Jump to content

Patiekalai iš triušienos


Linas Klaipedos raj.

Recommended Posts

Ka manote apie tokia tema?ar nebutu saunu pasidalinti ziniomis ir receptura kaip paįvairinti stala triusienos gaminiais?triusiena dietine mesa,tikriausiai nutukimu negresia? :lol:

Troskinta triusiena su dziovintais vaisiais:

Triusi supjaustyti stambiais gabalais,uzpilti obuoliu sultimis ir1para palaikyti.Tada mesa nusausinti popieriniais ranksluosciais,supjaustyti smulkesniais gabaliukais,įtrinti su priskoniais,pavolioti miltuose ir kepti aliejuje arba ant sviesto. Apkepus sudeti i puoda,įdeti2-4 stambiai pjaustytas morkas,po sauja dziovintu obuoliu,abrikosu,slyvu,(ar taip kokiu vaisiu misini)2kepintus griezineliais pjaustytus svogūnus,triusienos sultini pilti i puoda kad apsemtu mesa, ir įpilti apie puse stiklines obuoliu sulciu,imesti juoduju pipiru,lauro lapu. Troskinti api1 val.po valandos deti žiupsni krapu ir grietineles aipie500ml ir patroskinti atidarytu puodu. Ir skanus :)

Čia daromas apie4-5litru puode,tai darant daug maz orentuokites patys kiek ko deti atitinkamai nuo kiekio.

Ši patiekala gaminames per sventes.bet rasykite įvairius ir kasdieninius patiekalus :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 72
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

  • po 1 mėnesio...
  • po 1 mėnesio...

Gal kam teke megint dziovint triusiena? As labai megstu dziovintus kumpius. Teko ragaut stirnos dziovinta slaunies kumpi. Jos paruosimas buvo paprastas: slauni palaikyt druskoj pilnai "uzkasta" (laikas priklauso nuo kg kiekio) ir tada sausai pakabinus dziovinti, laikas vel priklauso nuo kg kiekio. Labai skanus uzkandis. Kilo mintis tai pamegint su triusiena, pvz kulselem. Zinoma ten mesos ne tiek kiek stirnos kulsyje, bet megint jug galima:) Tik man dar teks gerokai palaukt iki kol bus is ko ta triusiena dziovint.

Gal kas esat ragave kazka panasasu, arba megine rukyte triusiena? Cia visikasi netinkama ideja ar is jos gali kas gautis kaip manot?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
Gal kam teke megint dziovint triusiena? As labai megstu dziovintus kumpius. Teko ragaut stirnos dziovinta slaunies kumpi. Jos paruosimas buvo paprastas: slauni palaikyt druskoj pilnai "uzkasta" (laikas priklauso nuo kg kiekio) ir tada sausai pakabinus dziovinti, laikas vel priklauso nuo kg kiekio. Labai skanus uzkandis. Kilo mintis tai pamegint su triusiena, pvz kulselem. Zinoma ten mesos ne tiek kiek stirnos kulsyje, bet megint jug galima:) Tik man dar teks gerokai palaukt iki kol bus is ko ta triusiena dziovint.

Gal kas esat ragave kazka panasasu, arba megine rukyte triusiena? Cia visikasi netinkama ideja ar is jos gali kas gautis kaip manot?

girdejau is ragavusiu rukytos triusienos ,kad nelabai skanu sake labai jau sausa mesa gaunasi :icon-redface::)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal kam teke megint dziovint triusiena? As labai megstu dziovintus kumpius. Teko ragaut stirnos dziovinta slaunies kumpi. Jos paruosimas buvo paprastas: slauni palaikyt druskoj pilnai "uzkasta" (laikas priklauso nuo kg kiekio) ir tada sausai pakabinus dziovinti, laikas vel priklauso nuo kg kiekio. Labai skanus uzkandis. Kilo mintis tai pamegint su triusiena, pvz kulselem. Zinoma ten mesos ne tiek kiek stirnos kulsyje, bet megint jug galima:) Tik man dar teks gerokai palaukt iki kol bus is ko ta triusiena dziovint.

