Jump to content

patarkit del leidimo.


Arunas7

Recommended Posts

Šiaip tavo atveju susirūpinčiau leidimu,nors galbūt statybų ir nestabdyčiau...juk leidimą gausi 10 metų-tiek laiko galėsi būti ramus dėl statybų "pridavimo",o ir pridavinėti nebūtina,užtenka inventorizaciją padaryti ir palikti kaip nebaigtas statybas.

Na o statyti visai be leidimo-juk nežinai ar netapsi atpirkimo ožiu kai kas iš valdininkų norės pasireikšti...juk kai aplinkos ministras pasikeitė jau ne vieną statinį nugriovė ar privertė išardyti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Teko dalyvauti Panevėžio raj. ūkininkų susitikime su arcgitektu, statybos inspektoriais ir pan. Buvo pasakyta labai aiškiai: pagal dabartine įstatymo raide leidimas statyti išduodamas, kai sklype nėra neteisėtų statinių. Užfiksuos inspektoriai nelegalią statybą, tai kol jos nenugriausi, jokio leidimo/sąlygų sąvado nė nesvajok. Tie laikai, kai sumoki baudą ir įteisini statinį praėjo...

Tavo vietoje nerizikuočiau, bet čia jau tau pačiam apsispręsti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bandyk tartis su rajono vyr.architektu.Jei pats savanoriškai ateini,jie irgi žmoniškai reaguoja(mūsų atveju visa sodyba buvo pastatyta be jokių leidimų ir projektų).Tada gausi sąlygas projektavimui,o vėliau reikės suderinti projektą su aplinkosauga,priešgaisrine ir sanepidemine.Gavęs visus palaiminimus gausi leidimą statyboms.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Patarčiau greičiau įsiteisinti. Bet griauti dar neskubėk, ne visur gi architektai žvėrys. aišku reikia žinot kokie ten tavo pastatai, bet siūlyčiau nueit ir pasikonsultuot į architektūros skyrių savo savivaldybėje. Viskas priklauso kada ta tavo daržinė statyta ir kokio dydžio. Taip pat ir kokį ruošiesi tvartą statyt. Gal tu jį įvardink kaip nesudėtingą ūkinį pastatą, ir jei jis bus iki 80 kv. m tai ir projektukas labai paprastas ir leidimas lengviau išduodamas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o i vieta statybos ar atvaziuoja inspektoriai, norint gauti leidima. Jei jie nevaziuoja tai ir nematys mano anksciau pastatytu pastatu. O visi kaimynai prie tu mano seniau pastatytu nelegaliu pastatu jau seniai priprate ir neskundzia.

ir dar kitaip galvoju, galvoju pastatysiu pastata. Nu jei kas paskustu, tai pradzioje gauciau bauda, ir tada ieskociau leidimu.Gal nebus velu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Statybų leidimo prašai rajono vyr.architekto.Mūsų atveju kai prisipažinome,nevažiavo tikrinti,nes pasakėme kad visa sodyba nelegali.Architektas tikrai normalus papuolė,pasižiūrėjo grynai žmogiškai ar pasielgė ne kaip biurokratas...kai surinkome visus parašus,tada ir gavome leidimą.Jei būtų kas paskundęs ir atvažiavę apskrities teritorijų planavimo inspektoriai,tada būtume gavę baudą...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Leidimą statybai išduoda statybų inspektorius. Patikros vietoje nebus jei nekils prieštaravimų teisės aktams , jei niekam nekils klausimų ar ko nors nepažeisi. Jei bent vienos institucijos inspektorius (o jų virš penkių) užpelinguos teks viską nugriauti. Daugumų įstatymų pasikeitė neseniai todėl dalis patarimų beverčiai. Daryk taip kaip sako "žmogus iš miesto". Kam tau visą laiką drebėti. Nors iš praktikos dar ir dabar randam kolūkinių tvartų be leidimų pastatytų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...