Jump to content

Apleistos žemės ir 2013 m. deklaravimas


zanas

Recommended Posts

Ko gero žinote, kad išleistas įsakymas "Dėl Apleistų žemės ūkio naudmenų plotų nustatymo tvarkos aprašo patvirtinimo ".

Nuoroda:

http://www.zum.lt/index.php?-1212195777

Gali būti, kad Jūsų esanti žemė yra apleista, o patys nežinote.

Pasitikrinimui nueikit į puslapį:

regia.lt

Apleistos žemės pažymėtos rudais taškais. :eusa-violin:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai ką rodo dabar tai tas žemėlapis nieko vertas. Apleistas rodo tik tas vietas kur yra koks miškelis, bala ar statinys. visos kitos žemės dirbamos :D, nors ten 20 metų niekas kojos nekėlė ir krūmai oho.

Kam ta nauja tvarka jeigu iš jos jokios naudos nebus. nebent bus patikslinta vėliau, nes dabar gautųsi, kad viskas turi miško mokės kaip už apleistą

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Deklaravimo programa kol kas ryte neveikė. Atsiradęs naujas sluoksnis "agentūros puslapis".

2013 m. PASĖLIŲ DEKLARAVIMO PROGRAMOS psl. patalpinta:

TIESIOGINĖS IŠMOKOS 2014-2020 M.*

Nuo 2014 m. gauti tiesiogines išmokas galės tik „Aktyvūs ūkininkai“. Pareiškėjai deklaruojamoje žemėje turės vykdyti minimalią žemės ūkio veiklą, kurios reikalavimus nustatys pačios valstybės narės (toliau – VN). Pagal Tiesioginių išmokų (toliau – TI) reglamento projektą, 2014-2020 m. tiesioginių išmokų vokas skirstomas taip:

Bus ir toliau taikoma dabar galiojanti vienkartinės išmokos už plotą schema (toliau – VIPS), kuomet pareiškėjui yra teikiama parama už deklaruotą tinkamą paramai plotą.

Išmokos už klimatui ir aplinkai naudingą žemės ūkio veiklą (toliau – „Žalinimas“) (30 proc. nuo TI voko, privaloma). Siekiantieji paramos TI ir deklaruojantys daugiau nei 10 ha žemės ūkio naudmenų, privalės laikytis 3 „žalinimo“ reikalavimų: 1) ariamoje žemėje auginti bent 2 (jei ariama žemė sudaro tarp 10-30 ha) ar, jei ariama žemė sudaro virš 30 ha - 3 skirtingus pasėlius; 2) 5 proc. ariamos žemės (neįskaitant daugiamečių pievų) turės skirti ekologiniu požiūriu svarbios vietovės išlaikymui; 3) Privalės išlaikyti daugiamečių ganyklų ir pievų plotus.

Išmokos jauniesiems ūkininkams (iki 2 proc. nuo TI voko, savanoriška). Šios išmokos jauniesiems ūkininkams galės būti mokamos ne ilgesnį kaip 5 metų laikotarpį kaip papildoma parama, sudaranti 25 proc. vidutinės ūkininko turimų teisių į išmokas vertės, greta TI pagal VIPS.

Savanoriškoji susietoji parama (iki 12 proc. nuo TI voko, savanoriška) skiriama už einamųjų metų gamybos rezultatus. Per šią schemą sieksime paremti gyvulininkystės sektorių.

Išmoka už plotus, kuriuose esama gamtinių kliūčių (iki 5 proc. nuo TI voko, savanoriška). Galimybė papildomai paremti nepalankius ūkininkavimui plotus.

Smulkiųjų ūkininkų schema (iki 10 proc. nuo TI voko, savanoriška). Supaprastinta schema, alternatyva VIPS. Ūkininkai dalyvaujantys šioje schemoje būtų atleisti nuo „žalinimo“ reikalavimų. Jiems mokamos išmokos dydį nustatys valstybės narės, tačiau jis turės būti nuo 500 iki 1000 eurų ūkiui.

Laipsniškas išmokų mažinimas ir ribojimas (savanoriška). Tai alternatyva dabar galiojančiai TI moduliacijai. TI viršijančios 150 000 EUR ūkiui galės būti mažinamos.

Perskirstymo išmoka (savanoriška). Šia schema numatyta galimybė perskirstyti paramą pagal VIPS, kad būtų galima paremti smulkiuosius ūkininkus, t. y. padidinti išmoką pirmiesiems ūkininkų hektarams (VN pasirenka: 1) iki 30 ha arba 2) VN vidutinio ūkio dydžio ribos).

