Jump to content

IN MEMORIUM


Algis...

Recommended Posts

Na mane tai sukkrete , visgi jo atminimas isliks manau nevieno sirdise http://www.lrytas.lt/-12670184621265484 ... raukos.htm ...gimiau nei per anksti nei per velai , tik isejai gal per anksti.

p.s temos pavadinima te pataiso moderatoriai jei netaisiklingai parasyta arba uzrakina jei pasirodis nereikalinga.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 62
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

  • po 1 mėnesio...
  • po 2 mėnesių...

kaip supratau tas pranesimas per katedra buvo velionio noras, kuris nieko bendro neturi su dabartiniais pareiskimais. cia straipsnio istrauka is 15min.:

"Jis tikina, kad karsto nešimas ar nenešimas į bažnyčią yra kasdienės tvarkos klausimas, priklausantis nuo „patogumo, ceremonijos eigos ir nuo tam tikro susiklosčiusio pripratimo“. P.Subačius teigimu, šiuo atveju apskritai nereikia minėti pagarbos sąvokos.

„Taip, kaip formuluojamas klausimas ar teiginys paskutinėmis dienomis – kad bažnyčia ar vyskupai nerodo deramos pagarbos ar rodo mažai pagarbos amžinąjį atilsį prezidentui – yra ateistinės sąmonės ar, atsargiau pasakius, labai griežtai sekuliarios sąmonės padarinys“, – sakė jis."

Pasak VU dėstytojo, „kiekvienas katalikas, kuris nors truputį prisimena Katekizmą, kurio mokėsi prieš pirmąją komuniją, žino, bažnyčia garbina Dievą ir gerbia šventuosius ir palaimintuosius“. Jo teigimu, joks žmogus – gyvas ar miręs, bet nepaskelbtas šventuoju ar palaimintuoju – liturginėmis apeigomis negali būti gerbiamas ar garbinamas.

Jis priminė, kad liturginės apeigos skirtos ne mirusiojo garbinimui, o meldimuisi už jo sielą.

pilnas straipnis cia: http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyva ... 188-105596

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kai busiu sukrioses seniokas ir mano anukai mokinsis istorija manau jo pavardè jau bus vadovéliuose, o as pasikeles aiskinsiu, kad buvau su juo susitikes ir net ne karta. O didziausia ispudi padare pirmas susitikimas , jei taip galima pavadinti, per pasaulio lietuviu spartakiados atidaryma Vilniuje, buvau dar zalias studenciokas, dalivavau atidarimo iskilmese ir mes uz kalnu parko esanciam stadione laukem savo eiles, i ta laika per ta pati stadiona buvo lydimi auksciausi pareigunai su apsaugom, praeina nieko nematydami, vos ne begom kaip pro pavojingus elementus, paskutini lydejo prezidenta o jis is tolo mum, studenciokam moja SVEIKI! Vat toki as ji ir prisimenu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...