Jump to content

Už kiek perkate žemę?


trifke

Recommended Posts

visaip būna,jei žmogus normalus parduoda ir už 1500-2000e ha,yra tokių kur ir 4000e prašo.bet niekas neperka.Nors pasitaiko durnelių.kad perka.Neseniai pasiūlė 22ha iš kurių 10ha pieva,6ha miškas malkinis,daug ažuolų kuriais galėsi tik džiaugtis,ir likusi žemė pelkės už 40000e,aš atsisakiau,o kitas ėmė paskolą ir pirko.Viskas priklauso nuo to kur ta žemė randasi,koks plotas,ar geras privažiavimas ir tt.bet kainos vidurkis apie 2000e.Mano galva dabar žemę pirkt rizikinga,jei subyrės es,pasibaigs visos išmokos ir tada ji taps bevertė.Vakar skaičiau,kad ir švedai su danais jau pradeda galvot apie išstojimą iš es,manau jei anglija išstos,tai prasidės grandininė reakcija.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na va grius es,baigsis išmokos ir tada pažiūrėsim kas už tuos smėlynus ir durpynus beduos po 3000e,nes kai pagalvoji protingai tai žemė turi duot pelną,kažkada ji turi atsipirkti,juk už ją moki pinigus ne tam,kad ją turėtum ir grožėtumeisi,bet tam,kad iš jos pragyventum.

Paskutiniu metu daug kas kitaip masto. Svarbu kiekis kaikuriems, tod ir viskas gavos iskreipta su zemes kainomis.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nederlingose zemese pirkau kelis ha po 2000. Tose paciose zemese gryno pelno is ha per metus buna mazdaug 300 euru + ismoka. Ilgai skaiciavau ( nes savus pinigus ,sunkiai dirbdamas ,susigrazinsiu tik per 7 metus)kol ryzausi pirkti ir tik todel, kad zeme ribijosi su manaja.

Realiai zeme man prades duoti pelna tik po 7 metu, o tai jau perdidelis laiko tarpas. Derlingose zemesi viskas truputi kitaip zinoma.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nederlingose zemese pirkau kelis ha po 2000. Tose paciose zemese gryno pelno is ha per metus buna mazdaug 300 euru + ismoka. Ilgai skaiciavau ( nes savus pinigus ,sunkiai dirbdamas ,susigrazinsiu tik per 7 metus)kol ryzausi pirkti ir tik todel, kad zeme ribijosi su manaja.

Realiai zeme man prades duoti pelna tik po 7 metu, o tai jau perdidelis laiko tarpas. Derlingose zemesi viskas truputi kitaip zinoma.

Invsticija i NT atsiperka po 7 metu ir dar svaigstat, kad perbrangu ? :D

Patys suprantat del ko dejuojat ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kai kuriems kiekis svarbu todėl,kad jiems pagrindas išmokos,pats asmeniškai daug tokių pažystu,todėl užtenka užsiraukt išmokoms ir žemės kainos drastiškai kristų.O kad taip bus neabejoju,nes žmonijos įstorijoje dar ne viena imperija,sąjunga negyvavo amžiams.Dabartinėje es per daug tarpusavio prieštaravimų,kad ji galėtų egzistuoti toliau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ka sedit ir vaizduojat Warrenus Buffettus? As matai siand neinvestuosiu, nes matai tai neatitinka mano ilgalaikiu geopolitiniu prognoziu. Mat visos imperijos gi zlunga, taip wikipedia raso.  

Nebejuokinkit mano katino. Nera pinigu tai ir neivestuoji, ka cia viniot apie pirsta. 

Kazkada seniai, pradzioj ukininkavimo, uosvis nupirko pirmaji savo zemes sklypa po 1200lt ... sako: "nupirkau, sedziu vakare ant gonko uz galvos susiemes...ka as padariau?!" Paskutine diena pries isigaliojant naujosios zemes pirkimo taisyklem, nuperkam zeme po 14k. lt. ...tada dviese sedejom uz galvos susieme. Siandien  5-6k eu jau nebe riba. 

