Jump to content

aiva

Nariai
  • Pranešimai

    102
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    aiva reacted to kverneland83 in Socialinis draudimas (SODRA)   
    tame ir esmė kiek čia gali paslėpti, nesu prieš mokesčių mokėjimą, bet kad nėra proporcingumo tarp vargšų, vidutiniokų ir turčių pas mus LT apsimoka būti  pašalpiniu arba turtuoliu nes toje srityje mokesčiai geriausi vidutinė klasė daugiausiai apkrauta mokesčiais ir kasmet jie vis didėja
  2. Patinka
    aiva reacted to stirnas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Ministro Surplio patarėjas yra Alvydas Aleksandravičius, kuris vadovauja šiltnamių asociacijai. Taip kad jei jo nebūtų šiame poste, abejoju ar tokio dydžio paramas leistų taškyti šiltnamiams.  Kada būną didesnis efektas, parėmus 400 šeimos ūkių ar vieną įmonę su šiltnamiais, kur pelnas nusėda pas vieną žmogų??
    Kas liečia paramos pinigus, procentaliai stambieji yra susišlavę beveik visas es paramos pyrago dalį. Ministerija šio dalyko neviešina, ji geriau viešina pareiškėjų skaičių, kuriame suplakama ir smulkus gavęs 15000 eur ir stambus gavęs 10000000 eur paramą kaip kietaviškiai.. Nors dėl kietaviškių gautos paramos nei produkcija atpigo nei algos darbuotojams pakilo,  efekto visuomenei nulis nuo tokios paramos vienam subjektui..
  3. Patinka
    aiva reacted to Vilius in Pavasario darbai   
    Pas mane šiai dienai molynai sausesni nei smelynai 
  4. Patinka
    aiva got a reaction from Gunia in Socialinis draudimas (SODRA)   
    Taip , viskas kas mėnesį ..Toks ir atsakymas : įvykusi klaida.
  5. Patinka
    aiva got a reaction from Andriusfeat in Socialinis draudimas (SODRA)   
    Vasario pradžioje   gyd. užbaigė biuletenį , iš karto internetu užpildžiau prašymą ligos išmokai gauti. po kelių dienų paskambino sodros specialistė  ir paprašė atvykti užpildyti tą prašymą , aiškinau , kad užpildytas ir gavau apie tai sodros pranešimą.Vis tiek liepė atvažiuoti. Na nuvažiavau , pasirodo , kad jau nereikia , nes viskas yra. paklausiau apie išmoką , pasakė , kad nemoku sodrai ligos išmokai gauti . Vos išaiškinau , kad moku jau seniai , na rado , kad tikrai moku. Po to dar gražiau: man išmoka jau išmokėta , vel aiškinu , kad ne , tada pasikvietė kolegę , ta naršydama kompe pasako , kad mano darbdavys nepateikęs kažkokių dokumentų. Vėl aiškinu , kad jokio darbdavio aš neturiu , pats ant save ponas. Bendrom jėgom dvi specialistės paaiškino, kad kai deklaruosiu pajamas 2019 m už 2018 metus , tada man bus paskaičiuota ligos išmoka( vadinasi po pusantrų metų) , nes neaišku koks bus mano ūkio EDV. Suprasdamas ,kad nieko su šiomis SPECIALISTĖMIS neišsiaiškinsiu parašiau el laišką Sodrai ir gavau atsakymą , kad atsakymą galiu gauti atvykęs į sodros skyrių.
    Rytoj skambinsiu trumpuoju numeriu ir prašysiu , kad nejungtų su mano skyriaus specialiste( nes taip visada daro) , o klausiu , kur galiu gauti info.
  6. Patinka
    aiva got a reaction from Banginiz in Česnaku auginimas   
    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie  apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.

  7. Patinka
    aiva got a reaction from OlgaVan in Česnaku auginimas   
    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie  apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.

