Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta

o vadyba kalba, kad horsch'as taip nedaro.. :/

Pas mane kolega turi, 3m pakabinama hors..., tai jis islaiko tolygu gyli, bet su pakaba pazaidzia,tai manau jai nekilnotu, paskestu ir sekla, lengvose zemese.

Paskelbta

Lengvoje dirvoje giliau paseja, bet sudygsta praktiskai vienodai ar molis ar durpe. Ir per sprindi giliau tikrai nepaseja

Nu čia sprindis dėl vaizdingumo jei ką, nereikia visko suprast labai jau tiesiogiai. :icon-mrgreen:

Pas mus tokių laukų kur vienam gale molis o kitam durpė dauguma skaityk tai reguliuojiesi gylį pagal lauko vidurį, o tenka žaisti su dirbimu. Per durpę dirbimą pakeli, kur molis suleidi giliau. Kažkiek išsisprendžia ta problema. Aišku kažkiek padėtų platesni prispaudimo ratukai.

Paskelbta

Ne už vederį, bet sąžiningai kalbant čia visų sėjalkų minusas, juk ratai ir prispaudimo ratukai visom giliau lenda lengvoj žemėj.

Bet bent jau man kuo toliau tuo labiau pradeda patikti spirit'o sėjimo sistema arba horch sėjamosios bet ne rapid'o.Aišku gal visa tai dėl to kad tokios sęjamosios neturiu.Bet kad rapid'o daug trukumu matosi ji eksploatajant tai tikra tiesa.

Paskelbta

vieninteli, kaip minusa pamineciau - tai, kad sejimo diskai be kopijavimo, bet cia velgi, arimas ir kultivavimas tai issprendzia... daugiau viskas tenkina, nors dar galima sakyt pratinuos prie sejamos, ale patinka ji man, kad ja kur.

Tokio sudigymo dar neesu turejes, net baisiausiam molyje... tiesa, pasikuto ir ant derliaus

Paskelbta

Grįžtam prie temos.

Pas mane kviečiai sėti prieš pusę mėnesio vis dar nesudygę, o prie tokių orų ir šansų sudygimui skaityk nėra. Sausiau kaip vasarą, nes prūdo vandens lygis pasiekė žemiausią lygį per metus, šulinys rodo tą patį. Jau reiks eiti sekmadienį į bažnyčią, pasimelsti už lietų. :icon-mrgreen:

Paskelbta

Pas mus prūdai jau vasaros vidurį žemiau vidutinio lygio. Kaimynystei ž.kviečiai pasėti rugpjūčio 29, sudygę ir išsikrūmyje kaip priklauso. Kas spėjo pasisėti iki rugsėjo galo, tiem sudyge, bet ir tai įdomiai, kas sėjo jau po rugsėjo galo, šiai dienai juoda žemė.

Paskelbta

Bet bent jau man kuo toliau tuo labiau pradeda patikti spirit'o sėjimo sistema arba horch sėjamosios bet ne rapid'o.Aišku gal visa tai dėl to kad tokios sęjamosios neturiu.Bet kad rapid'o daug trukumu matosi ji eksploatajant tai tikra tiesa.

Kokie tie trūkumai?

Paskelbta

Grįžtam prie temos.

Pas mane kviečiai sėti prieš pusę mėnesio vis dar nesudygę, o prie tokių orų ir šansų sudygimui skaityk nėra. Sausiau kaip vasarą, nes prūdo vandens lygis pasiekė žemiausią lygį per metus, šulinys rodo tą patį. Jau reiks eiti sekmadienį į bažnyčią, pasimelsti už lietų. :icon-mrgreen:

Pasimelst tikrai reikėtų, nes netgi įterptos trašos per 10 dienų neištirpo...

Paskelbta

Pas mus yra dar sejanciu !!! Kazin kaip cia bus ! Maniskiai seti rugsejo 25 tai vos vos kalasi !

Viskas priklauso nuo to koki poksta gamta iskres.Man kazkaip atrodo kad bus dar daug siltu oru,nes pergreit tos salnos prasidejo.

Paskelbta

mano tai normaliai jau daug kur ir pasikrumije  tik kur didesnis molis tai vos kas matosi da viena lauka sejau rugsejo 29 tai isikasiau gruda tai daigelis koki 3cm jai dar bus siltu dienu ir kazkiek lietaus viaskas bus gerai, o rapsa ziurejau tai sustojęs augimas ir suglebe biski.

• po 2 savaičių...
Paskelbta

A tai dar gerai. Nes dar laiko yra ir manau  kad tikrai dar paauks pas visus. O ce apie Šalčininkus maciau tai jau čiut ne 20 cm aukscio ir tankus tankus. Dar uzsalt nezada tai anie tikrai dar pabujos,.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...