Jump to content

Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas


Mindziule

Recommended Posts

Pas Shaulinį šiandien visai ne savaitgalinė nuotaika :eusa-naughty: In filosofiją traukia?

tai ne filosofija, tai matematika. Tu juk ekonomistė imk ir paskaičiuok kas gaunasi jei projekto dydis 100000:

a JŪ programa parama 100%

b supaprastinta programa, parama 40%

c kad būtu įdomiau latviškas variantas parama 80%

kiek tokiais atvejeis išeina pinigų iš nacionalinio (valdžios biudžeto), kiek ES, kiek ūkininko. dabar kai jau paskaičiavai įvertink tai, kad ūkininkas savos dalies neturi ir skolinasi iš skandinavų. Kas gaunasi? Pinigai ateina iš ES ten or sugryžta lieka geležas, tik dalį tų pinigų ūkininkas turės grąžinti kaip paskolą su palūkanom tai pačiaiai europai, taigi kaip tai atsiliepia Lietuvos įsiskolinimui?

O pabaigai įvertink dar viena varianta, kai imama lengvatinė paskola, kaip tada tie dalykai pasiskirsto ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 1.6k
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Gali pavadinti mane riboto mąstymo boba, bet aš pripratusi daugiau į savo daržą žiūrėti, nei spręsti pasaulinės ekonomikos klausimus. Tik jei ne ta parama, kiek ūkininkų šiandien turėtų naują techniką ar pastatus. 1-2 proc. Ir jiems visvien reiktų skolintis iš tų pačių europinių bankų. O dabar turi žmogeliai šiek tiek technikos, dirba, išsilaiko save, savo šeimas, beje ir tavo darbo vietą.

Nešokim aukščiau bambos. Juk lietuvis vadovaujasi paprasta patarle "duoda - imk, muša - bėk".

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl to aš net nesiginčiju, kalbu apie paramos formą.

a) variantas kai remiama 100% Lietuvos BVP keliamas grynai europiniais pinigais+biudžeto dalis

B) variantas tik 40% pamarinių atitinkamai mažesnė biudžeto dalis, tačiau reikia ūkininkui skolintis iš užsienio.

Ką daryti, kad ir vilkas sotus ir avis sveika liktų? O gi dalį tų pačių europinių pinigų panaudoti paskoloms (lengvatinėms). Kas gaunasi? Lietuvos BVP keliamas europiniais pinigais+ santykinai nedidele biudžeto dalimi ir kas gražiausia, kad gražinta lengvatinė paskola lieka Lietuvos biudžetui. Dabar ilgai lauktas ryšys su tema - kokia logika krapštyti iš kitų programų pinigus ir gaivinti JŪ programą? Sudėjus a+b kaip ir aišku :eusa-think:

P.S. apie savo asmeninį interesą, (koks variantas MAN naudingesnis) nutylėsiu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

nebus stipriai pradejusiu jaunuju... nebereiks ir nauju kombainu Sauliau :eusa-shifty:

Na čia jau atskira kalba, bent kol kas tai man nei šilta nei šalta ar tai supaprastinta ar JŪ nes nei už vieną iš jų mano kombainas neišeina, taigi šituos mano pasisakymus galit drasiai vertinti, kaip nepriklausomus, be išankstinių nuostatų. Tiesiog noriu pasakyti, kad plačiau pažvelgus lengviau apčiuopti dalykų esmę. Jei dabar staiga iš kažkur atsirastu pinigų JŪ programai, jaučiu kad būtu paskelbtas paraiškų priėmimas rytoj ir tęstųsi ne daugiau 10 dienų, manau mintį supratot :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dabar esu dviprasmiskoje situacijoje, kaip tik turiu pasirasyti zemes panaudos sutartis su potencialiais zemes nuomotojais, taciau jeigu yra taip kaip sakot - jaunuju ukininku isikurimui neliko pinigu - tai tada ir tu sutarciu pasirasinet neverta... gal kas zinot daugiau ir rimtesnes informacijos, kodel ministerijos puslapyje nieko nera rasoma ta tema?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, kiek suprantu, kad dabar aišku, kad niekas neišku, dėl to, ar bus dar kvietimų teikti paraiškas, ar ne. Tikiuosi, kad bus ir turiu vieną klausimą, gal kas galėtų pakomentuoti. Turiu 16ha, norėčiau 8ha kurti spec. uogininkystės ūkį, o kituose 8ha - vaistažolininkystės. Ar įmanomas toks variantas?Ar būtinai turiu rinktis vieną specializaciją, kad gaučiau po 7tūkst (apie)už visus ha.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Paskaičius šį straipsnelį http://www.manoukis.lt/index.php?m=2&s=9745&t=22, optimizmo jis nepriduoda. Jei rašo teisybę (kad liko 22 mln. Lt 2010-2013 metams), gaunasi, kad kasmet tik apie 40 ūkininkų gautų tokią priemonę. Todėl manyčiau, kad arba bus bandoma iš kitų KPP priemonių "permesti" pinigėlių (kas užtruks ilgą laiko tarpą, kol suderins su Briuseliu (jei iš vis derins)), arba atidės šviesesnei ateičiai (pvz. 2013 m.).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Įdomu, kada bus gautas atsakymas iš es dėl lėšų perskirstymo, nes 2010 nebe už kalnų. Kad labai griežtės sąlygos tai nemanau, nes didysis bumas JŪ praėjo. 2007 - virš 600, 2008 - virš 500, 2009 - virš 300 JŪ gavo paramą, tiesa jei būtų rudeninis paraiškų priėmimas, tai gal dar būtų koks 100. Iš visos 2007-2013 paramos , JŪ skirta 6,7 proc, o modernizavimui virš 40 proc., Ir iš tos srities visų pinigų neisisavinama. Tai manau keletą procentėlių galėtų permest.

Tikėkimės , kad viskas bus gerai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Atsakymas:

Sveiki,atsakydami į Jūsų klausimą,norėtume informuoti,kad,esant poreikiui,gali būti perskirstytos Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonėms skirtos lėšos. Europos Komisijai yra išsiųstas siūlymas - atliekant lėšų perskirstymą tarp Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 m. programos priemonių,priemonei „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“ skirti papildomai lėšų.

Už lėšų perskirstymą ir paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemones surinkimo grafiko patvirtinimą atsakinga Žemės ūkio ministerija. Šiuo metu galiojančiame grafike paraiškų pagal priemonę „Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas“ surinkimas 2009 m. dar nėra numatytas.

Ateinančių 2010 m. paraiškų surinkimo grafikas turėtų būti patvirtintas šių metų pabaigoje.

Taigi, kviečiame Jus domėtis naujausia Nacionalinės mokėjimo agentūros ir Žemės ūkio ministerijos interneto svetainėse adresais atitinkamai www.nma.lt ir www.zum.lt pateikiama informacija.

Pagarbiai,REDA GUSTIENĖ

Bendrųjų reikalų departamento

Informacijos teikimo skyriaus

vyriausioji specialistė

Tel. (8 5) 252 6999

Nacionalinė mokėjimo agentūra

prie Žemės ūkio ministerijos

Blindžių g. 17,08111 Vilnius

http://www.nma.lt

Pilnas ir oficialus NMA atsakymas...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...