Jump to content

Naminė degtinė


Arunas7

Recommended Posts

Viskiai viskiais daugiausia darosi nuo bačkų... Šiaip tai ir jų distiliatas/filtratas irgi būna visiškai skaidrus... Po to palaiko bačkose (pigesnius variantus prikrauna skiedrų kuriam laikui), kai kuriuos apsvilintuose, ir gaunasi skirtingo prisotinimo, skonio, kvapo sumažėjusių laipsnių produktas... Kad labiau būtų panašus į standartinį, žmonės gerai jaučiantys skonį, sumaišo..daro taip vadinamus "blend"us"... mišinius...

Tai va, Tata, turėtumėte kantrybės naujoj apsvilintoj ąžuolinėj bačkoje samanę palaikyti penketą metų ar daugiau, galėtumėt stumti gerai žinomam Viktorui už "blue label".....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

varėm ir mes apie 1988-89 metus, kaip ten buvo, kad degtinės parduotuvėse nebuvo, o sirupo kiek nori...

Iš 0,5 l sirupo beveik tiek pat prilašėdavo gėrimo... filtruodavom per aktyvuotą anglį, o prieskonį turėdavo tokį, koks sirupas buvo.

Na, o samanę, turėdamas kantrybės, buvau užvakavęs stiklainyje su nugludintu gabaliuku ąžuolo... nepamenu, po kiek laiko atidariau, bet ten buvo viskis :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kad gaminau perestrojkos metais,nebuvo kada išlaikyt :lol: Jei kalchozi palučka tai da šiltu iš po aparoto išnešdavo :lol: O šeip vadinamus nastojus dariau irgi bala žin su kuo: arbatžolėm, kavos pupelėm, gilėm, pipirmėtėm - vienu žodžiu kas po ranka pakliuvo. Paskiau nepriklausomybės pradžioj tai dariau viskio falsifikatus Vilniun kavinei. Tai nereik tos bačkos- ąžuolo žievė labai tinka. Da kavos pagarbini ir gaunas pirmarūšis Džm Bim. O tu galvoji dabar kur yr par mumi tie pigūs "tipo škotiški" viskiai kitaip pagaminti? Bačkoj laikit irgi piniga kainuoja, o čia po savaitės - gatavas produktas :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kad gaminau perestrojkos metais,nebuvo kada išlaikyt :lol: Jei kalchozi palučka tai da šiltu iš po aparoto išnešdavo :lol: O šeip vadinamus nastojus dariau irgi bala žin su kuo: arbatžolėm, kavos pupelėm, gilėm, pipirmėtėm - vienu žodžiu kas po ranka pakliuvo. Paskiau nepriklausomybės pradžioj tai dariau viskio falsifikatus Vilniun kavinei. Tai nereik tos bačkos- ąžuolo žievė labai tinka. Da kavos pagarbini ir gaunas pirmarūšis Džm Bim. O tu galvoji dabar kur yr par mumi tie pigūs "tipo škotiški" viskiai kitaip pagaminti? Bačkoj laikit irgi piniga kainuoja, o čia po savaitės - gatavas produktas :lol:

Visiška tiesa...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Toks ten ir taupimas kai mielės buvo deficitas. Smarve praklenta,bet smirdžia ir iš melasos ir iš buroku išvaryta. tai sumaišai ir stumi budavo jau pakaušusiems klientams kuriems jau pofig ką lakt. Sakai - čia iš melasos ,o jei kokiu paltyniku pigiau tai tik duok.

už visus darbus Dievulis dešimteriopai atlygina. o kol taip mąstysime tol tokie ir būsime. Žiūrėk Tata, nežinai kada ir po kokiu medžiu prigulsi..... .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kur Dievulis priglaus - po tuo medžiu ir prigulsiu... Gerdamas "valdiška" galvoji kad ten geresnė kokybė ir pagaminta laikantis sąžinės kanonų? Spiritas gaminamas iš medienos o ir raugiamas velniai žino su kuo. Alus gaminamas panaudojant tulžį, vynelis iš vis bala žino iš ko...Į viską pilamas gliukonatas kad greičiau liktų žmogus priklausomas nuo to brūdo. Ir ką? Dievulis tuos vertelgas bais jau koroja? Havajuos po medžiu paguldo, a ne? O kas laka tas ir Dievulio iš ties korojamas- pakelej po medeliu guli laimingi. Sėkmės aukštos moralės Biese ( oj Dievulis pakoros už tokį slapyvardį! :lol: )

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taigi žmogus rašo, kad tik visuotinio bardako metu darė... Įdomu, kai tokia turtinga patirtimi pasidalina...

Aš to žmogaus - Tatos nežinau ir jo neteisiu. Neturiu tam įgaliojimų. Kaip ir jis neturi jokios teisės dvėseliena žmones tručyti. Tiesiog vertinu tai ką skaitau. Gal čia mano moralė kalta, gal įsitikinimai, gal todėl kad aš jokių "laipsnių" nenaudoju.

Bet neturiu nieko prieš vartojančius jei jie tai daro saikingai besimėgaudami gėrimo skoniu, maloniai leisdami laiką kompanijoje ar net vienumoje. Stiklas viskio per vakarą - gražu ir saikinga. O mūsuose dažnai geriama tol, kol nebelieka ne tik pas save bet ir pas artimiausius kaimynus. Kiek tai atneša skausmo, nelaimių, kiek sudaužyta likimų? Tad kam naudotis žmogaus silpnybe. Ir dar negarbingai?

