Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 2 valandas, Juodas pranešimas:

Jei npk fonas prastas ar dirva silpnesnė, neduos efekto stiprus pirmas tręšimas. Isvertinciau sąlygas, nes tikintis krūmijimosi ir susilyginimo su laiku setais pasėliais, gali ir nusivilti 

Ne tai tas taip taip jeigu p,k dirvoje mažai tai pilk azoto kiek nori neištemsi. Krūmijimasis priklausys vėliau nuo temperatūrų jeigu greit ušils oras kaip pernai tai realu ,kad  pasėliai bėgs per tarpsnius ir tiek neišsikrūmys. Bet kolega prieš tai rašė apie ccc purškimą. Tai dar viena priemonė jeigu bus šilumos normaliai kalti ccc 1l ir žiūrėti toliau.

Paskelbta
Prieš 23 valandas, niino pranešimas:

Kokios nuomones apie mikroelementu naudojima ?

1/2 zieminiu paseta normaliai ir graziai atrodo, o kita dalis seta veliau i dregnas dirvas, tai issikrumyjimas mazesnis, "suvarge". Turbut didziausia nauda ir butu dabar duodant papildomai mikroelementu ? Nesu niekad naudojes ju dar. Savikaina gautusi apie 8-15 eur /ha ?

Kitam rudeniui jeigu vėl tokia situacija su sėja tai mano galva geriausia didinti sėjos normą, apie 5,5-6 mln ir nereik sukti tiek galvos kaip patempti ta krumijimasi.

Paskelbta

herbicidais pusti manau temperaturos per mazos dar. ( bent pas mane ) + atrodo silpni javai + zolems reiktu kazkokio stipresnio sprendimo. 
P.S. pigus rudeninis purskimas ( iki 10 eu ) visada atsiperka, mereikia skubet pavasari ir sukti galvos.   

Paskelbta
On 2026-03-20 at 11:06, krucius pranešimas:

herbicidais pusti manau temperaturos per mazos dar. ( bent pas mane ) + atrodo silpni javai + zolems reiktu kazkokio stipresnio sprendimo. 
P.S. pigus rudeninis purskimas ( iki 10 eu ) visada atsiperka, mereikia skubet pavasari ir sukti galvos.   

On 2026-03-20 at 11:06, krucius pranešimas:

leke su tais purkštuvais kovo mėnesį o paskui verke kad chemija nesuveikė be gegužės pradžios žolių niekada nepurškiu visada puikei suveike o ir kviečiai geriau atsigauna iki to laiko be streso

Paskelbta

Mums su ž. Miežiais tas pats, kaimyno tankus geriau atrodo. Bet matosi jau lapelis naujas lenda, tik dar žemė šalta tai šaknelės naujos 6mm vietomis. 

Aplink Pasvali - Pakruoji pradėjot teršimą? 

Paskelbta
Prieš 5 valandas, manttys pranešimas:

Kas gali paaiskinti fenomeba, kodel reti kvietrugiai vis tiek paduso? 

Dalis matosi kabinsis, bet situacija visiskai neaiski

20260326_151751.jpg

Man vienais metais buvo dėl rudeninio herbicido. Vienam lauke nenaudojau, tai viskas buvo normaliai. Bent jau sau tokią versiją išsikėliau.

Paskelbta

Nenaudojau aš rudeninio herbicido, bet kvietrugis kad ir retesnis buvęs prieš žiemą, vistiek merdėja, teks visą persėt, kad paskui nebūtų retas

Paskelbta
prieš 2 minutes , tadasjo pranešimas:

Nenaudojau aš rudeninio herbicido, bet kvietrugis kad ir retesnis buvęs prieš žiemą, vistiek merdėja, teks visą persėt, kad paskui nebūtų retas

Tu gerai apgalvok savo sprendima. Geriau 5t su min idejimais nei vasarojus su miglota perspektyva

Paskelbta
Prieš 6 valandas, manttys pranešimas:

20260326_151751.jpg

Matosi dar ,kad gilokai buvo pasėta, energijos mažai liko.

