Andrejus Paskelbta Spalio 16, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2013 Po apsiveršiavimo 1-2 mėn?? taip Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Spalio 16, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2013 na.... ciklas yra 21 diena...(nuo 18 iki 24)... bet, tai neturi reišmės jūsų atveju.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Spalio 16, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 16, 2013 na.... ciklas yra 21 diena...(nuo 18 iki 24)... bet, tai neturi reišmės jūsų atveju.. taip telycios taip surujoja kaip priklauso... bet 3-4 versiu siek tiek uzsitesia arba nevisada pamato darbuotojai... nu tiek to cia ne ta tema kuria reiktu diskutuoti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aurelijus Klm Paskelbta Spalio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 29, 2013 Sveiki, man iškilo toks klausimas ir vykau pažiūrėti smulkintų kukurūzų skirtų silosui (veiksmas buvo rugsėjo mėn.), pažiūrėjus minama mase tenai daug kukurūzo grūdų kurie nėra pertrėkšti, smulkinta su paprastu smulkintuvu kabinamu prie traktoriaus. Klausimo esmė kaip karvutė suvirškins ta grūda jei jis nėra pertrėkštas ir kaip ji įsisavins tas maistines medžiagas. Grūdai juk turi būti traiškyti Savaeigiai smulkintuvai turi spec. grūdų traiškytuvus tai jie susmulkina kukurūzus ir grūdus sutraiško, taip karvutė geriau virškins kukurūzų silosą. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
niino Paskelbta Spalio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 29, 2013 Na taip savaeigiai turi. Siemet apturejom dziaugsma ta traiskytuva tvarkyt, ten jei gerai atsimenu visa mase per 6 mm tarpa praeina. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Spalio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 29, 2013 Sveiki, man iškilo toks klausimas ir vykau pažiūrėti smulkintų kukurūzų skirtų silosui (veiksmas buvo rugsėjo mėn.), pažiūrėjus minama mase tenai daug kukurūzo grūdų kurie nėra pertrėkšti, smulkinta su paprastu smulkintuvu kabinamu prie traktoriaus.Klausimo esmė kaip karvutė suvirškins ta grūda jei jis nėra pertrėkštas ir kaip ji įsisavins tas maistines medžiagas. Grūdai juk turi būti traiškyti Savaeigiai smulkintuvai turi spec. grūdų traiškytuvus tai jie susmulkina kukurūzus ir grūdus sutraiško, taip karvutė geriau virškins kukurūzų silosą. Taip..melžiamai karvei turi būti traiškyti.. Mėsiniai, kurie ekstensyvių veislių suvirškinti turėtų ir netraiškytą.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Spalio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 29, 2013 Sveiki, man iškilo toks klausimas ir vykau pažiūrėti smulkintų kukurūzų skirtų silosui (veiksmas buvo rugsėjo mėn.), pažiūrėjus minama mase tenai daug kukurūzo grūdų kurie nėra pertrėkšti, smulkinta su paprastu smulkintuvu kabinamu prie traktoriaus.Klausimo esmė kaip karvutė suvirškins ta grūda jei jis nėra pertrėkštas ir kaip ji įsisavins tas maistines medžiagas. Grūdai juk turi būti traiškyti Savaeigiai smulkintuvai turi spec. grūdų traiškytuvus tai jie susmulkina kukurūzus ir grūdus sutraiško, taip karvutė geriau virškins kukurūzų silosą. atidziau isiziurek i gruda.... nebutina kad jis turi buti sutraiskytas... bent jau pazeistas... po fermentacijos jis suminksteja ir jei bent siek tiek grudas pazeistas karve suvirskins ta gruda. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Aurelijus Klm Paskelbta Spalio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 29, 2013 Sveiki, man iškilo toks klausimas ir vykau pažiūrėti smulkintų kukurūzų skirtų silosui (veiksmas buvo rugsėjo mėn.), pažiūrėjus minama mase tenai daug kukurūzo grūdų kurie nėra pertrėkšti, smulkinta su paprastu smulkintuvu kabinamu prie traktoriaus.Klausimo esmė kaip karvutė suvirškins ta grūda jei jis nėra pertrėkštas ir kaip ji įsisavins tas maistines medžiagas. Grūdai juk turi būti traiškyti Savaeigiai smulkintuvai turi spec. grūdų traiškytuvus tai jie susmulkina kukurūzus ir grūdus sutraiško, taip karvutė geriau virškins kukurūzų silosą. atidziau isiziurek i gruda.... nebutina kad jis turi buti sutraiskytas... bent jau pazeistas... po fermentacijos jis suminksteja ir jei bent siek tiek grudas pazeistas karve suvirskins ta gruda. Yra ir pažeistų ir sveikų pasitaiko, bet sakau gal geriau neleisti pinigų be reikalo, jei jau samdyti tai savaeigį smulkintuvą, kad ir brangiau bus, bet bus geresnė kokybė pašaro pasisavinimo. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Spalio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 30, 2013 na nepazeistas grudas eis lauk... jei ten ju daug tai taip geriau samdyt jei vienas kitas... turi skaiciuoti.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
