Jump to content

ukininkas ed

Nariai
  • Pranešimai

    1244
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    4

Reputation Activity

  1. Patinka
    ukininkas ed reacted to nierkac in Deklaravimas   
    Tai paskui numulciuosi ir viskas juk ten ir technika gali važinėti 
  2. Patinka
    ukininkas ed reacted to Burokėlis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Jeigu pirktas tik traktorius, tada tikrins patį traktorių. Ar įsigytas toks koks buvo numatytas, visus pirkimo dokumentus, draudimą. Taip pat dar tikrins ar yra viešinimas (lipdukas ant traktoriaus ir projekto viešinimo lentelė ūkyje). Jeigu buvai įsipareigojęs kokius mokymus baigt, tai reikės ir "diplomą" parodyt. Taip pat gali užmest akį į bendruosius dokumentus (deklaracijas, finansinės ataskaitos dokumentus).
     
  3. Patinka
    ukininkas ed reacted to manttys in Zymeto Kuro Kaina   
    kietas kietas tu, gerbiam.
  4. Patinka
    ukininkas ed reacted to kverneland83 in Zymeto Kuro Kaina   
    Trašas kraunam ,transportuojam, grūdus kraunam kaip pyliau taip ir toliau pilsiu 
  5. Patinka
    ukininkas ed reacted to ramas 1 in Zymeto Kuro Kaina   
    Tu turbut ir savo seselio bijai .
  6. Patinka
    ukininkas ed reacted to ludditas in ar reikia kam atkurti pievas   
    Nereikia bijoti savo šešėlio.
    Į visą tą reikalą reikia pažiūrėti kūrybiškai ir viskas bus ok.
  7. Patinka
    ukininkas ed reacted to V2957 in Valtra traktoriai   
    Labas,  traktorius N155-175 sveria 6500kg. Priekinei asiai tenkantis savo svoris yra 2470 kg, galinei 4030kg. Priekines pakabos didziausia keliamoji galia yra 4700kg, galines pakabos didziausia keliamoji galia 7900kg.  Padarga tikrai pakels, bet norint dirbt su tokiu padargu turesi naudoti dideli priekini svori. 
  8. Patinka
    ukininkas ed reacted to Eduardas in 1-PTS9 perdarymas   
    Lentelė


  9. Patinka
    ukininkas ed reacted to Gnytasis in Trašų kainos   
    Visokiausiu pardaveju atsirade kaip matau tai terpe aferistams ideali dabar, o pavasari bus dar idealesne, atsargiai, o tai bus kaip bobutem su isviliotais pinigais. Kol produkto ant kiemo nėra ner net kalbų apie mokėjimą.
  10. Patinka
    ukininkas ed reacted to dariius 30 in Trašų kainos   
    + sandeliavimo islaidos
  11. Patinka
    ukininkas ed reacted to Duncia in Trašų kainos   
    Na dar geru pora menesiu iki salietros barstymo. Kol kas laikas musu pusej. Trasos brangesnes tikrai nepasidarys. Jei bus per brangu pirksim maziau ir tiek. 
  12. Patinka
    ukininkas ed reacted to AgroP in Trašų kainos   
    Pernai dujų biržoje kreivė į viršų kilo, o dabar į apačią. Skirtumas šioks toks visgi. Visko gali būti 
  13. Patinka
    ukininkas ed reacted to Virgis. in Trašų kainos   
    Laisvoje rinkoje deficitą? Čia tau ne Rusija kad tai pavyktų. 
  14. Patinka
    ukininkas ed reacted to axe in Trašų kainos   
    Bulvarines spaudos neskaitom   
  15. Patinka
    ukininkas ed reacted to Quattro in Zymeto Kuro Kaina   
    Labai klystate ponas. Litras, geriausiai, ekologisko lietuvisko aliejaus i pilna baka zieminio dyzelino (vasara) tures pigu ir gera teigiama placebo efekta ir labai tiketina jokiu neigiamu pasekmiu.  Kai tuo tarpu tepalas i baka, mano nuomone, garantuotai baigsis problemomis. 
  16. Patinka
    ukininkas ed reacted to Tomas01 in Zymeto Kuro Kaina   
    Girdėjau tokią istoriją, kad kažkas sugalvojo į john deere kuro baką tepalo įmaišyt, “pariebint” kaip senais laikais, tai dpf filtrui buvo viso gero.
  17. Patinka
    ukininkas ed got a reaction from Duncia in Trašų kainos   
    eurokorma siūlo salietrą lenkišką 830eu su pristatymu manau kad dar atpigs dujos pinga taipat achema dirba pilnu pajėgumu
     
  18. Patinka
    ukininkas ed got a reaction from Nissmo in Trašų kainos   
    eurokorma siūlo salietrą lenkišką 830eu su pristatymu manau kad dar atpigs dujos pinga taipat achema dirba pilnu pajėgumu
     
  19. Patinka
    ukininkas ed reacted to panjabis in Trašų kainos   
    Su tu metu gerumu, tai neviskas taip paprasta. Gaves tam tikra pinigu suma siemet uz juos nuperki 25 proc maziau nei pernai. Nevisiem pasiseke laiku isigyti trasas ir fiksuotis grudus (mieziai dbr apie 260). Jei labai nepasiseke ir reikia atsinaujinti technika siuo metu- isvis kosmaras john deere kombainas t660 kainuoja 385000, palukanos bus apie 4 proc.) prekinis atidejimas bus apie 12 proc metam. Taip kad neskubekit dziaugtis uzdirbe tam tikra pinigu skaiciu. 
  20. Patinka
    ukininkas ed reacted to dzipas in ar reikia kam atkurti pievas   
    Viskas gerai - mus atstovauja Briuselyje, jauciu taip stipriai kad atseti pievas tikrai reiks    
    https://www.facebook.com/Lietuvos-žemdirbių-protesto-akcija-105647407561605/
  21. Patinka
    ukininkas ed reacted to AgroP in Trašų kainos   
    YARA AXAN NS 27-4
  22. Patinka
    ukininkas ed reacted to mwex in Trašų kainos   
    su tokia “atsargia” taktika vistik bandai skleisti padlos is rusijos retorika  niekas nieko nepriplukdys, kainos trasu USA analogiskos beveik kaip pas mus….skirtumas tik tas, kad 1000 km. atstumu nuo USA, niekas nesaudo, neprievartauja ir neapiplesineja taikiu zmoniu  
  23. Patinka
    ukininkas ed reacted to Biologas in zuvininkyste   
    Skaiciau skaiciau ir nesusilaikiau nepakomentaves, nes yra siokiu tokiu netikslumu diskusijose.. )) Su zuvimi gyvenima "draugauju", teko patarti ir tvenkiniu savininkams..
    Izuvinant tvenkini, pirmiausia reiketu nuspresti ar jame is karto auginsite egzotika (samus, ersketus) ar musu vandenu zuvis (karosus, lynus, lydekas, eserius, starkius, na dar karpius..) Noriu patikslinti del maisto: kad zuvis laisvai judedama tvenkinyje priaugintu 1 kg reikia maziausiai 10 kg maisto, o plesriai zuviai gali prireikti ir gerokai daugiau.., priklausomai, kiek zuvims reikes ideti pastangu ieskant maisto.. Auginant fermose mazose talpose zuvis juda itin nedaug, todel visas suvartotas maistas "eina" i svori..
    Naturaliuose tvenkiniuose pirmus metus geriau is viso neleisti jokios zuvies. Siulyciau pasisodinti vandens augalu ir uzveisti dafniju. Ju galima surasti senose balose, kanalose, kur nera arba mazai zuvies. Po pirmu metu matysite koks susidaro vanduo. Jeigu aplink buvo daug tresta (nesvarbu ar mineralinemis ar organinemis trasomis) vanduo gali pradeti "zydeti", su lietaus ar polaidzio vandeniu gali pakliuti daug siu medziagu. O tai labai negerai. Nedidelis kiekis- gerai, bet vandens papildomai "tresti" nepatariama. Jeigu yra durpinga vieta, tai vanduo bus tamsus, i juoduma ir ruduma, t.y. rugstus. Kai kurios zuvu rusys tokiam vandeni negyvens ar prastai jausis ir beveik neaugs.
