Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

sveiki, norėjau pasiteirauti gal kas iš forumiečiu darot namini vyna? t.y. iš obuolių, vynuogių, ar šeip kokiu uogu. Pats bandžiau pasidaryrt nedideli kiekį iš obuolių tai niekas nesigavo :icon-confused:

Norėčiau kokiu patarimu, kad kitamet jau išeitu pasidaryt :D

Paskelbta

kazkada darydavau,prie kokia 15-20metu.Is pradziu gaudavosi geras vynas,bet paskui uzraugdavau ir mazai demesio skirdavau tai nelabai iseidavo(nusibodo),toks rugstokas. :eusa-think:

Paskelbta
sveiki, norėjau pasiteirauti gal kas iš forumiečiu darot namini vyna? t.y. iš obuolių, vynuogių, ar šeip kokiu uogu. Pats bandžiau pasidaryrt nedideli kiekį iš obuolių tai niekas nesigavo :icon-confused:

Norėčiau kokiu patarimu, kad kitamet jau išeitu pasidaryt :D

Mėgėjas biškį?... ;)

Aš tai noriu alaus išmokt pasidaryt, bet kažko trūksta. Šiaip ir kaimynai pamokinti gali, ir salyklo pasidaryčiau, bet lemtingo žingsnio žengti (pirkt bačkutę) kažkaip neišeina.

Turbūt noro trūksta.

O vyną tėvai darydavo, kai netingėdavo. Receptūrą ir procesą tikriausiai kiekvienas (išskyrus mane) gali pasakyti.

Paskelbta
Gal labiau gurmanas nei mėgėjas :lol:

O gal kas ir receptuka atsimenat? :eusa-think:

kokio ten receptuko dar reikia svarbu kad sandariai rugtu (oro negautu) ant 20ltr sulciu 5kg cukaraus per du kartus ir viskas :auto-nx:

Paskelbta
Gal labiau gurmanas nei mėgėjas :lol:

O gal kas ir receptuka atsimenat? :eusa-think:

kokio ten receptuko dar reikia svarbu kad sandariai rugtu (oro negautu) ant 20ltr sulciu 5kg cukaraus per du kartus ir viskas :auto-nx:

tai cia 20ltr.+5kg cukr.+5kg cukr.? :eusa-think:

ASdedavau kazkur 10ltr.+3kg cukr.+2kg cukr. :eusa-think:

Paskelbta
Gal labiau gurmanas nei mėgėjas :lol:

O gal kas ir receptuka atsimenat? :eusa-think:

kokio ten receptuko dar reikia svarbu kad sandariai rugtu (oro negautu) ant 20ltr sulciu 5kg cukaraus per du kartus ir viskas :auto-nx:

tai cia 20ltr.+5kg cukr.+5kg cukr.? :eusa-think:

ASdedavau kazkur 10ltr.+3kg cukr.+2kg cukr. :eusa-think:

3+2 ant 20ltr. tavo turėtu gan saldus gautis kaip likeriuks :P

Paskelbta
kaip tik gaudavosi rugstokas,syki toks, kai sausas :P

o nereik skiest vandeniu sulciu pries uzraugiant? :eusa-think:

as buvau rades recepta tai 15l sulciu, 3l vandens, 1kg cukraus poto dar idejau apie 1kg ir gavosi kartus s... :lol:

Paskelbta
kaip tik gaudavosi rugstokas,syki toks, kai sausas :P

o nereik skiest vandeniu sulciu pries uzraugiant? :eusa-think:

as buvau rades recepta tai 15l sulciu, 3l vandens, 1kg cukraus poto dar idejau apie 1kg ir gavosi kartus s... :lol:

niekad nepyliau vandens :eusa-naughty:

  • po 1 mėnesio...
Paskelbta

Na pradeti gaminti vyna reiketu tikrai ne is obuoliu, nes greitai acta galit pagaminti :D darykit is serbentu juodu ir raudonu. tik sultis spauskit butinai rankomis. aisku oro neturi gauti. vedinima reiktu manau ziureti pagal burbuliavima (jei per minute karto neistumia) reikia vedinti.

