Pofke Paskelbta Lapkričio 7, 2006 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 7, 2006 O kaip ta melasa duot gyvuliam ar su vandeniu skiest ar kaip nors kitaip kas darot. ir kiek jo reikia kg Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Lapkričio 7, 2006 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 7, 2006 O kaip ta melasa duot gyvuliam ar su vandeniu skiest ar kaip nors kitaip kas darot. ir kiek jo reikia kg Dažniausia melasą ant šiaudų ar šieno užpila.Kiek žinau karvei galima duoti ne daugiau kaip stiklinę per parą...Pernai patys bandėm duoti,na nežinau ar čia tik mūsų tokia nuomonė,bet nepastebėjom kad nuo jų labai penėtųsi...taip pat ir cukrinių išspaudomis nelikom sužavėti...labiausia penėtis pradėjo nuo saladino...Gal kitiems kitaip atrodo Dumoju, o tu melasą su saladinu maišai Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Nyvistas Paskelbta Lapkričio 7, 2006 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 7, 2006 kiek vyrai dabar 1T kaina yra saladino?? mes tai na teisingiau tevas pries 5metus pardavinedavo ji na nupirkdavo is svyturio ir parduodavo ukininkam.. vnz perikupas buvo.. tai mes uz zyla kazkur apie 8-9-10tonu parduodavome uz 400lt zila tai buvo pigu..bet kai is svyturio pradejo vikska imti kazkoke bendrove uzsidare biznis bet ir kaina tai nezmoniska uzkele dabar Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Nyvistas Paskelbta Lapkričio 7, 2006 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 7, 2006 koki dar melasa??Ispaudas gal?? viliau?? tevas kol neuzdare pavenciu cukrine tai ir vaziuodavo perparduoti bet ispaudos netas kas saladinas-tas tai daiktas buvo nors saladina viskam gali duot o ispaudas nevisoms karvem labiau buliams jos tinka Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Lapkričio 8, 2006 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 8, 2006 kiek vyrai dabar 1T kaina yra saladino? tai mes uz zyla kazkur apie 8-9-10tonu parduodavome uz 400lt zila tai buvo pigu..bet kai is svyturio pradejo vikska imti kazkoke bendrove uzsidare biznis bet ir kaina tai nezmoniska uzkele dabar Mes ne per didžiausiais kiekiais imam,tai mums panašiai kaip tavo įvardinta kaina išeina...o ta perekupų bendrovė po kiek žmonėms pardavinėja Buvo laikas kai "Kalnapilis"dykai atidavinėjo-tik pastoviu grafiku imti reikėjo... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
dumoju Paskelbta Lapkričio 9, 2006 Pranešti Dalintis Paskelbta Lapkričio 9, 2006 melasa yra atliekos nuo cukriniu runkeliu,bet ne isspaudos,ten tirstas toks skystis,spalva primena kava...o melasa maisydavom su saladinu,bet tikrai iseidavo daugiau nei stikline buliams,karvems gal panasiai,gal net tiek nesiekdavo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Balandžio 21, 2007 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Balandžio 21, 2007 Nekursiu atskiros temos,tai tikiuosi kad atsakysite čia Ar teko kam naudoti grūdų perdirbimo atliekas-nežinau kaip ta medžiaga tiksliai vadinasi na iš jos išspaudžiamas krakmolas,ji į šlapią smėlį panaši,kakavos spalvos.Kaimynas iš "Malsenos" nusipirko,"Malsena" ne tik miltus,bet ir makaronus,mišinius blynams,picai ir t.t. gamina,tai ir turi tokių atlieku. Kaimynas nusipirko nebrangiai- už 13 tonų 100Lt.Jis duoda kiaulėms,karvėms ir buliams...ėda neblogai,bet įdomu koks poveikis sveikatai ir po kiek galima duoti Aš dar atsargiai žiūriu į tą pašarą Jei jis pašaras neblogas,visai nieko būtų naudoti,nes saladinas pabrango-1 vertimas 50Lt,jo ir gauti sunku ,nes didelis ūkininkas sudarė pastovią sutartį ir viską paiimdavo savo karvėms...tik dabar kai nuo didelio saladino kiekio jo pieninės vokiškos karvės(berods holšteinai) susirgo-visoms kalcį leidžia... tai ir su tomis "krakmolo išspaudomis" nėra aišku kiek jo duoti,koks poveikis...gal kas žino Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
