Jump to content

Daruxs

Nariai
  • Pranešimai

    335
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Daruxs got a reaction from Bauer in Zirniai   
    po menesio...
  2. Patinka
    Daruxs reacted to rapolux in Trašų kainos   
    Pasiūlymais bombina paštą:
    "AN 34,4 po 500 kg – FCA Pilviškiai 295 EUR/t  + PVM
    AS po 500 kg – FCA Pilviškiai 230 EUR/t + PVM
    Gamintojai produktų – ŠČEKINAAZOT"

  3. Patinka
    Daruxs reacted to JD_Giedrius in John Deere traktoriai   
    John Deere gavo gera varda del senu traktoriu. 20 - 50 serijos traktoriai yra geriausi. 10, 20, 30 serijos tractoriai neturi tiek daug kompiuteriu ir nera nesamoningu problemu. As esu nujas semia forume bet sneku is remonto puses. 10 serija yra viena is geriausiu neskaitant jei reikia daugiau konforto kabinoje. Jei pirksi 10 serijos traktoriu kviesi servica gal 1-3 kartus i metus; jei pirksi naujus traktorius (Pvz: R serija) kviesi 10-20 kartu per metus. Patikek dirbau 20 metu JD atstovybeje ir daug galiu apie naujus papasakoti. Klausimas ar verta dairytis 6810? taip verta jei kazkiek nusimanai apie technika ir kazkiek pats gali istestuoti, jei uz taisyma reikia moketi pinigus servisui atsakymas butu sunkesnis. O del bedu galima daug istestuoti nuvaziavus pirkti. Galima patikrinti del galvos tarpines ar istestuoti pavaru dezes slegius. Vienas geras testas: jei trakroriui nera pakeistas pavaru vezes tepalas reiktu isleisti ir paziureti ar nera matalo daleliu. Geriausiai uzkaitinti tepala iki 60-70 laipsniu ir su slegio davikliais patikrinti slegius. Svarbiausias dalykas perkant senus traktorius: ar turi koki vietini mechanika kas nusimano ir gali pataisyti traktoriu. Jei neturi ir reiktu kviesti JD atstovus tai del pirkimo pasakiciau Ne.
  4. Patinka
    Daruxs reacted to gerasukis in Biologiniai preparatai   
    Tai realiai suma sumarum darbas dėl darbo su sąlyga, kad nebus kataklizmų ar kažko nepalankaus - išeisi ant savų, o vadyba kaip visad liks soti.
  5. Patinka
    Daruxs reacted to Inžinierius in Ūkininkų protesto akcijos   
    Rūmai irgi nori ant bačkos rėkt.
    received_389276220299215.mp4
  6. Patinka
    Daruxs reacted to AgroP in Ūkininkų protesto akcijos   
    Per seminarus, kurie bus organizuojami manau kai visad metų pradžioje, reiktu paklaust kur jų prisidėjimas, firmų.
  7. Patinka
    Daruxs reacted to UK. POVILAS in Zymeto Kuro Kaina   
    Nu ką darysi pirksim nežymeta su pvm sąskaita ir tiek, bus papildomos išlaidos kurios trauksis į ūkio išlaidas, 
  8. Patinka
    Daruxs reacted to dzipas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Na kaip suprantu reikalavimai dar konkretinami, bet info del ko visa tai daroma - pilnas internetas.
    Imetu kopijuota teksta:
    "
