Jump to content

T-40

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    T-40 reacted to AG Paulius in Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE   
    Matau problemą kainos skaidrume, kai matiff kaina ne visada lemia tai, kad ūkininkas gaus maksimalią vertę į rankas. Šioje stebuklų karalystėje yra formulės, klasės, aliejingumo procentuotes ir kitas išvestinės, kurios dar skiriasi nuo supirkimo punktų vietos. Žodžiu įmones veikia kaip nori skaldyk ir valdyk principu. 
    Kilo idėja jei sukurti ūkininkams matiff kainos stebėjimo aplinką. Kuri būtų iš principo kitokia, leidžianti patiems dalintis informacija kuris elevatorius kokia formulę taiko. Dažnu atveju visi ūkininkai skambina vadybininkui ir klausia kokia šiandien kainą arba formulė o čia būtų viskas aišku patys didintume įmonių skaidrumą kainos atžvilgiu. Įdomi Jūsų nuomone ką manote ?
  2. Patinka
    T-40 reacted to AG Paulius in Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE   
    Formulės yra smegenų plovimas, jei dar nesupratote. Pradžioje siekiama padaryti, kad patys ūkininkai vežtu į uostą, logistika mokesčiai viskas ūkininko reikalai. Vėliau kai bus ūkininkai pripratinti vežti į uostą formulės dar ne tokias pamatysite. Jei matifas susvyruoja 5 EUR ūkininkas per ha gali uždirbti nuo 7 t. 35 EUR. Įmonės per formule nuo 1 t. pasiima -20 eu nuo betokios matif kainos kas bendrai nuo 7 tonų gaunasi -140 EUR.  
  3. Patinka
    T-40 reacted to Virgis. in Žemės nuoma   
    Prie 300 papildomi 53 eur yra ne 15%, o daugiau daugiau. Su matematika ne visiems žiūriu daeina. 
  4. Patinka
    T-40 reacted to Inžinierius in Ūkininkų protesto akcijos   
    O lenkus irgi būtų galima palaikyti, na neblokuoti kelių, bet bent jau šonia pastovėti ir solidarizuotis, jug tikslas kaip ir bendras.
  5. Haha
    T-40 reacted to Bulvinykas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Tai kad paveikslas jau gana aiškiai matomas - parama ginkluote mažėja, dar uždarom sienas ir laukiam kol ruzkiai užsmaugs ukrainiečius skaičium. Ir tada ateis mūsų eilė klausytis vakarų susirūpinimo....
  6. Patinka
    T-40 got a reaction from ugerlose44 in Trašų kainos   
    Yotubej rode kieme pas rusą,207eurai,salietra.
     
  7. Patinka
    T-40 reacted to pukotukas in Grūdų kainos?   
    Na pas mus buvo šaukė po 350 -400. Mokės už nuomą. Tai vienas paskambino pasiūlė 200 ha . Bet pasakė pinigai į priekį ir padėjo ragelį. 
  8. Patinka
    T-40 reacted to Amber in Grūdų kainos?   
    Tai suprast turėjai  taip tik ne kas sukelia o del ko nes kai stambus viska suėsti nori o mažam is principo nieko neduoda ir neleidžia tureti tai pasvarstyti net nereikia kieno dėka yra nuomos kainos tokios kokios yra, o pirkimo kainos nekalbu. Čia jau maži neprieko🙂
    Manau ties čia ir baigiam ir taip aiškias diskusijas.  Pasiliekam prie temos antraštės.
  9. Patinka
    T-40 reacted to manttys in Grūdų kainos?   
    Negaliu nepritarti, bet, mano nuomone, esamu metu pagrindas - pragyvenimo lygis. Jeigu Mes dirbam su jd ir fendais, tai rusai su kirovais ir belorusais. Jei mes už salietra mokam 350, tai jie po 100 ar kiek. Jei musu ukiai simtais ha, tai ten tukstanciais. Tukstantiniai gal nedirba su kirovais, bet ju darbo nasumas gaunas visai kitoks. Isties mes nelabai pajautem, bet tapome labai brangia salimi.
    Ruskyne darbo jėgos kaina - 300 euru per men, pas mus - 2000 ir daugiau
    Technikos kainos dėl karo nezmoniskai kilo. Kol grudai seke is paskos, viskas ok, bet dabar esame situacijoje, kai grudai arteja prie prieskario, o technika + 30 proc, aptarnavima + 30, detalės + 30. Rusai taip pat labai stipriai isnaudoja technika: 2019 duomenim vienas traktorius aptarnauja 250 ha.
    Viska sudejus gaunasi didziuliai skirtumai, o grudai laive kainuoja is esmes tiek pat.
  10. Patinka
    T-40 reacted to Eduardas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Ruskyne seniai nelikę vidurinės klasės, taip pat ir šioj valdžioj einama kad liktų tik ubagai ir oligarchai. Tik paskolink padargą kaimynui, NMA uź galvos susiėmę sankcijas norės paišyt, o ir taip labai mažai kas nori dalytis, maža ką sulaužysi.. Labai džiaugiuos kad sutikau draugą su kuriuo technika dalinuosi, dviese ir proteste drąsiau stovėt. 
     
