Jump to content

Kaip tręšti žieminius kviečius


Svečias

Recommended Posts

  • po 4 savaičių...

Sejant ir turint dyko laiko, minciu visokiu atsiranda.

Is rudnes atiduodu 80% K ir P o pavasari sesioliktuku papildau likusius 20%.

Gal kas naudojat pavasari, skystas P ir K trasas, nes cia gaunu vis sms is Achemos, kad turi visokiu tirpalu. Kai pvz 9-9-9. Tai manau geriau skystas pasisavintu nei 16-tuka.

Kaip manot?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki, turiu tokį klausimą ar nieko baisaus javams nenutiks, jei sėjant žieminius kviečius, iš po žirnių pilti kompleksinių trąšų NPK 7-20-28. 280kg/ ha.?

Aš aš dabar po 400 pyliau iš po žirnių ir rapso. Ir tai neskaitau kad daug. Npk nebus per daug. Svarbu su azotu normos ribose kad negultu. Nors šiemet kviečiai atlaikė 250vm azoto
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Išradėjas. Aš nesakau kad kiekvienais metais piliu tokias trašų normas. Buna kad kai kur net per pus mažesnes naudoju. Visaip priklauso. Ir pagal dirvozemio tyrimus ir savo nuoziura. Jei pigiau trašų gauni vėl didini. Ir panašiai. Bet su npk stengiuosi kas met pašerti +-300 i ha visuomet. Su azotu labiau zaidziu.

Blyn dar nebankrutuoju :D o ir žemės prie prastesniu 35-45 balai

Beja stengiames tik pasidalint kaip dirbame patys gal kam patariame ar kas pasiklauso. Kustodijos konsultantai senai pasake kad ukininkaut nemokam jei ariam ir nenaudojam biologinio preparatu tai kas mum belieka tik savo nuožiūra runkeliam ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei sakykim pagal tyrimus p30, k120, noriu 5t derliaus, uzteks 300 npk ir 300 salietros? Tarkim pagal toki tresima šiemet gavau apie 3 t ha derliaus, kiek duoti trąšų planuojant 5 t? Visvien kazkiek npk ir dirvoje kaupiasi ar prastai galvoju?

 

šių metų negali imti kaip atskaitos taško, nes taikydamas beveik identiškas technologija pernai kūliau po 5t 2 kl, šiemet po 3 pašariako (tiesa, tik dėl saiko svorio trūkumo). Nepabijosiu pasakyti, kad trąšų poveikio praktiškai nebuvo ir vasariniai kvietukai geriausiai biro kur buvo gavę 250 kg NPK 15 15 15 +8s (ar pan), o kur gavo 350 npk sešioliktuko +250 salietros + sulfato per lapus, buvo tragedija. Dar šešėlis krenta ant sėklos kokybės...

 

Na, bet čia vasarojaus patirtis, žieminių mažai turėjau ir su minimaliu tręšimu buvo gerai viskas su jais..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Su zieminiais ir pas mane daugiau ar mažiau rezultatai tenkino. Sausra viska koregavo siemet vasariniams. Idomu kaip apskaiciuoti kiek to pk lieka dirvoje nedarant tyrimu. Kazin kiek jų atsistato dirvožemyje. Ar atsistato tik tuo atveju jei pieva pabuna keleta metu. Jei tarkim p36 k80 gaunu 3 t derliaus pagal viska turi nebelikti fosforo, ir kalio beveik nelikti. Ar jų atsistato kazkokia dalis?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...