Jump to content

Žemaitis2

Nariai
  • Pranešimai

    249
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Reputation Activity

  1. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from paulius radvila in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Sveiki. as renku 80 balu, manau praeisiu tikrai, + dar intensyvumas 70%
  2. Patinka
    Žemaitis2 reacted to gerasukis in Kaip pradėti ūkininkauti   
    Na gerai grįžtam prie to pačio. Visgi nelabai suprantu iš kur jūs gaunate 3000€ išmokų, nes paprasti mirtingieji tegautų apie ~ 1500-2000€ bet tiek to, sakykime ten susietoją gaunat už karves, pirmi ha ir t.t. Dar papildomai gaunate € priduodant pieną, greičiausiai po 0,13€ dar kokius 500€, nes gi daugiausiai kiek supratau suvartojate. viso ūkio pajamų 3500€
    Išlaidos:
    1500€ žemės nuomą. Gerai jūs jos nemokat, bet galima sakyt, kad ją jūs iš savęs nuomojatės, nes bet kuriuo metu atsisakius ūkio ją galima būtų išnuomoti ir gauti pajamų.
    Pašarai. Kiek supratau ~3 karvėms 60 rulonų ~ 900€ + šiaudai, premix'ai, grudai, elektra, vanduo, kuras ir t.t. dar kokie na labai taip optimistiškai minimum 600€ tai trijų karvių išlaikymas per sezoną 1500€ jau neskaitant, kad žiauresnio boso už karvę nėra ar audra ar lijundra nustatytu laiku jau turi būt isikibęs į karvės tešmenis.
    Vėl gi paprasti mirtingi privalomai draudžiami sveikatos draudimu, o turėdamas ~10 ha ir karvių turėtų berods gautis virš 2 EDV, kas reikštų 38,74 x 12 = 464.88€
    Neįtraukiu ten haltuščikų kuriuos samdot, nei žemės mokesčio, veterinaro paslaugų, pažymų ar kitų daugybės, DAUGYBĖS susijusių išlaidų bet esmę pagavot.
    Taigi išlaidų turime 3464.88€. Mūsų super duper pelnas gaunasi 35.12€ WOW!
     
