Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Siemet veliausiai planuoju rapsa 25-28 seti? nebus velu? Siaip dregmes daug galvoju surizikuoti?

Yra tekę du kartus pasėt rapsą rugpjūčio 27 d. (10 metų panašiai laikotarpyje, du metai tokie sunkesni sėjai išpuolė). Pirmąkart po sėjos užplakė kažkuriais tai metais, pernai per sausa buvo, nespėjo užaugint masės. Žodžiu pavasarį abiem atvejais teko atsėt dėl tokios vėlyvos sėjos. Pasistengsiu ateity 27 dieną nesėt :) Neša nelaimes rapsui šita diena pas mane :) drėgna šiemet kaip ir sakai, todėl jei neužplaks - tikėtina gali pasisekt.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Esant tokiems šlapiems orams jau akivaizdu, kad įprastinėmis priemonėmis rapsų sėjai pasiruošti nespėsiu. Kokį variantą labiau apsimokėtų samdyti esant drėgnoms sąlygoms: sėjamąją Vederstad SeedHawk 600c (skirta sėti tiesiai į ražieną nieko nedirbus)(50e/ha) ar noraginį skutiką Cultus (o gal ten Opus) su Vederio smulkių sėklų sėjamąją(šito dar kainos nežinau)? Sudygti tai manau šiemet ir su trąšų barstykle išbarsčius sudygtų, bet dėl tolesnio augimo neaišku. Lauke buvo miežiai, šiaudai susmulkinti ir kol kas dar niekas nedaryta. Žemė šlapoka, bet kombainas niekur dar nelindo, gal poroj vietų negilias vėžes įspaudė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kas geriau būtų prie sėją: gilus purenimas ir paskui lyginimas diskiniu skutiku ar kultivatoriumi, ar skutimas diskiniu ir paskui gilus purenimas.

Jei gilus purenimas giluminiu, tai geriau po jo leist diskini pora kartu su savaites tarpais. Jei gilus purenimas iki 20 cm su noraginiu, geriau diskini leist pries ji

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...