Jump to content

Zankedan

Nariai
  • Pranešimai

    28
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Zankedan paskelbtas turinys

  1. Zankedan

    Triušių auginimas

    Žiūriu čia kokia tai keista diskusija užvirė , vieni kalba apie triušių auginimą savo šeimai, o kiti apie verslą? Manau tai visiškai skirtingi dalykai...
  2. Zankedan

    Triušių auginimas

    Gal sako jog neapsimoka norėdami išvengt konkurencijos? Na pvz mano atveju manau per mažai laiko praėjo, kad kažkas apsimokėtų. Pirmi metai buvo iš viso pažaidimas su 4 triušiais. Antri metai - pirmieji bandymai veisti, kažkiek sekėsi, kažkiek ne, paskui dar miksomatozė užėjo. Tai nejaugi viską mesti po pirmų nesėkmių? Gaila darbo. Ir narvai daryti, ir planuota, tai ir neatsisakom. Galų gale, kad ir dėl savęs, jei užsiauginsiu už dyką sveikos triušienos - jau manau nemenkas pliusas. O apie konkurenciją net minčių nėra, priešingu atveju jokio verslo neapsimokėtų pradėti. Teisingai, apie pardavimus kol kas nekalbam, tik apie auginimą sau, kaip klausimo savininkas ir klausė. Pirma dalykas - ir klaidos triušių aginime - triušiukų atskyrimas nuo motinos per daug anksti t. y. anksčiau 2 mėn. kol dar nesusiformavusi fermentacija skrandyje (auginantys profesionaliai - tai visai kas kitka, ir į tai nežiūrim), po to - be kombikormos, kaip dauguma užskaito tai kaip pliusą, aš užskaitau tai kaip didelį minusą-nėra subalansuota mityba ir dėl tam tikrų sintetinių priedų trūkumo ,kas pasireiškia kepenims, triušių augimo lėtumo...turim problemų ir didelių. Skiepijam motininę bandą pavsarį-būtina. Dauguma ligų kimba dėl nevalytų narvų ir amoniako. Nu nedvėsia jie, tikrai, kokybiškai prižiūrimi ir ligos nekimba, skiepijam, valom, dezinfekuojam narvus, maitinam kokybiškais pašarais ir turim mėsos pigiau nei krautuvėj ar iš kaimyno, dar kaimynui pardavę kartais vieną kitą triušį - turim pigesnį savų prašėrimą. Sėkmės.
  3. Zankedan

    Triušių auginimas

    Bet ką auginant pasitaiko visko-gyvas juk padaras, tačiau tikrai kai kurių augintojų samprotavimai keistoki, neapsimoka, dvesia, tačiau vis tiek toliau augina
  4. Zankedan

    Triušių auginimas

    Čia reiktų įvertinti pačio augintojo užimtumą, jau esančias-turimas madžiagas narvams, turimus ar auginamus pašarus ar jų gavimą-pirkimą, netoliese esančius augintojus, dėl ko atsiranda tikimybė ligų plitimui. Motininiai trušiai tai čia kapeikos, praėda jie daug daugiau. Mes auginam tik sau pagrinde, vieną kitą tik parduodam kad iš dalies padengtų išlaidas kombikormui. Darbo prie jų nėra jau tiek daug, padarius girdymo sistemą (vasarą)(žiemą tenka sniego, ledo duoti), šerykla kombikormui (grūdams), šienui per dieną užima 15 min. apeiti, apžiūrėti kam ko trūksta. O narvų nevalom gi kiekvieną dieną, kai tik užsiteršia. Taip kad nenusivylėm triušių auginimu. Patelės kergiamos taip kad pastoviai būtų prieauglio mušimui.
  5. Zankedan