Paskelbta
Prieš 1 valandų, manttys pranešimas:

Tu gerai apgalvok savo sprendima. Geriau 5t su min idejimais nei vasarojus su miglota perspektyva

Iššutę,minimum įdėjimais ir 5t??Optimistiška sakyčiau..Nu jo,tada tikrai geriau už vasaroju.

Paskelbta
On 2026-03-27 at 13:02, manttys pranešimas:

20260326_151751.jpg

Kiek pamenu, tai kvietrugių tokia natūra. Kiek pamenu lyg po 2020-21 metų žiemos visi kvietrugiai pasuto. Kur geriausi laukai mažiau, o kur vėlai sėti koks 50 proc rip… kažkodėl kvietrugiai jautresni issutimam 

Paskelbta
Prieš 22 valandas, Mantas2342 pranešimas:

Matosi dar ,kad gilokai buvo pasėta, energijos mažai liko.

visi tokie patys, yra kur labai sekliai seti - ner skirtumo

Paskelbta
Prieš 20 valandų, velenas pranešimas:

Iššutę,minimum įdėjimais ir 5t??Optimistiška sakyčiau..Nu jo,tada tikrai geriau už vasaroju.

vasarojaus viska suskaiciuok, sekla, darbus ir galima rezultata - kokias  3 t per sausra. is esmes jei tik imano neperset - neperseciau. gal net 4 t mane tenkintu jei ten azoto mizeri paduodi. o issutusiu esu turejes labai ziauriai ir tais metais 5 t biro. buvo sunku patiketi, bet varpos labai dideles ir grudu daug varpoje

Paskelbta
On 2026-03-27 at 18:39, manttys pranešimas:

Vasariniai miežiai manau geriau nei kvieteugio 5tonos

Paskelbta
prieš 22 minutes , Amber pranešimas:

Vasariniai miežiai manau geriau nei kvieteugio 5tonos

Gerom sąlygom geriau. Sausros sąlygom 2-3t kulsi miežių. 

Paskelbta
On 2026-03-27 at 18:19, Bulvinykas pranešimas:

Man vienais metais buvo dėl rudeninio herbicido. Vienam lauke nenaudojau, tai viskas buvo normaliai. Bent jau sau tokią versiją išsikėliau.

O koki herbicida naudojai? Man siemet kazkaip silpnai, isretejo labai tiek kvieciai tiek kvietrugiai. Purksta pontosu su saracen delta. 

Paskelbta

Kaip manot ar kvieciai labai nepatenkinti butu jei pataupant siemet negautu sulfato? Atkristu ne tik sulfatas bet ir papildomi barstymo darbai. Salietros gautu kaip iprastai. Ar geriau netaupyt jiems ant sulfato?

Paskelbta
prieš 37 minutes , axe pranešimas:

Kaip manot ar kvieciai labai nepatenkinti butu jei pataupant siemet negautu sulfato? Atkristu ne tik sulfatas bet ir papildomi barstymo darbai. Salietros gautu kaip iprastai. Ar geriau netaupyt jiems ant sulfato?

Kiek tas iprastai salietros ? Kiek veiklios gausis 

Paskelbta
Prieš 2 valandas, axe pranešimas:

Tai zinoma nepatenkinti, nes sumazini azota. Nebent salietra konsensuosi, skirtuma.

Paskelbta
prieš valandą, Witalikas pranešimas:

Tai zinoma nepatenkinti, nes sumazini azota. Nebent salietra konsensuosi, skirtuma.

Jei kompensuosiu skirtuma tai ir nebeliks jokio pataupymo tada, tik kad vaziavimo skaicius mazesnis bus ir tiek, bet ant trasu nesutaupysiu :D zodziu geriau tada vis tiek atiduot ir sulfata bet pamazint salietra, bendra N islaikant ta pati, bet gaus sieros, kurios reikia azoto isisavinimui ir baltymams. Su chatgpt padiskutavus toks patarimas buvo :D

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...