Jump to content

varanokas

Nariai
  • Pranešimai

    244
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Haha
    varanokas reacted to Shimshius in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Kol tu tos vienos varpos nekulei ziurek kad koks Ceskia nebutu akuotu palikes..
  2. Haha
    varanokas reacted to jevgenijus in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Viskas, mielas Dienorašti, finito la commedia. Tik vienos varpos ne kūliau, žmonai parvežiau, tikiuosi ne herbariumui.
  3. Patinka
    varanokas reacted to voras in No-till   
    Nušukuota ir tuoj bus pasėta 
    35 vnt į kv m

  4. Patinka
    varanokas reacted to voras in žiemkenčių buklė   
    Šiemet nebuvo įšalo, vadinasi nebuvo sustojusi mikroorganizmų veikla. Jei nebuvo "apmiręs" dirvožemis, vadinasi niekas ir neišsiplovė daugiau nei įprastai. Kaip tik netgi mažiau, nes augalinių liekanų mineralizacijos procesas nutrūkęs nebuvo. Visi gavom dovanų 6 mėnesius lėtos reabilitacijos savo dirvoms.
    Naujam sezonui pasiruošė visi, tiek mums naudingi grybai ir mikroorganizmai, tiek nenaudingi tokie kaip grybelinių ligų sukėlėjai ir kt.
    Neklausykit epokaliptinių scenarijų, nes dabar visi tik ir kalba apie tai kaip ligos šoks, tik niekas neužsimena apie fantastišką dirvožemio gyvibingumą.
    Pakasiokit, pamatysit kokios sliekų populiacijos, užmirkusių balų vienetai! Kur dingo arimo padas??? Gal jo nė nebuvo? Lėti krituliai, mažas saulės aktyvumas davė naudos ne tik nenaudingų grybų populiacijoms, bet ir tai dirvožemio sudedamąjai daliai kuri mums užaugina derlių.
    Kai vėl pasakys, kad išsiplovė, paklausk kur tyrimų rezultatai, kur galima susipažinti.
    Komercija ir nieko kito
  5. Patinka
    varanokas reacted to chefas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Dirbu ir aš papildomi, tačiau kažkaip neapsisprendžiu, kurią veiklą hobiu pavadinti,  abi veiklos nekažką,- darbdaviai provincijoje skūpūs, žemės savininkai ir grudų supirkėjai,- godūs, gamta,- skriaudžia... )))
  6. Haha
    varanokas reacted to Išradėjas in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Geri statybininkaiStatistika rodo,kad daugiausia nelaimingu atsitikimu statybose,misku kirtime.Dar niekas nerado zuvusio bebro statant uztvankas,turbut darbo sauga uztikrinta pas juos.
  7. Patinka
    varanokas reacted to Bulvinykas in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Tiesiai kombainu, užvakar drėgmė buvo apie 15, bet kitą savaitę lietus rodo, tai kulsim valysim ir džiovinsim.
  8. Patinka
    varanokas reacted to ramas 1 in Zirniai   
    Linas agro pirks zirnius iki 5% peliusku .virs sukiesi ir leki namo.
  9. Patinka
    varanokas reacted to Zicckus in žiemkenčių buklė   
    Paskutinis patepimas kvieciams karbamidu po 33,3kg

  10. Patinka
    varanokas reacted to caper in žiemkenčių buklė   
    Apžiūrinėjam kviečius  
  11. Patinka
    varanokas reacted to Heraklis in žieminių kviečių veislės   
    Dar pabandyk, "meva" kviecius. Ir su akotais ir ankstyvi.
    Ir derlius neblogas
  12. Patinka
    varanokas reacted to Išradėjas in žiemkenčių buklė   
    Pas mus sianakt apie 20cm sniego pavare.
  13. Patinka
    varanokas reacted to Amber in kada sėti žiemkenčius?   
    O logika? Zeme tai zrme bet jei pvz tui 100 pilnai apsidirbi turi 150 ir nevalioji velai seji blogas derlius daug yinvestuota, o dar gal ir nespeja laiku nusikulti tai finale tas pats kaip dirbtum 100 ir normaliai viskas atlikta. O technika nasuma sudaro.
  14. Patinka
    varanokas reacted to ukininkas ed in Išmokos 2014-2020   
    iki rinkimų tikrai gausi gali neabejoti rytoj daug kam praves pamatysit
  15. Patinka
    varanokas reacted to shaulinis in kombainu reguliavimai   
    Koks kombainas? Šeip tai nebūtina bet žiūrėk pagal situaciją.
  16. Patinka
    varanokas reacted to grazbek in Zirniai   
    dėl glifosato teisus esi bet ir reglonas ne ką geresnis jei per anksti nupirškiai dygimo energija sėklos mažesnė būna.
  17. Patinka
    varanokas got a reaction from Vilius in seklos norma.   
    o kaip apskaiciuoti kad 4.5mln lygu 202kg/ha?
  18. Patinka
    varanokas reacted to Algis... in žiemkenčių buklė   
    -20 jokia cia beda , paspaus daugiau taipat nebeda , manau vasariniu seklos pasilikot ? nepirmi ir nepaskutiniai metai ,  jei ka atsisesit...
     
