Gecka Paskelbta Balandžio 21, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 21, 2013 Taigi... rizika pelėti, o ne fermentuotis.. Teoriškai gal Bet praktikoj man gaunasi labai geros kokybės pašaras, be jokių pelėsių. Šiek tiek drėgnokas šienas su neaštriu šienainio kvapu. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Balandžio 22, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 22, 2013 Reiškia, jūsų presas nuostabiai susuka.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
jaguars Paskelbta Balandžio 22, 2013 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 22, 2013 siemet bandysim smulkinti zole ir deti i tranceja,ziuresim kaip gausis,kaip jums sekasi su zoles dejimu i tranceja? desim ir mes siemet pirma karta, ziuresim kas gausis su kuo smulkinsit? Mes smulkinsim savaeigiu smulkintuvu,su kuo jus smulkinsit? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
armins Paskelbta Balandžio 22, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 22, 2013 siemet bandysim smulkinti zole ir deti i tranceja,ziuresim kaip gausis,kaip jums sekasi su zoles dejimu i tranceja? desim ir mes siemet pirma karta, ziuresim kas gausis su kuo smulkinsit? Mes smulkinsim savaeigiu smulkintuvu,su kuo jus smulkinsit? irgi galvojam su savaeigiu. Kaip itariu su claas jaguar? Pirmi metai, kaip smulkisint, ar ir anksciau jau tai daret? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
jaguars Paskelbta Balandžio 22, 2013 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 22, 2013 kokias zoles smulkinat? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
armins Paskelbta Balandžio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 30, 2013 gal kas galit papasakot apie pati silosavima? Ar galima sudejus viena zole, praejus fermentacijos laikotarpiui atidengti ir deti kita zole ant virsaus? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Gegužės 1, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 1, 2013 gal kas galit papasakot apie pati silosavima? Ar galima sudejus viena zole, praejus fermentacijos laikotarpiui atidengti ir deti kita zole ant virsaus? Nuodysit karves. Atidengimas reikš antrinę fermentaciją (oro deguonies patekimą, ir sviesto rūgšties susidarymą), o tai tikrai nėra gerai, nežiūrint to, kaip skubiai viską darysit.. Dėl to ir šėrimo metu reikalaujama, kad nuo kontaktuojančio su oru paviršiaus per dieną (kasdien) turi būti sušeriama ne mažiau kaip 10 - 15 cm siloso/ šienainio sluoksnis. Prieš statant tranšėjas, labai svarbu apsiskaičiuoti kaip galėsit išiminėti produktą. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Birželio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 29, 2013 gal kas galit papasakot apie pati silosavima? Ar galima sudejus viena zole, praejus fermentacijos laikotarpiui atidengti ir deti kita zole ant virsaus? Nuodysit karves. Atidengimas reikš antrinę fermentaciją (oro deguonies patekimą, ir sviesto rūgšties susidarymą), o tai tikrai nėra gerai, nežiūrint to, kaip skubiai viską darysit.. Dėl to ir šėrimo metu reikalaujama, kad nuo kontaktuojančio su oru paviršiaus per dieną (kasdien) turi būti sušeriama ne mažiau kaip 10 - 15 cm siloso/ šienainio sluoksnis. Prieš statant tranšėjas, labai svarbu apsiskaičiuoti kaip galėsit išiminėti produktą.[/quo yra tam tikros piemones sustabdyti oro patekima i pasara. kausas "siloso atkandejas" labai geras daiktas. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Birželio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 29, 2013 Yra ne tik atkandėjų, dar ir rotacinių atpjovėjų yra... bet jie vistiek nepadės, jei nenuimsit KASDIEN nuo atviro sluoksnio 15 cm.