Jump to content

tomazas

Nariai
  • Pranešimai

    112
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario tomazas paskelbtas turinys

  1. Skageno ir aš vis dar auginu, jis geria žiemoja, seniau vien jis buvo, bet vienais metais kai sugulė visas, na tai tada atsirado kitoks požiūris. Bet vis tiek dar dalį turiu, bet jau mažą dalį ir gal kiek azoto jam pamažinu, kad negultų. Derlius neblogas, plius klasė geresnė, tai viso tas ant to išeina, klasė atperka, jie mažiau duoda nei kita veislė.
  2. tomazas

    Skiltis chemijai

    Seniau esu purškęs gal net 8 skirtingus dalykus, kartu ir tombo, cycocel ir visokie mikro. Tai nežinau nei ką sakyt, sunku įvertint ar gerai ar ne, bet dabar herbicidą visada atskirai purškiu. Konsultantai visi taip rekomenduoja ir šiaip pagalvojus, kad ir pačios žolės gauna ir vitaminų ir herbicido, tad logiškai mąstant herbicido veikimas žolei turėtų susilpnėti. Bet čia mano tokia nuomonė.
  3. tomazas

    Skiltis chemijai

    Ar kas nors vasarinius miežius purškėt pernai Timeline herbicidu? AG tinklalapyje ir produkto etikeėje rašo, jog tinka. Į el. paštą agro reklama atėjo, ten apie miežius nei žodžio (nei žieminius nei vasarinius). Ačiū
  4. tomazas

    žiemkenčių buklė

    O cycolec jau purškiat?
  5. tomazas

    Skiltis chemijai

    Kaip manot, jei lapkričio pradžioje bus geri orai ar geras dar variantas nusipurkšti nuo žolių (ž. kviečius)? Esate kas nors purškę taip vėlai? Ar paėmė žolę?
  6. O man euforia patiko, trys metai jau auginama
  7. O kaip šiemet skirstot salietrą ir sulfatą? Aš dar tik vieną ratą prasukęs (neankstyvą pavasarį), bet didesne norma 200 kg/ha. Dabar jau arti bamblėjmo pradžios, tai galoju mest sulfatą (150kg/ha) ar salietrą (200kg/ha). Mintis yra net abu iš karto, bet jaučiu pasiliksiu dar vieną dozę bent po savaitės nuo antro užmetimo.
  8. Ar yra dar nepatręšusių? Aš netręšiau, galvojau šią savaitę tręšiu, bet vėsūs orai dar gerai savaitei į priekį, tai vėl susilaikiau.
  9. tomazas

    žiemkenčių buklė

    Aš daugiau mąstau apie patį veikimo principą, ar sakykim geriau kai nupurški prieš prognozuojamą kelių dienų lietų ar po lietų Nelabai ir internete randu konkretesnių rekomendacijų, kaip pvz kad visiems aišku, jog karbamido karštu oru nepurkšti
  10. tomazas

    žiemkenčių buklė

    Mažokai dar patirties turiu su fungicidais. Sakykit, kiek laiko po jų panaudojimo turėtų nelyti? Didelę įtaką turi lietus po purškimo? Kokios oro sąlygos geresnės purškimui. Lyg kažkur skaitęs, kad geriau veikia, kai šilta (na ne kai velniškai kaitina, bet kai orai šiltesni, o ne vėsūs). Ačiū
  11. lietaus prilijo tiek, kad manau be treciadienio nei minties vaziuot ir tai, jei su saule su veju dziovins tas tris dienas.. vanduo pievoj stovi, dar taip nelijo siemet.. Leido siandien zirniu 2 ha nukulti..
  12. Kaip jūs sugebat žirnių 5 t/ha išlaužti ir dar daugiau? Tręšiat salietra? Purškiat mikro, nuo ligų? Atrodė gražūs, bet faktas, kad rezultatas sukasi apie 3t/ha. O kviečiai purkšti nuo ligų ant varpos, tręšti irgi nemažai (azoto gal apie 190 kg gavosi, fosforo apie 80 kg, kalio 120 kg), o rezultatas 5t/ha (skagen, drėgmė 15,3). Purkšti ir mikro du kartus bei ccc, modus. Ir atrodo viskas laiku daryta.. Ką darote kitaip, kad gaunate 8 t/ha?
  13. tomazas

    žiemkenčių buklė

    Pala.. o nuo kokio dregnumo is karto i 4 klase kviecius permeta? Ar cia agrokoncerno pernykstis "ismastymas"? Pernai turbut agrokoncernas mane isdure, nes nuo 20 dregnumo jie is karto i 4 klase (jie taip sake, kad nuo 20 dregnumo is karto i 4 klase)
  14. po kiek veiklaus azoto atiduodat žieminiuose iš viso? 170? 200? ar dar daugiau?
  15. tomazas

    Trašų kainos

    Aš dar laukiu, bet irgi iš Linas agro užsakęs. Spėju bus tokie pat su gabalais..
  16. tomazas

    Trašų kainos

    Man irgi aiškino, kad čia spec padaryta dėl importavimo iš ruso ir kad čia tik truputį įmaišyta PK į salietrą. Agrokoncernas irgi šitą siūlė, matyt šiemet jie visi tokių užsivežę
  17. tomazas