unia Paskelbta Lapkričio 3, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 3, 2013 O ar galima karvem viena diena duoti kukuruzu silosa,o Kita sienaini,ar geriau maisyti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Lapkričio 3, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 3, 2013 O ar galima karvem viena diena duoti kukuruzu silosa,o Kita sienaini,ar geriau maisyti. idomiai cia ) gal geriau maisyti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Lapkričio 3, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 3, 2013 O ar galima karvem viena diena duoti kukuruzu silosa,o Kita sienaini,ar geriau maisyti. Karvė virškina pirmiausia mikrobais, po to pačius mikrobus. Kad mikrobai virškintų efektyviai jie turi būti prisitaikę prie pašaro. Prisitaikyti jiems reikia laiko.. Per prisitaikymo laiką karvė negauna iš pašarų nei visos energijos LRR pavidalu, nei visų baltymų mikrobinio baltymo pavidalu. TODĖL PAŠARAS TURI BŪTI KIEK ĮMANOMA VISĄ LAIKĄ VIENODAS! ! Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
grazbek Paskelbta Lapkričio 4, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 4, 2013 Karvė virškina pirmiausia mikrobais, po to pačius mikrobus. Kad mikrobai virškintų efektyviai jie turi būti prisitaikę prie pašaro. Prisitaikyti jiems reikia laiko.. Per prisitaikymo laiką karvė negauna iš pašarų nei visos energijos LRR pavidalu, nei visų baltymų mikrobinio baltymo pavidalu. TODĖL PAŠARAS TURI BŪTI KIEK ĮMANOMA VISĄ LAIKĄ VIENODAS! ! Ir tai svarbu ne tik galvijam. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
driucha Paskelbta Gruodžio 23, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 23, 2013 Siemet pirma karta dejau kukuruzus . Smulkinau fortsritu biski stambokai susismulkino bet karves grudais tikrai nesi....a. As taip pat maniau ,kad bus beda del to,bet bedos ner Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Robertas Paskelbta Gruodžio 23, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 23, 2013 Siemet pirma karta dejau kukuruzus . Smulkinau fortsritu biski stambokai susismulkino bet karves grudais tikrai nesi....a. As taip pat maniau ,kad bus beda del to,bet bedos ner Siemet kukuruzai buvo sausi kai smulkinom, ir sunkiai minesi,kazkokie purus buvo .Ir nori dabar kaisti,vietomis toks pasiles,bet kvapas kaip ir geras, ar toks nekenkia melziamai karvei? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deeras Paskelbta Rugsėjo 6, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 6, 2014 sveiki,kaip su kukuruzu reikalai? ar jau pradejot pjauti? mes jau pajudejom su kukuruzu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pofke Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 ko teip anksti, be spalio pabaigos ne neziuresiu i kukuruzo puse Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deeras Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 bijom kad sernai nenukultu,o burbuoles geros jajt tai ir pjaunam,o ka pats darysi su tuo sudziuvusiu? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deeras Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 ko teip anksti, be spalio pabaigos ne neziuresiu i kukuruzo puse tai uzmesk aky,gal te jo visai nera Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
niino Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 8, 2014 Tai kad kukuruzus reikia silosuot po pirmuju salnu, tai nuo kokios spalio 10 nebent. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Rugsėjo 9, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 9, 2014 Tai kad kukuruzus reikia silosuot po pirmuju salnu, tai nuo kokios spalio 10 nebent. O kas taip sakė, kad reikia būtent taip, ir ne kitaip?? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augis100 Paskelbta Rugsėjo 9, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 9, 2014 Tai kad kukuruzus reikia silosuot po pirmuju salnu, tai nuo kokios spalio 10 nebent. O kas taip sakė, kad reikia būtent taip, ir ne kitaip?? Is savo patirties tai tik tai jog pries salnas smulkintu nenorejo pas mane esti gyvuliai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 O tai tau..... Pusė, jei ne daugiau Lietuvos (ir pasaulio) skoniui pagerinti ir pritrūkus siloso pjauna žalią kukurūzą ir šeria (ėdamumas tikrai gerėja, patirtis iš dešimčių ūkių) o pas jus karvutės matyt labai ypatingos... Šiaip jau rekomendacija pjauti po šalnų tikrai egzistuoja, jei norime truputį daugiau sausų medžiagų siloso masėje turėti.. Tas "daugiau" tikrai nedidelis.. Nuo vieno iki kelių procentų.. Svarbiausia yra grūdo subrendimo laipsnis.. Ir atsiminkim tai, kad tinkamai smulkinto kukurūzų siloso neląstelieninių angliavandenių įsissavinamumas su laiku didėja.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 Teisingai... Eda ir zalia kukuruza... ir eda gerai ji... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augis100 Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Rugsėjo 10, 2014 turbut jus teisus, as kalbu tik apie save ir savo uki, ir is dvieju metu patirties. svieziai susmulkinto taip pat neede, siemet dar nebandziau. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti