Jump to content

SUNKVEZIMIAI


Algis...

Recommended Posts

Kolegos, kas turit sunkvezimi/vilkika registruota ant Žemes ūkio bendrovės ar kooperatyvo ? Kitaip tariat ant juridinio asmens ? Kad registruoojant ant ūkininko aplinkui 100km spinduliu nereikia tachografo žinau, bet ant juridinio asmens ar tai galioja ???

Ko taip bijai to tachogravo?jeigu nezadi toliau vaziuoti tai kam tas sunkvezimis?Kiek prisimenu ne 100 km o 50 tik.ir jei vezi savo krovini.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aišku, toliau važiuojant viskas bus daroma kaip priklauso. Tiesiog prieš registruojant noriu išsiaiškinti, ar ŽŪB ir ŽŪK galioja tas pats kas ūkininkams. Pagal viską turėtų galioti

iki 100 km atstumu nereikia tachografo, jei veži savo krovinį nesvarbu kas bebūtum ar ūkininkas ar UAB, ŽŪK

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nebijau, tiesiog paprasciau viskas kazkiek. Tai kad ir 100 km, kad ir 50km spinduliu laukai,  tau cia netoli ? noreciau pamatyt kaip toki atstuma su traktorium vazinesi :)

- Reglamente (EB) Nr. 561/2006 įvardijamos transporto priemonės, kurias vairuojant nereikia vesti vairavimo ir poilsio režimo apskaitos. Gal galėtumėte išvardinti, kokiems automobiliams taikomos išimtys? 

- Reglamentas netaikomas specialios paskirties transporto priemonėms, kurių registracijos liudijime yra įrašytas vienas iš kodų: SA, SB, SC, SD, SF, SG, SH, SI, SJ, SK, SL, SM, SN, SO, SP, SQ, SR, SS, ST. Ką tai reiškia, vežėjai, manau, žino. 

Reglamentas numato dvi išimčių grupes. Vesti darbo ir poilsio režimo apskaitą tam naudojant tachografą neprivalu transporto priemonėms, vežančioms keleivius reguliariais reisais, neviršijančiais 50 kilometrų, taip pat transporto priemonės, kurių maksimalus leistinas greitis neviršija 40 kilometrų per valandą. 

Išimtys taikomos ir transporto priemonėms, kurias naudoja ar be vairuotojo nuomojasi bei kontroliuoja ginkluotosios pajėgos, civilinės gynybos tarnybos, ugniagesiai ir už viešosios tvarkos palaikymą atsakingos pajėgos, kai vykdomos šioms tarnyboms priskirtos užduotys. Dar viena išimčių grupė taikoma specializuotoms, medicinos tikslams skirtoms transporto priemonėms. Jei šiam tikslui skirtos transporto priemonės registracijos liudijime įrašytas kodas SC, nereikia vesti vairavimo ir poilsio režimo apskaitos tam naudojant tachografą. 

Išimtis taikoma vairuotojams, vairuojantiems specializuotas avarinių tarnybų transporto priemones, kurios dirba 100 kilometrų spinduliu nuo jų nuolatinės laikymo vietos, jei šiam tikslui skirtos transporto priemonės registracijos liudijime įrašytas vienas iš kodų SQ, SI ir SJ. Neprivalu vesti vairavimo ir poilsio režimo apskaitos tam naudojant tachografą vairuotojams, kai transporto priemonių ar jų junginių maksimali leidžiama masė neviršija 7,5 t ir kuriais kroviniai vežami ne komerciniais tikslais. Atkreipiu dėmesį, kad ši išimtis gali būti taikoma tik fiziniams asmenims, turintiems jų vardu registruotas krovinines transporto priemones. 

Norėčiau atkreipti dėmesį ir į tai, kad sąvoką „ne komerciniais tikslais“ derėtų suprasti „asmeniniam naudojimui skirtų krovinių vežimas“: pavyzdžiui, įmonė kraustosi į kitas patalpas ir veža įmonės baldus, fizinis asmuo veža nusipirkęs plytas ar kitas statybines medžiagas savo asmeninio namo statybai. Beje, krovinio vežimo dokumentai yra privalomi visada.