imperijos mat zlunga ....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

žmogau atsipeikėk,prisimink tais laikais kokia buvo minimali alga,ką už litą galėjai nupirkt,kiek gavai už žū produkciją,kokios buvo išmokos,kurios beje buvo pradėtos mokėti tik nuo 2004m ir tada svaik.Aš  prisimenu,kad apie 2000m minimali alga buvo apie 500lt,kol nebuvom es visus atliekamus pinigus sukišdavom technikai,kai prasidėjo milijoninės paramos modernizavimui,taip prasidėjo žemės kainų kilimas,nes stambieji ūkininkai dirbtinai pradėjo kelt žemės kainas,nes pradėjo rastis atliekamų pinigų.Gal nori pasakyt,kad es bus per amžius.gal paskysi jei neliks išmokų ir tokios žū supirkimo kainos žemės kaina kils vistiek.Gal geriau daugiau pasiskaitinėk kas daros es,ką sako ižymūs politikai apie anglijos referendumą,apie pabėgelių krizę,matosi,kad toliau savo kiemo nieko nematai,išskyrus kaip už 14k lt už hektarą nupirktos žemės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kad zeme bus beverte gal tu geriau nebesvaik. Pirma del to tavo es Afrika kinija ar indija nesumazeja ji valgyt nori o grudai patys nenusikulia. Zeme dirba zmones nuo pat to laiko kaip is olu islindo. Ir nekalbam apie kazkokias praeitis ir bla bla kalbekim apie ateiti kad modernejam ir visiskai dzin mano ukui ar yra es ar nera jeigu pinigu turiu perku kad ir uz 8 tuks eu ha neturiu pinigu ir uz 500 eu nepirksiu nes nera uz ka !!! Nebus ismoku pigesne nuona bus ot beda o jeigu ir nepiks dirbsi uz mazesni pelna. Tu nenori dirbt uz mazesni eile stovi kuri nori dirbt uz maziau ne ruso laikai kad su dt reik art ir verkt kaip nusikraciau ardamas. Ir cia ne pabaiga dar tobulejam dar keli metai ir isvis grazu ziuret i medarnuma. Tos pacios tavo pienines karves ir ka rankom melzia nu ne robotai sere robotai melzia, taip kad zemes reikejo ir reikes. Ne ta kryptim mastot kolegos. Mastyt reik kaip sutvirtet ir b dejus but ant tos es ar grius ar ne kad ukis stiprus butu o dbr kalba es nebus ir nereiks dirbt tai ka tu dirbsi ?????? I darbo birza eisi negali nes zemes turi nuosavos :D cha :D o jeigu parduosi tuo metu kaip tu sakai beverte bus :D vel blogai ane ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kainos kilo ir iki modernizavimo programu. Jei atsirado lisnu pinigu, atsirado ir paklausa zemei, vadinasi ir jos kaina elgesi atitinkamai. Gali tai vadint dirbtiniu kainos iskelimu, bet dauguma tai vadina tiesiog rinka. Rinka buna iskreipta, kartais neadekvaciai reaguoja i ivykius pasaulyje tai faktas, bet yra kaip yra. 

Karve su tamstos logika neapsimoka nieko daryt, parsiduok viska ir eik prie konteinerio, ten stabilumas, jokiu rinkos pokyciu, dirbtiniu kainu, kvotu ir t.t., ...bet ir ten konkurencija yra .... nu nezinau ka tau bedaryt.  ....jei visai pabloges, turiu pora metru virves, sakyk jei ka.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jevgenijau tą virvę pasilaikyk sau,gal prireiks,nes kaip matau su uk aurimu esat dideli optimistai.Toks buvo ir mano senelis smetonos laikais,jo tėvas amerikos kasyklose uždirbo daug pinigų,nupirko seneliui ūkį,tas irgi labai optimistiškai kibo į darbus,kol atsidūrė stalininiame lageryje.Žinau,kad mane išvadinsi pesimistu,vėl siūlysi virvę,arba geriausiu atveju viską parduoti ir eiti prie konteinerio.Kodėl aš visą tai pasakoju?Ogi todėl,kad nieko žmogus negali išsižadėti,juokas man ima iš jūsų optimistų,pasaulis stovi ant trečio pasaulinio karo slenksčio,matosi,kad nesekat politinių įvykių,jums įdomios tik žemės kainos,rinkos,kaip maisto reikėjo ir reikės ir tt.užtenka subyrėti es,trumpui amerikoje ateiti į prezidentus ir tos žemės 2m į gylį turėsit sočiai,arba geriausiu atveju dardėsit į sibirą,nors tau jevgenijau sprendžiant pagal vardą tas negresia.Ukrainiečiai to kas vyksta pas juos irgi net nesapnavo.Nieko aš nežadu parduot,eit prie konteinerio,bet ir nežadu toliau pirkt žemes už kosmines kainas,kai pasaulyje yra tokia padėtis,o jums linkiu sėkmės toliau investuot į žemes,eit į paramas,plėst ūkius,nes pasaulyje maisto reikėjo ir reikės,nors tuos žodžius girdėjau jau seniai,bet užteko rusijai įvest embargą ir europa paskendo maiste.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

