Jump to content

stirnas

Nariai
  • Pranešimai

    64
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    4

stirnas paskutinį kartą gavo apdovanojimą Kovo 7 2018

stirnas paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    k

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

stirnas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

50

Reputacija

  1. Smulkieji dirba dar ir kaip, šeimas išlaiko ir visa kita. O va daugiausia dejuoja stambieji, jog neturi už ką pelno mokesčio mokėti, nors logiškai mąstant jei buvo sunkūs metai, pelno nebuvo, tai ir nereiks mokėti. Na bet tas stambiųjų verkimas per visur eina, pradedant nuo paties Talmanto, jaučiasi dar labiau nuskriaustas už smulkius ūkius. Bet esmė tokia: smulkūs skundžiasi jog es parama dalinama neproporcingai, kodėl beveik visa parama atitekti turi stambiems? Tai ne dejavimas, tai statistika, kurią galima pasižiūrėti oficialiai. Kadangi stambūs ūkiai yra iškovoję geresnes paramas sau, tai nieko keisto jog smulkūs ūkiai yra puolami, kai jie pareiškia, jog ir jiems reikia paramų. Didžiulė klaida buvo padaryta rengiant KPP 2014-2020 programą ir beveik viską nukreipti stambiems ūkiams remti.. Tikėkimės sekantis etapas 2021-2027 bus skirtas šeimos ūkiams, nes visi matome ką stambiųjų paramos davė kaimui...
  2. Deja esu ne chemizuoto augalininkystės ūkio atstovas, o nišinio ūkio, tad arkliuko nereikia. Kiekvienas kalba iš savo varpinės, tačiau net mokslininkai nišiniuos ūkiuose mato didesnę pridėtinė vertę. Tad juos ir remti labiau reiktų, ko seniau išvis nebuvo daroma.
  3. va tokie tik ir laukia kol smulkūs ūkiai užsidarys ir išsiparduos žemės stambiems ir galės plėstis jų sąskaita. Deja kol tokių stambių ūkių atstovų mąstymas bus, tol smulkieji bus už borto. Nereikia įsikąsti karvių ir jas minėti. Jei būtų normali parama, tai smulkūs greitai atsikratytų karvių ir pataptų nišiniais šeimos ūkiais, tačiau visa parama ir milijonai išdalijami stambiems ūkiams remti. Beje jei augini 38 ha pluoštinių kanapių arba 8 ha aviečių, jau tikrai esi nišinis ūkis ir gali sėkmingai savo nišą plėtoti. Tačiau gaila kad tokių ūkių iki 8000 VED nesugeba tinkamai paremti. Chemizuoti ūkiai pagal įsisavinamus pinigus pirmoje vietoje, ir kas nuo to pasikeitė, duona tikrai neatpigo, o visos paramos į gelžgalis nuėjo..
  4. Tikrai taip, kol ūkininkų atstovais dėsis tokie debilai kaip Talmantas (LŪS), kurie tik mato prekinius ūkius, tol gero nebus. O dar blogiausia tai, jog vieną kartą tie socialiniai partneriai pasistengia sudėlioti paramos programas pagal save ir tada ūkininkai visus šešis kaimo plėtros programos metus turi gyventi pagal jų prastumtas rėmimo taisykles.
  5. Praėjąs laikotarpis 2007-2013 buvo skirtas vien augalininkystės ūkiams remti, tą rodo ir pateiktos paraiškos. O dabartiniu laikotarpiu reiktų prisiminti 2014 metus, kuomet stambūs augalininkystės ūkiai prikūrė net po kelis fiktyvius jaunųjų ūkininkų ūkius. Prieš kelis metus augalininkystės ūkiai puikiai įsisavino paramos pinigus, tad ne vien gyvulininkystė ėmė pinigus. Beje teisybės dėlei augalininkystė ir gyvulininkystė nėra visas žemės ūkis, yra ir kitų sričių kurias reikia remti ir kurios imlesnės darbo vietų kūrimui..
  6. kiek žinau vakar ŽŪM vyko posėdis, kuriame nutarta skirti papildomai lėšų ir finansuoti visas 60 balų rinkusias paraiškas, nes lig šiol ne visoms užteko. Kas svarbiausia, tai ši paramos priemonė parama smulkiems ūkiams, sumušė visus rekordus, paraiškų pateiktą virš 160 %, o piinigų skirta trupiniai. Va taip gyvename ŽŪM šiais metais jau du kartus rems stambius ūkius ir jiems skirs milžiniškas sumas, o va smulkiems ūkias keli milijonai skiriami, nors populiarumas rodo jog labiau remti reikia smulkius ūkius. Prisiminkit pernai smulkiems ūkiams jokių paramų išvis nebuvo, smulkūs tyli, tad jie visas lėšas stambiems ūkiams remti nukreipia, nes jokios priešpriešos nejaučia iš smulkiųjų..
  7. stirnas