neri Paskelbta Gegužės 2, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Šeriame gyvuliams saladiną, sudarėme sutartį imsime kas savaitę ar dvi todėl norėčiau paklausti kaip jį išlaikyti kuo ilgiau nesugedusį vasarą. Rašėte, kad dedate druskos jei galima parašykite kiek maždaug vienai tonai dėti. Šėrėme beveik visą žiemą melžiamom karvėm, bet , kad neprisišnekėčiau, dar nė viena nesirgo parezu ar kokia virškinimo liga, o duodame tai panašiai po puskibirį rytą ir vakare. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Gegužės 2, 2007 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Dėl saladino-yra žmonių kurie juo šeria labai senai(pvz.forumietis dumoju),tai tikėkimės kad jis plačiau papildys.Mes intensyviai šeriame kokius metus,tai šiokios tokios patirties yra.Vasarą mes supildavome viralinėje(blokinis pastatas,bet temperatūra vos ne kaip lauke) į metalinę vonią-tai iki kokių 3 dienų nesugesdavo ir be druskos,tik tos parūgusio kvapo buvo,bet gyvuliai noriai ėdė ir nesirgo-tai labai pravertė sausros metu kai ganyklos buvo visiškai išdžiuvę.Buliams per dieną duodavome po 20litrų kibirą.Jei dėsi druskos-gali ilgiau išlaikyti(mes dėdavome kokius 3kg ant 700kg saladino)sukrauni sluoksnį saladino-apibarstai druska ir vėl krauni.Pradžioje paliekame tokį "puresnį"-kad atvėstų nes būna karštas.O sekančia dieną jau imame ne per visą sluoksnį- o tik nuo paviršiaus ir po to tą sluoksnį sutrombuojame šiupeliu-tai lyg koks užsikonservavimas gaunasi. Svarbiausia šeriant saladinu neužduoti pelėsio ,nes būna kad vonios kraštuose bando susidaryti...jį reikia išmesti,o likęs saladinas tinkamas.Per kaitrą jei gerai "užkonservuosi" tai gali iki savaitės išlaikyti,bet 2 savaites aš tiek nebandžiau...žiemą tikiu kad 2 savaites ir be druskos išlaikytum...siūlyčiau su kuo nors kooperuotis ir imti po kokius 2 kartus per savaitę-manau būtų optimalus variantas... neri iš kokio krašto esi Jei ne paslaptis iš kokios gamyklos imi saladiną ir kokia jo kaina Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
neri Paskelbta Gegužės 2, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Kokia čia paslaptis,imam iš Gubernijos nes gyvenu 40 km nuo Šiaulių. Tik buvo užsidariusi Gubernija trumpam tai maniau, kad jau visi susitarimai nueis per niek, bet ne praeitą savaitę jau gavome ir už 1500 kg mokėjome 135 Lt. manau nebrangu kai grūdų tokios kainos. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vidas Paskelbta Gegužės 2, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Šėriau saladinu gal kokių 10 metų. Kaip pašaras tai l. geras daiktas. Tiktai problemų irgi yra. Reikia labai balansuoti pašarus, jeigu nenori, kad tavo karvyčių pieno riebalų piene nebūtų kokių...2,2 ar pan. Šiaip su virškinimu problemų per tuos metus - 0. Labai kelia pieno kiekį, gali duoti suaugusiam galvijui 30-40 kg. dienai, tai prilygsta panašiai 6-8 kg. miežinių miltų. Geriausia prieaugliui, priesvoriai klasiški Vasarą išlaikydavau 2-3 savaites. Jokių problemų nėra. Iškasiau duobę, joje tilpdavo 6 tonos. Vidų išklojau poliet. plėvele ir visą saladiną dar karštą suverčia į šią duobę. Nereikia jokios druskos, ne nieko. Esmė tame, kad nuo savo sulčių jis konservuojasi(sultys rūgsta ir rūgštis neleidžia gesti). PAGRINDAS - visa laiką imdavau tolygiai nuo viršaus, kad nepradėtų gesti. Jeigu pasitaikydavo papelijusio - išmeti - labai saugoti kad nepaduotumėte su mėlynos spalvos pelėsiu. Taip sušerdavau 5-6 karvytėm(tuomet tiek teturėjau) visą ir išmesti reikėdavo kokį 1-2 kibirus. Šiuo metu nebešeriu - labai jau nepastoviai pradėjo pristatinėti, gyvulių nervavimas, kol organizmas prisitaiko, jau ir nėra, pienas iš karto žemyn, kol vėl įpranta be saladino, praeina ne viena diena - pieno nima , jau įprato, žiūrėk ir atvežė... pasaka be galo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Gegužės 