Jump to content

Rąstinė pirtis


ricardaas

Recommended Posts

pries koki menesi pasistaciau ziema buciau nestates bet pasitaike pigiai nupirkti . State zmogus is anyksciu nu zodziu atveze surinko 5 ant 6 metru su 2 metru terasa , apsiltino ir uzdenge stoga ka toliau laukia langai grindys ir dar desimtys kitu darbu . pamatus dariau is 60*50 ir 150*60 blokeliu suejo 16 vnt ant ju dejau rusisko garazo sienu plokstes 3000*3000 pamatus dariau per salcius tai prasikeikiau :) man ir butu idomu kas isirenginejot rastine kokiu patarimu galit duoti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

na negaliu paneigti ar patvirtinti kam tiksliai pirti reikalinga lapuocio lentos bet greitu laiku suzinosiu ir sugrysiu ce su ziniomis. :icon-wink:

tam kad nuo karscio is pusiniu lentu ir t.t. issiskiria sakai, o jei atsiremsi su nugara sededamas ant palos prie sienos tada suzinosi :lol: , siaip kiek teko susidurti tai is lapuociu lentu buna padaryta gultai, grindu groteles ir t.t. Bet per ilga laika sakai issivaiksto ir lieka nepavojingi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As staciau is zalios apvalios pusies medienos,uzdengiau stoga ir pradejau irengineti,medziai apie 22cm skersmens,tai per metus susedo apie 10cm,pertvaras dariau medines tik is garines kur stovi pecius ir eina dumtraukis i kamina murine,lipinau plytelem.Pertvaros padarytos ,kad sestu kartu su lubomis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tik statydami nepamirskit priesgaisriniu reikalavimu, nes daznai dumtraukis buna tik paprastas metalinis vamzdis isvestas per medine siena ar perdanga. Todel per menesi musu komanda jau tris kartus vaziavo i pirtis, zinoma nesimaudyt, nors vandenio pilam daug. Ir ne visada pavyksta laiku uzgesint, kartais lieka tik pamatai ir sienu likuciai, gerai dar auku nesitaike.

Niekada netaupykit saugumo klausimu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Turiu svajonę ant tvenkinio kranto pasistatyti rąstinę pirtelę.Tad kas esate su tuo susidūrę,klokit savo patirtį ar patys statėt,ar firma,kokio dydžio,su kokiais sunkumais susidūrėt,ar patenkinti statiniu ir panašiai.

Ricardui ir kitiems keli elementarus patarimai.

rastiniam statiniui pamatus reikia irengti atsizvelgiant i grunto sudeti. daugeliu atveju Lietuvoje daromi poliniai - juostiniai pamatai. polius ileidziant ne maziau kaip 1,5m gylio. juostu arba rostverko ploti pirciai daryti reikia nuo 20 - 30 cm. auksti ne maziau kaip 45 cm. rostverko apacioje uzpilkite apie 10 cm zvyro. jei rusio apacioje nebus, nuogrindos daryti nereikia.

pamatai turi buti "itraukti" i namo vidu 3 cm nuo rasto isores krasto. dalyje, kuri islindusi i lauko puse, apatineje dalyje daryti ipjova ( vandeniui sulaikyti ) taip pat ant pamato virs ruberoido paguldykite impregnuota pamatine lenta. sienoju neankeruokite prie pamato.

rastiniam statiniui geriausiai tinka pusies mediena. o perdengimo balkiams bei ilginiams - egle.

perdangai rastai geriau butu neapipjauti o tik zievinti. ir lenkimas guldomas i virsu.

sukirtimo spynos geriausiai "dirba" norvegisko tipo. ( cia Lietuvos meistrai yra israde apie 4 tokiu kerciu tipus. norvegai naudoja pagrinde 2 ) esme ta, kad sedant sienoms tokiai spyna veikia pleisto principu. bet sienu storis del spynos gamybos ipatumo negali buti mazesnis kaip 200 mm.

rastu virsutineje dalyje ( pozoje ) daromas kompensacinis pjuvis. stabdantis rasto soniniu itampu poveiki plysimams. ( jei naudojama egle - ji plysra iki serdies, o pusis ne )

rastai negali buti ilgesni negu 6m. jei nera vidiniu rysanciuju sienu.

tarp rastu geriausiai naudokite lino pluosta, vilna. blogiausiu atveju Izoveri. o spynose, jei ne skandinaviska kertis, butina naudoti sandarikli. po metu ar dvieju isvengsite vejo perejimo per kertes.

medienos paruosimas.

mediena ruoskite siomis dienomis, kol yra pasalas. issipjaukite i lafetus ( apipjauti sonai ir nuzievinta ) ir sukraukite su tarpinemis i 2,5m aukscio paketus. naudokite 50mm aukscio tarpines tarp rastu. is virsaus uzdenkite stogeliu. o rastu galus uztepkite sviesios spalvos dazais bei sukalkite "kates letenas " ploksteles su spygliais. laikas nuo laiko mediena suliekite vandeniu. reikia pastoviai drekinti ir leisti vejui dregme pasalinti. taip pat kas 3-4 men rietuves perkraukite ir supurkskite Baramon C30 prieparatu. neleidzia atsirasti pelesiui.

stebekite perkraudami, kurie rastai pradejo suktis. ju neismeskite. meistrai sunaudos trumposiose sienose. pokus laikykite suverze bandazine juosta. ir kitu metu rudeni pradekite sukirtimo darbus. iki ziemos uzdenkite statiniui stoga. tokiem statiniam reikalingas tik sunkus ir slegiantis stogas. is lauko puses galite dazyti. sudekite langus bet nesandarinkite. ir sekanti pavasari ar vasara pradekite vidaus apdailos darbus. sienas dazykite tik su medienos dazyvemis. kad leistu kvepuoti medienai.

jei nera kantrybes ar salygu tiek laukti, patarciau klijuotos medienos sienojus. ir masininio apdirbimo sukirtima. jei bus masyvas ir staklinis apdirbimas - mediena privalo buti tinkamai dziovinta. serdyje 19/22 proc. dregmes apdirbimo metu. ir butina salyga - kerciu sandarinimas.

pirties vidus irengiamas taip:

juodalksnio medienos dailylentes. si mediena gerai sugeria karsti ir leciau ikaista. taip pat laikui begant nesusitepa taip kaip drebule ar liepa. maziau vartosi ir vaiksto. narus ir dailylentes padenkite aliejais.

tarp rastu ir apdailos naudokite apslitinimo medziagas bei folijuota plevele.

krosneles pagal pageidavima. sveikiausia su pakura is pirties vidaus.

DEMESIO kaminai. tik pagal grieztus priesgaisrinius reikalavimus.

P.S. stogui , gegnes darykite prasislenkancias su murlotiniu rastu. jei yra daromos stygos ir stogas nerisamas su sienomis. jei II auksto nera gegnes galite tvirtinti nejudamai su murlotiniu rastu.

na ir belieka kelios smulkmenos ir gero garo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...