    Trašų kainos

    Man irgi šitą siūlė, salietros analogas atseit.. ir aš užsisakiau, dabar truputį gailiuosi...nors azoto forma ta pati kaip ir salietros, tik procentinė dalis truputį mažėsnė...bet yra kalio ir fosforo papildomai, tad nežinau koks rezultatas bus galiausiai..žiūrėsim rudeniop..
  18. tomazas

    žiemkenčių buklė

    ar purksdami AXIAL dedate karbamida ir augimo reguliatoriu (cuadro)?
  19. Sklypas apie 7,5 ha (man reikšmingas plotas), Kaip minėjau, sutartis gudriai perpinta nuomininko naudai. Jei viskas baigtųsi mano naudai, tai tikrai nedaryčiau taip, kad be jokių derybų paimu ir užsideklaruoju, čia būtų tik nesusitarimo atveju, nes juk žmogus nuomą turi gaut už kitus metus. O kas nuomą mokės? Tas kas nuomojasi ar kas dirba? Čia būtų derybų objektas. Dėl diskusijų, kad jei aš deklaruosiu ir derliaus negausiu ir vmi paims, tai manau, jei yra įstatymai, kad turi leisti derlių nusiimti, tai tą patį įstatymą ir vmi pakišt gali dėl klausimo kur dingo pajamos. Kitas dalykas, Cianikas manau teisingai apžvelgia situaciją. Būna atvejų, kai ūkininkai dėl šlapios žemės nebeįvažiuoja į kai kuriuos laukus derliaus nuimt, būna škvalai, javus išguldo ir pan. Tai ką tada daryt?? kaip tą derlių gaut. Yra daug fors mažorinių aplinkybių ir daug gyvenimiškų aplinkybių.
  20. Lietuviško kapitalo, bet sutartis surašyta taip, kad nuomininkas turi daug teisių. Žmonės turi labai atidžiai žiūrėti ką pasirašo, nes kaip ir sakai, gali tokie gudruoliai ir išperkamąją nuomą įbrukti.
  21. įdomūs atsiliepimai. Ačiū už patarimus. Pagal dzūkijos komentarą tai galima suprasti, jog jei sudarei sutartį (kad ir su pabaigos data), tai jau viskas, sutartys automatiškai prasitęsia ir pan., nes bendrovių sutartys gudrios..(sakyčiau nesąmonė) Sąžiningų žmonių atveju, tai turėtų būti taip, kaip ir K_Nerijus sako, kad derlių nusiimk iki sutarties pabaigos. Pagal dabartinę padėti, kai turi leisti nusiimti derlių, tai gaunasi vos ne taip, kad apsėji pirmesnis kaimyno lauką ir viskas, kaimynas turi leist tau nusiimti derlių. Juokinga sakyčiau.. Na bet,kad derlių nusiimti teks leist tai jau nieko nebepadarysi, bet man dar įdomu kaip su nuoma bus, nes bendrovė paims ir nemokės už 2015m., kuriais ji ir naudosis, nes sakys sutartis jau pasibaigusi... Na reiks bendrovės sutartį paskaityti, ką ten ji prirašiusi. Ir turbūt naudosiuos Dziedo patarimu
  22. Nebūtina įžeidinėti. Man atrodo esi pats vienas iš tų... Visų pirma, kokią teisę bendrovė turi taip elgtis, planuok, žiūrėk ar nesibaigia ir pan., o dabar daroma kas šauna į galvą. Aišku, stambi piniginė visada laimi. Ir man nereikia nei jų išmokų nei jų derlių, man reikia žemės, kurią galėčiau dirbti. Iš tavo arogancijos ir rašymo stiliaus galiu pasakyti, kad esi stambus žemvaldys, kuris smulkiuosius, tokius kaip aš, nori galutinai sužlugdyti. Man tas kelių hektarų sklypas turi didelę reikšmę, o vat stambieji taip ir žlugdo jauną žmogų, kuris nori žemę dirbti. (čia apie tavo lipimą ant galvų) O dar visą valstybinę žemę visi stambieji pasiėmę su ilgalaikėmis nuomomis už kapeikas. Čia žmogui siūlai didesnius pinigus, o jis savo žemės negali perleist kitam, nes mat pasėta jau yra... Žmogiškumo jokio iš stambių žemvaldžių.
  23. Bet tai 2015 m jau sutartis nebegalioja, jie šiais metais derlių nuėme, o šis jau bus imamas 2015 m, kai sutartis nebegaliojanti bus. Kiek teko domėtis, tai aš galiu rašytis sutartį, registruoti registrų centre ir tada jau deklaruoti turiu pilną teisę. Šiaip manau, kad daugelis naudojasi tokia situacija, kad dar turi leisti derlių nusiimti, nors sutartis jau nebegalioja. Taip prasitęsia nuomą dar metams.
  24. gal kas susidūrėte su tokia situacija ir kaip ją sprendėte. Žmogus išnuomojęs bendrovei žemę, nuomos sutartis baigiasi 2014.12.31. Žmogus nori žemę nuomoti man, bet bendrovė jau yra apsėjusi žieminiais visą jo sklypą. Ką tokiu atveju daryti? patarkite, ačiū
×
×
  • Create New...