    Beg gi sakysit, gerasukis gi tu nusišneki, nemoku aš nei nuomos ir pašarus pati pasiruošiu (samdau) o ir PSD nereikia mokėti, nes invalidumą turiu. Tačiau čia ir yra esminis dalykas, kad jūsų visas ūkio pelnas ir susidaro tik iš to, kad nemokate niekam nuomos ir turite lengvatą PSD. O pašarai jei taip grubiai paskaičiavus ir viską tektų samdytis, dar klausimas ar ne brangiau gautusi. Tai galime drąsiai padaryti išvada, kad smulkus 10 ha ūkis yra visiškai nuostolingas, ir galėtumėte jį lengva ranka uždaryti ir išnuomoti savo žemes, kas jūsų atveju būtų protingiausias sprendimas.
  3. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from mazvydeelis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Vakar atvažiavo presuot šieno man, sakau gyvenimas tikras paradoksas, nu vienu žodžiu:-) atvažiavo gana stambokas ūkininkas apie 50 melžiamų karvių su nauju presu ir nauju traktoriumi kuriuos gavo per jaunųjų ūkininkų įsikūrimą, viska rašė ant dukters kuri mieste gyvena. Tai sakau grynas paradoksas, aš besikuriantis kaime rašiau parama bet negavau o stambus ūkininkas gavo ir aš jam turiu mokėt už supresavimą, kur man tikrai bent jau presas labai palengvintų gyvenimą kurie iš kart puls kad čia verkiu ir panašiai, tai net nevarkit komentuot gausit į ragus iš kart, nes tik pasidalinu kaip skirstomos paramos.
  4. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Biesas in Limuzinų veislės galvijai   
    Negaliu aš savęs laikyti rimtu mėsininku. Bet tie straipsniai su "25'o kadro efektu" laikas nuo laiko vis pasirodo. Pamenu prieš kokius 10m aprašė, kaip kažkoks menkai girdėtas krepšininkas laiko mėsinius Širvintų raj. Apie jį daugiau nieko ir negirdėjau. Bet abiejų straipsnių dedamosios yra vienodos:
    Reikia didelių pradinių investicijų, mažai darbo ( krepšininkas atvažiuodavi iš Vilniaus kartą per mėnesį,  o pastarieji važinėja po šimtą km į vieną pusę ) o visą kitą kas lieka tai tik vienas malonumas.
    Manau, kad tai straipsnis Z kartai. Arba aš jau senstu ir su progresu nebespėju tolygiai žygiuoti.
  5. Patinka
    Žemaitis2 reacted to aidukas in skerdyklos atidarymas mėsiniams   
    Sveiki,
    Gal kas esate atsidarę skerdyklą mėsiniams galvijams?
    Planuoju atsidaryti skerdyklą, nes noriu pats realizuoti mėsą, o tam reikia oficialiai skersti. Bandau domėtis linijomis, bet jau suprantu, kad kainos bus didelės. Todėl noriu susižinot, kaip galima būtų apsieiti be linijų, arba su minimalia įranga, nes na nebus pas mane 30 galvijų per valandą.
    Aišku, ambicijos didelės, nervų bus daug, bet esu jaunas, turiu dar laisvų metų, bandysiu ieškoti realizacijos, auginti angusus, kad ta mėsa būtų tinkama. Gal dar paslaugas teiksiu, nes po biški ir pas mus pradeda mėsinius augint. Pritaikysiu dar mėsinėms avims.
    Kažkaip norisi veikti kažką, išnaudoti 7 išsėdėtus metus univeruose.
    Su ta mintim ir pirkau angusus
  6. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Valakinis in Galvijų ir skerdenų kainos   
    Ne, garantuoju, kad pasvėrė nesąžiningai. Jie gudriai elgiasi - pasiūlo gerą kainą, bet pasverdami numeta apie 100 kg. Kaip? Gal ir jums siūlė pradžioje patikrinti savo svoriu svarstykles ir pasisverti. Jie ten tokį kompiuterį turi tų svarstyklių ir jums sveriantis kažką nustato - rodmenys teisingi, tada pasveria jautį ir galvojate, kad viskas gerai, bet taip nėra. Aš ir kiti ūkininkai, kurie norėjo pasisverti dar kartą po gyvulio svėrimo - nebuvo leidžiama, nes pavojinga kažkodėl - matyt, netyčia pastebėsite, kad sveriate mažiau. Ūkininkauju ilgą laiką, todėl iš akies mačiau, kad tas jautis negalėjo sverti tiek kiek jį pasvėrė - jis buvo stambus, kitai įmonei kiek ankščiau pardaviau kiek mažesnį, bet  tas svėrė daugiau, todėl liepiau išvesti jautį iš mašinos, nepardaviau jiems. Pardaviau kitiems 2 jaučius ir nesuklydau, o gal čia tik jautis taip apsidžiaugė, kad dar pagyvens ir per savaitę priaugo 100kg?
  7. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Biesas in Gyvulininkystės įranga   
    Savaip modernizuotas plėvelių kompaktavimas.



  8. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from ricardaas in Įranga mėsiniams galvijams   
    padarysiu foto tada ir imesiu
  9. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from ricardaas in Įranga mėsiniams galvijams   
    Sveiki, aš pasidalinsiu savo patirtimi, skiepijom gyvulius ir tikrinom veršingumą tai reikėjo kažkaip sugalvoti kaip gyvulį be streso pafiksuoti, tai padarėm aptvarą kad į jį galvijai vos tilptų ir suginėm į jį, tada prie aptvaro padarėm būdą kad gyvulys vos tilptų ir svarbiausią negalėtų apsisukti. Tada iš aptvaro gynėm į tą būdą ir joje jau fiksavom kad paskiepytų ir patikrintu veršingumą, iš tos būdos gyvulys buvo paleidžiamas į senają vietą, viskas praėjo sklandžiai tvarkingai. Kitą metą darysiu taką šalia fermos ir gale fiksacines stakles, iš po jų gyvuliai bus nukreipiami į jiems skirtus aptvarus, pvz karvės į viena prieauglis į kitą plius taip bus lengviau atskirti veršiukus nuo karvių.
  10. Patinka
    Žemaitis2 reacted to JCB in Mėsinė galvininkystė   
    Uzuoveja visiem reikalinga, hailendus iskart atmesk. O del saves mesos nusipirkt galima. Yra daugiau ka veikt nei kad trypt pora metu aplink gyvuli. Pasarus daryt, sert, skerst, sandeliuot, zinai kiek kg gali nusipirkt.
  11. Patinka
    Žemaitis2 reacted to dzipas in Už kiek perkate žemę?   
    Siaip lyginti kaina skirtingomis valiutomis ir skirtingais ekonominio augimo tarpsniais nera teisinga. Uz tuos 4,5 tukst litu nupirkti daugiau galejai nei uz 4 euru. Pinigai siuo atveju naudojami mainuose vietoje tam tikros materialines vertybes. Tai tas pats kaip duonos kepala mainyti i desra, o po 5 metu uz desra jau prasyti du kepalus duonos, tik ta duona jau ne rugine Pinigai siuo atveju mano galva pervertinta materialine vertybe, kurios tiksli verte neaiski. Taip zeme nesudegs ir nepavogs, bet yra pati nelikvidziausia investicija. Bet is esmes 70 proc zemes isigyjama tik del to kad numalsinti galvos skausma - nuomuos savininkas kitais metais ar ne... nupirkai ir ramu, todel jei yra pinigu - ok kaina nera pats svarbiausias kriterijus, jei reikia skolintis - kaina jau pats pirmas kriterijus...
  12. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from dainiusmoc in Angusų veislės galvijai   
    Nuotraukos telyčių


  13. Patinka
    Žemaitis2 reacted to manttys in Ruloniniai presai   
    man atrodo, kad sitoj temoj atsakymus rastu ir ne po karta... jei tik netingetu perskaityt
  14. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from Augunstas in statyba is el. stulpu   
    Sveiki kolegos pradėjau ir aš statybas,įkelsiu poro foto iš darbų eigos, dar tik pradžia bet gal gyvulius suginsim lapkričio vidurio


  15. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from ludditas in statyba is el. stulpu   
    Sveiki kolegos pradėjau ir aš statybas,įkelsiu poro foto iš darbų eigos, dar tik pradžia bet gal gyvulius suginsim lapkričio vidurio


  16. Patinka
    Žemaitis2 reacted to jevgenijus in Už kiek perkate žemę?   
    o kam parduot uki? pagalvokim, jei turiu (tuos dar garbingus) du simtu ha ir juos isnuomuoju, sakyc visai grazus pinigas prie algos ar pencijos. Gal Klaipedos raj. ir sunku parduot, bet vidurio Lt tokios problemos nei nezino. Bet kam parduot, juk tai gali but pensijinis fondas iki smerciaus, rezervas kritiniams atvejams.
    Idomu kiek sitoj temoj raso is tu negarbingu latifundininku? Skaityt tikrai skaito, tik pokalbyje nedalyvauja. Nes 'neisipaisytu' i pokalbi, koks eina sitoj temoj paskutiniu metu.
    Niurzganciu gretos apie zemes neatsiperkamuma vis dideja. Bent mano kraste trihektarininkai jau praktiskai isnyke, todel like 'kasniai' vis dideja, vis sunkiau i burnas telpa. Viskuo nepatenkintu vis daugiau. C'est la vie.
  17. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Valakinis in Mėsinė galvininkystė   
    Ką man sako patirtis. Aš niekada nelaikiau jokio gyvulio pririšto, nei žiemą, nei vasarą. Turėjau pieninių jaučių, bet daugiausiai mėsiniai. Aš niekada nenujunkydavau, ne taip kaip pienininkai - gimsta ir jau pririštas laukia 3 litrų pieno per dieną. Pas mane jaunikliai prie motinų būna iki 7 mėnesių, gal 8, o telyčios - kiek karvės leidžia arba kai laikas ilsėtis. Jautis iki 2 metų sveria nuo 600 iki 700 pieninis, o mėsinis nuo 700 iki 800, taip jie užauga be jokių papildomų pašarų tik žolė, šienas, šienainis ir motinos pienas. Esu tik kartą patyręs nedidelį nesklandumą įvedant į mašiną dėl vairuotojo kaltės ir geležinės grandinės(visada riškite virvę), bet jau po dienos buvo priduotas į skerdyklą.
    Jau baigiasi tie laikai, kai gyvulys dar buvo rišamas.
  18. Patinka
    Žemaitis2 reacted to stonys in Pieno kainos   
    http://agroeta.lt/zuk-pienas-lt-per-para-jau-perdirba-150-t-zaliavinio-pieno-visa-produkcija-parduodama-vakaru-europoje/
    Nu kur dabar tie skalikai, kurie visus tuos metus lojo?ir vadino koop. Valdyba vagimis?
  19. Patinka
    Žemaitis2 reacted to manttys in Pieno kainos   
    Lengva pačiam kalbėti, kai turi techniką, pinigų pievų atnaujinimui. Jeigu žmogus ir taip galą su galu duria, iš ko jam tą lauką išarti, sudirbti, iš kur brangią žolę įsėti. O stagarai, nes oro sąlygos tiesiog neleido žolei priželti. Kur senos pievos, dar niekas ir nešienavo normaliai, nes nebuvo ko.
     
