Jump to content

Aldelis

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Aldelis paskelbtas turinys

  1. Sveiki kolegos.Nelabai senai esu skaitęs labai daug neigiamos nuomonės apie veislyną iš Alytaus L-9 Šarūną Janavičių.Tai norėčiau paprieštarauti išsakytai kai kurių mūsų kolegų nuomonei.Iš Šarūno jau esu pirkęs keletą kartų Kalifornijos veislės triušius.Patelė ir patinukai atidirbo vos ne po 3 metus-jokių nukrypimų.Nesenai vėl pirkau Kalifornijos patinuką,vėl dirba tvarkingai,palikuonys atitinka veislės požymius. Todėl vis tik atsargiau reiškite savo nuomonę veislynų adresu.
  2. Sveiki,kolegos.Noriu paklausti,kur panaudojate triušio taukus.Kažkaip niekur nerandu naudingos informacijos.Zuikio taukai vertinami,o mūsų triušio?
  3. Aldelis

    kombikorma

    Seip jei pastebejai ...as cia maziau ir rasineju , uzeinu tik seip prasiblaskyti , patarimu nelabai kam ir davineju - neapsimoka cia kaska rasyti ... vienas dalykas ,kad is tinklapio admino ner teisingumo ir problemos sprendimo ...vieniems viskas galima kitiems nieko ... na bet cia smulkmenos . Kaskodel kaikurie labia nusistate pries nekaikuriu firmu kombikorma ...na cia velgi kiekvieno reikalas kas kuo seria ...cia kiekvienas pasirinks kaip jam reikia serti ,kaip tas triusis augs ... dauguma cia sneak apie GMO kenksminguma ir apie ale kaskokius blogius kurie yra kombikormoi ...Bet manau neivienas (na gal vienas kitas ir zino yra skaites ...) istikruju near skaites rimtu moksliniu straipsniu apie GMO ... Cia kaskakada skelbe apie straipsni kaip pelem ten isaugo kaskokie augliai nuo GMO ...bet kaskodel nemaciau tokio pat azojatazo del to straipsnio PANEIGIMO ( neperseniausiai tai buvo paskelbta) ...kad ten suklastojo duomenis ir visa si tirima ... Tad cia kaip ziuriu viskas viksta "kad tik nupirktu triusi is manes" .... As cia esu nekarta siules , kad davai padarom mesos kokybes tyrimus ,kad nustatytume viena karta ar tas GMO kur yra kombikormoi kenkia mesos kokybei ar ne ...Paimam du triusius nuvezam I labaratorija sumokam uz tyrimus ir issiaiskinam ...Taciau kaskodel norinciu neatsirado Na jei yra tokiu kurie jau labia gali atskirti triusi uzauginta ant kombikormos su GMO tai davai paruosiam du triusius pagal vienoda recepta ir surengiam degustacija ...tegul atskiria kuris koks triusis ... Tik kogero vel norinciu nelabai bus ... "uz Tevyne ... " apsidairyk kogero nelabai rasi tokiu kurie galetu be ATLYGIO padeti kitam triusininkui Siuliau ...jungiames i kaskokia tai sajunga , perkam pasarus , jieskom realizacijos ...bet tik kaskodel gaunasi taip "pirk is manes grudus , triusius... pardavinek kur nori " Tad tiek tu apmastymu Sekmes visiems auginant triusius ,geru ir sveiku triusiu ir gero pelno palydint 2013 ir pasitinkant 2014 Mielas Alvydai,sėkmės tau šiais metais ginant savo Kauno grūdų kombikormą,bet tiesos daug yra tavo mintyse,laikykis...
  4. Paskaičius šitas blevyzgas ir gyventi norisi...
  5. Aldelis

    kombikormas triusiams

    Sutikčiau ir aš prisidėti prie tyrimo.Dėl įdomumo,ką rodytų? Dabar kiekvienas laikomės savo nuomonės,nors velniai žino kas teisus?
  6. Aldelis

