Jump to content

aiva

Nariai
  • Pranešimai

    102
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario aiva paskelbtas turinys

  1. aiva

    Išmokos 2014-2020

    Sūnui taip buvo, rašė prašymą, ž.ù.skyriaus specialistas kuris įbraižė ir pateikė deklaraciją taip pat rašė paaiškinimą NMA, kad jo klaida. Gavo atsakymą, kad už pateiktus duomenis atsakingas pats ūkininkas. Reikėjo pačiam SPECIALISTO klaidas pastebėt ir ištaisyt. Išmokos negavo.
  2. Taip , viskas kas mėnesį ..Toks ir atsakymas : įvykusi klaida.
  3. Tas ir yra , kad moku kas mėnesį viskam: penc.pagr.ir papild. daliai , ligos ir motinystės išmokai gauti.Sodroj sakė , kad galiu mokėti arba kas mėn nuo min ir jei reiks prisimokėti deklaruojant pajamas , arba viską susimokėti iš karto deklaruojant.
  4. Alytaus skyrius Prienų poskyris. Seniau priklausėm Kauno skyriui , tai dar didesnių cirkų būdavo , na pvz. viena specialistė man 4 mėn per vienerius metus buvo pati iš mano sąskaitos nuskaičiavusi mokestį sodrai. Kai nuėjau aiškintis , pasakė , kad manė , jog aš nesumokėsiu už einamą mėn ir nuskaičiuodavo apie15 d, nors pagal įstatymą galėjau mokėti iki paskutinės mėn. dienos , o mokėdavau apie 25d.(Čia kaip supratau man gero norėjo) .O pranešimų nesiūsdavo , nes neturi tiek laiko... Sunkiai susigrąžinau permokėtus dvigubus pinigus , tik su viršininkės pagalba. Pasikeitus pavaldumui ir darbuotojams tikėjausi , kad bus geriau , deja deja...
  5. Vasario pradžioje gyd. užbaigė biuletenį , iš karto internetu užpildžiau prašymą ligos išmokai gauti. po kelių dienų paskambino sodros specialistė ir paprašė atvykti užpildyti tą prašymą , aiškinau , kad užpildytas ir gavau apie tai sodros pranešimą.Vis tiek liepė atvažiuoti. Na nuvažiavau , pasirodo , kad jau nereikia , nes viskas yra. paklausiau apie išmoką , pasakė , kad nemoku sodrai ligos išmokai gauti . Vos išaiškinau , kad moku jau seniai , na rado , kad tikrai moku. Po to dar gražiau: man išmoka jau išmokėta , vel aiškinu , kad ne , tada pasikvietė kolegę , ta naršydama kompe pasako , kad mano darbdavys nepateikęs kažkokių dokumentų. Vėl aiškinu , kad jokio darbdavio aš neturiu , pats ant save ponas. Bendrom jėgom dvi specialistės paaiškino, kad kai deklaruosiu pajamas 2019 m už 2018 metus , tada man bus paskaičiuota ligos išmoka( vadinasi po pusantrų metų) , nes neaišku koks bus mano ūkio EDV. Suprasdamas ,kad nieko su šiomis SPECIALISTĖMIS neišsiaiškinsiu parašiau el laišką Sodrai ir gavau atsakymą , kad atsakymą galiu gauti atvykęs į sodros skyrių. Rytoj skambinsiu trumpuoju numeriu ir prašysiu , kad nejungtų su mano skyriaus specialiste( nes taip visada daro) , o klausiu , kur galiu gauti info.
  6. Sveiki , ar kas nors gavote ligos išmoką? Vietinio skyriaus sodros darbuotoja šneka visiškas pievas , parašiau el. laišką į sodrą su skyriuje gautais nesąmoningais atsakymais,tai gavau atsakymą kreiptis į vietinį skyrių pas atsakingą specialistę( pas tą pačią).
  7. NMA puslapyje DUK yra toks klausimas ir atsakymas parašytas , kad NE.
  8. aiva

    Česnaku auginimas

    Prieš savaitę vienos veislėd buvo jau tokie apie5-6 cm , o kitos dar tik lenda iš dirvos1- 2 cm.
  9. man keisčiausia , kad motinystės draudimas yra privalomas. Suprasčiau , jei tai būtų savanoriškas draudimas , nes tikrai yra daug tokių ūkininkių , kurioms jau 60 ar daugiau metų , arba dėl sveikatos problemų niekada negalės turėti vaikučių , o turi mokėti ir viskas.
  10. aiva

    braskininkai

    gal galit pasakyt kur pirkot. Ačiū.
  11. aiva

    del prekybos turguje

    psd už visa mėnesį , sodra- už tas dienas , kai dirbi bet ne maziau 5(jei nepasikeitė) dienos per men. , verslo liudijimas negaliu tiksliai pasakyti , bet tikriausiai mėnesiui.Kiekviena savivaldybė verslo liudijimu kainas nusistato pati ir jos skirtingos. Jei registruotas buvote darbo birzoje- puse kainos už verslo liud.Reikės deklaruoti pajamas.Jeigu viršys nustatytą ribą-teks mokėti . Visa info yra vmi , sodros , Jūsų savivaldybės puslapiuose.
  12. aiva