Gal kas esat ragave kazka panasasu, arba megine rukyte triusiena? Cia visikasi netinkama ideja ar is jos gali kas gautis kaip manot?

girdejau is ragavusiu rukytos triusienos ,kad nelabai skanu sake labai jau sausa mesa gaunasi :icon-redface::)

man tai rukyta triušiena primena žuvį (karštai rukyta)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

Triušiena su čiobreliais

Gardus triušienos patiekalas, tačiau jam paruošti reiks nemažai laiko. Mėsytę marinuoti rekomenduojama 48 valandas. Čiobreliai neutralizuoja riebalus, suteikia patiekalui savitą malonų aromatą ir prieskonį.

Gaminimo laikas: 1 val. 15 min.

Marinavimo laikas: 48 val.

Porcijoje: apie 420 kcal (4 porcijos)

1,5 kg triušienos,

100 ml karšto sultinio,

300 ml sauso baltojo vyno,

2 skiltelės česnako,

4 čiobrelių šakelės,

2 laurų lapeliai,

gabalėlis citrinos žievelės,

3 šaukštai tirpinto sviesto,

4-5 juodųjų pipirų žirneliai,

maltų juodųjų pipirų,

druskos.

1. Triušieną nuplauname, nusausiname, supjaustome porcijomis ir sudedame į puodą. Suberiame susmulkintus čiobrelius.

2. Sultinį sumaišome su vynu. Suberiame pipirų žirnelius, sudedame nuluptą ir smulkiai supjaustytą česnaką, citrinos žievelę, laurų lapelius ir užverdame.

3. Ant mėsos užpilame marinatą, uždengiame ir padedame pastovėti 48 valandas šaltai. Kartkartėmis mėsą pavartome.

4. Mėsos gabalėlius nuvarviname ir iš visų pusių apkepiname įkaitintame svieste.

5. Apkepintus triušienos gabalėlius sudedame į puodą, užpilame likusį marinatą, pasūdome, pagardiname maltais pipirais, uždengiame ir 50 minučių troškiname. Kartkartėmis mėsą pavartome. Jei reikia, marinato įpilame daugiau.

Pastaba. Vyną čia galima pakeisti skaidrintomis obuolių sultimis.

Čiobreliai neutralizuoja riebalus, suteikia patiekalams savitą malonų aromatą ir prieskonį. Be to, jie pasižymi antiseptinėmis, dezinfekuojamosiomis savybėmis, gydo kvėpavimo takų ligas ir kosulį. Čiobreliai plačiai vartojami medicinoje. * Triušiena - ne tik skani, bet ir maistinga. Gydytojai rekomenduoja ją valgyti sergant ateroskleroze, skrandžio uždegimu, esant alergijai ir kt.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Triušiena su alyvuogėmis

Švelnus ir pikantiškas triušienos patiekalas savaitgalio pietums.

Produktai:

Nedidelis triušis (1-1,5 kg),

50 g sviesto,

10-12 alyvuogių be kauliukų,

0,350 ml sauso baltojo vyno,

8 česnako skiltelės,

6 nedideli pomidorai,

kuokštelis šviežio rozmarino,

sauja miltų,

žiupsnelis druskos,

žiupsnelis pipirų.

Triušieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabaliukais. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir apvoliokite juose mėsą. Sviestą ištirpinkite gilioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę, ir apkepinkite triušienos gabaliukus.

Sutrinkite česnaką ir sudėkite į keptuvę su triušiena, supilkite vyną, sudėkite ketvirčiais supjaustytus pomidorus, alyvuoges bei rozmariną. Uždenkite keptuvę ir dėkite ją į įkaitintą iki 190 laipsnių orkaitę 25 minutėms, paskui nuimkite dangtį ir troškinkite dar 5-7 minutes, pabarstykite rozmarinu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

"Greitas triušis"

Mėgstantiems greitus receptus -nemarinuotas triušis, keptas orkaitėje. Triušį galima pamarinuoti per naktį baltame vyne, o belgai, sako, mėgstantys marinuoti aluje.

4 asmenims:

1 triušis - supjaustytas,

6 česnako skiltelės,

8 nedideli pomodorai,

2 mėlynieji svogūnai,

2 valg. šaukstai provanso žolelių,

(galima ir vien su čiobreliais išsiversti) 1 šaukštas cukraus,

100 ml aliejaus,

druskos, pipirų.