    Triušių auginimas

    Jei išmėtyti per dvi vietas - siūlau nelaukti ir daryti vieną krūvą, jei vėl padarys dvi-vėl sudėti į vieną ir t.t. kol sueis kokia savaitė ar 10 d. triušiukams. Pas mane buvo kad vienos krūvos nemaitino. Ir taip iš 8 liko 4. Tokius gražius ir didelius 4 išmečiau , kad daugiau taip neberizikuosiu, o vyras vis sakė, kad patele pati geriau žino, dabar ir jo nuomonė jau kitokia. (Vasarą tokių fintų nebuvo, gal čia dar patelė sumąsto kad žiemos laiku tiek daug neišmaitins?...)
  6. Mums labai labai patiko taip pagamintas triušis: Supjaustom triušį kuo smulkesniais gabalėliais, sutarkuojam per burokinę tarką vieną svogūną ir vieną morką, dedam ant triušio gabalėlių, užpilam porą šaukštų majonezo ir porą šaukštų pomidorų padažo (geriausia Kėdainių ypatingas arba aštrus, bet šiaip pagal skonį), druskos, pipirų ir prieskonių kokius paprastai mėgstat ir naudojat. Marinuojam 1-2 paras (bet manau galima ir anksčiau). Tada ant troškintuvo dugno griežinėliais supjaustom dar 1-2 morkas, po to triušienos masę dedam į troškintuvą, įpilam pasūdyto vandens, kad apsemtų pusę masės ir į orkaitę apie 1,5 val. Ant galo troškinimo įpilam 1 indelį 200g. grietinėlės. Dar truputį patroškinam ir viskas. Labai skaniai gavosi, triušis net byrėjo nuo kaulų. Pabandykit, gal ir jum patiks. Svarbiausia mažai darbo, paparasti produktai, o rezultatas ne prastesnis.
  7. Pagrinde Baltieji zelandukai (mano avatare šio jauniklio mamytė ):
  8. Zankedan

    Triušių auginimas

    Mes 2 mėn. atskiriam nuo motinos ir išskirstom, tai kaip nekeista - patelės, aišku truputį vyresnės, buvo ne kartą užkluptos taip elgiantis (teko net tikrinti ar nebūsime suklydę), o patinai kaip tai ramiai sėdi , nepastebėjau.
  9. Zankedan

    Triušių auginimas

    Vis dėlto susikergė , tuo metu kai buvau patiną kelioms dienoms palikus pagyventi su patele, nes vakar sėkmingai pagimdė . Matyt patelė yra labai drovi . (Čia ji - mano avatare)
  10. Zankedan

    triusiu serimas

    Turbūt kalbant apie kombinuotus pašarus ir kokcidijozę reikėtų įvardinti gamintoją, Aš šeriu Karpasz, negaliu su kuo palyginti, nes kitų gamintojų tiesiog nešėriau, bet šiaip nesiskundžiu. Triušiai sveiki, kepenys idealios, apetitas geras, kombikorma netrupa, mėsos skonis geras. Bet muša per kišenę. 25 kg.-35 lt. Tai ir bandžiau miežius, veislinis patinas tai ėda, jam kombikormos duodu nedaug, nera ko storėti. O ir išlauka yra kelios dienos, tai vistiek kažkiek miežių graužia visi prieš pjovimą.
  11. Zankedan

    triusiu serimas

    Visi atjunko įvairiai, aš laikau su mama iki 2 mėn. (su triušiukais po atjunkymo problemų neturėjau), po to 4 dienas palaukiu ir patelę pas patiną . Po atjunkymo pas mane triušiukai ėda viską ką ir ėdė būdami su mama t. y. kombikormą, žolę, kopūstus ir t.t. Bandžiau grūdus, bet visi atsidūrė ant žemės, tai visgi likau prie kombikormos plius dar kombikorma apsaugo nuo kokcidijozės, arba bent jau sumažina susirgimo tikimybę.
  12. Zankedan