  8. Patinka
    aiva got a reaction from staskestas in Česnaku auginimas   
    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie  apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.

  9. Patinka
    aiva got a reaction from garlic in Česnaku auginimas   
    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie  apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.

  10. Patinka
    aiva reacted to Karve in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Su tuo sutinku,kad reikia duoti žmogui meškerę,o ne žuvį,bet yra tokiųkurie meškerės neims nė už ką,jiems geriau parazituoti kitų sąskaita.Pas mus kaime yra bomžas kuris tėvams dar krutant darbavosi ūkyje,kai tėvai visai pasiligojo ir jam perdavė ūkį,juos greit išgrūdo pas savo tvarkingai gyvenantį brolį,o pats viską pragėrė ir dabar su sugyventine gyvena iš pašalpų,viešųjų darbų.Bet kas svarbiausia techniką,gyvulius pardavė popigiaja,o brolis nieko negavo ir dabar dar turi karšinti ant lovos gulinčiu tėvus.Tai pagal kai kuriuos forumiečius mes tvarkingi ūkininkai turim mokėti didžiulius mokesčius,kad išlaikytumėm valkatas....niekada su tuo nesutiksiu,geriau panaikinsiu ūkį,bet valkatom ir valdininkų gerovei aš nedirbsiu.
  11. Patinka
    aiva reacted to Karve in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    prieš 15m teko padirbėt švedijoje pas ūkininką,jis papasakojo,kad juos nepakeliami mokesčiai,kuo daugiau uždirbi tuo daugiau atskaito,neina niekaip prasigyvent,pastoviai sėdi paskolose.Pas juos skurstančių nėra,nes gali parazitiškai nedirbti,bet pašalpas gausi visada.Vieną dieną švedas sako širyt vos nesudaužiau radijo nes kalbėjo juodsubinis ir skundėsi,kad mažai gauna pašalpos,o ji litais 3700.Gydimas nemokamas,priskirtas vertėjas,butas nemokamai,švedas sako taip suėmė nervas,kad vos radijo netėškiau į sieną.Sako ariu dieną naktį,atlupa didžiulius mokesčius,kad galėtų išlaikyti juodukus.Argi mes to norim,mes dirbsim tam,kad išlaikytumėm kaimų prasigėrusius degradus,kurie veisia toliau tokius pat kaip jie.
  12. Patinka
    aiva reacted to staskestas in Česnaku auginimas   
    As darau taip.