    Apie protestą: Ūkininkams reikia bent ant rajono samdyt po normalų teisininką, kad kaip dabar policijai kišantis atsakytų už ūkininkus. Matai negali su traktorium atvažiuot, leidimo reik, o jie gali eismą stabdyt dėl kažkokios pelkių šiukšlės..
    Sako rusiai bijo protestus kelt, nes greit supakuos, kažkaip video žiūrint keistos mintys kyla..
  11. Patinka
    T-40 reacted to dzipas in Ūkininkų protesto akcijos   
    Visa musu blogybe kad mes bijom, kad mums televizorius izombino kad negalima, kad reikia atsiklausti, kad reikia nusilenkti, kad reikia butinai issiimti leidima ateinant pas valdzia, pasibelsti i kabineta ir paklausti ar neuzimta..... Valdzia renkam mes ir nepabijokim duru atsidaryti ir pasakyti ka galvojam- mazu maziausiai ant dusios palengves....
    O kas liecia LEIDIMUS - skaitykit istatymus pradedant nuo konstitucijos - JOKIU LEIDIMU nereikia - yra reikalavimas del didesnio zmoniu kiekio (mitingo) - turi buti informuota savivaldybe ir policija. TIK INFORMUOTA ir jei jie nesutinka ar nederina jusu noro susirinkti i viena vieta - tai cia ju problemos. Ir is esmes jie negali nederinti jusu pareiksto noro - arba priezastys tikrai svarios (terorizmas ir visas kitas visuomenes saugumas). Praejusi karta musu savivaldybe bande pasimaivyt ir nederint - sakau OK vaziuosim po 10 traktoriu kas 100 metru ir tai istatymo nepazeidzia - tai pora valandu pasimaive ir atsiunte visus suderinimus.
  12. Patinka
    T-40 reacted to AG Paulius in Ūkininkų protesto akcijos   
    Sveikintina žemdirbių iniciatyva, bet vien abstrakčių reikalavimų nepakanka. Kiekvienas punktas turi būti detalizuotas labai konkrečiai įvardijant problemą ir siekius. Reikalavimai be pasiūlymų tai pokalbis apie nieką. Pridedu keletą savo pastebėjimų: 
  13. Patinka
    T-40 reacted to Ramza in Ūkininkų protesto akcijos   
    Juokingai jus cia kalbat su tais visais blokavimais, streikas, akcijom visokiom, jus net patrasto lauzo uzkurt nesugebat, kad ir uzkursit, saskykus pakepsit viskas pasibaigs, geriau tas malkas nuveskit kas sunkiau gyvena, geru zodziu pamines. Valdziai jusu protestai dzin, mokikites is prancuzu kaip reikia streikuot, reikalaut, o ne trepset vietot laukt neaisku ko ar ti kas bus ar ne. Iki sausio 8 d puse ir uz mirs kad kas ten bus.
  14. Patinka
    T-40 reacted to ramas 1 in Ūkininkų protesto akcijos   
    Kazkokios pievos su lauzais ,cia tyciojimas is saves .Jeigu protestuoti tai protestuoti rimtai.
  15. Patinka
    T-40 reacted to Inžinierius in Ūkininkų protesto akcijos   
    Kokie reikalavimai?
    Kokie tikslai?
    Kokie šūkiai?
    Ar čia vien tik kad pakūrent ugnelę.
    Akcijos gerai, bet ne nuo ten pradedad. Gaunasi grynai politrikavimas. Aš ne prieš, bet avinų bandoj nenoriu būt.
  16. Patinka
    T-40 reacted to Planetarke in Dirvų kalkinimas !   
    Kalkakmenį. Uab Naujasis kalcitas. Po 13 plius pvm. Bet cia netikra kaina, nes prisitryniau prie didelių pirkėjų. 
  17. Patinka
    T-40 reacted to Andriusfeat in Išmokos 2014-2020   
    Tu visiškai teisus esi, situacija elementari, ''atkuto'' smulkesni ūkeliai, ir jau dalis perima (nuoma, pirkimas) stambiųjų plotus, situacija stambiem nepalanki todėl spaudimas valdžiai tik didės, ir jie turi gerus kontaktus....
  18. Patinka
    T-40 reacted to chefas in Išmokos 2014-2020   
    Mano nuomone, tai tos visos ekoschemos sugalvotos tam, kad stambiems, pas kuriuos sukasi dieli pinigai ir kurie gali sau leisti įsigyti techniką tokią, kokios pageidauja, padidint išmokas.
    Ūkis kokių 50 ha,- sėjamoji noraginė, diskinis skutikas, plūgas, drapokas ir t.t. Ir kaip ir už ką toks ūkis gali eiti į tas schemas ...? Juk praktiškai visą techniką reikia keisti, kad prasidėti su jomis...
     
  19. Patinka
    T-40 reacted to panjabis in Išmokos 2014-2020   
    Faktas, kad didieji verslai Lietuvoj sumoka simbolinius pelnus. Aisku zymiai lengviau apdeti mokesciais dirbancius ir smulkuji versla. 
  20. Patinka
    T-40 reacted to Dar vienas miestietis... in Išmokos 2014-2020   
    Kol bobos ir pyderastai valdžioje - nesitikėkite kad bus geriau
  21. Patinka
    T-40 reacted to ramas 1 in ar reikia kam atkurti pievas   
    Koks čia dar gali but solidarumas ? Žemes ukis ,kaip ir kiti verslai yra verslas.Gal kazkas nores pasidalyt pelnu ,kaip mano zieminiai isals? .Be sarkazmo nu camon hebra ,mane asmeniskai kol kas nelieciai pievu nesu isares,bet atset uz kazka nesiruosiu.
  22. Patinka
    T-40 reacted to hobis in ar reikia kam atkurti pievas   
    Tai nori pasliulyti geras žemes apseti pievom ,nes kaz kas atsibudes suare visokius smelynus,kalnynus džiumbrinus ir tt.. Kazko aš čia visiškai nesuprantu
  23. Patinka
    T-40 reacted to AG Paulius in Verslo sinergija ūkyje.   
    Sveiki, pasiaiškinau koks čia eina pakeitimas, žodžiu šiuo metu pagal galiojančias taisykles yra nustatytas technikos tranportavimo plotis 2,55 m. Po pakeitimo šis plotis padidinamas iki 3 m. taip pat su šiuo pakeitimu atsiranda ir velkamos technikos reglamentavimas kurios važiuoklės transportavimo plotis taip pat turėtų neviršyti 2,55 m pločio. 
    Svarbu atkreipti dėmesį ! 
    Ūkininkai pagal Kelių įstatymo 20 straipsnio 4 punktą naudojasi išlyga –
    ,, 4. Sutikimo naudotis keliais nereikia, kai traktoriumi ar savaeige žemės ūkio mašina, kurių matmenys (ilgis, plotis, aukštis) su kroviniu ar be jo yra didesni už didžiausiuosius leidžiamus naudojantis keliais transporto priemonės ar jų junginio matmenis ir kurių kraštiniai taškai paženklinti, važiuojama į lauką, iš vieno lauko į kitą lauką ar grįžtama iš jo.“
    Tai reiškia kad jei važiuoji keliu su platesne nei 2,55 m. žemės ūkio technika, traktoriumi į lauką, iš vieno lauko į kitą lauką ar grįžtama iš jo reikia pasiženklink kraštinius taškus
  24. Patinka
    T-40 reacted to Remse in Verslo sinergija ūkyje.   
    Dar kažkodėl labai pamiršai paminėti politinius sprendimus, kurie taip pat mažina ūkininkų pelningumus: -5 proc dirbamos žemės laikoma pramogai, atsėliavimo draudimas, posėliai, tarpiniai pasėliai prideda papildomų darbų ir išlaidų, tiesioginių išmokų mažėjimas, nekontroliuojamas ukrainietiškų grūdų importas ir taip toliau. 
  25. Patinka
    T-40 reacted to dzipas in Verslo sinergija ūkyje.   
    Pilnatis manes neveikia - dar net geriau miegu. O is tos laimes kad gal but keturiu metu nereiks laukt ir nervai susitvarko  
×
×
  • Create New...