Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta
On 2024-11-04 at 18:42, Sauklys pranešimas:

pas mane buvo 4-6 procentai sugraužtų, purkšta du kart su kontaktiniu nexide, manau priežastis mažai sugraužtų vėlyva sėja gegužės 10d. nes šalia kas sėjo balandžio pradžioj 25-35proc sugraužtų.

Jei lyginai procentą sugraužtų pupų tai gal žinai ir derliaus skirtumą, ankstyvos sėjos ir tavo vėlyvos sėjos pupų

Paskelbta
On 2024-11-04 at 20:53, wind pranešimas:

Sėjos laikas turėjo įtakos .Mano sėtos  balandžio pradžioj suėstu buvo 10-15%, kaimyno sėta gegužės viduryje buvo iki 5% tik pajuodusių dėmėtų daug daugiau . Aš purškiau 4 kartus , jis vieną kartą.

Gal lyginote ir derliaus skirtumą? Ne tik vabalų pažeistų %

Paskelbta
prieš 6 minutes , jaunasis21 pranešimas:

Ankstyva sėja , 04 -10d. 2-3% sugraužtų.
2x su sisteminiu + kontaktinis. 
koja kišo skaldukai, kūlėsi 13-14% drėgnumo. 

IMG_6660.jpeg

koks sisteminis? 

Paskelbta
prieš valandą, AGROMAN pranešimas:

koks sisteminis? 

Registruoti sisteminiai pupom yra Teppeki, o Mospilan buvo gautas leidimas laikinas 120d (Dėl mospilan reikėjo išankstiniame sąraše linas agro būti, kad galėtum įsigyti)

Paskelbta
prieš 13 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Tik nereikia pasakų pasakot, kad tokie vandenėliai kaip teppeki apsaugos nuo graužiančių kenkėjų.

Tai ar sakau, kad apsaugos ar ne. Sakau, kad tokie registruoti tik yra. Daugia nieko nėra

• po 2 savaičių...
Paskelbta
prieš 6 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Apie pupų ir žirnių derlius galim pamiršt, nes dabar jų ir tręšt nebegalima. Vien tik NPK naudomas pavasarį ankštiniams o rudenį kviečiams, jau viršysi azoto normą.

explain. juk skaiciuojas nuo sausio 1?

Paskelbta
prieš 8 minutes , manttys pranešimas:

explain. juk skaiciuojas nuo sausio 1?

Sėsi pavasarį pupas, deklaruosi pupas, vadinasi tais metais 40 N kg/ha tik nurašyt galėsi ir nesvarbu kad reikės ir kviečius tręšt. Tai automatiškai reiškia, kad ankštiniam jokios sieros ir papildomo azoto nepaduosi, o kai skaitai apie pupų auginimą ir ten aiškiai parašyta, kad tai imli azotui kultūra, kuri be papildomo tręšimo nei pati padoriai derės, nei dirvoj paliks kažką.

Aš suprantu dėl ko tai padarė ir čia bus problemų visiems. Tiesiog niekas dar nepildo žurnalų su visais apsaugos zonų ribojimais.

Paskelbta
prieš 11 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Sėsi pavasarį pupas, deklaruosi pupas, vadinasi tais metais 40 N kg/ha tik nurašyt galėsi ir nesvarbu kad reikės ir kviečius tręšt. Tai automatiškai reiškia, kad ankštiniam jokios sieros ir papildomo azoto nepaduosi, o kai skaitai apie pupų auginimą ir ten aiškiai parašyta, kad tai imli azotui kultūra, kuri be papildomo tręšimo nei pati padoriai derės, nei dirvoj paliks kažką.

Aš suprantu dėl ko tai padarė ir čia bus problemų visiems. Tiesiog niekas dar nepildo žurnalų su visais apsaugos zonų ribojimais.

na čia naujieną pasakei. kaip suprantuy, keičias ta 210 n norma ankstiniams (matomai visi nurašydavo kviečių trąšas ant ankstinių)

Paskelbta
prieš 14 minutes , Bulvinykas pranešimas:

Tai kiek ankštiniams reikia azoto ? 

Paskelbta
Prieš 1 valandų, panjabis pranešimas:

Nesamonė, kas man gali uždrausti duoti ankštiniams 210?

Kiek kartu esi ankštiniams 210 veiklios atidavęs azoto ? Sakyti ir teigti, kad tu atiduodi tiek azoto irgi nesamonė

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...