    Antrais metais siulyciau ileisti karosus, lynus, kelis placiakakcius ir amurus. Amurams siulyciau karta per savaite pasienauti zoles ir imesti i tvenkini. Zoles reikia imesti tiek, kad jie ja suestu per 2-3 dienas. Per vasara tokiu budu amurai uzauga nuo 0,5 kg iki 1,5 kg ir daugiau. Rudeni dali amuru galima pasigauti ir suvalgyti (jie lengvai gaudosi ant kabliuko uzrisus zole ar uzmovus geles zieda). Siaip tokiu budu seriant galima ju laikyti ir daugiau, taciau dekoratyviniu augalu sodinti nepatariama, nes jokiu garantiju nebus.. (sotus amurai leliju neliecia). Placiakakciai filtruoja vandeni nuo fitoplanktono ir zooplanktono. Gausiai pasidaugines fitoplanktonas sukelia zydejima. Dafnijos maitinasi fitoplanktonu, taciau jeigu yra mailiaus, tai dafniju beveik nebelieka, o jeigu yra placiakakciu, tai nelieka ir dafniju, o tai mailiui jau negerai.. Jeigu ileisite karpiu, tai nedideliame ir negiliame (iki 3 metru) telkinyje vanduo bus sudrumstas.. Si zuvis ieskodama maisto itin megsta rausti dugna.. Ileidus karosu, po keliu metu atsiras daug mailiaus. Kai kuriuose tvenkiniuose isnersia ir karpiai. Atsiradus mailiui, po 1-2 metu galima uzveisti eseriu (jie auga gerokai leciau uz kitas plesrias zuvis), o dar po metu ir lydeku. Plesrias zuvis siulyciau pradeti intensyviai zvejoti po 3 metu. Tvenkinyje butinai turi buti siek tiek augalu, nes kitaip lydekos ir eseriai po 5-6 metu gali isgaudyti visas smulkias zuveles...Liks tik siumetukai ir stambios motinines zuvys. Lydekom uzaugus iki 3-5 kg (per 3-4 metus) jos prades gaudyti jau gana stambias zuvis, jas gali suzaloti.. Tad stambias lydekas reiketu kiekviena rudeni isgaudyti.
    Samu leisti nesiulyciau, nes jie yra dar didesni plesrunai nei lydekos.. Jiems reikia itin daug maisto (na nebent sertumete papildomai)- per metus intensyviai augdamas samas gali suryti 50-100 kg zuvies.. Karpius-lynus-karosus galima sekmingai serti nebeicuotais kvieciu grudais. Kita dali maisto jie susiras esdami vandens augalus, ar dugno gyventojus.. Eseriai taip pat puikiai maitinasi vandenyje gyvenanciais smulkiais gyvuneliais.. Protingai tvenkini priziurint, po 5-6 metu galima bus dziaugtis graziais laimikiais. Aisku, galima ir nusipirkti stambios zuvies ir ja isizuvinti, bet reikes papildomai serti, kad nenusilptu ir nezutu. Leidziant smulkesne zuvi (30-80 gramu) galima isauginti ir be papildomo serimo, taciau zuvies tankis tures buti nedidelis- kaip rase 1 m3 1 zuvis...ne daugiau..ir ne lydeka..
    Tai tiek bendrais bruozais.
  24. Patinka
    ukininkas ed reacted to PingOx in Trašų kainos   
    Na, su N kitiem metam dar metai laiko, gal kas pasikeis o su PK - tai kokį sezoną galima ir praleist, fonas vis tiek yra kažkoks nes iki rudens tai turbūt mažai tikimybės dėl kritimo.
  25. Patinka
    ukininkas ed reacted to u.k aurimas in Trašų kainos   
    nepatinka laisvas isnykt is eterio, isjunkt sita foruma, ir tiesiai huilo i glebi. Jeigu kazkas neaisku perskaityk kol dasus. Sitas pasakymas be neapykantos ar kazko panasaus ir be izeidinejimu nes huilo glusiai kitaip nesupranta.
×
×
  • Create New...