Jump to content

algis123

Nariai
  • Pranešimai

    503
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    algis123 got a reaction from Zim511 in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Sveiki, kaip ir neradau temos naujam laikotarpiui kur būtų diskutuojama apie parama smulkiesiems ūkiams, pasitaiko postų kitose temose, bet vienos bendros temos kaip ir nėra.
    Artėja momentas kai bus priimamos paraiškos 2015 04 01 - 2015 06 30, kaip suprantu iki to laiko turėtu būti patvirtintos ir taisyklės. Kaip planuojate projektus patys rašysite, ar kreisitės į firmeles, kurios tuom užsiima.
  2. Patinka
    algis123 got a reaction from Witalikas in Purkštuvo reguliavimas   
    Ta ir turėjau mintį tik netaip išsireiškiau
  3. Patinka
    algis123 got a reaction from DDDonce in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Tai kad as neplanuoju tehnikos pirkti, nebent žemės freza, man pilnai pakanka T25 86 metu gamybos ir savadarbio plugo su kultivatorium. O parama zadu investuoti i tai kas tikrai duos nauda ir palengvins darba.
  4. Patinka
    algis123 reacted to Valakinis in MTZ 1025.5 VS 952.5   
    Draudimas prekiauti narkotikais turbūt irgi yra teisių pažeidimas?
    Jums nereikia žiūrėti kas pyksta. Aš turėjau omenyje, kad dėmesys vieną dieną bus atkreiptas į įstatymų pažeidimus ir prekyba sustabdyta, nes kitos įmonės turi pagrindo pykti, nepamirškime, kokie pinigų srautai ten vaikšto ir kokia konkurencija, o čia ima ir vieni pradeda žaisti ne pagal taisykles. Ir jūs gan įdomiai mąstote - kaimynas degina padangas savo kieme, tai ir aš pradėsiu. O po savaitės jau visas kaimas, po dar vienos savaitės miestas, dar vėliau visa šalis, vėliau ir kitos šalys, tiesiog puiku, argi ne?
    Kartą vienas verslininkas yra pasakęs - Jeigu manote, kad ekonomika svarbiau už aplinkosaugą, tai pabandykite suskaičiuoti savo pinigus nekvėpuodami.
    Lietuviai mėgsta sakyti - pradėkime nuo savęs, o apsisuka ir taria, - o jie tai daro kitaip, kodėl aš turiu stengtis? Nes turime, jei ne mes, tai kas kitas?
    ES turi savo reikalavimus dėl taršos ir tie reikalavimai galioja Lietuvoje, bet yra išlyga, galima pirkti ir registruoti traktorių, kuris buvo eksploatuojamas Lietuvoje, tad siūlau taip ir daryti, arba pirkite naują, šiek tiek brangesnį MTZ (.5), arba mažiau ag turintį traktorių. Sunku, sakysite? Tai gal paklauskite vaiko sergančio astma, - ar tau tikrai taip sunku kvėpuoti, vaikeli? O kai klausite, kodėl valstybė tokia skurdi, vargana ir nesąžininga, tai prisiminkite, kad tai jos nesąžiningų ir nesąmoningų piliečių dėka.
  5. Patinka
    algis123 got a reaction from Vilius in zalioji trasa.   
    Sveiki, planuoju rudenį sėti rugių, kaip žaliąją trašą, tik iškilo klausimas, kada juos aparti
  6. Patinka
    algis123 got a reaction from unicca in braskininkai   
    Prieš žydėjimą Fastac'u
  7. Patinka
    algis123 got a reaction from Bitute in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kolega, nieko aš nekritikuoju ir nieko aš nemokinu, bet pats prieš 5 metus pradėjau braškyna nuo 10arų su nulinėmis investicijomis, šiai dienai turiu tokį ūkį kokio man reikia.
    Beje kai pradėjau auginti tai maniau kad beveik viską žinau, bet per tuos penkis metus supratau, kad su kiekvienais metai vis daugiau neaiškumų.
    Nenusimink jei negausi paramos braškyną tikrai galima pradėti nuo nulio su nuliu
  8. Patinka
    algis123 reacted to Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Negaliu atsakyt už visus savo kolegas. Nes visi dirba skirtingai. Vieni paprasčiausiai ėmėsi tik garantuotų projektų (90-100 balų), kad pasikelt savo reitingus. Kitiems giliai dzin į tai buvo ir ėmė visus, vertėsi per galvas, galbūt dirbo naktimis, kad tik "paimt pinigus". Net susidūriau su tokiais, kurie gyvenime nei vieno projekto žemės ūkiui neruošė, o dabar sako - ai kaip nors.
    Pati perkalbėjau bent 5. Na ir ką? Vienas paklausė, o kiti 4 susirado kitus, kurie nematė problemos jų 45 baluose. 
    Na vaikinai ir mergicos, būkim ne tik biedni ir teisingi, bet dar ir savikritiški - nevarė gi jūsų varu pas konsultantus. Ir kiek iš jūsų būtų paklausę patarimo, kad nebrisk tu ten su savo 60-70 balų.??? Bent jau patys sau sąžiningai atsakykit. 
    Paskaitykit temą nuo pradžių. Kiek ten kartų buvo parašyta - "rizikuosiu". Įdomu būtų atidžiai pasižiūrėt ar ne tie patys dabar bėdavoja, kad negaus. 
  9. Patinka
    algis123 got a reaction from Augunstas in tarpai tarp gegnių   
    Ponas, Jums kad tik paverkti, tai paramą valstybė blogai dalina, tai garažus žmonės blogai stato. Jei nepastebėjote tai čia renkamės kad padiskutuotume ir vieni kitiems patartume.
  10. Patinka
    algis123 got a reaction from Bitute in tarpai tarp gegnių   
    Ponas, Jums kad tik paverkti, tai paramą valstybė blogai dalina, tai garažus žmonės blogai stato. Jei nepastebėjote tai čia renkamės kad padiskutuotume ir vieni kitiems patartume.
  11. Patinka
    algis123 reacted to duonis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kiek galit malti ta pati per tapati. Daugeliui JU parama atrodo kaip visas gyvenimas, nebus paramos - nebus ukio.
     