    Kodėl protestuojame (preliminari informacija, konkretūs tikslai ir reikalavimai ruošiami): 1. Privačiai nuosavybei kyla grėsmė. Plečiamos saugotinos teritorijos nesuderinus tinkamai su savininkais ir specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymas apriboja laisvai naudotis savo turtu o tai daugeliu atveju prilygsta nusavinimui. Išplėstos vandens telkinių apsaugos zonos neleis visiškai naudotis savo žeme be jokio atlygio. Saugotinų teritorijų plėtrą vykdyti, tik tinkamai suderinus su žemių savininkais. 2. Neišspręsta biurokratų sukurta daugiamečių pievų problema, pievų "pagaminta" iki 700 tūkst., kai realus referencinis dydis turėtų būti apie 400 tūkst. 3. Pieno krizė vis dar neišspręsta, o iki tol skirstyta menka pagalba neatitiko žemdirbių lūkesčių. Pieno gamintojai ptyrė 160 mln. nuostolių, o perdirbėjai ir prekybininkai skaičiavo rekordinius pelnus. 4. Rusiškų grūdų importas ne tik pažeidžiami moraliniai principai, daro žalą Lietuvos ūkininkams, bet ir kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. 5. Deklaravimas visiškai neatitiko suplanuotų rezultatų ir Strateginiame plane iškeltų tikslų. Žemės ūkio ministerija, sukėlusi žemdirbių lūkesčius išmokų dydžiais už papildomą ekologinę veiklą, žemdirbius paprasčiausiai apgavo, žadėto atlygio dydžio žemdirbiai negaus. Apie tokį galimą scenarijų žemdirbių organizacijos buvo įspėjusios ne kartą, tačiau jau įprasta, tampa, kad ŽŪM į įspėjimus nekreipia dėmesio. 6. Strateginio plano problemos, aukštesni nei ES reikalavimai.  7. Jokios vertės nekurianti perteklinė administracinė našta (AAP ir trąšų žurnalai, jie reikalingi tik nuo 2030 ir daug paprastesni) 8. Tręšimu mėšlu ir srutomis metai iš metų tos pačios problemos. Dvigubi standartai. Dėl perteklinių kritulių Kretingoje nevalytas nuotekas leido išleisti tiesiog į vandens telkinius, o žemdirbiams kai pagal gamtos sąlygas galima būtų tręšti laukus nepratęsė termino. 9. Pinigų taškymas pridėtinės vertės nekuriantiems projektams, studijoms, politikų perkamas jiems palankus "mokslas" (pelkininkystė, numatomos išmokos pelkininkystei, krizių valdymo studija, nendrinukė, akmenys grioviuose, AM pinigai skleisti dezinformaciją apie neva žemės ūkio žalą. 10. Žemės ūkio ministerijos kuriamos finansinės priemonės neveikia, o Lietuvos žemės ūkis tuo tarpu praranda konkurencingumą."
  9. Patinka
    Daruxs reacted to manttys in žiemkenčių buklė   
    cia ne blefas, cia jau kliedesniai
  10. Haha
    Daruxs got a reaction from PArty in Grūdų kainos?   
    Negana to kad vergai dirba i minusa, dar norima ir kelnes jiems numaut per galva...
  11. Patinka
    Daruxs reacted to manttys in Verslo sinergija ūkyje.   
    gausim ir be to Jau projektukai pristatyti.
    Realiai žiauiria užspisa, kai perdirbėjų interesus saugo sekdami pasakas apie demokratiją, potencialas baudas ir bla bla bla. Bet kai dauguma jų kišenėje arba šiaip neveiksnūs, tai kitaip niekad ir nebus. Aš nebetikiu nei valdžia, nei valstybe, rūpinsiuosi tik savo interesais ir savo gerove.
    Daviau daug šansų, bet visus valdžiukė supiso
     
  12. Haha
    Daruxs reacted to Remse in zieminis rapsas   
    Aišku, kad neima. Tas kas porina, kad ima, tam gali per ausį duoti. 
  13. Patinka
    Daruxs got a reaction from Ukius_bulvinskis in Zirniai   
    Ivede reikalavimus augint ankštinius,tik blt ju niekas nesuperka... Valdziagalviai bent karta pagalvoja kur ukininkui reikes juos realizuot pries ivedant absurdiškus reikalavimus ...?! 
  14. Patinka
    Daruxs reacted to Remse in Verslo sinergija ūkyje.   
    Dar kažkodėl labai pamiršai paminėti politinius sprendimus, kurie taip pat mažina ūkininkų pelningumus: -5 proc dirbamos žemės laikoma pramogai, atsėliavimo draudimas, posėliai, tarpiniai pasėliai prideda papildomų darbų ir išlaidų, tiesioginių išmokų mažėjimas, nekontroliuojamas ukrainietiškų grūdų importas ir taip toliau. 
  15. Patinka
    Daruxs got a reaction from RALI-RI in Grūdų kainos?   
    klasiu  tiek prigalvojo kad jau i lapa surasyt netelpa... 
  16. Patinka
    Daruxs got a reaction from jonc in Grūdų kainos?   
    klasiu  tiek prigalvojo kad jau i lapa surasyt netelpa... 
  17. Patinka
    Daruxs got a reaction from Remse in Grūdų kainos?   
    klasiu  tiek prigalvojo kad jau i lapa surasyt netelpa... 
  18. Patinka
    Daruxs reacted to dzipas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Tamsta toks pats kaip ir Lietuvos zemes ukio priesas giedraitis - tauzyjat nesamones nuo kuriu naudos nulis, o darbo belenkiek. Babkes palydovams belenkokios tam kad stebetu ar tulas kaimietis are ar ne ar paliko likucius ar ne . Tai yra savo valstybes pilieciu nekentimas ar kazkas tokio kai prikuri reikalavimu, prizadi skatiku ir liepi laikyti zalia pudyma ar panasiai, a po to stebiesi - jo.... padidejo zenkliai.....matai kaip cia netiketa..... tai yra utopija mums zemdirbiams ir pasipinigavimas vertelgoms. Viskas buvo gerai kol i valdzia neatejo pelkinis ir giedraitis - nu i da agronomas koncerno. Ir nereikia pasaku sekti del reglamentiniu nuostatu - galima buvo moduliuoti labai daug ir svarbiausiai normalios salys tikrai pasirinko schemas kur zemdirbiams nekenkia (darbas del darbo) ir duoda didesnes kompensacines ismokas, o pas mus atvirksciai - kaip pavyzdys atsistoja pelkinis ir sako pas mus didesnes ismokos uz vaizdo gamtai elementus - visus krumus surinkau - pyst 1,7 ha, o tai ismoka afigirena gausiu  .... Buriat, kad butinai zalia pudyma privalomai turim isivest kaip negamyba ir sakot mazinkim kuro suvartojima... Plet eiline nesamone kai nulis naudos is to zalio pudymo (yra daug geresniu zemes atstatymo sejomaininiu variantu) - o kuro isdeginam tiek pat ar net daugiau - emisiju mazinimas ar  anglies uzrakinimas? O kas liecia ketvirtadienio pasakas pries miega is agenturos - tai ne kuris  rajono zemes ukio specialistas yra zymiai geriau pasiruoses nei koks geografas pagal specialybe skaitantis teises akto teksta.
  19. Patinka
    Daruxs reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    as juos kitaip pavadinciau. pederastai
  20. Patinka
    Daruxs reacted to manttys in Žaliasis pūdymas   
    Noriu pasitikslinti, nes keistai atrodo. 2,6 eur kg už mišinį, kuriame 25 proc. avižų ir 30 proc vikių? ir sėji tokio mišinio 20 kg?
  21. Patinka
    Daruxs reacted to JCB in žiemkenčių buklė   
    Labai didelės tai tikrai neduos, bet kažkiek pamaitins. Atiduodi azotą, herbicidas, su pirmu reguliatorium maitinimas, su antru maitinimas+fung ir jei reikia ant varpos fung. Visi kiti važinėjimai su tuo karbamidu mano patirty, tai iš neturėjimo ką veikt.
  22. Haha
    Daruxs reacted to udugas in Grūdų kainos?   
    Kai užsiauginsi grūdų, galėsi papaskoti po kiek pardavei...
  23. Patinka
    Daruxs got a reaction from Gintas 3 in Kur pirkti traktorių?   
    i krosna atvaziuoja traktoriai jau paruosti pardavimui is lenkijos perekupu...buna apsiuta,atplauta,padazyta..
  24. Haha
    Daruxs got a reaction from Andriusfeat in Trašų kainos   
    galiu isgelbet po  300e uz tona...
  25. Patinka
    Daruxs got a reaction from Minde20 in Trašų kainos   
    pries tris metus uz tona grudu nupirkau tona salietros...o dabar...?!
×
×
  • Create New...