Jump to content

azizas1

Nariai
  • Pranešimai

    73
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    azizas1 reacted to Bulvinykas in Grūdų kainos?   
    Pagalvojam kodėl mes nekonkurencingi daromės? Ar patys ūkininkai dirbti nemoka ar turim labai daug ribojimų, kurie kelia produkcijos savikainą? Nors Kauno ūkininkų vadas prie laužo sakė, kad jei ūkininkų savikaina dėl ribojimų padidės, tai maisto kainos vartotojams irgi padidės. Jis žinoma nusišneka, bet kam tai rūpi.  Pagrindinė problema, kad Eu valdžia gerokai atitrūko nuo realybės ir tempia visą Europą priekyje traukinio. Vietinė gamyba žlugdoma žaliaisiais suvaržymais o brazilai kerta Amazonės miškus kad rinkoms kuo daugiau produkcijos pateiktų. O mes per Europos parlamento rinkimus į Briuselį nusiunčiam pensininkus sočiai karjeros pabaigai...
  2. Patinka
    azizas1 reacted to Marijus197 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Būna jog dar 0 gauni?😲 Šiemet vieno lauko pajamas ir išlaidas sumetus, jis atsistojo ~ -250€ minuse   Aišku šiemet tokie metai nedėkingi, kelis metus prieš buvo ir pliuso, šiektiek🤭
  3. Patinka
    azizas1 reacted to gerasukis in ar reikia kam atkurti pievas   
    Kiek metų liucerna duos deriaus? du? Paskui vėl arti ir pievą persėjinėti? Ar tik Plungėje pas jus ne jūrinis klimatas, vėsesnis oras ir kritulių, bei saulėtų dienų žymiai daugiau (paradoksas, bet taip yra)? DPG visais laikai buvo paliekami šabakštynai nedirbami pelkynai, bet kai pradėjo mokėti išmokas,išgraibstė viską, nors pažįstu ne vieną smulkesni, kuris jei ir ne minuse sėdi, tai geriausiu atveju mokesčius užsidirba, na nebent visos žemės nuosavos, o taip tai dar iš algos reikia prisidėti, kad padengti ūkio išlaidas.
  4. Patinka
    azizas1 reacted to UK. POVILAS in ar reikia kam atkurti pievas   
    Visi dėjo parašus nes kitokio pasirinkimo nebuvo, nerealu kad kas iš valdžios  pripažintų klaida, 
  5. Patinka
    azizas1 reacted to Inžinierius in ar reikia kam atkurti pievas   
    Aš irgi visad sakiau, kad valdininkai pripažintų šią savo klaidą (gal net tyčinį kenkimą), bet niekas net nenori girdėt ir iškart kalbas į kitą pusę kreipia. Ir sako kad pats ūkininkas kaltas, nes parašą padėjo.
  6. Patinka
    azizas1 reacted to runkuliss in Deklaravimas   
    O kas neare, turbut pagyrima duos ir prides 5eurus  
  7. Patinka
    azizas1 reacted to giedrazaz in Deklaravimas   
    Tai stodami i ES, tai visi isipareigojom nearti, o jei reiks ir atseti, tai visiems ir tegul taikoma, o ne nuo 2018 metu... 
  8. Patinka
    azizas1 reacted to runkuliss in ar reikia kam atkurti pievas   
    Anksciau ,buvo tokia taisykle ,kad uzliejamu pievu,kalnuotu buvo negalima idirbti.Nes,skatina erozija -kalnuose,uzliejamuose net tresti negalima ,nes azota plauna ir subega i upes.Dabar deklaruoja kad didelis azoto kiekis upese ,bet kazkaip toliau aria ,tresia aplink upes .O tie kurie turi lygioj vietoj turi laikyti pievas . Tai cia mokslu nepaaiskinamas dalykas ,bet matyt is auksciau -ziurint i zemelapi ,arba vairuojant ,,kazkam,, vairalazde  -geriau matosi. Bet rezultato nulis .po keliu metu vel nauja rasta sugalvos ..  
    Aa beje, kodel  nepraso atstatyti tiem kurie suare  kitais metais  ,lyg metuose esme 🤑
  9. Patinka
    azizas1 reacted to kuodisd in Kokie žolynai geresni ? Žolių mišinių pasirinkimas.   
    Sveiki, planuojama atnaujinti ganyklas, žemės smėlingos, kokių žolių mišinius geriausia pasiteisintu? Gal kas patartumėte. AČIŪ 
  10. Patinka
    azizas1 reacted to Romka in Ar verta pirkti grūdų sėjamają spu4 naują ?   
    o kodel negali technologines buti 12m?
  11. Patinka
    azizas1 reacted to Duncia in Pieno kainos   
    Labai paprasta, speju ant imones rasoma saskaitos ne tik imones reikmems. Pvz keliones i siltus krastus, automobiliai, speju netgi NT
  12. Haha
    azizas1 got a reaction from grumas in Trašų kainos   
    kur tos trasos ppo 300 e
     
