Jump to content

Kantrus

Nariai
  • Pranešimai

    17
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Kantrus paskelbtas turinys

  1. Ačiū už tvarkingą atsakymą, rimta! Ir optimistiška, pritariu! Mane domina, vieną: nes mano sodyba ir plotas prie namo laaaabai dėkingoje vietoje, grubiai pasakius netoli autostrados aukščiausios vietos, ant kalnelio,aplink erdvė, nematavus aišku kad optimalu, ir vertikali čia būtent tinka dėl savo privalumų. antrą: mano išsilavinimas radiotechninis, patirti įvairi, galėčiau sau ir kitiems darant prisidėti. Nežinau kaip kitiems, bet man to įrenginio pakaktu švelniems prietaisams maitinti, PC, akustika, media, siurbliai, apšvietimas. Būtų kartu ekonomija, apsauga nuo kaime besitampančios įtampos, ir efektas dingus jai, o pas mus tai dažnas reikalas. Pasitarsim telefonu!
  2. Stanislovai, reiškia tu pagamini generatorių , sujungi jį su pirkta sparnuote, pritaikai pagal generatorių keitiklį, sukomplektuoji akumus ir atitinkamą kroviklį jiems ir pajungi (ar tikrai) prie namų tinklo, kartu įrengdamas automatinį arba ne atjungimą nuo elektros tinklų, galią pasirenka užsakytojas... Sakyk ar per daug tau priskyriau ar per mažai. Arba pasakyk tuos punktus kurios jau esi „atidirbęs“ Gal gali užsiminti kur randiesi, !
  3. Kantrus

    patarkit ka daryt su zeme

    Ot kad žinotumėm kas bus!? Aš per patį „burbulą“ stačiausi, rekonstravau, o dabar bimbam! Galėjau tada dar užsidirbti, dabar statytis, galėjau, būčiau!!!! O va dabar reikia apsispręsti ar „kovoti“ dėl 8 ha ariamos žemės plius n ha kitokios, pasirodo savininkui mirus (tėvui čia) žemė paveldi vaikai, o tai visi pliurpė - žmona, žmona! Va pasakykit ar plėšytis ar lengvai pažiūrėti, koks bus sekantis burbulas, ar bus vertinga žemė paupyje, gilioj Žemaitijoj! Jinai (žemė) bus vaikų, bet ar dabar siūlyti išsipirkimą pilną, klausimas iš esmės, suprantu kad pirštu nieks neparodys ką daryt!!!
  4. Kantrus

    Žeminė-sandėliukas

    Gera tema, bet matomai neaktuali, gal visi „modernūs“. man pvz reikia prie ūkinio arba tiksliau pačiame ūkiniam pastate įsirengti daržovių derliaus sandėlį, nes dabar didelę dalį laikom po namų esančiam rūsyje. Va iškyla klausimų apie drenažą, ventiliaciją, temperatūros palaikymą, tačiau tikiuosi pats viską išmąstyti, būtų „neekonomiška“ suklysti, tokius dalykus gali patarti tik išbandę, arba geri teoretikai, ar ne!
  5. Kantrus

    ALIO KIAULIU AUGINTOJAI!

    Geras, parašiau 11 m 11 d 11 vakaro 11 min, reikia laukti 11 metų , sako 2011 11 11 11 galim daryti ką nori!
  6. Kantrus

    ALIO KIAULIU AUGINTOJAI!

    Galiu papasakoti tokį atvejį: prieš penketą metelių vienas kietas vokietis (švabas) baigė verslą su kiaulėmis, esminę priežastį pasakysiu gale, įdomiau bus. Aš dirbau pas to senio švabo žentą, bet padėdavau,(man pramoga buvo) ūkyje, ir vis netikėjau kad jie smunka. Turėjo nuo 500 iki 1000 kiaulių, paršelius pirkdavo, turėjo daug savo žemės plius nuomodavosi, taigi grūdus ir kraiką – dalį kreikdavo, nes anksčiau augino jaučius, tai ne viską perdarė. Mišinį darydavom vietoj, dirbdavo tik šeima, įdomiausia kad jie gaudavo kiek paveža už dyką duonos fabriko atliekų: puikios duonos, miltų, aliejaus . Viską sumaldavom – duona, miltai, mineralai, dobilų sėklos, soja. Kas mane labiausiai paveikė: kai jie prieš man išvykstant tikrai užsidarė, patikėjau kad... Jie buvo paėmę nemažą paskolą, susidėję savo santaupas, pasistatė pastatus, nusipirko technikos. Nepaklausiau kiek metų tiksliai dirbo, bet apie 20 su virš gal, technika paseno, remontas brangus, pastatai irgi prašosi, o skola likusi. taigi visą gyvenimą dirbę skolingi liko, tarėsi ar pardavę švabienės išlikusį namą padengs likutį ar ne, tada dar nepakako, nežinau kaip baigėsi.Sakyčiau paguoda tik ta kad visą gyvenimą buvo kas veikti, nors ir dirbo žydam, bet nors dirbo! Va!
  7. Kantrus