    Su Naujaisiais 2016m.
     
     kad pugos prauztu ir sniego pripustu                                      
     ant peciaus begulint pavasario laukiant,
     svajot apie derliu begalo smagu
       
  19. Patinka
    varanokas reacted to drapox in žiemkenčių buklė   
    Kaip žiūri - taip ir matai. Aš tai nematau jokių dejonių ir verksmų. Diskusija yra diskusija. Kiekvienas apibūdinam koks pas ką vaizdas pagal sniego dangą ir esamus bei prognozuojamus šalčius. Jei ūkininkai nerašysim apie augalininkystę, tai apie ką dar rašyti ir kam tada tas forumas. Gal įrašyti vieną temą: išgerto alaus kiekis per Kalėdas ir Naujuosius ir tuo forumo diskusija tegul baigiasi.
    Derlingų ir pelningų 2016 metų, visiems.
  20. Patinka
    varanokas reacted to drapox in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    Nemanau, kad kas galėtų užsipulti, nes manau, kad nėra visažinių ir tiesiog daro kaip kam atrodo, o bus kaip bus, vieniems pasiseks kitiems nelabai. Jei ankstyvas tręšimas neduotų solidaus derliaus priedo šiaip už dyka (juk vienodai kainuoja trąšos nepriklausomai nuo tręšimo laiko), tai niekas ir nerizikuotų, o pasitręštų balandžio vidury ir tiek tų reikalų. Kitaip sakant su klimato kaita ir šiltėjančiu klimatu manau turėtų atsirasti naujas mokslas: meteoklimatokaitotrešimolaikovegetacijopradžioūkiologija.   Na gerokai aplenkiau senai žinomą ilgiausią lietuvišką žodį: bepasikiškiakopūsteliaudamas. Todėl reiks jį paskubėti užpatentuoti ar kitaip teisiškai įtvirtinti kaip drapox atradimą.
    O jei dar rimčiau, tai dėl šiltėjimo ne tik daugiau problemų darosi žiemą, bet panašu, kad ir pavasarį. Tai naujiena, reikalaujanti naujų neištirtų sprendimų.
    O pabaigai foto iš Vokietijos, 2008m DLG paroda. Tręšimas ne sausyje, bet ir ne balandyje. Na ir didelių dozių mėgėjai atkreipkit dėmesį į kiek kartų ir po kiek išdėstytas tręšimas.
    http://zemesukis.com/gallery/image/669-001/
  21. Patinka
    varanokas reacted to Egida in Valtra traktoriai   
    Taip dirba tie baltarusiški traktoriai.Viena 85m gamybos turiu,ir dirba.Turiu ir 2007 m.tam jau per 4000h.Irgi dirba.Turiu ir 2014 užsienietiška.Tai ką noriu pasakyti.Tas  senukas jis dirbo ir dar ilgai dirbs.O tas 2007 nesakau kad blogas bet...Baltarusiai dabar gamindami traktorius daug detalių elektronikos sistemos,hidraulikos sistemos naudoja vakarietiškos.Bet deja kaip jie jas sugeba sudėt tai vienas vargas.Daleiskim turiu 2007m 820.Jam yra įdėtas suomių gamybos paskirstytojas.Viena diena jis pablūdo.Na ir kaip manai ar yra dabar tokių paskirstytojų pirkti.NE NĖRA.Nes nutrūko sutartis su gamykla.Baltarusiam pagamino kažkas panašų.Tai jis vietoj to netinka.Visus vamzdžius turi išmest ir perdaryti viska per nauja.Tas pats ir bus su tais kur kad ir dabar nauji.Pažiūrėjau 2013 pagaminta 1523.4 tai dabar dar dirba,bet tepalais jau apsipylesViduj triukšmas,kratymas ir tu galvoji kad čia komfortas.Kas tas kondicionierius.Jeigu plyšiai grindyse didžiausi dulkėm į kabina traukt.Tai kai tau reikės detalių galbūt po kelių metų,o jų nebus,ka tada daryt?
  22. Patinka
    varanokas reacted to drapox in žiemkenčių buklė   
    Tiesiog pamastykim. Per šias dienas matosi kaip laukuose kaupiasi vanduo į balas. Iš kur gi jis, gal iš mėnulio? Tikriausiai ne, tad tai vanduo nuo viso lauko renkasi į žemesnes vietas, į balas, į griovius. Vanduo nuo laukų iš tirpstančio paviršinio ledo ir iš kritulių kur jų buvo. Tai kur dabar visos tos išbarstytos trąšos atsakymą supratom visi nesunkiai manau. Patarimas tiems kas jau barsto nesvarbu ką N, P, K ar kokį mėšlą ar šuns kakučius. Tuos pinigus kurie skirti trąšoms pakeisti į centus ir išbarstyti su barstelka ant laukų. Privalumas lyginant su trąšom tas, kad išsiblaivius ar šiaip protui prašviesėjus, centus dar galima bus susirinkti kažkiek, o trąšų nebe. Kantrybės. Dar šiek tiek palaukus, jei nebus kritulių ir paviršiniai vandenys kiek nubėgs ir paviršius kiek apdžius, gal ir bus proga išberti tą papildomą PK kiekį. Jei nebus tai nebus, bet šiuo metu berti tikra beprotystė.
×
×
  • Create New...