Svogūnus ir pomidorus pjaustom į keturias dalis, dedam į karščiui atsparų indą, kurį galima naudoti orkaitėje, pridedam neluptas česnako skilteles, pabarstom cukrumi. Triušio gabalėlius pasūdom, pabarstom pipirais ir dedam į indą, pomidorus ir svogūnus išdėstant aplink, apibarstom provanso žolelėm ir pašlakstom aliejum.

Kišam į 150 C orkaitę ir kepam apie 50 min., karts nuo karto apverčiant triušio gabalėlius.

Pateikiam inde, kuriame kepe. Garnyras nebūtinas, nes 2 pomidorai 1 žmogui visai nemažai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Troškintas triušis su raudonojo vyno padažu

Garnyrui prie šio patiekalo galite patiekti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kelias minutes apkeptas roželes iš bulvių košės.

4 porcijoms reikės:

4 triušio kumpelių,

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

3 svogūno galvučių,

120 g džiovintų slyvų,

3 valg. šaukštų romo,

100 g porų,

80 g varškės sūrio,

4 valg.šaukštų augalinio aliejaus,

500 ml raudonojo vyno,

60 g uogų džemo,

0,5 arbat.šaukštelio maltų gvazdikėlių,

kelių pipirų žirnelių,

100 g grietinės.

Triušio kumpelius nuplaukite, nusausinkite ir aštriu peiliu pašalinkite kaulelius, mėsą lengvai išmuškite. Apibarstykite druska ir pipirais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Džiovintas slyvas stambiai supjaustykite ir užpilkite romu. Porą nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su smulkintais ropiniais svogūnais, džiovintomis slyvomis, varškės sūriu, įberkite druskos ir pipirų. Gautą masę padalinkite į 4 dalis, išdėkite šaukštu ant kiekvieno mėsos gabalėlio, suvyniokite ir užriškite storu siūlu.

Nedideliame puode įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepinkite jame triušio gabalėlius iš visų pusių. Supilkite raudonąjį vyną, uždenkite puodą dangčiu ir troškinkite 50-30 minučių ant silpnos ugnies. Po to išimkite mėsą iš puodo. Į likusį puode sultinį sudėkite džemą, grietinę suberkite gvazdikėlius, pipirus bei druską. Išmaišykite. Įdaryto triušio gabaliukus išdėliokite į lėkštes ir apliekite padažu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Troškintas triušis su artišokais ir pomidorais

Puikus patiekalas Jūsų Velykų stalui.

4 porcijoms jums reikės:

1 išdarinėto triušio (apie 1,2 kg),

druskos,

maltų juodųjų pipirų,

350 g ropinių svogūnų,

5 česnako skiltelių,

2 rozmarino šakelių,

pusės kuokštelio čiobrelių,

4 smulkių artišokų,

pusės citrinos sulčių,

3 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus,

150 ml raudonojo vyno,

250 ml vištienos sultinio,

50 g pomidorų.

Išdarinėtą triušį supjaustykite į aštuonias dalis, nuplaukite, nusausinkite ir apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Ropinius svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite.

Nuo artišokų nupjaustykite išorinius kietus lapus ir nupjaukite viršutinį trečdalį. Po to kiekvieną artišoką perpjaukite išilgai į keturias dalis ir sudėkite į šalto vandens ir citrinos sulčių mišinį. Puode su storomis sienelėmis įkaitinkite du valg. šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakepinkite triušienos gabalėlius, kol gražiai apkeps. Tada gabalėlius perdėkite į dubenį.

Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame apkepinkite svogūnų skilteles. Ten pat suberkite česnakų griežinėlius ir artišokus. Gražiai paskrudinkite. Supilkite raudonąjį vyną ir pakaitinkite. Išgarinkite beveik visą skystį. Suberkite žalumynus, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Sudėkite triušienos gabalėlius, užpilkite juos vištienos sultiniu, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug pusvalandį. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, suberkite į keptuvę su triušiena ir troškinkite dar penkiolika minučių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Triušienos ragu su alyvuogėmis

Reikės:

- maždaug kilogramo triušienos,

- 6 šaukštų alyvuogių aliejaus,

- rozmarino ir šalavijo,

- 4 skiltelių česnako,

- 1 čili pipiro,

- 200 ml baltojo vyno,

- 250 ml paukštienos buljono,

- citrinos,

- 4 pomidorų,

- 100 g alyvuogių,

- druskos,

- pipirų,

- cinamono.