    Šilauogės

    Danijoj įprasta šiltnamiuos auginti šilauoges, tačiau Lietuvoje abejoju ar yra tokių plantacijų. Nes ekonomiškai neapsimokėtų, nebent jaunus ūglius..
  8. tai taip, bet smulkiems numeta kelis milijonus kas antrus metus remti, o stambiems šiemet net du kvietimus ukiui modernizuoti darys, o istasko simtais milijonu modernizavimo priemonese. Teisybes nera, smulkus tyli, tad jiems ir keliu milijonu uzteks..
  9. Praeinamas balas 60, ir tai grubiai 17 pareiškėjų surinkusių 60 balų trūksta lėšų. Tai administruojant arba dalis atkris paraiškų arba pridės trūkstamą sumą. Kažkokiu būdu turės padaryti, nes taisyklėse to nenumatyta. https://www.nma.lt/uploads/files/dir1981/dir99/dir4/12_0.php
  10. stirnas

    Šilauogės

    šiomis trąšomis birželį tręšiau. Tiek kad gana brangios jei didesnio kiekio reikia, pigiau apsimoka pirkti sausas trąšas, ir tirpinti vandenyje. Šiame tirpale procentinė medžiagų dalis gana maža.
  11. stirnas

    Šilauogės

    Kaip su šilauogių tręšimu po derliaus nuėmimo, papildomai tręšite? Kokias naudojate ir kokiu tikslu? Per lapus purkšti jau gal per vėlu, nes nespės sumedėti iki rudens jauni ūgliai..
  12. Ministro Surplio patarėjas yra Alvydas Aleksandravičius, kuris vadovauja šiltnamių asociacijai. Taip kad jei jo nebūtų šiame poste, abejoju ar tokio dydžio paramas leistų taškyti šiltnamiams. Kada būną didesnis efektas, parėmus 400 šeimos ūkių ar vieną įmonę su šiltnamiais, kur pelnas nusėda pas vieną žmogų?? Kas liečia paramos pinigus, procentaliai stambieji yra susišlavę beveik visas es paramos pyrago dalį. Ministerija šio dalyko neviešina, ji geriau viešina pareiškėjų skaičių, kuriame suplakama ir smulkus gavęs 15000 eur ir stambus gavęs 10000000 eur paramą kaip kietaviškiai.. Nors dėl kietaviškių gautos paramos nei produkcija atpigo nei algos darbuotojams pakilo, efekto visuomenei nulis nuo tokios paramos vienam subjektui..
  13. Statistika vidurio dienos. Penktadienį nuo 11:30 nebeatnaujinta. Dar minimum kokia plius 50 ir daugiau
  14. Tikrai reikia trijų komercinių. Tiek kad sertifikato neprivalo turėti
  15. Edit. Tikriausiai apsižiūrėjau, nes jau dabar atsidaręs paraiškų rinkimo lapą, 6 eilutėje nebematau datos. Žodžiu, nebus kaip ir planuota
×
×
  • Create New...