----------------------

Reglamentu numatyta galimybė kiekvienai valstybei, nepažeidžiant reglamente (EEB) Nr. 561/2006 1 straipsnyje nustatytų tikslų, savo teritorijoje leisti išimtis bei nustatyti tokioms išimtims individualias sąlygas. Lietuva 2003 m. gegužės 14 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu Nr. 587 „Dėl darbų, kuriuose gali būti taikoma iki dvidešimt keturių valandų per parą darbo laiko trukmė, sąrašo, darbo ir poilsio laiko ypatumų ekonominės veiklos srityse, darbų, sąlygų, kurioms esant gali būti įvedama suminė darbo laiko apskaita, suminės darbo laiko apskaitos įvedimo įmonėse, įstaigose, organizacijose tvarkos patvirtinimo“, perkėlė į nacionalinę teisę reglamento (EEB) Nr. 561/2006 13 str. numatytas išimtis.

- Išimtys taikomos valstybės institucijoms priklausančiomis arba jų be vairuotojo išsinuomotomis transporto priemonėmis, jeigu vykdomas vežimas nekonkuruoja su privačiais transporto ūkio subjektais. Nereikia vesti vairavimo ir poilsio režimo apskaitos tam naudojant tachografą ir žemės ūkio, sodininkystės, miškų ūkio, gyvulininkystės ar žuvininkystės ūkio subjektų naudojamomis arba jų be vairuotojo išsinuomotomis transporto priemonėmis kroviniams 100 kilometrų spinduliu nuo ūkio subjekto buvimo vietos išvežioti, kai tai sudaro šių ūkio subjektų verslo dalį. 

Reglamento reikalavimai negalioja ir transporto priemonėmis ar transporto priemonių junginiams, kurių leidžiama maksimali masė neviršija 7,5 t ir kurias naudoja universaliųjų paslaugų teikėjai (ši sąvoka apibrėžta 1997 m. gruodžio 15 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 97/67/EB dėl Bendrijos pašto paslaugų vidaus rinkos plėtros bendrųjų taisyklių ir paslaugų kokybės gerinimo 2 straipsnio 13 punkte), naudojantys transporto priemones siuntoms pristatyti, teikiantys universaliąsias paslaugas, arba veža medžiagas, įrangą ar mašinas, vairuotojo naudojamoms jo darbe, vežti. Šios transporto priemonės naudojamos ne toliau kaip 50 kilometrų spinduliu nuo ūkio subjekto buvimo vietos ir su sąlyga, kad transporto priemonės vairavimas nėra pagrindinė vairuotojo veikla.

Dar viena išimčių grupė – tik gamtinėmis ar suskystintomis dujomis arba elektra varomos transporto priemonės, kurių leidžiama maksimali masė (įskaitant bet kokios priekabos ar puspriekabės masę) neviršija 7,5 tonos, ir kurios naudojamos kroviniams vežti 50 kilometrų spinduliu nuo įmonės buvimo vietos. 

cia paemiau is nuorodos ,cia ne mano kuryba 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o kurioj vietoj tarp vilkiku markiu stovi dafai? ka apie juos galit pasakyt? 

Apie vilkikus kaip ir apie bet kuria technika ji eina gera etapais.Dafai yra tikrai geros masinos jei ziureti KAINOS IR KOKYBES santyki,tik dar sunkiai pripazintos.ne prestizas taigi.Toliau MB Actros reikia ziureti,kad nebutu MB Axor.Tie Axorai gaminami Turkijoje berods,Su MB pusautomaciais jokiu problemu.MB geros ir naujesnes masinos,tik siek tiek daugiau laidu.Scania maziau laidu,islaikymas pigesnis.Stiklai pigiau kainuoja ir nepirkti didesniu nei 460 AG  ,nes prasideda. fejerverkai.Pvz Volvo geros masinos,bet nuo 2004 metu (istrizaake) tai nelinkek ne priesui.Siaip dauguma megsta Volvo bet jau senesnes Volvo pvz nuo 1998m,ju islaikymas budavo dvigubai brangesnis nei Scania.Ir budavo pridaryta smulkmenu kurios brangiai kainuodavo.Ir cia vardinti kuri masina auksciau kuri zemiau yra gryniausia nesamone,nes ziurint ko reikia? vienos minksciau vaziuoja mokek uz patoguma ir t,t.DAF,Scanios,senesnes buvo grynai darbiniai arkliai.O naujesni nuo 2006 ir mersai nepagedo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Man siek tiek jau keistos ir uzknisancios diskusijos darosi apie tuos tachografus. Kolegos, gal jau laikas atsipeiket ir baigti sneketi ir nusisneketi - reikia patikros ar nereikia, reikia SA ar SB masinos tipui. Paziurekit i saskaita, kuri israsyta masinos pirkimo metu, ir palyginkit ten esancia suma su kokiais varganais 55-66 EUR su PVM uz tachografo patikra. Kuri didesne? Kiek simtu kartu ar tukstanciu kartu ir kuri didesne. Sugebejot nusipirkt masinas su paikrom tai sugebekit nuvaziuoti ir iki serviso pasidaryti patikra. Kas du metu isleisti ta maza suma manau nebeda nei vienam, kuris sugebejo isigyti masina!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Norejau senai paklaust bet kaip matau jau man ne vienam aktualu, nes ir kolega panasu klausima is esmes uzdave.