Triušį padalinkite į 8 dalis. Ištrinkite jas pipirais, druska ir apkepkite aliejuje. Sudėkite rozmariną ir šalaviją. Susmulkinkite česnaką ir aštrųjį pipirą. Suberkite juo į mėsą. Supilkite vyną ir buljoną. Sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną. Uždenkite dangčiu ir troškinkite apie valandą. Nulupę pomidorų odelę, juos supjaustykite stambiais gabalais. Likus pusvalandžiui iki mėsos išsitroškinimo sudėkite pomidorus. Likus 10 minučių - suberkite alyvuoges. Pagardinkite ragu druska, pipirais ir cinamonu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

sveiki.kaip matau apie rukyta triusiena jau senokai kalba buvo,bet kad keletu kartu buvau rukes tad ir uzsiminsiu,na skonis kaip minejo panasi i rukyta zuvi,pirma karta rukiau ant pusiau karsto,ir mesa buvo tikrai sausa,o karsto rukimo gaunasi skanumelis,tik nereikia ilgai rukyti nes mesa pradeda sauseti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sveiki.kaip matau apie rukyta triusiena jau senokai kalba buvo,bet kad keletu kartu buvau rukes tad ir uzsiminsiu,na skonis kaip minejo panasi i rukyta zuvi,pirma karta rukiau ant pusiau karsto,ir mesa buvo tikrai sausa,o karsto rukimo gaunasi skanumelis,tik nereikia ilgai rukyti nes mesa pradeda sauseti

Laikei gal kokiam marinate pries rūkinimą?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pirma karta kai dariau tai itryniau su druska,pipirais, cesnakais ,surisau i kojine ir mirkiau apie para suresniam vandeny.kita karta paprasciau dariau,irgi itryniau su druska pipirais,cesnakais,mesos prieskoniai taip pat nepatrugdytu,palaikiau apie2paras ir i rukykla,rukiau apie3val.ir kurenau su alksniu .viso triusio nebandziau rukyti,is nugaros mesa sausesne bet prie alaus kaip tik :) ant priekiniu koju mesos nedaug bet skonis skiriasi nuo galiniu kulsiu,priekines labiau i zuvies skoni panasus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pirma karta kai dariau tai itryniau su druska,pipirais, cesnakais ,surisau i kojine ir mirkiau apie para suresniam vandeny.kita karta paprasciau dariau,irgi itryniau su druska pipirais,cesnakais,mesos prieskoniai taip pat nepatrugdytu,palaikiau apie2paras ir i rukykla,rukiau apie3val.ir kurenau su alksniu .viso triusio nebandziau rukyti,is nugaros mesa sausesne bet prie alaus kaip tik :) ant priekiniu koju mesos nedaug bet skonis skiriasi nuo galiniu kulsiu,priekines labiau i zuvies skoni panasus.

O kame rukei ar backoi kaip zuvy?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Mano triušiukai prieš žiemą kaip reikiant apaugo lašinukais :D Pamėginau tuose taukuose bulves kepti, paštetą gaminti - niaaaammmmm :D

Na o šventėms tokį receptėlį sukūriau:

mėsą nuėmiau nuo kaulu, supjausčiau juostelėmis, truputėlį pasūdžiau, pagardinau maltais pipirais, čiobreliais, raudonėliu. Iš kepenėlių (triušiuko neužteko, tad naudojau ir vištų kepenėles), triušio taukų, svogūno, česnako pagaminau įdarą, jį pagardinau pipirais, garstyčių milteliais, šlakeliu brendžiuko. Maximoj nusipirkau jau supjaustytos šviežios šoninės. Va iš viso šito prisukau suktinukų : į plonai išmuštą šoninę klojau sluoksnį triušienos, porą šaukštelių kepenėlių įdaro, suvyniojusi dar pavoliojau kviečių sėlenėlėse ir kepiau orkaitėje. Padažas - grietinėlės ir mėlynojo sūrio. Garnyrui - mažos ( tos, kurios net sėklai netinka :eusa-whistle: ) orkaitėje keptos bulvytės ir triušių taukuose apkepintos mano pačios išaugintos šparaginės pupelės :D Be galo skanu buvo dar ir dėl to, kad beveik viskas pačių išauginta :eusa-dance:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...