ligos

    2men.triusiuku kepenys raudonojo burokelio(bordo)spalvos,kraujingos.Visi kiti organai sveiki.Jokiu simptomu,kad sirgtu nera.Visi eda godziai,atrodo sveiki.Ateini serti ir randi lavona.Kas tai?Maras,kepenu uzdegimas,ar dar kas nors?Gaista kolkas ne masiskai per 3dienas vienas triusiukas.Tokiu lavonu turiu jau 4.ir visi tokiom kepenim.
  13. vat tas ir yra..Tikra sienapjute..Neskiepyti serga,skiepyti vis tiek sega,tai kuo dar galima be tiketi.Imti knisinetis del vakcinos tinkamumo ir ka tu paprastas zmogus laimesi..Ziema veisi,vasara pjauni,tik tos variantas lieka.Viskas mutuoja,keciasi ir ligos ir patys triusiai.
  14. Seniai cia nesilankiau..Po to,kai pernai rudeny mano skiepytus triusius''nusienavo''zzziauri miksomatozes forma padariau keliata pastebejimu.1)Kiekvienais metais skiepyti triusiai serga tik formos buna sunkesnes arba lengvesnes.2)Vienvalentes vakcinos amzinai neturi veterinarai,tenka skietyt dvivalente,o tai nera gerai pagal literatura.Uz tai ir serga,kad neisivysto pakankamas imunitetas.3)Susidaro toks ispudis,kad triusius lietuvoj beimanoma auginti tik ziema,tada nors ligu nebuna.Kas augina fermose su visa apsauga nuo vabzdziu tada gal viskas ir kitaip.4)Neomostosan vabzdziai jau nebebijo,matyt iprato,gali purkst sia vasara kiek nori,jau nebeveikia.5)Daug kas jau atsisako triusiu auginimo vien del sitos miksomatozes nes jau uzknisa visiems kas met uzmusinet dar vos paaugusius triusius. Na o as skiepiju purskiu nuo vabzdziu,dar pastogeje deginu zvakes vabzdziu atbaidymui,dangstau uzuolaidom.Vienu zodziu zaidziu,bet kas belieka..Jei susirgs tai bent jau sazine negraus,kad padariau viska ka galejau.Nenusiminkite kolegos tiusininkai visu tokia dalia..
  15. Linute

    Kergimas

    yra sakoma,kad normalus kruvis patinui 2kergimai per diena.Jei buna 5ir daugiau,tai patinas turi buti labai gerai seriamas.Bet tai taikoma kas veisia pastoviai ir turi daug pateliu.Na ,o kas skiria 1patinui 5 ar 10pateliu,tai problemos nera.Svarbu kad jos visos rujotu mazdaug tuo paciu metu(kas retai buna).Viena imeti pas patina vakare,kita ryte ir tvarka.Nereikia ten laikyti abieju suleidus visa para.Ir patinas varginasi be reikalo ir patelei jau nusibosta kai visa para ja minko.Be to nerujojancios triuses niekaip nesukergsi tai kam varginti gyvunus ir eikvoti ju energija.O ir patinas ilgai ilsedamasis ir nedirbdamas nutunka,aptingsta,o paskui jau niekas jam nebeiseina..Tada triuse pati ji daro..
×
×
  • Create New...