Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Su Šv. Velykomis visus!

O dabar dėl vokiečių ir jų karvių riebalų.... Kaip tik turiu vienoje vietoje problemą šia tema, tai literatūros praverčiau kalnus.Teigti kokie turi būti riebalai, vienareikšmiškai yra neatsargu.. Vienas dalykas, jei karvė holšteinų kraujo - jos genetika skirta pieno kiekiui, kitas - jei Jersių, pas jas pieno mažiau, bet komponentai maksimalūs... O pas mus kas gali visiškai tiksliai žinoti, kokių veislių palikuonys yra mūsų karvutės??? Taigi tarpinių variantų begalės...

Šiaip jau pieno riebalų kiekis priklauso nuo a) sušertų per racioną riebalų kiekio ir rūšies (Lietuvoje ši taisyklė iš mano patirties daugiau ar mažiau tvirtinasi holšteinizuotoms juodmargėms)

B) acto/ propioninės rūgšties gamybos didžiajame prieskrandyje santykio (acto rūgštis lemia pieno riebalų kiekį)

c) fermentacijos intensyvumo prieskrandyje, taigi ir apėmingų ir koncentratų santykio ir tų koncentratų atidavimo būdo..

Per kelis kartus mažesniais kiekiais taip pat yra puikus būdas.. (žinoma, dar geriau yra per kelis kartus, mažesniais kiekiais ant apėmingų)

Kukurūzai turėtų būti už miežius geriau.. (jei galiukai nepajuodavę)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dėl koncentratų barstymo ant šieno,siloso.Nesigaus(čia man),karvė pradeda stumdyti,mėtyti.Geriau per kelis kartus mažesnias kiekiais.

Avižos su miežiais,gal tiktų ir su kukurūzais?Kaina kukurūzų vos ne kaip miežių(jei perki).Jei kalba apie energiją.

Beje,gerai nebeatsimenu,bet lygtai vokiečiai rašė,kad pieno riebumas bandoje turėtų būti 3,9-4.Didesnis -blogo šėrimo požymis.Šitą mintį gal galėtumėte kiek galima plačiau supeikti,pakomentuoti(mano pieno riebalai 4,1-4,5).

Tai jau tikrai kad ant sieno nieko ten nepribarstysi, viska isknisa iki dugno ir vistiek pirmiausia miltus sueda,.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Tauteb..., kolega... aš tikrai nesu krūčiausias konsultantas Lietuvoje...., bet tas greičiausiai Dimelos vadybininkas, kuris iš jūsų pinigus melžia, tikrai yra savo srities specialistas (Turiu omenyje pardavimus).. Elite, tame tarpe Elite 3 yra kreidos ir druskos mišinys su reikalingų mikro mineralų ir vitaminų nedidele priemaiša... Glikolainą jau aprašiau..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tauteb..., kolega... aš tikrai nesu krūčiausias konsultantas Lietuvoje...., bet tas greičiausiai Dimelos vadybininkas, kuris iš jūsų pinigus melžia, tikrai yra savo srities specialistas (Turiu omenyje pardavimus).. Elite, tame tarpe Elite 3 yra kreidos ir druskos mišinys su reikalingų mikro mineralų ir vitaminų nedidele priemaiša... Glikolainą jau aprašiau..

Nesu mėgėjas tų šypsenėlių,bet negi prieš perkant nepaskaitot ką perkat?Suprantama,kai nėra pasirinkimo,o atrodo ,kad reikia.

Ir vėl ne vietoj aš su tais vokiečiais:susidaro įspūdis ,kad jie" skūpesni",o gal protingesni...Pašarų įvairovė (vėl prisiskaitinėjau)daug didesnė iš savų:bulvės(pats duodu kai turiu),morkos,žirniai... Ir tik po to priedai.O mes -vos ne pagrindas kreida,gražiai supakuota,soda,NaCl.Po kibirą miltų iš karto dienai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

cukriniu runkeliu ir kukuruzu rupiniai, ganiavos pradziai tinkamas ar sukritikuosit tona 800 Lt . Ekstruduoti kas cia per navarotas ar vel kazkokia optine apgaule.

Mišinys??? Šiaip ir kukurūzai ir cukriakų griežiniai ganiavos pradžiai laaabai net tinkamas dalykas..

Ir ekstrudavimas (aukšta temperatūra per slėgį) neturėtų kenkti (daugiau krakmolo ir baltymų į pl. žarnas)... Bet, jei mišinys - nepatariu... Ir be to , neužteks vien šių žaliavų sekmingai pradžiai... Šarmintojo dar reikėtų..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Misinys kaip ne.....blogai ? geriau grynas? Tik jau uzsakiau sersiu toki, pagalvojau du komponentai sudetyje tokie kokius norejau pirkti , jei apsipirkau nu ka padarysi.....tona pirkau susersiu paskui ziuresiu. Del sarminimo aciu uz patarima.

Matot... mišinys visada blogai todėl, kad niekas nesako, kiek jame yra vieno ir kiek kito produkto... Jūsų atveju, kiek kukurūzų, ir kiek runkelių...

Runkeliai ant pirmos žolės yra žymiai geriau negu kukurūzai, bet jie šįmet brangesni...

Ir tai tik tuo atveju, jei mišinio darytojas neįdėjo trupučio kažko, (pvz. salyklo daigelių) kas žymiai papigintų mišinį (leistų gauti daugiau pelno)... bet nesuteiktų JOKIOS naudos ganiavos pradžioje..

Taigi...kartoju dvidešimtą kartą:- Jei tik įmanoma, pirkit grynus produktus, nepirksit katės maiše... Ir bet kas, kilus norui subalansuoti racioną, galės įvertinti šeriamų produktų kiekius ir poveikį, o ne burti iš kavos tirščių..

Išimtį iš to, ką pasakiau sudaro premiksai, jų atrankos taisyklės- kitos...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žolė - ypač šviežia - baltymų šaltinis (iki 26 proc SM) Bet praktiškai visi šie baltymai skylantys prieskrandyje, mikrobinės fermentacijos metu.. tinkamų virškinimui tolimesniame virškinimo trakte praktiškai nėra. Tai labai apkrauna prieskrandžio mikrobus, baltymų skaidymui jie turi labai daug, o energijos jiems skaidyti - labai ribotai.. Todėl, norint neprarasti produkcijos reikia paduoti daugiau energijos tolygiai skaidomo krakmolo ir YPAČ pektinų pavidalu..

Taip pat į prieskrandį patekus daugiau lengvai skaidomų baltymų ir nesant pakankamai energijos, reikėtų panaudoti prieskrandžio aplinkos šarmintojus, kad išvengti ganiavos pradžiai būdingos diarėjos..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pasaro sudetis: kukuruzai, cukriniu runkeliu grieziniai.

Analitines sudedamosios dalys ir ju kiekiai;

apykaitine energija, MJ/kg 11,4

neto energija laktacijai, MJ/kg 7,3

zali baltymai, proc 9,5

zalia lasteliena, proc 10,6

zali riebalai, proc 5,2

kalcis, proc 0,21

fosforas, proc 0,16

magnis, proc 0,07

natris, proc 0,07

lizinas,proc 0,23

zalieji pelenai, proc 1,10

tokia sudetis

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...