    P.S. braskinykas neverkes eik braskiu ravet
  12. Patinka
    algis123 got a reaction from erijus in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nenoriu nieko ižeisti,bet nejaugi visi pretendentai į paramą valdote šimtus ha, kad tos technikos tokios galingos ir naujos reikia. Man atrodu geriausiu atveju turite po 20-30ha. Tada siūlau pirtkti MTZ'oka, lekstinį skutiką, SK rusiska sėjalka (viskas naudota) ir dirbate . Kai padirbėsite penketą metelių sukrausite kažkokį tai turtą tada ir į modernizavimą nueisite.
    Aš čia apie augalininkus
    Nesuprantu, kur Jūs matote apgavyste, taisyklės buvo aiškios. Jei yra pretendentu kurie renka 90 ir daugiau balų jie ir gaus, o jei Jūs renkate 70, tai nejaugi Jums atiduoti.
  13. Patinka
    algis123 got a reaction from Vanagas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Nenoriu nieko ižeisti,bet nejaugi visi pretendentai į paramą valdote šimtus ha, kad tos technikos tokios galingos ir naujos reikia. Man atrodu geriausiu atveju turite po 20-30ha. Tada siūlau pirtkti MTZ'oka, lekstinį skutiką, SK rusiska sėjalka (viskas naudota) ir dirbate . Kai padirbėsite penketą metelių sukrausite kažkokį tai turtą tada ir į modernizavimą nueisite.
    Aš čia apie augalininkus
    Nesuprantu, kur Jūs matote apgavyste, taisyklės buvo aiškios. Jei yra pretendentu kurie renka 90 ir daugiau balų jie ir gaus, o jei Jūs renkate 70, tai nejaugi Jums atiduoti.
  14. Patinka
    algis123 reacted to lomas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Man irgi butu smagu jai gauciau tai kuo daugiau o jai ne gauciau tai nors kiek ir is kur.yra duotos taisykles buvo duotas laiko tarpas visiems vienodas reikejo suktis o ne verkti po to.jau atsibodo skaityt tas nesamones.jai koks zmogus seks tema nuo pradziu tai maziausiai 100 puslapiu skundu ir keli puslapiai tik i tema.tokias temos as nedaskaityciau.yra skundu kampelis ten rinkites bendraminciai ir bendraukit.as irgi nesu cia koks turtuolis kaip ir didzioji dauguma lietuvoj ir is paskutiniuju stengiausi kad tik kuo daugiau balu surinkciau,ir nesitikejau kad konkurencija bus maza.norintiems gauti nors kiek yra modernizavimas prasom ten keliauti.yra smulkiu ukininku parama ir dar visokiu kitu budu.tad pakelkit uzpakaly ir stenkites
  15. Patinka
    algis123 reacted to gerasukis in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Tai jei grūdininkams taip blogai, persiorentuokit į gyvulinkystę, kur rojus ir nepažabojami ES fondų pinigai. Tik prieš tai nepamiškit nusipikrti gerų guminių po mėšlą braidyt, o atostogas ar šiaip laisvus savaitgalius galėsit turėti tik sapnuose.
  16. Patinka
    algis123 got a reaction from POLNET55 in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Žiūrėdamas į stiklinę pusiau pripiltą vandens visada matau beveik pilną, bet smulkiųjų ūkių paramos sąlygos tiesiog glumina. Buvau užsidegęs imti paramą bet bent jau šiemet tos minties atsisakiau.
    Verslo plano reikalavimai kaip ir JU, jei JU bėga į firmeles kad rašytu projektus tai ir smulkiesiems nekiekvienas ūkininkas pats pasirašys. Privaloma buchalterinė apskaita, o iš forume vyraujančios nuomonės suprantu, kad ūkininkas pats negali susiskaičiuoti, tai reikia samdyti ir buchaltere.
    Tai kas gaunasi:
    Projekto parašymas 1500eur
    Plius sėkmės mokestis sakykim 500eur
    Jei projekta vykdai 5m plius 3 m kontrolės viso 8 metai
    Buchalteriai sumokėsi 100eur*12mėn*8m Viso 9600eur
    Dar draudimai kitos išlaidos kokia 400eur
     