  13. Patinka
    aiva reacted to kristis7 in braskininkai   
    pleveles istikruju brangios kiek lietuvoj praieskojau pigiausiai nupirkau politilenine juoda balta 1.1m, parsiduoda rulonais po 1km mokejau uz rulona 150euru, butu smagu kas dar kokia plevele siemet pirkot bei uz kokia kaina?
  14. Patinka
    aiva reacted to arciu555 in braskininkai   
    Svedijoje esu braskes skynes 3 sezonus,pries 22 metus,pries 10 metu ir niekas nepasikeite.Net skynimo metu braskes purskiamos kas antra diena,pvz Airijoje pravaziuoji pro sodus atrodo,kad pro chemikalu sandeli butum pravaziaves,taip smirda.Jei norit kokybisku uogu pirkit lietuviska produkcija is smulkesniu auginoju,kur profesionalai augina dideliais kiekiais kokybes nesitikekit.
  15. Patinka
    aiva reacted to kristis7 in braskininkai   
    Labai skiriasi skoniu, daugiau chemijos lenkai naudoja, beto paskaykit ka padaro uogom jie, jeigu uogas atveza i Lietuva o turguj jom prekiauja net ir 5 dienas ir graziai jos atrodo?:Dbe to lenkiskas braskes veza is toliau nei 400km.
  16. Patinka
    aiva reacted to Tomas4x4 in braskininkai   
    Vieninteliu dalyku, ŠVIEŽUMU, ryte skini, per dieną parduodi, Lenkišką 400km atkratė poto dar 5 paras pardavinėja.
  17. Patinka
    aiva got a reaction from Augunstas in del prekybos turguje   
    psd už visa mėnesį , sodra- už tas dienas , kai dirbi bet ne maziau 5(jei nepasikeitė) dienos per men. , verslo liudijimas negaliu tiksliai pasakyti , bet tikriausiai mėnesiui.Kiekviena savivaldybė verslo liudijimu kainas nusistato pati ir jos skirtingos. Jei registruotas buvote darbo birzoje- puse kainos už verslo liud.Reikės deklaruoti pajamas.Jeigu viršys nustatytą ribą-teks mokėti . Visa info yra vmi , sodros , Jūsų savivaldybės puslapiuose.
  18. Patinka
    aiva reacted to Irka in Avietes   
    Na mes pernai  papildomai pasodinom 50 daigų Polkos į priemolį, nes pas mus tokios žemės, bet prieš sodinant gerai idėjom perpuvusio mėšlo, dar kompleksinių trąšų pabarsčiau nuo pavasario pusės, per sausras laistyta buvo. Uogų iš to plotelio buvo sočiai. Avietė mėgsta trąšią žemę. O jei kam labai trąšos kliūna dėl ekologijos, mano manymu aš niekaip ant tiek nepritręšiu ir nepricheminsiu kaip kad pas mus atkeliauja vaisiai ir uogos iš užsienio.Juk patys valgom.
  19. Patinka
    aiva reacted to rimas123 in Bulviu supirkejai.   
    Ar dar būna tokių augintojų kurie bando parduot be fitosanitarinio registro , jau manau senokai išgvendinta , tai ką aprašė tai manu išpiršto laušta. Nežinau kiek metų tai daru ir jokių ten kyšių. Šiais metais po nukasimo norėjau vėl pradėt prekyba Kaune , bet šiuo metu nereiks matau , kad parsiduosiu mažam miestukį, pardavėjų kaip aš gal desėtkas , kiekvienas turim savo pirkėjus ir nematau problemos , va ir paslaptis.
  20. Patinka
    aiva got a reaction from if_paulis in Bulviu supirkejai.   
    . Dirbau bulvininkystės ūkyje . Mačiau kaip daromi fito sanitariniai bandymai - vienas krepšelis su bulvėmis tyrimui , antras krepšelis su dovanom ir vokas , ir žmogelis už stalo klausia " ką rašyt" . Ūkininkas sako tu geriau žinai , gerai sako ateik po valandos , atsiimsi ,  dabar viršininkas pietauja ......
    Registravomės fitosanitariniam registre ir nieko panašaus kaip Jūs rašot nebuvo. Kur jau tokie dalykai dedasi , tik nesakykit kad Kaune. O augintojui , kuris klausia apie realizaciją patariu nebijoti tyrimų , juk parduodat valgymui ,tai turit užtikrinti kokybę , čia jau kiekvieno save gerbiančio augintojo reikalas.Ir jeigu išvirtos bulvės pajuoduos pastovėję , tikrai kitą kartą nepirks. O man juokingiausias dalykas , kai pardavėjai siūlo ekologiškas bulves , net neturėdami jokių tyrimų ir sertifikatų.Na dar vis atsiranda galvojančių , kad mėšlas tai jau ekologija... O grįžtant prie temos , tai 15t tikrai galima realizuoti turguje , rašyti skelbimus , jeigu kokybiškos tikrai nupirks . Parduodam didesnį kiekį ir be jokių perekupų.
