Jump to content

Apklausa ir prasymas patarimu (NMA ir LZUM)


padsosas

Recommended Posts

Sveiki,

noriu paprasyti forumieciu kurie dalyvauja, dalyvavo ar ruosiasi dalyvauti ES paramos projekte ar projektuose, pagalbos. Kartu tai manau gautusi nebloga apklausele ir pagelbetu mums visiems ateityje.

Taigi reikia info apie problemas su kuriomis susiduria dabar ukininkai siekdami ES paramos.

Is karto prasau - nerasykit apie bankus, cia visiem aisku, beda yra. Na nebent daugiau apie pasiulymus konkrecius kur galetu valstybe isikisti.

Reiktu daugiau info apie problemas kurias gali sutvarkyti LZUM ir NMA. Kazka supaprastinti, kazko nereikalauti ir t.t. ir panasiai.

Siaip info reikalinga siandien :) Tad jei laiko turit pasidalinkit mintim.

:icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pritariu kolegoms, daug cia tarp tu projektu nereikaliagu darbu ir islaidu yra,kaip:

sudetingo ir bereikkalingo projekto rengimas,uztektu paprasciau...

nma terminu nesilaikymo,nes realus terminas(jei perki technika tai dar i metus neisitenka), o pabandykit statytis bokstus,stacionarias dziovyklas tai tai min 2metus truksta,kol sugryzta pinigai...

dar tas privalomas draudimas visai man nesuprantamas,kas cia per prievole(ukininkas pats turi apsispresti,o ne ji priversti moketi duokle kazkokiai tai firmai uztai kad projekta parasai)...

del konkursu teisingai dariukas parase,kad vistiek perkam ka nusprendziam, cia tin darbo uzsikrauna pardavimu vadybininkai... :icon-wink:

del kompensuojamos sumos gal uztenka nenorekim kad viska konpensuotu :icon-wink: , tik galetu kaip jauna ukininka prailginti ne 40m o 50m cia tik siaip pasvarstymui,juk 40metu tai pats jegu ir ideju metas,o jei jau per 40 tai jau tave nuraso... :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

"sapardo" laikais uz technika galima buvo atsiskaityti paramos pinigais nma pinigus pravesdavo tiesiai tiekėjams dabar būtinai pirmiau turi nupirkt poto grazins kam uzkliuvo sena tvarka? O siaip kartais perdaug nma jiesko prie ko prisikabinti "tai kablelis ne ten, tai taskelis neapvalus" toks jausmas kad parama iš ju asmeniniu kiseniu butu skirstoma.. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 10 mėnesių...
  • po 2 savaičių...

pasiulymai ZUM:

1. sutvarkyti gaab isakymus kad nebutu nesamoniu;

2. moketi kazkokia dali paramos avansu patvirtinus parama;

3. nereikalauti bereikalingu mokslu, kurie nieko neduoda, geriau lai atiduoda saibas konsultaimo tarnybai ir negaisina laiko;

4. panaikinti popierizmus del konkursu skelbimo ir panasiai;

5. padarytu programu isigyti z.u.p. zemei, nes tai visgi yra musu fabrikas;

6. padidinti supaprastintos paramos maksimuma;

7. panaikinti jaunojo ukininko statusa kaipo toki, ir suteikti vienodas salygas visiems;

ir apskritai, turiu toki pastebejima.. preis 2-3 metus nma ir siaip projektai buvo vertinami daug labiau saziningai, o dabar kuo toliau tuo labiau nma puva, nes matyt eina seni nomenklaturos darbuojai ten ir prasideda visokios peripetijos.. ziu isgirsti, kad tai ant vieno ar kito ukininko uzsiundo fntt ir panasiai.. VISIEMS GI PASITAIKO, o dabar randa viena 100 lt ceki be konkuros ir kala raga ant 200 - 300 tuks. paramos raga. nesamone..

noreciau, kad galu gale leistu zmonems dirbti, kurti ir uzsidirbti. manau valdininkams pikta, kad ukininkai gauna "tiesiogine" parama is kurios niekaip negalima issikirsti atkato.. cia tik mano 2 cento..

pasaline tema.. o kas daros su valstybine zeme? visiska nesamone.. dabar tokia betvarke, kad net graudu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

A ko jum jaunieji ūkininkai užkliūva? Gal nebent jaunaisiais reiktų vadint ne iki 40 metų amžiaus, o pradedančius ūkininkus...

Be to netradiciniam ūkininkavimui pagal jaunųjų ūkininkų įsikūrimą labai jau didelis minimalus plotas. Pvz jei gėlių ar daržovių ūkiai (šilnamiai) - 4 ha, o javam 12 ha su įsipareigojimu išplėst iki 20... O pajamos iš ha ir investicijos į ha skiriasi dešimtis kartų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vat ko noretusi tai jog supaprastinta butu bent 200000lt o ne 150000lt. Manau tada ir traktorius normalus arba net kombainas iseitu.

na koks skirtumas ar 150*2 per metus ar 300 per visus metus? kam cia isidirbinėt padarytu kad per metus negali parama virsyti 300 ir viskas.nori nors ir 10 tu prasymu teik bet sumos nevirsik.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
nma terminu nesilaikymo...

dar tas privalomas draudimas visai man nesuprantamas...

man rodos butu labai gerai jei agentura pinigus pravestu avansu, dziaugtusi visi ir tiekejai ir ukininkai, nes dabar kai paziuri vien paskolos paemimas kiek kainuoja , po to procentai ir viskas del ko, tik del biurokratinio mechanizmo nepaslankumo

nu biški prikelsiu seną temą.

nu beveik pritarčiau jums, nu bet aš manau kad ne nuo nma visas šitas priklauso :eusa-naughty:

pažiūrėkit koks bardakas su paraiškų surinkimais :D

kažkada iš neturėjimo kas veikt pažiūrėjau daugelio priemonių paraiškų surinkimo laikotrapius, jie visi dubliuojasi :lol:

tai kaip gali nevėluot, jei sėdi koks 10 snukučių popieriais apsivertę ir visus turi suvertint... čia reikėtų tiem galvot kas terminus nustato :eusa-think:

dėl draudimų nu ti aš šitam nematau nieko blogo, juk savo mašinas irgi draudžiam. vdrug kas nutiks, ti ką per patikras parodysiu, kad čia va šitam dalykui panaudojau pinigus bet jau jo neber, paskiau ką iš savo pinigų viską turėsiu prikėlinėt :icon-mad

o dėl to kad nebemoka avansu pinigų, ti aš klausiau per tą pagalbą, ti man atsakė, kad mokėjimo reikalavimus nustato Es, tipo ne jie nustato kuriose primonėse reik pačiam susimokėt ir laukt kol grazins, o kuriose moka avansu :( .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...