    Tai išleidi 12000eur, o gauni 15000eur ir 8 metus esi "sekamas"
     
    Gal ir pesimistinis scenarijus, bet labai realus.
  17. Patinka
    algis123 reacted to Dzūkija in Verslo planų es paramai gauti rašymo kainos 2015- 2020   
    Mane šiais metais taip "švelniai" šokiravo ta mažųjų parama (smulkūs ūkiai). Skambina vienas žmogelis ir prašo parašyt tą projektą. Mano pirma reakcija - jūs ką, tyčiojatės, ten keli lapai paraiškos ir visi ūkininkai patys užsipildo. Nu net nežiūrėjau aš jos šiais metais, nes niekada to nereikėdavo, kad konsultantai pildytų. Bet dėl cekavumo išsitraukiu aš tą paraišką. O blem, ten ne tik paraiška, bet dar ir verslo planas kaip pas JŪ.   Logiškai mąstant - ar jau tiek daug pinigų duoda mažiukams, kad jiems reikalingi tokie verslo planai? Ten gi miniatiūriniams ūkiams. Vienžo likau apšąlus     
  18. Patinka
    algis123 got a reaction from dvynukiene in Česnaku auginimas   
    Azoto trąšų ypatumai
    Su azotu yra šiek tiek kebliau. Lietuvoje prekiaujama azoto trąšomis, kurios turi tris azoto formas: tai amidinė NH2, amonio NH4 ir nitrato NO3 formos. Augalai per lapus gerai įsavina tik NH2 formą, o per šaknis gali įsavinti tik NH4 ir NO3 formas. Tačiau NH4 forma patekusi į dirvą nejuda, todėl augalai ją įsisavina tik tada, kai šaknys įauga į šios medžiagos buvimo vietą. Tai reiškia, kad augalai vegetacijos pradžioje NH4 formos azotą įsisavina labai menkai ir šiek tiek daugiau įsisavinti pradeda tik antroje vegetacijos pusėje, kai jau būna išsivysčiusi šaknų sistema.
    Pagrindinis azotas augalams yra nitratinės NO3 formos. Į dirvą įterptos NH2 ir NH4 azoto formos augalams tampa prieinamos tik tuomet, kai pavirsta nitratine NO3 forma. Šis procesas, tiesiogiai priklausantis nuo dirvos temperatūros, vyksta tokiu greičiu.
    Bėda, jei peržiemojusius žiemkenčius pavasarį pirmąjį kartą tręšėte azoto trąšomis, kuriose nėra nitratinio NO3 azoto. Išbertos trąšos gulės dirvoje 4–6 savaites, kol augalai galės jas paimti. Tai reikštų, kad žiemkenčiai lieka be pirmojo ankstyvojo tręšimo!
    Kita problema yra ta, kad augalams prieinama nitratinė NO3 azoto forma yra labai judri. Gilyn į dirvą (pajuda 30 cm) nitratai nusiplauna, kai molinguose dirvožemiuose iškrenta 100 mm kritulių, priemoliuose – 60 mm, smėliuose – 30 mm. Vadinasi, norint augalus gerai aprūpinti azotu, reikia atsižvelgti į kritulių kiekį (nuo to priklauso nitratų išsiplovimas) ir dirvos temperatūrą (nuo to priklauso nitratų atsiradimas iš kitų azoto formų ir kokį jų kiekį augalai sunaudoja).
     