    Avietes

    man šernai labai išlaužė eidami, jau buvo didelės ir su uogom
  13. Tikrai verta. Su dokumentais priduodant nieko sunkaus nera, paciam tikrai nesunku susitvarkyti, iskilus mazisusiam neaiskumui galima skambinti i na ir viska paaiskins
  14. Sveiki, gal žinot ,kur remontuoja dozatorius (donfosus)? Ačiū.
  15. aiva

    Išmokos 2014-2020

    ir pas mus dar nei cento. Buvo atlikta patikra , neatitikimų nerasta , bet ir avanso nėra... Dabar rašo , kad atliktas pirminis patikrinimas ir pinigai bus išmokėti nuo sausio 4 iki balandžio 30. O NMA puslapyje paskelbta , kad visi neturintys neatitikimų gaus avansus.
  16. aiva

    Bulviu supirkejai.

    . Dirbau bulvininkystės ūkyje . Mačiau kaip daromi fito sanitariniai bandymai - vienas krepšelis su bulvėmis tyrimui , antras krepšelis su dovanom ir vokas , ir žmogelis už stalo klausia " ką rašyt" . Ūkininkas sako tu geriau žinai , gerai sako ateik po valandos , atsiimsi , dabar viršininkas pietauja ...... Registravomės fitosanitariniam registre ir nieko panašaus kaip Jūs rašot nebuvo. Kur jau tokie dalykai dedasi , tik nesakykit kad Kaune. O augintojui , kuris klausia apie realizaciją patariu nebijoti tyrimų , juk parduodat valgymui ,tai turit užtikrinti kokybę , čia jau kiekvieno save gerbiančio augintojo reikalas.Ir jeigu išvirtos bulvės pajuoduos pastovėję , tikrai kitą kartą nepirks. O man juokingiausias dalykas , kai pardavėjai siūlo ekologiškas bulves , net neturėdami jokių tyrimų ir sertifikatų.Na dar vis atsiranda galvojančių , kad mėšlas tai jau ekologija... O grįžtant prie temos , tai 15t tikrai galima realizuoti turguje , rašyti skelbimus , jeigu kokybiškos tikrai nupirks . Parduodam didesnį kiekį ir be jokių perekupų.
  17. aiva

    Avietes

    Sveiki, kaip sekėsi aviečių augintojams? Kaip gelbėjotės nuo šalnų ? Mano labai daug nušalo...
  18. aiva

    Bulvės.

    Adora , Solistas(šiemet nusivyliau) ir Presto.
  19. aiva

    Bulvės.

    juda kaip ir ankstesniais metais.Trečias savaitgalis kaip prekiausim turguje. Pernai pirmas pardavėm po 3 litus (didžiausios), šiemet po eurą.
  20. aiva

    Avietes

    na tai ką, ballcius, darom-pjaunam ir liūdim ar žoles auginam? Sodint tai beprotiškai sausa.
  21. aiva

    pupu auginimas

    prieš tai buvo purkštuvu purkšta vasariniai kviečiai trąšų mišiniu: Poly-feed bonus+magnis+5 kg karbamido. Jeigu nuo trąšų likučio , tai būtų tik vieno purkštuvo , bet taip ir kur jau kitą kartą užpildytas purkštuvas buvo.Visuose laukuose tas pats vaizdas.
  22. aiva

    pupu auginimas

    Sveiki , pries 2 savaites pupos buvo nupurkštos actara (100g - 1ha). Vaizdas nekoks...Daugumos viršūnės nulinkę, augimas sustojęs.Kur buvo nesiekta purkštuvo , pupos auga ir žydi. Kaip manot , ar jau laikas susitaikyt su ta mintim, kad jau kult nereikės?
  23. Prienų turgus: bulvės 1-0,7-0,5 (čia pagal dydį rūšiuoju į 3 rūšis) , braškės 2eurai didelės ir 1,5 mažos. Šiandienos prekyba esu patenkinta. Žinoma yra daug ir įvežtinių daržovių ir uogų , bulvės nelietuviškos-0,8 didelės , braškės-1,5. Žinoma , kartais ima pyktis , kai girdi kaip meluoja pasakodami kaip patys vargsta augindami , jau bent tylėtų apie savo sunkų darbą ir bemieges naktis. Šiandienos "topas"- sužinojau , kad braškės Senga sengana yra pačios ankstyviausios ir pas vieną "augintoją" jau baigia derėt... Patariau pasiskaityti, jeigu moka, veislės aprašymą.
×
×
  • Create New...