Jump to content

Laiko sukimas


dumoju

Recommended Posts

suksim i normalu laika :)

koks jis tau normalus,tas laikas,tik tiek,kad ansciau prie kompo gali prisesti.Po pasukimo visa valanda anksciau temt prades vakare.Gruodi jau 16val. temsta,o ryte norisi ilgiau paguleti. :icon-wink:

o tai ne vasaros laikas yra isgalvotas? :eusa-think:

Čia tik tokioj stebuklų šalį kaip Lietuva susidaro įspūdis kad vasaros laikas yra "netikras". Šiaip bent jau angliškoje terminologijoje yra "standart time" (t.y. vasaros laikas) ir "daylight saving" (tai tas žiemos laikas, kuris kažkokiu mistiniu būdu "saugo" dienos šviesą, kas mano subjektyvia nuomone yra visiška nesamonė).
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip as irgi pilnai sutinku kad laiko sukinejimas yra tikrai neparankus ir siais laikais jokios ekonomines naudos neduodantis. O bent jau man tai vasaros laikas pats geriausias, o ziema ar pasukam ar nesuktume islosiame sviesesni ryta tik porai savaiciu. O Taip tai vistiek vaziuoji i darba patamsi ir gryzti is darbo patamsiais :) . Tai koks tolkas del poros savaiciu gelbejimo sukineti ir vargintis.

Tas sukinejimas buvo ivestas senais laikais kai buvo iskilus anglies pramones krize ar blokada (tiksliai nezinau, kazkas panasaus)..... Tada zmones asmeniskai dar patys tiek elektros nenaudojo kaip dabar ir elektros gamybos pajegumai buvo dar netokie kokie yra dabar. Todel ir buvo ivestas sukinejimas kad PRAMONEI butu sudarytas kuo palankesnis laikas tiek elektros nenaudoti ir dirbti sviesiuoju paros laiko metu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...