    kombikormas triusiams

    Savaite - dvi pastreikuos, praeis svarbu kad butu serykla su bortuku, kad maziau barstytu, ir nedeti vien tik avizu, nes jas barsto labiausiai. o barsto grudus todel, kad iesko "skanesnio gabalelio". Jie jau kaip "ant adatos" sedi po kombikormo su premixais, kaip zmones ant kinietisku patiekalu su E621, ar vaikai ant makdonaldu ir bulvyciu. nes i kombinuotus pasarus deda visokius priedus, kad pasaro suvalgytu kuo daugiau ir prie jo butu priprantoma. Pasaras be GMO - tai reklamuojamas Kauno grudu kombikormas. PR'as eina, kad jis tipo naturalus. netiesa. jam tiesiog GMO soja ir kukuruzai pakeisti i kitokius ingredientus, o kokcidiostatikai ir premixai vistiek yra. as pries pora metu darbines pateles ir jaunima, kol su patele buna, seriau kombinuotais Kuodis Feed Eco, po to buvo naturalus pasaras iki 4-5 menesiu. Dabar jau 2 metus jokio neduodu pasaro su cheminiais priedais. Taip, auga leciau. Maisau grudus - miezius, kviecius (del energijos) ir biski avizas (del lastelienos). kai kurie jaunelio atstovai bando krapstyt - jiems primontuoju serykla su labai mazu padavimu, po poros savaiciu atpranta. Dėkui,Dimulia.Parašei tiesiai į dešimtuką, nes ir aš taip maitinau motinines ir jaunimą ir pereidavau į natūralų pašarą,kur prasidėdavo streikavimas.Kitas klausimas-kokiu santykiu darai grūdų miksą?kviečiai,miežiai,avižos? Ar šeriate atskirai-atskiromis dienomis vienodais pašarais?Aš tai darydavau miksą iš šių pašarų vienodu santykiu+truputį kukurūzų ir žirnių.
  7. Aldelis

    kombikormas triusiams

    Sveiki,kolegos,malonu,jog vėl sujudinau vandenį - kuom šerti triušius?Auginu jau ketvirtus metus-tai hobis.Iki šiol šėriau įvairiai ir Repulsas vežė lenkiškus, praėjusiais metais Kauno grūdų kombikormu,su GMO, kur išlauka 5 dienos. Šiemet,kaip Dimulia rašo sąžinė graužt pradėjo,nusprendžiau pereiti vien tik ant grūdų pašaro.Bet pritariu išsakytoms Jūsų mintims,jog perkami grūdai irgi nėra vienodi,neaišku kiek jie jau gavę tos chemijos. Kitas dalykas-triušiai labai sunkiai pereina prie vienų grūdų maisto- streikuoja-kapsto.Todėl ir norėjau paklausti Jūsų,kas per Kormas be GMO?
  8. Aldelis

    kombikormas triusiams

    Sveiki kolegos.Norėčiau sužinoti, kuo skiriasi kombikormas be GMO.Kažką lyg girdėjau,jog tokį jau gamina Kauno grūdai?
  9. Aldelis

    kombikorma

    Musu verslininkams iki tokio kormo dar toli O kiek laiko seri? Atsiminkit, kad pakeitus pasara daznai taip buna, turi praeiti 1-4savaites, kol gyvunas pripras prie naujo pasaro (cia ne tik triusiams). O siaip itakoja ir kiti faktoriai (kokia temeratura (pries ir po to kai pradejai serti), dregme, triusiu koncentracija, ka duodi papildomai, ar pakankamai vandens ir t.t.). Kiek tas mazai? Pvz. 75d amziaus turetu suesti 140g, o kiek pas tave? Del pasaro tikrumo/kokybes galima pasiskambinti arba parasyti i Olandija (visi kontaktai ant ipakavimo). Siaip is 6maisu dar sunku kazka pasakyti, nes pas mane 6 maisai i diena iseina, ir be problemu. Šėrimo ir laikymo sąlygos nesikeitė,normos tos pačios,bet suėdamas kiekis labai. bet gal tu ir teisus-tai pereinamasis laikotarpis.Ačiū už komentarą
  10. Aldelis