    Versline triusininkyste

    Ramshio kaimynas, norėjau pasakyti!
  8. Kantrus

    Versline triusininkyste

    Ačiū kad suregavote!! Išvis mes visi kažkaip malonūs, kai palygini santechnikų ar statybininkų forumus Gal šitos veiklos imasi geresni žmonės... Mane dabar ligą paguldė dieną prie minėtos mano knygos, o pritemus pasodino prie kompo... todėl bręstu senos minties veiklai... Galėčiau klausti savęs, ir jūsų, na kodėl ne kokie mėsiniai jaučiai, paukščiai ar kokios audinės!? Matau daugybę atsirandančių pradedančiųjų, kažkodėl besiimančių tos veiklos, bet nerandančių laiko ir noro nors perskaityti kas parašyta! Manau čia inžinierinio tikslumo verslas, pradžioje žinios, paskui rankų miklumas jas pritaikyti na ir proto skaidrumas. Dėl žinių: vien tos knygos skyrių prabėgom perskaitęs apie pašarus ir maitinimą, jau matau atsakymus į daugybę klausimų, ypač mėgėjų skyreliui. Kai gausiu „teises“ atsidėkodamas už gautas čia žinias galėsiu pacituoti vietas, nes vokiečių įdirbis toj srityje abejonių nekelia, o aš pataikiau gauti ko gero rimčiausią knygą, matysim! Žinoma „versliniam“ skyriuje mes galim pasiplėtot apie augintojų žmogiškasias savybes...Na pvz jei žmogus sako:– „netikiu knygomis“, ką reiktų manyti, kur tas balansas tarp žinių ir patirties. Ar aš būčiau galėjęs dirbti radiotechninėj įmonėj, nemokėdamas rašyti, kokių čia pasitaiko, kitą vertus: – pakankamai pažįstam kurie klesti mokėdami daugybės lentelę, ypač procentų skaičiavimą!!! Nuklydau, atleiskit. Dabar noriu konkrečiai paklausti. Supratau kad savais pinigais nepradėsiu to verslo, tikrai atrodė mažiau reiks, gal daugelis taip pat galvoja. Ar galima būtų gauti paskolą būtent tai veiklai, yra visokių mažųjų paskolų, gal kas išbandė. Sakysim pabandau primityviai, jei sekasi plečiamės, bet užstatyti ūkį!? Arba gal.? Žodžių temos plėtinys: paskolos! Ar bus minčių? Įvedžiau apie save daugiau rodo tik braškę. Aš rashio kaimynas!
  9. Kantrus

    Versline triusininkyste

    Gal ne visai vietoj, bet kadangi čia jūs jau patyrę noriu paklausti kažko „intymaus“ Jau minėjau kažkur forume, kad esu priverstas ieškoti naujos veiklos kaime, turiu ūkelį, žemės... Klausiu, kiek reiktų pasiruošti teoriškai kad pradėti rimtai investuoti, Ar jūs pradėjot stichiškai, ar baigę mokslus. Įsigijau knygą, ne vien tą žinoma, http://www.kaninchenchannel.net/buch/ka ... nchen.html Rimtai parašyta, vokiškai iš pagrindų, taip kaip jie daro, ir kuo daugiau žinau tuo baisiau..Kai baigsiu skaityti galėsiu būti patarėjas, nors išsilavinimas radiotechninis Ar yra tokių rimtų lietuviškų!?
  10. Žinoma šildyti tik kabelį, specialiu kabeliu, ir tą vamzdį sąžiningai izuoliuoti, kiekvieną kampuką apsukti kabeliu, ir izoliaciją, Bet skaičiuoti turi patį,,, O vietoj lempų yra infraplėvelės, bet reikia neapsirikti, neperkaitinti ir nepalikti „reikalingų“ vietų neapspinduliuotų.. Manau bus sudėtinga!!! O gal paprasčiausiai duoti kas dieną šilto vandens, ir užteks iki sekančio ryto!!!
  11. Kantrus

    kombikormas triusiams

    Taip susiklostė gyvenimas, kad būdamas žilas ieškau kuom užsiimti...Seniai jau žiūrinėju apie triušius, pas mane vietos yra, netgi žemės užtektų, jei reiktų... Bet pradėjau nuo teorijos..Apie ligas geriau neskaityti!!! O va dėl pašarų!?!? Skaitau gero triušio svorio knygą, versti reiktų „Didžioji knyga apie triušius“ „Das grosse Buch vom Kaninchen“ Kiek spėjau suprasti, geriausia šerti „gamyklinų“ pašaru. Ar galiu klausti, ar daugelis šeriate tik kombipašarais? Žinoma galima derinti, kombinuoti įvairius, bet tada kiek reikia teoriškai pasiruošti, kad pradėti tokį „slidų“ verslą? A gal eiti šėko pjauti!?
  12. Kantrus