    Aš asmeniškai kai pasivažinėju po laukus ruliuodamas, tai krizės nesimato. Pilni laukai naujų Mchale'u, džondyrų, naujų grėblių. Nu gal čia Šilalės rajonas toks turtingas, bet technikos tai yra tikrai daugiau, nei jos reikia. Kai nusiperki presą už 70 stukiu ir dirbi savaite per metus darbą, kuris išties nėra labai brangus, tai investicijos naudą apčiuopti sunkoka.
     
    Beje, mažiukų pasitraukimą sėkmingai išnaudoja stabėjantys didieji, tai nežinau kokia čia nauda iš to pasitraukimo. 100 žmonių gaunantys po 100 eurų yra tikrai geriau, nei 1 žmogus gaunantis 10000, o likę 99 darantys nežinia ką ir gyvenantys iš nežinia ko.
  20. Patinka
    Žemaitis2 reacted to manttys in Pieno kainos   
    Galėtų koks nors iškalbingas forumietis parašyti normalų straipsnį į delfi apie pieno kainas su konkrečiais pavyzdžiais, gal praeitų į nuomonės rubriką. nes šiuo metu nemažai info eina iš priešingos stovyklos. Pvz kad kas duoda 40 t per mėnesį, gauna beveik europinę kainą, o net forume kolegos rašė, kad mokės 14-16 ct. kad butkevičius skleidžia dezinformaciją pezėdamas, jog nuo gegužės kaina nebekris..
  21. Patinka
    Žemaitis2 reacted to buster540 in Pavasario darbai   
    Mano seja ligoninej akuserijos skyriuj, sianakt sunus gime tai sesiu su didziausia palaima siemet
  22. Patinka
    Žemaitis2 reacted to arciu555 in Pieno kainos   
    Apsimokes ukininkauti,jei atsispirsi pagundai imti paskolas ir pasipuikuojant pries kaimyna pirkti nauja technika.Jei dirbsi su senesne(pigesni islaikyma kainuojancia technika) viskas apsimokes.Pvz Lenkams apsimoka dirbti todel,kad tenai viskas sustyguota ukiskai mastant.Jei velka nedidele priekaba,tai mazas,senas,pigus,ekonomiskas traktorius.Visi sako,kad Lietuva biedna salis,bet Siauliu aplinkeli apvaziuojant as matau tokia nauja ir galinga technika,kokios as nematau vaziuojant per Lenkija,Vokietija,Olandija,Belgija,Anglija.Pvz Anglijoje smulkesni ukininkai laikosi ant senesnes technikos.Lietuvoje tie kurie turi senesne technika kazkaip nesiskundzia.Asmeniskai pazystu is 50-60 Karviu nama statosi.Nieko nenorejau pamokinti,bet norejau pasakyti,kad labiausiai ir brangiausiai siais laikais kainuoja PRESTIZAS.Kaip smulkus verslininkas negali vazineti su nauju brangiu dzipu,taip smulkesnis ukininkas su nauju traktorium,nes atejo laikas viska skaiciuoti.vaziuoti smagu,bet kai paskaiciuoji....
  23. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Maj in Pieno kainos   
    o iki tavo smegenėlių nedaeina, kad ne visur ta žemė taip pardavinėjama buvo? Pas mus ir dabar dauguma savininkų tik nuomoja, parduot net neplanuoja. Kai kas jau pradeda pardavinėti, nes kainos tikrai iškilę, matyt to ir laukė.
  24. Patinka
    Žemaitis2 got a reaction from aidukas in SOS... ganyklos įrengimas ir pievos užsėjimas   
    pirksim tada iš tavęs reproduktoriu tada kai paauginsi:-) 
  25. Patinka
    Žemaitis2 reacted to Pienmėgys in Kokius gyvulius labiausiai apsimoka auginti?   
    Ir dar pageidautina šeriant tik oru..
×
×
  • Create New...