    Triušių auginimas

    O aš jau 3 savaites kankinuosi su viena patele, niekaip nesusikergia, vis kilnoju pas patiną, ir patiną pas ją bandžiau, ir kelias dienas gyveno kartu. Tas patinas jau turi vadą vaikų, o patelei irgi antras kartas, bet nuo kito patino. Sukergtas pateles (bent taip buvo prieš tai) įmetus pas patiną, jos leidžia tokius keistus garsus ir visiškai neprisileidžia patino. O dabar kažkaip kitaip. Patinas greit pavargsta ar ką, nes truputi pašokinėja ir po to nebenori, tik tupi ją apsikabinęs .Gal ruduo ir tie triušiai visiškai nenori kergtis? Kokia dar gali būti priežastis?
  13. Mano 2,5 mėn. kalakuto kepenys tokios pačios buvo, papjovėm jau leisgyvį, kas čia šiemet su tais kalakutais darosi? Kas čia per liga?
  14. Zankedan

    Triušių auginimas

    Dedu sušalusį į kietus gabalus sniegą, ledą, labai skaniai graužia Na va vakar vežiau triušius skiepyt, tai ta proga pasvėriau ant skaitmeninių svarstyklių-kalifornė gimusi 2010.11.08 sveria lygiai 3,5 kg., zelandė gimusi 2010.12.03 sveria lygiai 3 kg., ar jas abi jau galima būtų pas patiną po kokios savaitės?
  15. Zankedan

    Triušių auginimas

    Taip, pas mane taip pat toks dekoratyvinių graužių-TRIXIE pavadinimu (pas mane jie ne tiek varva, kiek talpa per maža, tai nori nenori reikia didinti, nes kai ėda kombikormą tai žiauriai daug geria), tai tinka butelis stiklinis 1 litro? Va ant tokios:
  16. Zankedan

    Triušių auginimas

    O kokios talpos "boržomi" buteliai tinka, nes išbandžiau daug visokių butelių ir man nei vienas netiko sriegis ir storumas plastmasės (boržomi nebandžiau).
  17. Zankedan

    vakcina Triusiams

    Gal kas nors iš vilniečių jau ruošiasi vakcinuoti triušius ir turi atliekamos vakcinos? Man reikia 3 dozių.
  18. Gal kai kurių jau nebelikę? Iš šio straipsniuko http://www.suduvosgidas.lt/index.php?ci ... w_id=96383 supratau kad gyvi tik 7 veislynai (kiek tiesos yra neaišku - žurnalistai ).
  19. marke007 , liuks tavo triušiai,o čia mano zelandai
  20. Zankedan

    Triušių auginimas

    Triušius auginau prieš gerus 15 metų, dabar bandau viską iš naujo, tačiau klausimų turiu dabar turbūt daugiau nei tada, tada neskiepijau, šėriau kuo papuola, o rezultato ir nebuvo tokio kokio tikėjausi. Perskaičiau ir aš visą forumą, tačiau klausimų liko...Kaip pratinat triušius pereiti nuo šieno prie žolės? Ar prieš šeriant šviežią žolę vytinat? Ar vis dėlto skiepai padeda? Kokių daržovių geriau vengti racione (arba ko negaileti: salotų lapų, morkienojų....). Na iki kergimo ir mažylių auginimo dar nepriėjau, bet manau klausimų taip pat gali iškilti nemažai neprognozuotų. Knygas peskaičiau, tačiau...
  21. Zankedan

    vakcina Triusiams

    Ten tikuosi 20 dozių, jei man reikės pavasarį 3 triušius paskiepyti ir man pavyks susitarti, ar kam kitam, pigiau nei 50 lt. (tarkim 40, gaunasi po 2 litus, ne taip ir baisu, gal kooperuojames? (vienetinėm dozėm gaunasi nerealiai brangu).
  22. Zankedan

    Triušių auginimas

    Aplamai kuom seriate, be sieno/zoles, morku, kopustu, runkeliu, (gal ir bulviu), kombikormo.. Patarčiau pradžiai (nesu profesionalas, tai gal jie patars rimčiau) pašerti nors kiek kombikorma, nes joje yra rimtų priedų prieš tam tikras ligas, o grūdai taip pat kainuoja nemažai.
  23. Zankedan

    Triušių auginimas

    kombikormas ir kad pastoviai turetu vandens ir nesuki kiausu. Atkrinta daug problemu. O šiaip, ar šienas būtinas, kai šeri kombikorma?
×
×
  • Create New...