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Birželio 29, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 29, 2013 nu cia idomiai skamba... pas mus visad buna virsus sudeges, nedaug bet sugedes... reikia ta bruda valyti.... nuimti ta sluoksni... tai kas dien tikrai neisi ir nevalysi... atidengiam daugiau 2-3 dienom kad nereiktu ir tikrai near jokiu problem. jei savaitei tai taip pradeda gesti bet ir tai tik virsus... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 Tai, ką jūs jau matot sugedusį, dar nėra tikroji blogybė.. Žinoma, joks ūkininkas savo gyvuliui puvėsių nešers, nes nėra jis pats sau priešas... O dėl atidengimo dviem - trim dienom - prašom.... Jei per savo tinginį nenorit daugiau pieno. Nes yra toks dalykas kaip antrinė fermentacija.... Silosas užsikonservuoja beorės (anaerobinės) pienarūgštės fermentacijos būdu. Iš pradžių jame esančias įvairias bakterijas užgožia ir nužudo Lactobacili acidofilus .. Siloso terpė parūgštėja žemiau 4,2 pH.... Tuo tarpu atidengus duobę, atsiradus sąlyčiui su oru, pradeda veikti aerobinės svietrūgštės bakterijos.. siloso (ar šienainio) skonis keičiasi (jūs gal ir nejuntat, o karvė, patikėkit, jaučia tikrai) ir sviesto rūgštis iš visų LRA (laisvųjų riebalų rūgščių) labiausiai veikia kepenis... Ganėtinai tankiai pastebima ūkiuose, kad tik atidengus naują duobę, gyvuliai pašarą ėda labai noriai.... o vėliau ėdamumas blogėja.. tai ir yra sąlyčio su oru ir nepakankamo nušėrimo pasekmė.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 nu cia tik teorija... praktika rodo ka kita. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 Nežinau... teko kalbėtis su daugiau kaip 200 ūkių sprendžiant problemas, ir ne kartą, tai ši teorija iš ten ir yra... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 Nežinau... teko kalbėtis su daugiau kaip 200 ūkių sprendžiant problemas, ir ne kartą, tai ši teorija iš ten ir yra... nu gal ir kepenim kenkia sito nepamatysi iskarto, bet kad pienas kristu tai tikrai to nera... nes jei pienas krenta iskarto reguoji i savo veiksmus padarytus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 Na, kaip jūs, kolega, įsivaizduojate tą pieno kritimą?? Juk jei nesušeriate tų dešimties cm nuo viso siloso/ šienainio atviro pjūvio, tai nesušeriate pastoviai, ar ne? Reiškia ir pieną prarandate pastoviai... Karvės ėda noriai dvi - tris dienas po šviežiai atidarytos duobės o trijų dienų nelabai užtenka prieskrandžio mikrobų pertvarkai ir tuo pačiu pieno padidėjimui...reikėtų savaitės - kitos... O po to, nesvarbu, turite jūs atkandėją ar ne (bet kuriuo atveju geriau kai turite) sąlytis su oru savo juodą darbą daro... Idealiu atveju reikėtų skaičiuoti siloso tranšėjos dydį tokį, kuris ir leistų tiek, kiek rekomenduojama per dieną nušerti...arba daugiau... Pvz, amerikiečiai taip ir daro...todėl ir primilžis pas juos 9000 kg per šalį.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Birželio 30, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2013 Na, kaip jūs, kolega, įsivaizduojate tą pieno kritimą?? Juk jei nesušeriate tų dešimties cm nuo viso siloso/ šienainio atviro pjūvio, tai nesušeriate pastoviai, ar ne? Reiškia ir pieną prarandate pastoviai... Karvės ėda noriai dvi - tris dienas po šviežiai atidarytos duobės o trijų dienų nelabai užtenka prieskrandžio mikrobų pertvarkai ir tuo pačiu pieno padidėjimui...reikėtų savaitės - kitos... O po to, nesvarbu, turite jūs atkandėją ar ne (bet kuriuo atveju geriau kai turite) sąlytis su oru savo juodą darbą daro...Idealiu atveju reikėtų skaičiuoti siloso tranšėjos dydį tokį, kuris ir leistų tiek, kiek rekomenduojama per dieną nušerti...arba daugiau... Pvz, amerikiečiai taip ir daro...todėl ir primilžis pas juos 9000 kg per šalį.. atidengiama per kausa... tik va plotis yra kad uztenka 2-3dienom.... kolukio palikimas. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Liepos 1, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 1, 2013 Taip. Yra tokia problema... Ir pas ne vieną..... Esu net kai kam rekomendavęs tranšėją skirti išilgai per pusę... Andrejus, parašykit į pm kur jūs esat, gal aplankysiu?? Lyg ir visus apie Pagėgius pažįstu...kaip ir mane.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Liepos 4, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 4, 2013 Taip. Yra tokia problema... Ir pas ne vieną..... Esu net kai kam rekomendavęs tranšėją skirti išilgai per pusę... Andrejus, parašykit į pm kur jūs esat, gal aplankysiu?? Lyg ir visus apie Pagėgius pažįstu...kaip ir mane.. As tik atstovauju ukininka.... o kokios jusu pareigos gal ir pazystu.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Šiaip tai dabar aš šėrikas - konsultantas... Pas ūkininkus gal ir ne visus buvęs... daugiau bendrovėse apie Pagėgius... Lumpėnai, Piktupėnai, Bajėnai.., etc... kadangi Natkiškiuose teko kažkada gyventi.. geri prisiminimai sugrįžti verčia.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Šiaip tai dabar aš šėrikas - konsultantas... Pas ūkininkus gal ir ne visus buvęs... daugiau bendrovėse apie Pagėgius... Lumpėnai, Piktupėnai, Bajėnai.., etc... kadangi Natkiškiuose teko kažkada gyventi.. geri prisiminimai sugrįžti verčia.. Na Lumpenai Piktupenai tai rimtai. Beje ka manai apie dziovinta saladina ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Andrejus...... apie visas pašarines žaliavas galima manyti arba nemanyti tik tada, kai žinai jų kainą.. Šitame saladine turėtų būti apie 30 proc baltymų sausoje.... ir didelė dalis jų nefermentuojami prieskrandyje (dėl buvusio temperatūrinio poveikio) Šiaip jau tai skanus, Mielai karvių ėdamas dalykas.. Bet vėl... reikia žiūrėti į kainą ir į bendrą racioną.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Andrejus...... apie visas pašarines žaliavas galima manyti arba nemanyti tik tada, kai žinai jų kainą.. Šitame saladine turėtų būti apie 30 proc baltymų sausoje.... ir didelė dalis jų nefermentuojami prieskrandyje (dėl buvusio temperatūrinio poveikio) Šiaip jau tai skanus, Mielai karvių ėdamas dalykas.. Bet vėl... reikia žiūrėti į kainą ir į bendrą racioną.. Baltymu maziau jei 30... duodam jau 4diena... nu jei taip ir toliau tai tas dalykas atsipirks... ir dar i pliusa. Nes jis pigesnis uz rapsu rupinius... tikekimes cia dar ne lubos. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Andrejus, kad apsimokėtų jį duoti vietoj rapso, jo tona turi kainuoti 180 lt pigiau už rapso išspaudas (36 ŽB; 14 ŽR) Matematika paprasta 1050/36 lygu 29,17 lt už procentinį baltymą.. Tai tuos baltymus, kurie yra saladine, reikia dauginti iš šių 29,17.... ir matysit, kiek jis turi kainuoti, palyginus su rapso išpaudomis.. Kita vertus, saladinas neturi tokio labai jau griežta ribojančio faktoriaus, kaip riebalai... Truputį jų padauginus (o rapso išspaudose jų, kaip minėjau 14 ar net daugiau procentų) sustoja fermentacija prieskrandyje..... Krūvos problemų... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 na saladinas tikrai yra pigiau nei rapsas.. nu bus matyt po savaites kaip cia bus. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Andrejus Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 5, 2013 Baltymai: 23.6 Riebalai 7.2 Lasteliena 16.2 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti