Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Eurais, prikabinamos ir su plaušintuvais, centrinio prikabinimo. Prieš 7m turbūt, pirkome naują claas 3,05m, pakabinamą, kainavo 50k lt, norėjome ir dabar claas, bet beveik 100k už šienapjovę, tai tiek to.

Paskelbta

Claas geriausiai bus, bet... 27k e.

Kodėl tas taarup turėtų springti? viskas gi nuo greičio priklauso, o šiaip yra greičiausia šienapjovė... matysim.

kuhn 3,5m, 24k e, krone 3,14m, 21,7k e, taarup 3,2m, 20k e.

Mes kolkas gavom tai tokius pasiulymus  Lely 3,70-beveik 95 000lt

Krone 3,60-beveik 88 000lt 

Taarup 3,60- 73 000 lt

Kuhn 3,50 dar laukiam bet minėjo apie 75 000 lt

Fella 3,50 apie 91 000lt

Kainų skirtumas tai nemenkas pažiurėjus  :icon-wink:

Paskelbta

A kuo jum pakabinamos be plausintuvo netinka? Ar minusas, kad viena ar dvi dienas ilgiau padziovinti zole reikia?

Darant šieną būtent sparta ir didės džiuvimo. O tas labai svarbu kai reikia 1000 ir daugiau rulių padaryt 

Paskelbta

šieną gaminant reikia ir technologiją tinkamą taikyti, o ne galvoti, kad šienapjovės traiškytuvas (kuris beje daugiau bėdos nei naudos padaro) išspręs vienodo ir tolygaus džiuvimo problemas.

Paskelbta

Tragedijos ir nėra,tik reikalas spartint pašarų ruošimą. Aš visai neturiu noro pusė vasaros prie šieno žaist. Pas mus šienavimas pakankamai lėtas būna ir dėl reljefo ir dėl laukų lygumo. Dienai max 17ha nupjaunam su 280 pločio šienapjove.  O pjaut pernai reikėjo 110ha,o  šiemet dar daugiau. Užtat ir ieškom variantų.      

Paskelbta

Tragedijos ir nėra,tik reikalas spartint pašarų ruošimą. Aš visai neturiu noro pusė vasaros prie šieno žaist. Pas mus šienavimas pakankamai lėtas būna ir dėl reljefo ir dėl laukų lygumo. Dienai max 17ha nupjaunam su 280 pločio šienapjove.  O pjaut pernai reikėjo 110ha,o  šiemet dar daugiau. Užtat ir ieškom variantų.

Idomu kokiems galvijams skirtas sienas, sienainio negaminate? Bet kad orai nepalankus buna sieno gamybai, ir dazniausiai perauga zoles. Jei vyrauja baltimines zoles tam yra skirtas butent toks plausintuvas.

Paskelbta

Idomu kokiems galvijams skirtas sienas, sienainio negaminate? Bet kad orai nepalankus buna sieno gamybai, ir dazniausiai perauga zoles. Jei vyrauja baltimines zoles tam yra skirtas butent toks plausintuvas.

Šienas skirtas mėsiniam galvijams.  Šienainio kolkas dar negaminam,nes ir poreikio labai didelio nėra. Bet greit jau reiks isigyt tik ne  vyniotuvą, bet dublį presą  

Aišku būna kad ir peraugusi tenka pjaut, bet kai mes randamės Utenos r. tai čia viskas vėliau subręsta. Didelės problemos nebuna. Prastesni šiena suvalgo karves, o geresnis prieaugliui. Pievos laukinės tai žolės ivairios o ir ankstinės ivairiai auga. Kaip koks laukas. Bet vyrauja pagrinde varpinė      

Paskelbta

Atsinaujinkit šienaujamas pievas ir neteks visą vasarą pjauti. Manau, kad skirtumas yra ar prisuki 5 rul/ha, ar 15-20? O laiko tiek pat suvalgo. Ir pašaro kokybė geresnė. Bet čia jau atskira tema. :) 

Jei yra galimybė ir finansų pirkti prikabinamą, tai valio! :) 

Paskelbta

Pievu naujinimas kas be ko.. bet kai zemes ph nieko gero butina ir pakalkint...

Renatele kokio dydzio jusu sklypai?

Apie pievu atnaujinima  kolkas minciu net neturiu  Jei tik pajudini tai šernai tas pievas taip sudirba, kad nelabai net lygint  betinka. Ir varo taip be perstojo keletą metų.

Kol medžiotojai tvarkos neives bergždžes darbas. O lauku yra visokiu nuo 1.2ha iki 21ha. Bet pagrinde po keliolika ha.  

• po 3 savaičių...
Paskelbta

Apie pievu atnaujinima kolkas minciu net neturiu Jei tik pajudini tai šernai tas pievas taip sudirba, kad nelabai net lygint betinka. Ir varo taip be perstojo keletą metų.

Kol medžiotojai tvarkos neives bergždžes darbas. O lauku yra visokiu nuo 1.2ha iki 21ha. Bet pagrinde po keliolika ha.

O aš maniau kad šernai jaunos žolės neknisa (pirmus 3metus) o varputyna labai mėgsta.
Paskelbta

dalys tai brangios girdejau ir as, bet manau laiko geriau negu tos sienapjoves negu kokios neaiskios italiskos ar seip ne aisku is kur jas parveza visokios firmeles, ir praso per pus pigiau negu firmines krone ar kuhn

Paskelbta

O aš maniau kad šernai jaunos žolės neknisa (pirmus 3metus) o varputyna labai mėgsta.

Ir dar kaip knisa. Kol pievų nebuvau atsinaujinęs, tai tik vienur kitur velėna atkeldavo prabėgdami. O kai atnaujinau.... :) 

Ir dar gyvenimo ironija.... Gal sutapimas, o gal ir ne, bet kol netapau medžiotoju, tol šernai pievų praktiškai nelietė... :D

Paskelbta

Sveiki,

Kiek paskaiciau sia tema, supratau, kad man, kaip naujai pradedanciam ukininkui, zaliam zemes ukyje zmogeliui, kad neapsigauti, kol nenusimanau, geriausiai pirkti Krone 3,2 m diskine sienapjove. Kad nupjauciau ne labai lygias pievas per daug nestrigdamas. Ar netaip?

Aciu

Paskelbta

na jeigu nauja krone easy cut tai tada geras daiktas, o senesniose am modeliuose nebuvo apsaugos jokios  disku, tose naujuose jau yra. o  ir kuhn mano manymu geros, su apsauga niekuo nesiskiria nuo krone kokybe

Paskelbta

na jeigu nauja krone easy cut tai tada geras daiktas, o senesniose am modeliuose nebuvo apsaugos jokios  disku, tose naujuose jau yra. o  ir kuhn mano manymu geros, su apsauga niekuo nesiskiria nuo krone kokybe

Bet cia apie naujas tik snekate?

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...