  21. Patinka
    aiva reacted to rimas123 in Bulviu supirkejai.   
    Pirmiausia pradėdamas augint turi žinot kur parduosi, o kokia kaina tai jau nuo metų priklauso , šiais metais tiktai nemaža. Kiekviena daržovių rūšį pradedu auginti nuo kelių arų , pasižiūriu kaip man einasi parduot, po to didinu iki to kiek galiu parduot. Visur reik įdirbio , o tai ateina su laiku ir ne per vienus metus.
  22. Patinka
    aiva reacted to if_paulis in Bulviu supirkejai.   
    is 3.5 ha prekines bent 80 t turi isgaut ir kam tu paskambinsi ir pasakysi kad turi 15 tonu. niekam busi neidomus. reikia bent 20 t. nu kad masina gautusi. reikia sukalibruot pagal dydi 50-35 mm sufasuot i uzrisamus maisus po 15 kg ar 25 kg sudeti ant nauju euro padeklu po 625 kg ar 630 kg turi buti 32 padeklai i masina tai gaunasi 20 tonu ir tda gali kazka ziuret. o visu pirma jei nori normaliai parduoti reikia fitosanitarinio numerio be kurio nei vienas normalus pirkejas nepirks tavo bulviu. o kad gautum fito savnitarini numeri turi padaryti kokybes tyrima. ir dar pastebejimas jei galvojat kad tresta meslu tai jau ekologiska klystat, tie patys nitratai ir dar padaryk tyrima zek kad tik nevirsytu. kai tresi npk zinai kiek ko idedi meslu ne... tai tiek siam kart...
  23. Patinka
    aiva reacted to udugas in blevyzgos   
    visas puslapis naudingos informacijos apie kviečių auginimą    , o kad nuomos kainą kelia kalbos, tai nebejuokaukit.gali sakyt kad noriu ir 300 eu, jei nėra tame krašte tos kainos, tai niekas ir neduos. o Adomavičius pabandyk pats pasėt tuos kviečius, tada suprasi kiek chemijos,trašos, dyzelio, technikos reikia įdėt, plius kiek darbo, ir dar pabandyk augint tik kviečius eilę metų, plius neaišku kokia kaina parduosi, kokio drėgnumo nusikulsi, kur dar sandėliavimo kaštai manyčiau kad džiaugsies išnuomavęs žemę už 50 eurų, nes tai garantuoti pinigai. O žemės ūkis, garantijų neduoda, gal vienais metais ir uždirbsi, o kitais gali į didelį minusą nusirist.
  24. Patinka
    aiva reacted to Richardas in Avietes   
    Analogiškai. Mokėjom 0,5 už kg. Visi patenkinti, jau turiu sąrašą kitiems metams (jaunystė, planuoja metais).  
  25. Patinka
    aiva reacted to Richardas in Avietes   
    Pritariu zaltys565. Tik su avietėmis yra niuansas - laikas. Serbentai gali būti laikomi ilgai, avietės - ne. Glen Ample yra intensyvaus augimo (ir auginimo). Jei kažkas tikisi stebuklo - jų nebūna. Augalas tokiais kiekiais atiduodantis uogų masę, turi atitinkamai ir maitintis. Beje, Glen Magna nerealaus dydžio uogos. Bet čia skonio ir verslo modelio reikalas. Kadangi nenaudoju chemijos, ir nesiruošiu - man užtenka ir 3 - 4 t iš ha. Apseisiu ir be 20 t/ha. Pradedantiems (nors gal ir aš dar toks) patarsiu nesirūpinti, kur gauti sodinukų (jų galima gauti, arba atsivežti pačiam), ne kuo tręšti (čia problema tik pinigai), ne kur ir kaip realizuosi (įmanoma gan lengvai, nors su 20 t gali būti problemų), bet KAS NURINKS. Nes čia labai jautrus reikalas. Mačiau Lenkijoje realiai dirbantį kombainą - man nesumaigytų ir nenurinktų uogų santykis su sveikomis nepatiko. Bet čia vėlgi verslo modelio niuansai. Svarbiausia dirbti, mylėti savo darbą, uogyną, šypsotis - ir viskas bus gerai.
×
×
  • Create New...