Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
Orius 0,8 + maredo 0,4 del Varpų fuzariozės ir Varpų septoriozės tinka ? ar kitokias normas det ?

puikus derinys :) jei netaupant tai galima 1 l Oriuso det ;) kad garantuociau butu.

Paskelbta
Bent palauk su karbamidu kol kviečiai peržydės. o visa geruma reikėjo ankščiau atiduoti jau dabar kaip ir po laiko būtų.

Taip ir maniau kad saukstai po pietu, buvo geras startas ir bloga pabaiga.

Seniausiai perzydeje, jau baigia užsipildyt.

Paskelbta
kas auginat olivina? kokia norma sejot rudeni, kiek 1000grudu svere, turiu kelis laukus kur gerai perziemojo tai jie per tankus, 1000grudu svere 42g, sejau 190kg/ha

Nelabai suprantu kaip gali but per tankus?!

Paskelbta

Normalios tos varpos, o kai ju daug tai ir derlius bus atitinkamas. Gal kiek ligos apeme. O segmentai nunyksta del medziagu stygiaus. Pas mane irgi tas pats, tik ne po 5 bet po 3 tai pasitaiko.

Gerai kad buvo salygos ir isleido po 3 uglius, kitais metais paleis po viena ir galesi dziaugtis.

Paskelbta

Kuo anksciau paseji tuo maziau mln i ha reikia. Pernai pirmoji seja buvo berods su 3,8mln i ha. Dziaukis tankiu paseliu, matosi varpos ne trumpos, gero derliaus prognoze, dar galetum kiek kvadrate turi produktyviu stiebu paskaiciuot. :icon-wink: Ech kad jonisky tokiu paseliu butu :) Turiu skageno tikrai retokas, bet realiai atmesto nei vieno nemaciau 200vm gaves plius minus palei vaizda apie 6t sukasi.. o kiek bus ziuresim :icon-wink:

Paskelbta

Pas mane irgi visas olininas atsilaikė gerai per žiema ir pasėlis yra tankus azoto gave ~200kg v.m., bet tiek ligų ir tiek atmetimų nėra . Varpoi vienoi pusėj yra 9-11 segmentų tai tik kai kurioj varpoj gali rasti pa viena atmesta. aš asmeniškai manau kad atmetimų mažai dėl to kad gauna mikriukų. Kelis metus atgal kol nenaudojau mikriukų tai būdavo kiekvienoj varpoj atmetimų 3-6 segmentų. O kaip yra iš tikrųjų su tais atmetimais tai gal specelistai baige aukštus mokslus papasakoje daugiau :D

Ir beje pas mane dar viršutiniai trys lapai visiškai žali!

Paskelbta

Nuo ligų pirmam purškimui inputa 0,5lt/ha profilaktiškai nors ir ligų nebuvo bet prognozavo lietus, kad ramiau miegotūs antram plaukiojimo pradžioje Fandango 1,0lt/ha. Sėjau rugsėjo 10-15 d. norma 160-170kg/ha tų vienetų neskaičiuoju, jei sėju ankščiau mažesne norma jei veliau norma didinu.

Paskelbta
Kuo anksciau paseji tuo maziau mln i ha reikia. Pernai pirmoji seja buvo berods su 3,8mln i ha. Dziaukis tankiu paseliu, matosi varpos ne trumpos, gero derliaus prognoze, dar galetum kiek kvadrate turi produktyviu stiebu paskaiciuot. :icon-wink: Ech kad jonisky tokiu paseliu butu :) Turiu skageno tikrai retokas, bet realiai atmesto nei vieno nemaciau 200vm gaves plius minus palei vaizda apie 6t sukasi.. o kiek bus ziuresim :icon-wink:

O ka ,Viliau,apsale ar mazesne norma sejai?Pas mane symet skagenas geriau atrodo negu pernai,nors viena lauka teko atset ,nes jau Pasvalio rajone ,o kur apie Pakruoji ,tai kol kas ,negaliu dievo i medi varyt.Na bus matyt.

Paskelbta
aisku, reiks mazint norma, dekui uz info :)

Nereikėtų taip mėtytis su sėjos norma iš vienų metų pastebėjimų. Jei bent 10 metų bus tankūs tai tada. Kadangi šiemet neišliko žieminių, tai nepasakysiu kaip ten su jais yra, bet vasarinių kviečių krumyjimasis šiemet buvo neįprastai didelis. Beveik iš tos pačios sėjos normos dėl skirtingų sąlygų pernai gavosi vos 3,3 mln į ha tankumas, o šiemet ne per seniausiai buvo 3 kart daugiau, po visų atmetimų vis tiek turėtų skirtis nuo pernai bent 2 kartus tai mažiausiai. Metai metams nelygu. Visų pirma reiktų įprasti skaičiuoti tankumus ir viską užsirašinėti, kompuose gi vietos dabar užtektinai. :)

Ir tada iš kelių metų pastebėjimų rinktis optimalų varijantą.

Paskelbta

Praretejo siemet man skagenas stirpiai bet issikrumijo gerai vietom net kuokstais... viena lauka buvau nurases bet eko akeciom prabraukus atsigavo nors ir juoda zeme paliko issikrumyjo smarkiai ir dabar vaizdelis vieno lauko nurasyto manau 4t eis pririnkt su min trasu investicijom.

Paskelbta
pernai sejau 200kg/ha irgi buvo per tankus mano akiai, tad si rudeni tikrai mazinsiu olivino norma, nuo 4.5mln iki 4mln

Sprendžiant iš pasisakymų forume, esi pažangus ūkininkas. Vadinasi reikia aplamai pamiršti tuos sėjos kilogramus. Skaičiuok kiek sėji mln/ha daigių sėklų. Iš akies nustatinėti tankumus ar derlingumus ar dar ką irgi bergždžias dalykas. Taip kad jokių ekstrasensiškų nustatymų iš akies, reikia skaičiuoti, fiksuoti keletą metų ir tik tada imtis keisti technologijas. Tokia mano nuomonė.

Paskelbta
Pritariu:) bet matas yra ir kg/ha :) Kaip ir sakiau sejau 190kg/ha kai 1000grudu mase 42g kas gaunasi 4,5mln/ha:) o del pazangumo tj toli dar man

Paskaiciavau tankuma tu kvieciu kur foto tj radau 960 stiebu su varpom kvadratiniam metre, tj ar cia normalu?

tai cia potencialas buvo 9t/ha

Paskelbta
Sprendžiant iš pasisakymų forume, esi pažangus ūkininkas. Vadinasi reikia aplamai pamiršti tuos sėjos kilogramus. Skaičiuok kiek sėji mln/ha daigių sėklų. Iš akies nustatinėti tankumus ar derlingumus ar dar ką irgi bergždžias dalykas. Taip kad jokių ekstrasensiškų nustatymų iš akies, reikia skaičiuoti, fiksuoti keletą metų ir tik tada imtis keisti technologijas. Tokia mano nuomonė.

Visai nebuvo butina cia paminet ta profesoriu. Juolab, kad tas paminejimas kazkoks neskanus man pasirode.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...