    Kelio tvarkymas

    O tai kaip žinoti ar molis ar jau priemolis, ir išvis kada molis jau molis, čia aš rimtai MAno sodyboj gyvenę seeniai (tėvai) taip ir nepadarė ūkinio įvažiavimo, tik atsimenu nustumdė viršų, tai mačiau ir jie sako toliau molis, bet kai man reikėjo tikro molio, vežiausi iš kaimyno, 200 metrų atstumu... Sakykim aš tiek to, suplūksiu tą kelią be chemijos, bet pats klausimas geras, ar ne(kada molis- molis !?
  13. Vėlai pastebėjau šį pokalbį, gal Linas jau Švedijoj! Pastebėsiu: netikinčių naujovėmis LT pakanka, tos technologijos pasiteisinimą tiesiog nujausti reikia Prie reikalo dabar: seniai nudžiugau atradęs tas putas, nes seniai suku galvą kaip apšiltint silikatinių plytų namą kaime, kuris mūrijant atseit pagražintas tai yr apie langokraščius iškištos plytos, pastogėje irgi „menas“ įžambiai, sienos suskilusios, nelygios, kreivos, girtų sovietinių mūrininkų darytos. Apie tokį reikalą neužsiminėt, atrodo, nė vienas, nes pabandykit tvarkingai prie tokių sienų priglausti sakykim polistirolą. Taigi aš renkuosi tas putas, juolab kad man jų reikia ir po grindimis ir pastogėj pustelėti. Taigi Linai, jei paskaitysi atsiliepk neskubėdamas,mikavis_info.lt nes šiais metais galiu nepajėgti, juk tuo pačiu ir apkalą reikia daryti, o gal jos gali būti nedengtos Ką tik skaičiau kad artėja mažasis ledynmetis, nejuokaukim draugai, išliks tik apsiputoję
  14. Ačiū atsakiusiems, betono negaliu, betonuosiu apačią, jau pernai norėjau, nespėjau Ventiliacija ? tik jei šaltas oras veršis, gal kokį rekuperatorių savadarbį sumeistrauti. Jei paremti tai tos atramos trukdys Ech, dar turiu laiko, ką gali daryti rytoj, nedaryk šiendien - gal visai nereiks!
  15. Kantrus

    naminis vynas

    FK, tėvas varydavo naminę, visokią, dabar suminkštėjęs, net papasakoti nesugeba normaliai, bet ir nereikia man, Žemaitijoj atveža naminę į namus, tik nupirk kartą, tiekimas garanty, bet skonis gėda kraštui Teko ilgai gyventi Dzūkijoj, tai naminę kartą paragavęs - ....! Taigi prie vyno: Alytaus sode netyčia užaugo vynuogė, o aš vyno mėgėjas nesivaldantis, Vokietijoj cisterną išgėriau, taigi pasigilinęs pradėjau gaminti tą vyną, pasiekiau lygį. Skonis kaip Izabela, būna pirkti. Bet papasakoti visas smulkmes tingiu, juk yra literatūros. Porą žodžių: Geriausia vynuogės, agrastai, serbentai ir pan, obuoliai gale, bet jų vyns tinka kaip nešantysis (į jį pilamas kitas vynas, saknu ir daug) skiesti reikia išskyrus obuolių, rauginti per du kartus ne visada pavyksta, ypač obuolių, tai jau geriau iš kart daugiau ckr, grištai saugoti nuo oro, laiku nupilinėti, teisingai laikyti, Paieškok kokios knygutės, nes jei sugadinsi gaila darbo. Kai susitvarkysiu ūkelį, auginsiu vynuoges ir agrastus, tad tai bus
  16. Net nežinau kur įlysti paklausti, nes mano reikalas toks mažiukas kaip ir mano ūkiukas, vis sęniai pensininkai tėvai valdo, o aš kaip ir saugau pensijai, taigi nenoriu kad sugriutų. taigi reikalas toks. Kaip apsaugoti tvartelio medinius balkius nuo sutrunijimo dėl drėgmės, apie 6metrų 6 balkiai, kol kas drėgsta tik prie durų. Paskatino jau trečias kaime įgriuvęs tvartas, dabar jau visi panikuoja!! Žinau teorijas apie plėveles, izoliacijas, kondensacijas, bet kas tiktų tvartui, Ant balkių kaip izol medžiaga būtų šiaudai, gal po balkiais daug prakeitus kalti pergaminą, arba tolį, balkius nutepti „atrabotke“. Sunkina tai kad kaime esu kaip ir pažangos pavyzdys, taigi jei suklysiu ir kiti nukopijuos - užmuš akmeninmis! Turi būti neperbrangu, kaip ir viskas LT Dar prisiminiau, pas svainį pastatėm priestatą prie karvidės, iš jos eina drėgna šiluma tai balkiai net balti, šz, jei įlūštų ieškos kaltų, o ten viršus tik lentos, tai išvis temperatūrų lūžis. Ką jūs darot, stambieji Nepalikit manęs vieno, žūsiu
  17. Kantrus

    Rąstinė pirtis

    Labas visiems! Ačiū, Biesui, už kantrų ir naudingą patarimą. Nors statybose orientuojosi, bet paskaitęs sunerimau, nes svainis prašo vasarą vadovauti statant medinę pirtelę, to nedaręs, maniau viskas paprasčiau! Reiks ieškoti pagalbiniko, tsakant statybų vadovo!!! Šilalės rajone!!!
×
×
  • Create New...