Jump to content

Už kiek perkate žemę?


trifke

Recommended Posts

Sveiki,

 

Turiu pasiūlyma dirbti iš valstybės ne mano vardu ilgalaikei nuomai, 25 metams, išnuomotą žemę. Plotai nemaži. Tas žmogus, kuris turi tą nuomą, nori jos atsisakyti tarkim už tam tikra mokestį. Klausimas: ar yra legalių būdų kaip tą nuomą persirašyti pačiam? arba bent jau pačiam deklaruoti tą žemę? visų sklypų nuoma užregistruota registrų centre to žmogaus vardu? gal kam teko pabūvoti panašioje situacijoje?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

esme tame kad ta moteris nenpri atsisakyti bet ir nedirba tos zemes, o jinai yra tarp mano dvieju sklypu. ir ji nieko pries kad ta zeme dirbinciau tik kaip cia padaryti nezinau del deklaravimo mano vardu

 jei ji nenori zemes atsisakyti tai nieko ten ir nepadarysi,deklaravimui taip pat jei nuoma jos vardu bus tai nieko nesigaus 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na pas mane variantas toks, kad moteris nuomojanti is valstybės sutinka tą nuomą perleisti, tik neaisku kaip tai padaryti, kai yra kaip tik pretendaves į tas žemes ir aplinkui jas dirbantis kitas naglas verslynikas, kurio rankos ilgos, ta prasme zemes ukio skyriuje nemažai jo žmonių sėdi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pirmumas bus teisėtam žemės sklypo naudotojui. Jei nepaslaptis apie kiek ha kalbama? Nes dar yra variantas su jungtine veikla.

 

 

tuo pačiu paklausiu, gal kas nuomavosi ilgalaike nuoma, po to tą sklypą pagal išvadą paėmė ir nutraukė nuomą?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tokiu atveju ta moteris rašo atsisakymą, tamsta ta ačia dieną rašai prašyma tam gabalui laikinam naudojimui ir per sekanti žemėtvarkos projekta, jeigu nebus norinčiu paimti ta gabala su išvada turi pirmuma ta žeme išsinuomoti 25 metams.

nebūtinai, ta moteris parašo prašymą kad atsisako, ta žemė įkrenta į laisvą fondą ir tada kas turi ilgas rankas tas ją ir paima, nėra jokių pirmumo teisių

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kodėl nėra pirmumo? jeigu aiškiai parašyta, jog pirmumas eina teisėtam naudotojui (laikinas naudojimasis), jeigu tokių nėra tada kaimynui, toliau jau eina kas anksčiau prašymą pateikė, vėliau jau aukcionas.

O su tuo tepimu, būna kad kitas pertepa ir lieki prie suskilusios geldos, čia vėl nuo rajono priklauso.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na manau variantas dėl pirmumo, ilgu ranku dėka atkrenta... nesenai sužinojau, kodėl yra atsisakoma tos valstybes nuomos, pasirodo tas ponas pirma karta išvaikė pasamdytą žmogų, kuris šienavo tuos sklypus, tada pasak tos moters primėtė vielų visokių, ir galu gale trūko kantrybe kai pradėjo lakstyti aplink šaudydamas i orą su oriniu šautuvu. Kažkaip sunku pasakyti kiek tiesos visame tame yra, sunku patikėti, kad dar šiais laikais tokie dalykai dedasi. Reikės gerokai pasukti galva ar isvis verta prasidėti. Žemės nemažai apie 30 ha. Balas apie 30.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip iseina pirmumas bus tam kuris pirmas parašė prašymą tą žemę išsinuomoti? Nebus taip, kad pirmumas, tam su kurio sklypais ribojasi?

Bet tų prašymų jau gali būt parašytas ne vienas, nesvarbu, kad išnuomota tai moteriškei. Kiti gali būt parašę su viltimi, kad atsisakys ar numirs, ir tada pagal eilę pirmam atiteks. Todėl jeigu dabar parašysi prašymą, tai nebūtinai jis bus pirmas eilėje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...