atsimenat kai rašiau,kad siūlė 1,7ha už 7000e,tai dabar ką tik paskambino ir nuleido kainą iki 5000e,pasakiau,kad pagalvosiu,bet nežadu ir už tiek pirkti,daugiausia galiu duot 4000e.Aš noriu dar ir sau kažką leisti,o ne viską ką uždirbu sukišt į žemę,visgi jau 45 eri man,juk tos žemės į kapus nenusinešiu.Jei visi būtų buvę tokie kaip aš,tai ir jos kaina nebūtų taip iškelta,niekas juk nepriverčia jos už tokius pinigus pirkt.Bet viską daro godumas,norėjimas aplenkt kaimyną.Siutas ir gailestis ima žiūrint į tokius ūkininkus kurių viena koja karste,bet vis jiems negana.Visą gyvenimą sunkiai dirbę,net senatvėje negali pailsėt.Sako vaikams reikia palikt ,o tie vaikai viską parduos ir po visko.Buvo ne vienas pasiūlymas pirkt brangiai žemę,bet nė karto nesusigundžiau,kiek turiu tiek man užteks,geriau aš nusiperku naujesnį auto,buitinės technikos ir dar turiu banke rezervą,juodai dienai.Dabar visi pienininkai šaukia,kad bankrotas,o aš nematau jokios bėdos,nes į paramas daugiau nebeisiu,kitamęt baigiasi paskutinė,paskolų neėmiau kosminei žemei pirkt ir esu ramus kaip belgas.Sužlugdys visai pienininkystę,parduosiu žemę gobšuoliams,nes matau jų yra daug ir eisiu dirbt,nes turiu paklausias suvirintojo ir elektriko kvalifikacijas.O jūs toliau varžykitės dėl žemės,stambinkit ūkiu,nes pasaulyje MAISTO REIKĖJO IR REIKĖS.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va taip ir vargstat ane? O tai koks jum skirtumas ar paeme paramas ar neme vaziuosit i sibira ??? Turit juk zemes ruso bijot nubuozins Trampas atejas ;D :D

Nu ir tegul buna tas karas po karo ziurek atidave atgal tas zemes nedingo juk niekur ir griztam prie to kad zeme yra turtas kuris turi savo verte cia ne pomidoras jad suputu patys skaiciuojat pelna atsiperkamuma, tai kas dabar butu jeigu zeme kainuotu 1000 eu apsurdas, tada ji butu beverte. Bet grizkim prie to kad zeme visur skirtingai kainuoja tai ka tada vokietijos ukininkam daryt? Ka jie irgi durni kad zemes vokietijoj perka? Ar parama ima ir juos i sibira isves? Ten ne 2000 eu ha kainuoja ten gal 20000 eu ha kainauoja patys sakot nemastyk optimistiskai bet pagal jus tai tegul visi susidegina ir jum varksam neturintiem pinigu atiduoda zeme nes zinai juk brangi greit neatsipirks o laukt sitaip ilgu geriau iskart pelna sakem vartyt nes vdruk i sibira isves tai bent dbr turtuoliu pabusiu ane?:D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Is serijos kai popierius iskencia viska...

 

Karve maladec, parasiai grynai taip kaip as galvoju ! Saunuolis!!!
Matyt kolegos optimistai labai jauni , gime po 1990 metu.
As kol kas ne vienos paramos nesu paemes (tik tiesiogines ismokas)jei ka perku tai tik is savu pinigeliu, todel ir ilgai svarstau pries pirkdamas zeme.Atliekamu pinigu kaip visada nera... Tai ir mastai gal geriau uz tuos pinigus kazka geriau gyvenime pamatyti ne investuoti i zeme...

O nepagalvojai, kad tie kas rizikuoja, ima paramas todel ir turi atliekamu pinigu? Sutaupyti pinigai versle dazniausiai atnesa nuostolius. 

Beje, paziurek mano anketa, ten tiksli mano gimimo data.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aurimai žemė yra turtas,kada ją pigiai nupirkęs paskui brangiai parduodi,o šiaip ją šiandien turi,ryt gali nebeturėti.Juk pasakojau apie savo senelį.Bet pats didžiausias turtas yra sveikata,jos neatstos nei tūkstančiai ha.O į vokietiją nežiūrėk,ten žemės kaina yra teorinė,niekas ten jos nepardavinėja,ji perleidžiama iš kartos į kartą,bent taip esu skaitęs.Ten ūkiai yra susiformavę jau prieš šimtus metų,o pas mus juk pats žinai,kad buvo viskas nacionalizuota ir dabar vėl viskas iš naujo formuojasi.Vokietija ir Lietuva visiškai skirtingi dalykai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...