  13. Patinka
    azizas1 reacted to gerasukis in Trašų kainos   
    Dėl to ir uždirbai pernai gerai, kad sąnaudos buvo patirtos užpernai kai salietra po 300 buvo saliarka 50 centų chemija papigiai, elektra 15 centų. Dauguma pasėlių buvo likę tik nusikult. O šiemet kaži ar kas liks kai iš pernai sąnaudos išpūstos, o supirkimo kainos miglotos. Šiemet gali daug kas ir suklupti, pažiūrėsim kas minkštesnę pagalvę sau pasikiš.
  14. Patinka
    azizas1 reacted to regpud in 2023-2027m Parama labai smulkiems, smulkiems - vidutiniams ūkiams   
    Gal kas domejotes del 25 tukstanciu paramos smulkiems, reikes pirkti nauja technika ar bus galima padeveta?
     
  15. Patinka
    azizas1 reacted to ludditas in LIETUVOS ŽEMĖS ŪKIO IR KAIMO PLĖTROS 2023–2027 M. STRATEGINIS PLANAS   
    Panagrinėjus tas ekoschemas taisyklių projekte tai didžioji dalis susieta su augalininkyste, taip tada galima susirinkti papildomus pinigus, o su gyvuliais ir pievom nlb kas, mėsiniam už ganymą lauke 22 EUR/SG, pieniniam 48 EUR/SG ir viskas, bent kol kas. Nors strateginio plano projekte buvo daugiau priemonių. Ekologiniam ūkiams leidžiamos tik dvi gamybinės ekoschemos, sertifikuota sėkla negalima, nors jie tik tokią gali naudoti jei neturi savos.
     Kadangi ekoschemos keičia žalinimo išmoką, tai nepasirinkus ar neradus ūkiui tinkamos ekoschemų išmoka už ją turėtų sumažėti apie 60 EUR, valdantiems 50 ir daugiau Ha dėl laiptuotos pirmų 50 ha išmokų sistemos šiek tiek mažiau.
     Kitas dalykas jog žalinimo išmoką dažniausi buvo mokama už visus ha jei atitikdavai reikalavimus. Už ekoschemas gausi tik už tokį plotą kiek pririnksi ha. Sakykim augalininkystės ūkis pasirinkęs beariminę ekoschemą visam plotui faktiškai gautų tą pačią žalinimo išmokos sumą ir daugiau, nes turėtų dalyvauti dar bent vienoje gamybinėje ir negamybinėje ekoschemos.
  16. Patinka
    azizas1 reacted to Karve2 in Pieno kainos   
    Skaitau kaip jūs užsipuolėt kažkokį agurką ir jį tapatinat su karve,o man tik juokas ima...aš esu ta buvusioji karvė,jautis ir artojas,juk sakiau,kad kiek norėsiu tiek vėl prisijungsiu.Sakiau,kad dabar hakeriai ne tokius dalykus padaro,o čia....Ilgą laiką nesijungiau ir nebžadėjau prisijungti nes tas forumas tapo visai nebeįdomus,čia pastoviai reiškiasi tik keli proto bokštai su kestoxu priešaky.Aš kada nekada paskaitydavau jų išminties perlus,bet dabar kai pamačiau,kad užsipuolėt niekuo dėtą agurkėlį nutariau nebetylėti.Nieko nebežadu įžeidinėti,gal kiek su įronija parašysiu kai ką nes tegu tie proto bokštai tenegalvoja,kad iš tikro tokie yra.Moderatoriau jei turi už ką blokuok mane vėl,jei mes gyvename cenzūros laikais kada galima tik viena nuomonė ,tada tebūnie taip.
  17. Patinka
    azizas1 reacted to Nissmo in Grūdų kainos?   
    Didesnis visada nusipirks žaliava pigiau, o parduos brangiau. 
  18. Patinka
    azizas1 got a reaction from ugerlose44 in Deklaravimas   
    zirniai bus labai pigus
  19. Patinka
    azizas1 got a reaction from deivisD in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    idomu kaip bus del smulkiu ukiu bendradarbiavimo siemet koks balas bus prainamas
     