2, 2007 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Vidai,o neteko naudoti atliekų,kurios lieka išpaudus krakmolą iš grūdų Gal kas iš pažįstamų naudoja Šioje temoje truputį aukščiau rašiau Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vidas Paskelbta Gegužės 2, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Vidai,o neteko naudoti atliekų,kurios lieka išpaudus krakmolą iš grūdų Gal kas iš pažįstamų naudoja Šioje temoje truputį aukščiau rašiau Neteko, net nežinau, nieko nepažistu, kas būtų naudojęs, matai Utena jau tolokai nuo Panevežio, gal kas anksčiau buvo susidūręs, reikės paklausti kitų, kai sutiksiu. Jeigu ką nors sužinosiu, parašysiu asmeninę. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
ricardaas Paskelbta Gegužės 2, 2007 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 2, 2007 Dėkui Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vidas Paskelbta Gegužės 3, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 3, 2007 Dėkui Beje, radau tavo anksčiau rašyta apie bulių, kur apmaigė. Turėk visada samanės tvarte, kai kas nors įvyksta, gyvuliui stresas, sugirdyk puslitrį suaugusiam, nurims, po to, jeigu prisikamavęs, apmaigytas ir pan. sugirdyk stiklinę geriamos sodos su vandeniu. Tai būtų pirmoji pagalba. Matai,, gal žinai tą jausmą, kai neprates pavažinėji dviračiu daugiau? Kojos verčia "gaudyti kaifą" . Tai, va, raumenyse kaupiasi rūgštys, o kad jas neutralizuoti, tam ir reikalinga soda. Trumpai ir nesiplečiant tiek. Kas link saladino ir kepenų, tai nesuk sau galvos. Nežymūs pakitimai atsiranda tiktai po kokių 3-5 metų šėrimo ir tai jokių klinikinių požymių. Matai, žmona jau 9 metus dirba vet. gydytoja prie gyvulių skerdimo, tai galima kažką ir apibendrinti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vidas Paskelbta Gegužės 3, 2007 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 3, 2007 Na, gal reik truputį pasitikslinti. Galbūt kiek per tiesiai pasakiau dėl saladino poveikio kepenims, gali būti, kad pakitimų atsiras ir greičiau, bet čia jau turi predisponuoti kiti veiksniai, ne vien tiktai saladinas. Greičiau kepenyse pakitimų atsiras, netgi funkcinių, jeigu šersite dideliais kiekiais koncentruotų, ypač miltų. Tai sudėtingas procesas, reikėtų ilgai aprašinėti, trumpai būtų tai, kad tam turi lemiamos įtakos didelis baltymų kiekis racione. Patarimas - kaip ir visada, racione turi būti balansas baltymų / angliavandenių Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Juodas Paskelbta Gegužės 18, 2020 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 18, 2020 Dar kas naudojat saladina serimui ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Gegužės 18, 2020 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 18, 2020 Prieš 4 valandas, Juodas pranešimas: Dar kas naudojat saladina serimui ? Šeriu keliuose fermuose. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Juodas Paskelbta Gegužės 18, 2020 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 18, 2020 prieš 22 minutes , Pienmėgys pranešimas: Šeriu keliuose fermuose. Kiek ilgai issilaiko atveztas? kokios taip problemos su juo? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Gegužės 18, 2020 Pranešti Dalintis Paskelbta Gegužės 18, 2020 Nepatariu laikyti ilgiau, kaip tris dienas vasarą. Pienas bėga neblogai, bet kerta per riebalus padauginus. Prieš pradedant šerti reikėtų apsvarstyti, ar įmanoma užsitikrinti pastovumą. Svyruojant gaunamam kiekiui, sumažinimą reikėtų kompensuoti sausu. Ir pagrindinis patarimas (kam jo reikia)- nepadauginkit. Dideliems ūkiams, esantiems arti aliarnių - neblogas dalykas atpiginti raciono baltyminę dalį. Mažiems praktiškai niekada neapsimokės. Reikės tankiai (kaip sakiau, kas tris dienas) vežtis, sušersit nedaug, transportas kainuos daug. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti