Jump to content

scardeep

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

scardeep pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. scardeep

    lauko triusei

    Turiu pastebet kad mano pateles lauke pragyveno visa ziema iki siol pries atsivedant. Kartais ziema temperatura krisdavo iki -18 C ir triuses puikiai atlaike. Gal jom automatiskai veikia instiktai dabar pripest daugiau puku kad triusiukus apsaugot, to nezinau, bet saltis jom buvo nenaujiena dar ir pries atsivedant vada. Kalifornei bene 10men ir jai tai pirma vada, o milzine jau turejusi viena vada anskti rudeni ir si esti antroji. Jai metai. Tad pateles gerai subrendusios. Zadu jas is naujo kerkt. Tikiuos tai nepakenks mazyliu prieziurai... Noriu per siltaji sezona kol vanduo geryklose neuzsala uzsiaugint bent 3 vadas, kad kita ziema leist patelem pailset...
  2. scardeep

    triušių mušimas

    Man tas patraukimas butu priimtinas tik jei dirbciau su ausinem ir dar muzika pasileides nes tas kaulu tratejimas nepermaloniausias garsas... Beja, pastebejau kad triusius musant 3 men kur kas lengviiau juos nudaust nei 4-5men. Cia tik man taip atrodo ar ir kitiem taip pat? Logiska butu jog kuo vyresni tuo smugiio geresnio reikia....
  3. scardeep

    lauko triusei

    jokio kiek zinau po karo sake hebra dar augindavo kol sunki laikai buvo,, dabar triusiai cia tiesiog naminiu gyvunu hobis. Vaikai kiemuose po viena augina, sokineja per kliutis su jais ir rengia parodas veisliniu triusiu. Yra kas veislininkyste uzsiima bet mesai retai augina. Sunku ir gaut buvo, as pats pirkau is lenko kuris irgi sau auginasi.
  4. scardeep

    lauko triusei

    Triusiai vasarojo pakolkas tik viena vasara lauke tad ir praktikos su kuisiais nedaug, bet kad ju galybe butu tai nepasakyciau. Jei uzpuls tai tinklus uztemsiu, turbut... Reiktu pastebet kad Norvegijoje nera buve pasitaike kritimo atveju del maro,pas juos jei serga tai virskinimo ligom.
  5. scardeep

    lauko triusei

    As turiu dvi milzines ir viena kaliforne, visos augo lauke narvuose, jie neapsiltinti, grindys tinklines, bet ziema gera sluoksni siaudu palieku kad saltis is apacios neitu. Pries savaite visos trys pateles atsivede. Viena milzine atsivede "dezutej" o kitos dvi tiesiog narvo kampe susisukusios lizda. Kaliforne turi kiek maciau 6 triusiukus ir visi puikiai auga, jau baigia apsipukuot. Motina pakankamai puku pripesus tai jie ten siltai sau ir guli. Milzine kuri atsivede lauke deja ismete savo vaikus, bet tai antras kartais kai ji nepriziuri vaiku tad manau sekantis bandymas bus jai paskutinis... (cia nieko bendra su oru nes pries tai vada ismire rudeni). Gyvenu Norvegijoj ir cia naktine temperatura vis dar nukrenta iki minus 8-10. Geryklas keiciu 1 kart paroj tad triusiai jau zino rutina. Sau triusius auginant tikrai imanoma juos laikyt lauke narvuose tik gal darbo daugiau su girdymu, o siaip tai manau ir gyvunui smagiau pro groteles i miska ziuret nei i tvarto siena ir gamtos garsu klausytis...
  6. Triuses regis isigyvena. Kas del kampu griauzimo tai as triusiam beveik kas dien prilauzau ir idedu svieziu sakeliu tai lazdyno ar kokio kito lapuocio. Triusiai maloniai griauzia jas uzuot galande dantis i narvo konstrukcija. Maciau kad yra pora zymu, bet tokie jau tie triusiai, naturali prigimtis jiem griauzt, o kai/jei prasigriaus tai ir lopysim Pakolkas triuses tik brendimo laikotarpy ir poruosis greiciausiai tik rudeni. Kai ateis laikas ikelsiu i vidu lizdavietes su dugnu. gal papildoma plokste paklosiu prie lizdo kad tinkla dengtu. Triuses buvo isigudrinusios tustintis kampe prie edziu, kur grindys ne tinklines, bet kai kelias dienas is eiles ta kampa isvalydavau ir palikdavau tuscia jos persikele savo isviete i tolimaji kampa ties sonine narvo siena. Is edziu prisitrauke sieno/zoles kuri susitrype ir gaunasi naturali paklote ant tinklo. Jokios dregmes, spiros isdziuna, tada uztenka siena ant grindu sujudint geriau ir spiros byra zemyn per tinkla po narvu. Sieno ant tinklo (kraiko) keist daznai nereiks. Ties durelem esu prisukes 10cm aukscio barjera, kad triuses duris atidarius nelystu lauk taip lengvai, ateiti ir triusiukai neisdrips pro duris. Aisku taip as negaliu narvo tiesiog osbraukti nuo pasenusio kraiko. Bet kadangi klimatas narve toks sausas tad jokiu problemu ta kraika iskelt. Tie barjerai veikia labai praktiskai, nebijau palikt atverto narvo kol aplink darbuojies.
  7. ikelciau daugiau nuotrauku, bet pasiekta kazkokia tai diskusiju lentos kvota...
  8. Triuses manau liko patenkintos, gyvena liuksinem salygom dabar
  9. Keliu nuotraukas truputi ne pagal darbu eiga, bet manau susigaudyt eina kas kur
  10. Paskaicius knygute "Triusiai" ir pasitelkus i pagalba lenteles su matmenimis sukaliau dvieju narvu buda savo belgu milzinu patelem. Teko bekalant priimt sprendimu kuriuos galetu taisyt, bet tai mano antras bandymas sukonstruot narva, tad rezultatu patenkintas.
  11. Gal kam teke megint dziovint triusiena? As labai megstu dziovintus kumpius. Teko ragaut stirnos dziovinta slaunies kumpi. Jos paruosimas buvo paprastas: slauni palaikyt druskoj pilnai "uzkasta" (laikas priklauso nuo kg kiekio) ir tada sausai pakabinus dziovinti, laikas vel priklauso nuo kg kiekio. Labai skanus uzkandis. Kilo mintis tai pamegint su triusiena, pvz kulselem. Zinoma ten mesos ne tiek kiek stirnos kulsyje, bet megint jug galima:) Tik man dar teks gerokai palaukt iki kol bus is ko ta triusiena dziovint. Gal kas esat ragave kazka panasasu, arba megine rukyte triusiena? Cia visikasi netinkama ideja ar is jos gali kas gautis kaip manot?
  12. scardeep

    Triušių auginimas

    Turiu dvi belgu milzinu pateles apie 3 men. Paskutiniu metu pastebejau kad viena ant kitos lipa ir "poruojasi"!? Kas cia per variantas? Kad jos pateles tai bent jau is lyties organu 100%. Turiu ir patineli pora savaiciu vyresni, tai Lyties organus galiu su juo sulygint... Pateles galiu toliau kartu laikyt, ar atskirt?
×
×
  • Create New...