Turiu pora draugu, vienas net turi dvi priekabas, Dvi priekabos samadielkos, viena zubrionka, Visos trys registruotos kaip svadarbes zemes ukio priekabos. Pacios priekabos lengvojo automobilio ir traukiojamos su B kategorija.

Ar galima su automobiliu traukti priekaba kuri turi zemes ukio registracija? Jie jau daug metu naudoja ir policija niekada nesikabino. as taip pat buvau pasiskolines niekam neuzkliuvau.

Tai ar galima su automobiliu - sunkvezimiu traukti traktorine priekaba?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turejau pazistama is policijos sake atseit yra draudziama nes zemes ukio technika draudziam eksplotuoti didesniu greiciu o koks jis dabar nebepamenu, bet bauda simboline budavo kelesdesimt litu, manau cia ne problema jei jos tvarkingos ir vietiniai tikrai nesikabines, o kaip dabar, gal kas yra susidure situo reikalu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Istatymai keiciasi daznai ir nezinosi :icon-neutral: ,bet jei pasikeis istatymai ir ne kiekvienas Keliu policininkas zinos.Siaip galejai ir jei niekas nepasikeite galima automobiliu traukti zemes ukio reg priekaba.Sunkvezimiu budavo galima jei vienoda stabdziu sistema.O db galima ar ne nezinau.Siaip yra internete VKTI puslapis uzduodi protinga klausima ir po poros savaiciu atsako is ministerijos.Tada jei tau atsako palankia tema atspausdini ir veziuojiesi,jei ne pamirsti.Siaip policininkai Lietuvoj yra geranoriski ir jie istatymu patys nezino.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turejau pazistama is policijos sake atseit yra draudziama nes zemes ukio technika draudziam eksplotuoti didesniu greiciu o koks jis dabar nebepamenu, bet bauda simboline budavo kelesdesimt litu, manau cia ne problema jei jos tvarkingos ir vietiniai tikrai nesikabines, o kaip dabar, gal kas yra susidure situo reikalu

Tie policininkai patys nezino esu su tuo susidures.Kai man reikejo, uzdaviau klausima Internete VKTI ir atsake pilnai istatymiskai.Tada ir isitikinau,kad  eiliniai policininkai nezino.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu 3 asiu  sunkvezimio priekaba ir 2 asiu puspriekabe. bet jos dabar registruotos kaip traktorines. Padangos furines standartines. Tai traukiant tokia su sunkvezimiu nieko neisradineciau ji pritaikyta dideliems greiciams, bet turi zemes ukio registracija. tame ir klausimas.

As nesvajoju 2pts4 skraiduole vilkti  90km/h greiciu.

bet zmones turi kamazines, zilines priekabas manau cia ir ira klausimo esme.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu 3 asiu  sunkvezimio priekaba ir 2 asiu puspriekabe. bet jos dabar registruotos kaip traktorines. Padangos furines standartines. Tai traukiant tokia su sunkvezimiu nieko neisradineciau ji pritaikyta dideliems greiciams, bet turi zemes ukio registracija. tame ir klausimas.

As nesvajoju 2pts4 skraiduole vilkti  90km/h greiciu.

bet zmones turi kamazines, zilines priekabas manau cia ir ira klausimo esme.

Tai susitvarkai stabdzius,registruoji kaip traktorine ir pirmyn.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu 3 asiu  sunkvezimio priekaba ir 2 asiu puspriekabe. bet jos dabar registruotos kaip traktorines. Padangos furines standartines. Tai traukiant tokia su sunkvezimiu nieko neisradineciau ji pritaikyta dideliems greiciams, bet turi zemes ukio registracija. tame ir klausimas.

As nesvajoju 2pts4 skraiduole vilkti  90km/h greiciu.

bet zmones turi kamazines, zilines priekabas manau cia ir ira klausimo esme.

jei priekabos registruotos kaip žemės ūkio technika, jų su sunkvežimiu vilkti negalima. tai yra parašyta kelių eismo taisyklėse. jei būtų galima, tai tikrai būtų super, pigus variantas būtų, atkristų naudotojo mokestis :icon-mrgreen:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...