Galime ilgai diskutuoti kas mums suformavo tokias vertybes ir normas, bet tai nieko nepakeis apart žinojimo. Bet geriau gal diskutuoti ( gal kitose temose, ne šioje ) kaip tuos įpročius keisti. Juos keisti gali ir tie kurie gamina net ir pogrindyje, bei vartojantys. Bent aš manau, kad kokia veikla besiverstum, ja reikia vykdyti maksimaliai sąžiningai savo ir kitų atžvilgiu.

Komentarų daugiau nereikia. Tai tik mano asmeninė nuomonė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Bet koks saikingas vartojimas priveda prie besaikio... Su labai retom išimtim. Buvo pas mus "smetoniškas" veterinorius. Per pietus jam butinai turėjo būt "kleboniška čėrka" ( pan. 80 gr.) Kitaip nesėsdavo pietaut. Kompanijoj išgerdavo max. pora taurelių. Mirė vos ne 100 sulaukęs. Tai vienintelė mano žinoma išimtis. Kitų "saikas" metai iš metų augo ir augo. Kol... gerai ir bet kas , svarbu kad dega. Beje veterinorius buvo aukštos klasės. Pasakė - pjauk nieko nelauk, reiškia pjauk. O rods ir beviltiškai atrodančiam gyvuliukuj pasakydavo - nieko čia tokio, reiškia išgydis. Jaunystej saikingai vartojau, bet pajautes kad saikas auga visiškai atsisakiau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesusilaikiau nerašęs.

Labai malonu skaityti, kad oponentai ar kolegos save atranda saike ir gerame skonyje. Tiek vyno pasirinkime prie kepsnio tiek bendravimo koncepsijų plotmėse. Daugiau tokių kolegų, nes tik dėka tokių kaimo žmonių, turinčių valią ir savo vertės suvokimą, Lietuva vėl atgims švari ir tesinga. Taip jau klostėsi amžiais, taip bus ir dar kartą. Kaimas visada ne tik maitino bet ir žadino Lietuvą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 2 mėnesių...

butu gerai kad man y pm parasytu visa recepta nuo a iki z buciau labai dekingas :eusa-clap: o siaip cukriny galeciau su kaimynu issivirti bet nenoriu nes sako nekas is jo o apie ruginius kvietinius tj prisiklausiau is kaimo "elito" kaip ten jy virdavo pas mane kaime budavo pavadinimas miau6 miau nes y rugima dedavo kate kad geriau uzrugtu o 6 nes 6lt bonka kainavo toliau buvo vadinamas siupelinis :lol::lol::lol::lol: kedel? o todel kad y broge dedavo siupele zmogsudzio aina na.... kai isgirdau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kam į privatą - galima ir čia procesą aprašyt. Jis gan paprastas. Geriausia pradaigint rugelius- gausi geresnę išeigą, po to pradžiovini un pečiaus ir sumali su girnom rupiai. Statinėn ir raugi- gali su raugu, gali su mielėm. Kai nustoja kupėt- gali varyt. Visas sudėtingumas ruginukės varyme - aparotas. Raugas gaunasi tokis jovalas- taigi jeigu kaitinsi tiesiogiai- pridegs. Man pirmu rozu varant prisvilo- ale buvo Gorbio sausmetis - suėjo ir prisvilus :lol: Taigi darai arba dvigubą indą brogai, arba turi pasidaryt maišytuvą, kas beje gan sudėtingą, kadangi reik pasdaryt hermetišką ta maišyklę. Po tos statinės kaitinimo eina vadinamas "atbojinikas" - tarpinis indas, nes persistengus kačegaryt ta broga užkupa ir pliupteli į tą "atbojniką. Jei jo nebus- tada užkiš šaldytuvo vamzdelį ir gali būt bumt. :angelic-blueglow: Taigi iš "atbojniko " jungi aušintuvą. Iki tarpinio indo daryk jungimą gan storą vamzdį kad neužkišt, o nuo jo jau gali variniu vamzdeliu plonu- kokių 10-12 mm. ( Dabar nuspirkt ne problema) Susuki į spiralę ir indan įlituoji , tą indą pajungi pratekantį vandenį, jei nepratekantis- tai keiti pastoviai kad nesušilt iki kokių 40 laipsnių- kitaip visa arielka nugaruos :lol: Sekmės. :handgestures-salute:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Vamzdelis sako geriau žalvarinis aušintuviui , o broge galima ir paprasčiau kaitint . Imi koki inda geležini ar vamzdžio storo gala užvirini ir palieki kur vandeniui ipilt ir kur garus nuvest vamzdžiu į brogės katilo dugna. Tada kaitini ta inda su vandeniu , jis užverda ir garai eina į broge ir ja šildo , taip uždėjus koki krana lengva reguliuoti brogės temperatūra su garų kiekiu. garams gamint tinka ir skardinė 200 litrų bačka , aišku ne nuo dyzelio ir daugiau puse negalima pilt. Šiaip reikia gan tikslia temperatūra laikyt , nes jai smarkiai virsi , tai geriau broge iškart gert , nereiks vargti su virimu. O dėl š ir katinų , tai juk galutiniam produkte bakterijos gi nesiveisia, tad kokios bėdos čia , parduotuvėj maisto , dar ne toki š pardavinėja ir nieko, o čia juk natur produkt. :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...