    kombikorma

    Norėčiau kolegų paklausti,dėl "koudijs Feed" pašaro triušiu apetito?.Esmė tokia,šėriau "Unipas" pašaru,esu išbandęs ir Kretingos,Kauno gaminamus,skirtumo apetite- nebuvo.Užpirkau 6 maišus olandiško ir vargstu.Labai blogai ėda visos rūšies triušiai,kiek geriau -mažesni.Paros norma-ta pati.Pradedu abejoti,ar tai iš tikro tas kormas,ar nėra,koks mūsų "verslininkų" pagamintas.
  11. Sveiki,aš iš Šilutės.Auginti pradėjau nuo mišrūnių patelių - mėsai.Dabar pradėjau domėtis veisimu.Auginu kalifornijos veislės.
  12. Aldelis

    vakcina Triusiams

    Sveiki.gal galite kolegos patarti,ar galima vakcinuoti dvivalente vakcina besilaukiančias pateles. Koks turi būti minimalus laikas,nes girdejau,jog paskutinėmis dienomis iki atsivedimo-negalima.
  13. Aldelis

    kombikorma

    Sveiki,kolegos.Šiaip ir aš pastebėjau,jog blogiau ėda Unipas,ypač maitinančioms.Gedmins sudomino siūlomu pašaru...,o ir kuo didesnė pasiūla,tuo didesnė konkurencija Marijampolei. Kaip su galimybe atvežti į Šilutę?
  14. Aldelis

    Triušių ligos

    Sveiki,kolegos!dabar mano fermikėje vėl vyksta tas pats dėsningumas-atjunkytų triušiukų kritimas.Nuo dviejų mišrūnių patelių atjunkiau 20 vnt. 35 d.amžiaus. Šeriu Unipaz atjunkomiems.Po kelių dienų ir pradėjo kristi-beliko lygiai pusė 10vnt.Požymiai-suviduriuoja, išsipučia pilvukas ir krenta.Kitos grynaveislės patelės 8 vnt. atjunkiau 45 d.amžiaus.Pašaras buvo naudotas tas pats 01.25 d.bus 3 mėn. nekrito nei vienas,visi auga sėkmingai.Tai va gal esmė yra laikymo prie patelės ilgume, nes būtent nuo 40 d.keičiasi dantys.Norint auginti intensyviu budu,toks ilgas laikymo laikotarpis netinka.Įdomu būtų sužinoti kitų kolegų nuomonės šia tema.
  15. Aldelis

    Triušių ligos

    Mėgink probiotikus arba gerasias bakterijas kitaip sakant. Ačiū , Pirtini,jei nesunku trumpai primink kas tai ir kaip naudoti
  16. Aldelis

    Triušių ligos

    Sveiki,kolegos.Triušius auginu lygiai metai,nuolat skaitau forumą,bet kol kas atsakymo į savo problemą neradau.pastebėjau vieną triusiuku kritimo desningumą.Man kritimas būna nuo 40 iki 50d.po atsivedimo.Atjunkinu 35 -45 d.amžiaus,šeriu kombin.Unipaz pašarais.Kritimas būna staigus-suviduriuoja.Yra buvę kritimų ir dar neatjunkius.Kas išlieka auga puikiai.Ką daryti-patarkite?
  17. Pasūdai ir tiek. Tik reikia, kad visur ,sąžiningai pasisūdytų, nes jeigu kur nors druskos nepaklius, ta vieta supus, o pasūdžius išverti i geraja puse Dėkui,o kiek laiko tokius kailiukus galima laikyti iki išdirbimo ?
  18. Sveiki, kailiadirbiai,gal galėtumėte kas patarti kaip teisingai užsūdyti triušių kailiukus,kiek laiko galima laikyti ir t. t.,būkit malonūs išduokite šią paslaptį
  19. Sveiki,kolegos.Perskaičius visą šio forumo temą, taip ir neaišku,kur dedame triušių kailiukus? Ypač dabar,kai atėjo tikra žiema-kad gamtos neterštume ir ramia sąžine naktim miegotume.Pasidalykite,kolegos patirtimi.
×
×
  • Create New...