    bendrojo karbamidinio azoto (N-NH2) kiekis ne mažesnis kaip 46,5%.
     
    http://www.manoukis.lt/print_forms/print_st_z.php?s=905&z=42
     
    Aš taip pat ne agronomas , tik bandau remtis literatūra
  19. Patinka
    algis123 got a reaction from Remse in Grūdų užauginimo kaina   
    Jei verslas neneša pelno , o žemės ūkis taip pat verslas, reikia arba versla keisti arba eiti dirbti pas ūkininką kuris dirba pelningai.
  20. Patinka
    algis123 got a reaction from Giedriusas in Česnaku auginimas   
    Pradziai siulau atsakyti sau i tokius klausimus
    1. Kur parduosiu
    2. Kur džiovinsiu
    3.Kaip nukasiu
    4. Kaip priziuresiu (ravesiu, purksiu chemikalais)
    5. Kaip pasodinsiu
    Mano manymu reiketu nuo to pradeti.
  21. Patinka
    algis123 got a reaction from tommee in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    VED (valdos ekonominis dydis) yra išreiškiamas SP (standartine produkcija), kaip pavyzdys "atstumas yra isreiskiamas metrais,  arba turis isreiskiamas kubais), o EDV tai matmuo visai is kitos operos.
    Neisizeisk, bet man klausimas kitas, kaip galima valdyti 120ha ir nesuprasti tokiu dalyku
  22. Patinka
    algis123 got a reaction from Mikus in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Sveiki, gal galite kasnors man paaiškinti žmonių kalba ar EDV ir SP tarpusavyje yra susije ir aplamai ar naujajame laikotarpyje egzistuoja EDV.
    Situacija tokia, auginu 1 ha braškių kas atitinkamai yra 1,09 EDV (taip budavo), remiantis siuo skaiciuku zinodavau kad esu pusiau naturinis ukininkas (dabar tokiu taip pat nebera), kadangi dar dirbantis pagal sutarti tai nereikejo ir papildomu mokesciu mokėti ir galėjau taikyti i pusiau naturiniu ukininku parama (laikotarpio pabaigoje buvo reikalavimas nuo 1iki 3,99 EDV.
    Šiai dienai ūkio dydis paramai gauti nusakomas SP, tokiu atveju 1ha braškiu jau gaunasi 22636 lt arba 6555,84 eurų tai išeitų kad, jau nebetelpu į smulkiuosius ūkininkus (buvusius pusiau natūrinius). Tai klausimas kuom remtis norint pasiskaiciuoti mokescius.
  23. Patinka
    algis123 got a reaction from dumoju in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
×
×
  • Create New...