Jump to content

Mėsinė galvininkystė


Narys

Recommended Posts

Kvietrugiuose daugiau krakmolo, bet jis greitai skylantis... Jei gyvulys po miltų (traiškytų, ar maltų) neprieitų prie šieno / šienainio, problemų būtų daugiau negu nuo miežių..

Kai sakau, kad miežiai geriau už kitus lietuviškus grūdus vertinu ne tik jų penimąją (energetinę) vertę. Taip pat vertinu ir problemų sukėlimo galimybę.. Taip, kvietrugiai didesnės energetinės vertės (kviečiai dar didesnės) bet paduokit savo buliams keturis kg kvietrugių smulkiai sumaltų per kartą..... ir jie dvi tris dienas nieko daugiau nenorės...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kiek žinau (nesu mėsiniuose didelis specialistas) niekas mėsinių neaugina vien grūdais, nesvarbu kokiais. Pagrindinis jų pašaras vis del to apėmingi, žoliniai pašarai. Jie praktiškai visais atvejais gyvuliui duoda gerokai virš 60 proc maisto medžiagų. Grūdai, kaip priedas, atlieka papildomo krakmolo, padedančio virškinti žolinių pašarų celiuliozę (na, visą ląstelieną, kurią ne vien celiuliozė sudaro) ir skaidyti tų pačių žolinių pašarų baltymus..

Todėl kartais ir pasitaiko, kad augintojui atrodo, kad tie ar kiti grūdai geriau "augina" gyvulį... O iš tikrųjų reikalas yra savaite anksčiau nupjautoje ar nuganytoje žolėje..... nesulytame šienainyje.... etc..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Buliam man būtent svarbu penimoji energija, nes be jos s... gausis Po 4kg mes nešėrėm bet po 3 su trupučiu per karta šėrėm ir be problemų plius dar vasara.O šeriant kvietrugiais ir miežiais tai skirtumas tarp bulių buvo apie 100kg kvietrugiu naudai. O jei dar pamaišai ir žirniu tai išvis liuks gaunas. tiek svoriui tiek skerdenos išeigai :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Buliam man būtent svarbu penimoji energija, nes be jos s... gausis Po 4kg mes nešėrėm bet po 3 su trupučiu per karta šėrėm ir be problemų plius dar vasara.O šeriant kvietrugiais ir miežiais tai skirtumas tarp bulių buvo apie 100kg kvietrugiu naudai. O jei dar pamaišai ir žirniu tai išvis liuks gaunas. tiek svoriui tiek skerdenos išeigai :)

Na, žirnių pamaišymas tai suprantama...papildomi baltymai.. taip turėjo būti.. O dėl miežių ir kvietrugių tai nenoriu sutikti... Nebent mažais kiekiais ir per keletą kartų... Bet miežiai vistiek geriau būti turėjo... nebent smulkūs kokie??

Ir nėra tokios sąvokos kaip penimoji energija.. Yra virškinamoji, yra apykaitinė, yra grynoji arba netto.., nesvarbu... Bet atvejis įdomus...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Buliam man būtent svarbu penimoji energija, nes be jos s... gausis Po 4kg mes nešėrėm bet po 3 su trupučiu per karta šėrėm ir be problemų plius dar vasara.O šeriant kvietrugiais ir miežiais tai skirtumas tarp bulių buvo apie 100kg kvietrugiu naudai. O jei dar pamaišai ir žirniu tai išvis liuks gaunas. tiek svoriui tiek skerdenos išeigai :)

Na, žirnių pamaišymas tai suprantama...papildomi baltymai.. taip turėjo būti.. O dėl miežių ir kvietrugių tai nenoriu sutikti... Nebent mažais kiekiais ir per keletą kartų... Bet miežiai vistiek geriau būti turėjo... nebent smulkūs kokie??

Ir nėra tokios sąvokos kaip penimoji energija.. Yra virškinamoji, yra apykaitinė, yra grynoji arba netto.., nesvarbu... Bet atvejis įdomus...

kvietrugiai turi daugiau baltymu tas padeda raumenis augint. šiaip mes jau kvietrugiais šeriam 9 metai ir jie pasiteisino visada labiau nei miežiai .Dabar tiksliai nepamenu bet atrodo kad kvietrugiai ir energijos daugiau turi .Bet kad pasiteisina tai faktas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Palyginti su kitais varpiniais augalais

(miežiais, kviečiais, avižomis, rugiais), jie yra didesnės

energinės vertės (13–13,5 MJ), turi daugiau baltymų

(11,7–13%), mažiau ląstelienos (2–2,5%) [17, 23].

Čia apie kvietrugius radau :D

Taip, susimečiau į racioną ir formaliai iš tikrųjų rodo, kad baltymų ir energijos šeriant kvietrugiai daugiau:-

atitinkamai miežiai ŽB 12,5 AE 11,6MJ kvietrugiai ŽB 13,6 ir AE 12,39

Bet aš pasilieku prie savo nuomonės dėl saugos ir sveikatingumo

Daugiau argumentų kaip ir neturiu..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gerb.PIENMEGY.Noreciau suzinoti jusu nuomone.Sumaisau grudus lygiom dalim [avizas,miezius,z.kvietrugius] viso apie 40 kg.ir0,5kg rapso seklu ir viska smulkiai sumalu.Jauciam duodu apie 4kg ryte ir vakare dar idedamas truputi premiksu,mineralu.Jauciam virs 500 ir negaliu ju nupenet.Seriu sienainiu ir sienu.Dabar galvoju kad esu pasigamines tipo kombikormos,bet gavos sud... turbut parsistengiau.Gal vienus miezius malt rapo nebedet? :eusa-shifty: Tuos pacius miltus duodu karvems irteliokams tik premiksus kitokius.Laukiu protingu patarimu :icon-eek::icon-eek::icon-eek:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gerb. Slinai, sumažinkit to jūsų mišinio normą per kartą iki 3 kg, arba dar geriau iki dviejų kg... Ir bandykit visą jūsų dabar sušeriamą kiekį atiduoti per daugiau kartų lygiais laiko tarpais... Nieko prasto jūsų mišinyje nėra, nors, gal jame tik angliavandeniai (krakmolo pavidalu) o iš baltymų - tik rapso sėklos, o jų mažai. O daugiau jų dėti nepatarčiau, nes juose daug riebalų ir gali sustoti fermentacija prieskrandyje..

Taigi, patarimas - šerti savo mišinį per daugiau kartų lygiais kiekias ir esant galimybei, dalį grūdų pakeisti baltyminėmis žaliavomis: rapso rupiniais ar išpaudomis, saulėgražų rupiniais ar išspaudomis, žirniais, pupomis, lubinais....sojos nesiūlau, nes jau raškažius būtų..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kaip su graužikais :icon-question: turėtų nusiaubt kaip reikiant...aš javainio nebedarau nes žiūrkės ir pelės pragriauždavo rulonus užjutę grūdų o čia toje dešroje tai vien grūdai...

mes ir javaini darom, pragrauzia, bet kazkiek lieka ir gyvuliam :eusa-clap: o del desros, tai labiau pauksciai buvo pradeje lest, bet kazkaip aprimo, o peles minimaliai, bet ja kaip daro, pila koncentrato, kad jei pasizeistu plevele, neisplistu pelesis. :eusa-dance:

dek javaini antru aukstu :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...