Vandens as visada pilu, nes kitaip buna tirstas.

Darant i galima pilti netik sultis bet ideti ir dali isspaudu. tik ju negalima laikyti ilgai nes is kauliuko (vysniu) nuodingos medziagos eina. vysniu vynas jei buvo jame kauliuku turi migdolu prieskoni.

Norint pasigaminti alu reiketu visos laisvos dienos. Cia tuo atveju jei gaminsite miezini salyklini alu. procesas tikrai ilgas bet bent jau man nenuobodus. jis gali uzsitesti ir nakti pilstymas i backas tikrai bus tik kitos dienos vakare.

Pats alu gaminu nemazus kiekius jei jau gaminu :eusa-dance: dabar jau suku mintis apie namine :eusa-think: gal kas turit pasiulymu?

Paskelbta

visiem reikia daryti savo :) kedainiai is alkoholio niekuo negarseja :) zemaiciai ir varena namine, tai ten reiktu ir vaziuoti. zinau viena vietove, kurioje visi verda gera namine, bet zalciai nesigiria apie savo technologija. nesako ne prie kiek pliko, nei kada verda. bet vandeni turi superini visi. todel galvoju, kad vanduo namines virime svarbiausia :D

manau valdzia galu gale turetu leisti virti nedideliais kiekiais. nes kas gere, ir taip gerai, o kai padarys legalia tai ji tikrai tik brangs :) nes nebereigs bijot kad koks melynanosis apskus negaves 100 gr :)

Paskelbta

FK, tėvas varydavo naminę, visokią, dabar suminkštėjęs, net papasakoti nesugeba normaliai, bet ir nereikia man, Žemaitijoj atveža naminę į namus, tik nupirk kartą, tiekimas garanty, bet skonis gėda kraštui :icon-mad Teko ilgai gyventi Dzūkijoj, tai naminę kartą paragavęs - ....!

Taigi prie vyno: Alytaus sode netyčia užaugo vynuogė, o aš vyno mėgėjas nesivaldantis, Vokietijoj cisterną išgėriau, taigi pasigilinęs pradėjau gaminti tą vyną, pasiekiau lygį. Skonis kaip Izabela, būna pirkti. Bet papasakoti visas smulkmes tingiu, juk yra literatūros. Porą žodžių: Geriausia vynuogės, agrastai, serbentai ir pan, obuoliai gale, bet jų vyns tinka kaip nešantysis (į jį pilamas kitas vynas, saknu ir daug) skiesti reikia išskyrus obuolių, rauginti per du kartus ne visada pavyksta, ypač obuolių, tai jau geriau iš kart daugiau ckr, grištai saugoti nuo oro, laiku nupilinėti, teisingai laikyti, Paieškok kokios knygutės, nes jei sugadinsi gaila darbo. Kai susitvarkysiu ūkelį, auginsiu vynuoges ir agrastus, tad tai bus :eusa-dance:

Paskelbta
Kad va beda su tom knygutek knygynuose. Praeita rudeny knygyne pasake, kai uzdraude alkoholio reklama visas knygas apie vyno gamyba liepe isimt.

nesamone :eusa-shhh: is ko studentai mokysis? :eusa-think: aisku nesupraskit kad jie pijokai todel patys gaminasi. as esu ptas baiges maisto technologija ten visas alkoholis ieina :icon-geek:

  • po 2 savaičių...
  • po 2 metų...
  • po 4 savaičių...
Paskelbta

sveiki. dariau pieniu vyna, ka galiu pasakyt, man nelabai. gal ilgiau palaikytas butu skanesnis.

o siaip darau : vynuogiu, serbentu, vysniu, obuoliu.

idomu butu pamegint ir is kitu uogu. gal kam yra teke daryt is putino, sermuksniu, svarainiu, saltalankiu, rabarbaru ar dobilu? jei taip kaip daret ir kokie ispudziai.

  • po 2 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...