Pereinamoji nacionalinė pagalba. 2015 – 2020 m. numatyta galimybė teikti pereinamąją nacionalinę pagalbą (analogiška schema papildomoms nacionalinėms tiesioginėms išmokoms) tiems sektoriams, kuriems ši parama bus teikiama 2013 m.;

*Parengta pagal Europos Tarybos 2013 m. kovo 19 d. priimtą mandatą tarpinstitucinėms deryboms pradėti. Kol derybos tarp Europos Tarybos, Europos Komisijos ir Europos Parlamento nėra pasibaigusios – nurodytos nuostatos gali keistis.

:eusa-violin:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

https://www.geoportal.lt/map/ Viršuja lango yra mygtukas pridėti, pasirinkit zis paslaugas, toliau atsiradusiose zis paslaugose pasirinkit žemėlapių palyginimas, ir toliau jau susidėkit varnytes ką norit matyt. Primenu kad geoportalas yra oficiali medžiaga. Bet man tos apleistos žemės tai kažkaip keistai išpaišytos. Kur gyvenime nedirbama buvo, kokia šlaynė apaugusi krūmais, arga visokie šlaitai jau užskaitomi kaip apleista, o kad kaimynas 5m nedirba žemės, kiečiai stovi, tai jie nemato. Manau orientuojasi pagal ortofoto. Kaip matininkas galiu pasakyt, kad žemės sklypas eksplikuojasi į mišką, kelius, užstatyta teritorija, žemės ūkio naudmenos, nenaudojama žemė. Tai va apleista žemė išeitų nedirbamos žemės ūkio naudmenos. O oficialiam geoportale tai įtraukta ir nenaudojamos žemės. Taigi kai ateis raštas iš nžt skyriaus apleistų žemių kontrolieriaus, malonėkit šitą dalyką paaiškint aniem, turėtų pagelbėt.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

Kaip dėl tų apleistų žemių jums ? Aš tik dabar pasižiūrėjau žemėlapį ir matau, kad kokie 3 ha pažymėti kaip apleisti. Gerą pushektarį galiu išlaisvinti nuo krūmų, nes jie dar ne per storiausi, o be to norėčiau praplėsti ŽŪN plotą. Bet koks 2,5 ha tai ten dar nuo kolūkio laikų nedirbama molynė, o medžiai jau po 15-20 cm apimtis siekia. Tik nuotraukoj atrodo, kad tinkamas dirbti žemės plotas.

Šalia mūsų ploto, matau kad nuleista žemapelkė apie 0,5 ha irgi kaip apleista žemė pažymėta. Nesuprasi :icon-confused:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Apeis sofiniai kaip ir dabar apėjo privalomus laikyti gyvulius deklaruojant pievas. Vien mano seniūnijoj įsiregistravo apie 200 pašarų gamintojų. Visokios Zofijos, Stefanijos ir Prančiškai..... Parašo sąskaitėles vieni kitiem, kad pardavė pašarus (nors gyvulių ir neturi nei vieni, nei kiti) ir taip gauna išmokas ir dar berods akcizais neapmokestinto kuro daugiau negu gyvulininkai.

Yra įstatymas, bus ir apstatymas... Taip ir žemės nuomai dirbantys ūkiai negauna (įskaitant mane), nes po 400 lt/ha žemaitijos molynuose tikrai niekas nemokės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 8 mėnesių...

Sveiki.

Oi kiek prisikentejau del tu plotu apleistu,atvaziavau i kaima susirinkau niekams nereikalingus plotus,net nezinodamas,kad jie netinkami paramai,pries 2 metus.deklaravo seniunijoje kaip tinkamus,pasamdziau firma menesi tvarke,pjove 9ha.zodziu,nuoma buvo trumpalaike :icon-redface: tikejausi,kad niekam nereikejo nuo kolukio laiku ir nereikes, pinigeliu stoka buvo.bet..ne tik ateme jau iskirstus,bet buvo is nacionalines patikra,ats..plotai tinkami paramai,bet ortofoto nuotraukos darytos anksciau ir Jus net neisivaizduojat kokias kancias patyriau,zemes uk,centr.pasake,kad jai ne as tai LT gaus sankcija,zodziu pasidaviau ir gavau sankcija 100% visai savo paraiskai ir neliko plotu sutvarkytus greit atsirado kam prireike.Kur tik nerasiau,skundziausi,atleke pavasari is zemes ukio verslo centro pakartotina patikra,po keliu dienu nuramino,kad viskas gerai o veliau nesulaukes pinigeliu vel domejausi,nes nacionaline pasake,kad jie bloko nepakeicia.Pasekoje tas kas ramino (ministreliai)nebebendravo su manim ir gavau ka gavau. :icon-evil:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...