Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Ar pas kanors jau sudygo rapsas?

Nes tik pac galvoju savaidgali seti, ir galvoju nieko nepralosiu, nes vienu laiku sudiks, kai iskris krituliu, nes dabar jauciu jokiu daigeliu nera, kas pries gera sav, pasejo :)

Lauke, kuris suartas vasaros pradžioj, rapsas dar nelenda, o kuris artas prieš sėja, jau lenda. Seta rugpjūčio 14. Gavom lietaus, gal pagaliau visas islys.
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

arba sejimas iskarto su giluminiu, arba arimas. Manau logiskiausias sprendimas, kitaip gausis nezmoniskos sanaudos. Teoriskai pirma reiketu su diskiniu sudaigint pabiras, tada su giluminiu ispurenti, toliau seka lauko lyginimas ir seja. Cia butu idealus variantas, bet del laiko trukumo ir rapso sejos terminu atkrenta. Kitas variantas, giluminis, diskinis ar noraginis skutikas zemes dirbimui ir seja, bet lazda turi du galus, sudygusios pabiros nuo pat rapso dygimo pradzios apsunkins augima. Bent mano, nuomone butu tokia. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar kas naudojat prieš rapsų sėja giluminį purentuva (kurmi)? Koks darbų eiliškumas turėtų būti?

Skutau lekstiniu po kombaino,giluminiu ispurenau ir sejau diskiniu skutiku.Po truputi dygsta,bet symet reikejo set is kart giluminiu,butu geresnis dygimas nes po kojos issivercia dregna zeme.Norejau kad laukas butu lygesnis ir siaudu maziau bet praradau dregme.Dabar vienintele paguoda liettus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ar dar kas planuojat rapsa set? pazistamas ryt poryt planuoja set, manau, kad stipriai pavelavo...

Taip. Nes nematau jokio skirtumo ar būtų sėtas prieš mėnesį, ar prieš pusę, ar dabar. Vis tiek didžioji dalis sudygtų tik dabar. Be to dabar pasėtas bus vienodesnis.

Tikėkimės, kad ruduo bus šiltas, drėgnas ir ilgas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...