Jump to content

ar reikia kam atkurti pievas

Recommended Posts

Paskelbta
Prieš 17 valandų, tadasjo pranešimas:

Skaičiau jo komentarą. Tai ir bandysiu laukti, gal metus bandysim nedeklaruoti to lauko jei nieko nepakeis per šį pavasarį reikalavimuose. Nes tų paukštukų pripaišė pas mane visose pievose kur tik galėjo

Matyt nieko nesulauksim. Pakeisti kai kurie Valdymo reikalavimai

Paskelbta
Prieš 2 valandas, ludditas pranešimas:

Matyt nieko nesulauksim. Pakeisti kai kurie Valdymo reikalavimai

Skamba kaip ką notim tą darom su jūsų žeme. Jei nedeklaruočiau, neaišku kaip tada būtų po metų, gal tą sluoksnį ir panaikintų, bet čia tik gal.

Kolkas kiek matau kad yra ragai su tuo lauku,.teks persėt pieva ir tiek. 

Paskelbta
prieš 29 minutes , tadasjo pranešimas:

Skamba kaip ką notim tą darom su jūsų žeme. Jei nedeklaruočiau, neaišku kaip tada būtų po metų, gal tą sluoksnį ir panaikintų, bet čia tik gal.

Kolkas kiek matau kad yra ragai su tuo lauku,.teks persėt pieva ir tiek. 

Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.

Paskelbta
prieš 3 minutes , ludditas pranešimas:

Gerai įsiskaityk 3 VR! Gali persėti III grupės augalais. Reiškia sėji šiemet pvz dobilus, o po metų tas plotas turėtų iškristi iš paukščių apsaugos sluoksnio, nes paukščių apsaugos niekur nėra kur deklaruojamos daugiametės žolės. Ir galėsi manau sėti ką nori. Aš taip darysiu, nes tie plotai jau suskusti pas mane.

Pasidomėsiu giliau, dėkui už tinkamą kryptį

• po 4 mėnesių...
  • po 4 mėnesių...
  • po 11 mėnesių...
Paskelbta

Gal kam teko susidurti su natūraliomis pievomis. Ar labai sudėtingas jų teisiškas panaikinimas, ar didelė sankcija bauda už jos išarimą. Žemė melioruota, registrų centro išraše ariama žemė. Parašius laišką i VSTT normalaus atsakymo negavau. 

Paskelbta
prieš 51 minutes , Jonas1995 pranešimas:

Gal kam teko susidurti su natūraliomis pievomis. Ar labai sudėtingas jų teisiškas panaikinimas, ar didelė sankcija bauda už jos išarimą. Žemė melioruota, registrų centro išraše ariama žemė. Parašius laišką i VSTT normalaus atsakymo negavau. 

Teko susidurti ir tenka tą dalyką kontroliuoti. Jeigu domina ką daryti parašyk privačiai, patarsiu. O atsakant į klausimą dėl natūralių pievų  išarimo bauda nedidelė - pirmą kartą 75 eur, tačiau prieš baudą už jas yra skaičiuojama žala gamtai, o tai yra stipriai brangu. Pagal tavo situaciją, tų natūralių pievų išvis neturėtų ten būti, jeigu žemė melioruota. Reikia rašyti atitinkamą prašymą dėl natūralių pievų pašalinimo į VSTT.

Paskelbta
Prieš 8 valandas, varmas pranešimas:

Teko susidurti ir tenka tą dalyką kontroliuoti. Jeigu domina ką daryti parašyk privačiai, patarsiu. O atsakant į klausimą dėl natūralių pievų  išarimo bauda nedidelė - pirmą kartą 75 eur, tačiau prieš baudą už jas yra skaičiuojama žala gamtai, o tai yra stipriai brangu. Pagal tavo situaciją, tų natūralių pievų išvis neturėtų ten būti, jeigu žemė melioruota. Reikia rašyti atitinkamą prašymą dėl natūralių pievų pašalinimo į VSTT.

Va tame ir esme kad nelabai gali, plius melioracija yra veikianti, ir nenurašyta. I pm parašysiu po švenčiu.

Paskelbta

Kaip kolega kad minėjo, pati bauda nedidelė, bet bauda už žalą gamtai. Rajone buvo vienas incidentas. Žmogus atidavė naudoti ūkininkui didelį plotą natūralios pievos, ūkininkas pasėjo kukurūzus. Po kurio laiko prisistatė aplinkosauga, savininkui priskaičiavo penkiaženklę baudą. Tai geranorišku abiejų pusių susitarimu, ūkininkas suarė kukurūzus ir atsėjo pievą. Tada pakako tik nedidelę baudą už išarimą susimokėti. Aišku ūkininkui nuostoliai dėl kukurūzų…

Paskelbta
prieš 32 minutes , tadasjo pranešimas:

O prie to paties gal žinote kaip ten yra su paukščių apsaugos zona. Pieva nedaugiametė, iki 5 m, bet sluoksnis paukščiukų uždėtas

Seniūnijos darbuotojos, sakė jog įstatymas neleidžia arti. Taip pat gresia bauda už paukščio buveinės sunaikinimą.

Paskelbta
Prieš 3 valandas, Marijus197 pranešimas:

Seniūnijos darbuotojos, sakė jog įstatymas neleidžia arti. Taip pat gresia bauda už paukščio buveinės sunaikinimą.

Su paukščiais tai ten apskritai sudėtinga, reikia žinoti koks paukštis ten saugomas, nuo to priklauso ar galima suarti, ar ne. Pvz pas mane yra erelis žuvininkas, ar rėksnys dabar nepamenu. Tai kaip ir galiu suarti. Bet jei bus kokia griežlė tada kitaip. Kažkur yra žemėlapiai su saugomais paukščiais, bet man jų rasti nepavyko. Čia tik iš ŽŪM gavau informaciją dėl konkrečių laukų.

Paskelbta

Aš tai pat turiu tokią bėdą su saugomomis pievomis žemė buvo nedeklaruota tik nušienaudavo dalį o kita apaugo medžiais krūmais tai jie ant žemėlapio užkėlė sluoksnį kaip natūralios pievos ganyklos ir ant to apleisto ploto ir ant šienaujamos dalies nors ir rašiau laiskus vstt žadėjo atvaziuoti į vietą pasižiūrėti bet tik žadėjo dabar tai daliai kur buvo apleista atėjo ir žemės mokestis kaip už apleistą tai ispjoviau krūmus sufrezavau. Gal yra koks būdas kad visai išbrauktų iš tų saugomų teritorijų ?

Paskelbta
prieš 11 minutes , rendelis pranešimas:

Aš tai pat turiu tokią bėdą su saugomomis pievomis žemė buvo nedeklaruota tik nušienaudavo dalį o kita apaugo medžiais krūmais tai jie ant žemėlapio užkėlė sluoksnį kaip natūralios pievos ganyklos ir ant to apleisto ploto ir ant šienaujamos dalies nors ir rašiau laiskus vstt žadėjo atvaziuoti į vietą pasižiūrėti bet tik žadėjo dabar tai daliai kur buvo apleista atėjo ir žemės mokestis kaip už apleistą tai ispjoviau krūmus sufrezavau. Gal yra koks būdas kad visai išbrauktų iš tų saugomų teritorijų ?

Reikėtų dar pasitikrinti sklypo išrašą iš registrų centro. Senuose dokumentuose nerašo, bet naujus išsitraukus, būna aiškiai parašyta, ar ta žemė ariama, ar natūralios pievos. Jei parašyta, jog ariama žemė, svertai tavo rankose.

Paskelbta
Prieš 13 valandų, Marijus197 pranešimas:

Reikėtų dar pasitikrinti sklypo išrašą iš registrų centro. Senuose dokumentuose nerašo, bet naujus išsitraukus, būna aiškiai parašyta, ar ta žemė ariama, ar natūralios pievos. Jei parašyta, jog ariama žemė, svertai tavo rankose.

Išrašas nesenas, dalis žemės parašyta, kad ariama daugiau nei pusė sklypo

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...