Jump to content

Dramblys4

Nariai
  • Pranešimai

    55
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Pajūris

Dramblys4 pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Saltiena senai gaminam, tik darau kiek kitaip. Nupjaunu galines ir priekines kulses. Taip pat ispjaunu nugarine. Kas liko i greitpuodi kartu su 2 kiauliu kojom. Ir mesos uztenka ir zelatina kieta...
  2. Dramblys4

    Triušių auginimas

    priziurim normaliai. Mano tvartas geriau atrodo nei kaikurie Palangoje nuomojami kambariai: plastikiniai langai ir durys, sienos tinkuotos ir baltai dazytos, ventiliacija, vanduo ir kanalizacija viduje, apsiltintos sienos ir grindys. Net neisivaizduoju pro kur galejo ilisti. Beto ir nuodu padeta. Bet klausimas buvo neapie tai. Ar del peles patele galejo ismetyti vaikus, ar cia suveike kiti faktoriai.
  3. Dramblys4

    Triušių auginimas

    Deja pas mane irgi trauras. Mamyte kuri gimdo ne pirma karta pagimde 14 vnt. Ryte radau visus ismestus is lizdo. Valant gimdykla radau negyva pele. Idomu ar galejo issigandusi patele del peles ismetyti mazylius.
  4. Man kesciau nutiko: pagimde 8, po 2 dienu 1 ismete, po 2 savaiciu maziausia nugalabijo, po 25 dienu jau begiojanti po narva apgrauze-nugalabijo ir paliko. I narva nieko neisileidzia- kanda, draskosi.... Vienu zodziu ziurim per atstuma.
  5. Dramblys4

    Triušių ligos

    Kaip reiketu gyditi sloga? Viena patele pries menesi slogavo ciaudejo ir po 2 dienu nusibaige. dabar pradejo sloguoti ir ciaudeti bachuras. Bijau kad nenusibaigtu . Ausys svarios, valgo normaliai.
  6. Dramblys4

    Narvo dezinfekcija

    As tai kaskart po vados iskelimo.
  7. Dramblys4

    Narvo dezinfekcija

    As su dujine lietlempe.
  8. Neparasiau, kad planuoju daryt tik 1 auksta (max pusntro ). Dabar ir vargstu su vedinimu nes dabar 3 aukstai ir labai suspausti. Mazdaug patelei su prieaugliu tenka 2,5 m3. Gedminn kur laikai savo ilgaausius ? Gal Plungej?
  9. Dramblys4

    Triušių auginimas

    Inkstintai gal ir yra, bet ne visom. Mano dabar pagimde 10 vnt ir nei pukelio. ryte jau visi buvo susale.
  10. visų pirma reiktų apsispręsti kokius triušius laikysi ir kam šiaip rimtesnės fermos Europoje, turinčios savo prekinius ženklus parduodamos triušius suteikia ir laikymo info kur nurodoma kaip triušį laikyti ir kuo šerti norint pasiekti jų deklaruojamus rezultatus kiek teko skaityti tai bendri principai būtų pastato min tūris apie 2m3/patelei, oro srautas 6-12m/min, 0,75-2 m3 1kg gyvo svorio per val. . Pastato kvadratūra maždaug 2m2/patelei Kažkaip nesusiveda: "apie 2m3/patelei" ir "Pastato kvadratūra maždaug 2m2/patelei". Patelei skyrus 2 m2 ploto ir jei tvarto aukstis 3m, ti gaunasi 1 patelei 6 m3.
  11. Vizija yra. Paprasciausiai reikia zinoti kiek 1 pateliai reikia mazdaug m2 ploto ir m3 oro. Kiek m3 oro kaitos per para. Svajoju daryti sandaria ferma su rekoperatoriumi. Kuo mazesne ferma, tuo lengviau sildyti, bet didesne oro kaita. O cia atsiranda oro srautas arba prie naturalaus vedinimo skersvejis. Esu girdejas, kad 1 pateliai (su prieaugliu) skaiciuojama apie 2 m2 ir min 6 m3 oro. Dabar esu sugrudes 20 pateliu i 33 m2, tai ventiliacija ir sildyma spek reguliuot.
  12. Gal kas turi paskaiciavimus del fermikes ploto ir plano. Noretusi laikyti apie 100 - 120 pateliu. Sklypas 50 x50 m. reik suplanuot privaziavimus prie meslo isvezimo ir ...
  13. Dramblys4

    Triušių ligos

    Kaip praplauti? Mas mane nipeliukai ir pajugti prie bendros sistemos po 45 vnt. Tai gal jodo tirpala ipilti i bendra sistema? Vandens kokybe turetu but nebloga, nes bega per filtra.
  14. Dramblys4

    Triušių ligos

    Antra triuse pasidare apatiska, nors valgo ir morkas ir obuolius ir kombi..Isoriniu pakitimu nera. Kuo gydote plauciu ligas?
×
×
  • Create New...