     
  20. Patinka
    azizas1 got a reaction from JCB in Verslo sinergija ūkyje.   
    bandau stengiuos dekui uz palaikima
     
  21. Patinka
    azizas1 got a reaction from Nissmo in Verslo sinergija ūkyje.   
    nuomotis is ko kai stambus ukia gali dvigubai sumoketi uz nuoma, jie turi nuosavos ir viska issiligina, valstybe turi nebemoket stambiemsukiams ismoku o smulkius paremt perkant zeme 50 ha pilnai pakanka nuosavos zemes kad isgyvent bet kaip ja isigyt
     
  22. Patinka
    azizas1 got a reaction from AG Paulius in Verslo sinergija ūkyje.   
    as matau problema kad smulkus ukiai neturi nuosavos zemes ir kuo toliau tuo ja sunkiau jiem isigyt
     
  23. Patinka
    azizas1 reacted to AG Paulius in No-till   
    Tai žinoma, kad galima diskutuoti ir ne tik kada galima bet ir reikia. Svarbu kad diskusijos duotų apčiuopiamą naudą. 
    Taip pat nevertėtų sulyginti ekologinio ūkininkavimo sistemos ir No till principo čia iš esmės nesulyginami dalykai. 
    No till naudojimas pats iš savęs jau duodą didžiausią naudą ūkininkui, yra taupomi jo darbo kaštai, didėja veiklos efektyvumas , atsiranda žymiai mažesnis poreikis investicijų į žemės dirbimo techniką, tausojamas dirvožemį, didėja produktyvumas, mažėja klimato neigiamų reiškinių poveikis Jūsų auginamoms kultūroms, sudaromos galimybės dalyvauti CO2 kreditų gamyboje. Dėl šių priežasčių jūs jau gaunate net keliatą tiesioginių naudų. Prie viso to dar gaunate ekonominę paskatą kaip bonusą per No till rėmimą. 
  24. Patinka
    azizas1 reacted to dumoju in No-till   
    Ekoschemos - savanoriškas įsipareigojimas gauti papildomą išmokos dalį. Niekas neverčia jomis naudotis. Prie ko čia skirstymas? Galima padaryti ekoschemų kuo daugiau, kad patenkintų kuo platesnį ratą ūkininkų. Žemės ūkio ministras ne kartą minėjo, kad už pastangas ūkininkauti tvariau - bus atitinkamai atsilyginama. Nematau nieko blogo, kodėl taip negalėtų būti. 
  25. Patinka
    azizas1 reacted to Tomas01 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    https://www.nma.lt/index.php/parama/lietuvos-kaimo-pletros-20142020-m-programa/statistika/9156
×
×
  • Create New...