Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Reikia patyrusiu patarimo: nuo vasaros 40 aveliu ganosi laukuose. Viskas buvo tvarkoje - paskutines 3 savaites jau gal kokios 7 siumetines viduriuoja. Ka daryti? Kas joms galetu buti ne taip?

Paskelbta

Mano telyčia irgi vieną dieną ėmė ir suviduriavo. Gal kur ganosi yra dobilų ir jų užrijo šlapių? Telyčiai daviau vandens su juoda kava, tai praėjo. Avytėm galima sugirdyti žmonių viastų nuo viduriavimo, tik reikia l. žiūrėti dozes, pasitarit su vet. gyd. Tinka linų sėmenys, bet gali negerti.

Paskelbta

Sveiki. Nusipirkau barona ir mazdauk pries savaite ileidau pas avis. is pradziu jis labai jomis susidomejo, apuostinejo visas, taciau dabar jokio susidomejimo jomis. Kas gali but? :(

Paskelbta
Sveiki. Nusipirkau barona ir mazdauk pries savaite ileidau pas avis. is pradziu jis labai jomis susidomejo, apuostinejo visas, taciau dabar jokio susidomejimo jomis. Kas gali but? :(

Gal avys nerujoja? :icon-rolleyes:

Paskelbta

Avys rujoja kas 2-2,5 sav. Gal tikrai baronas pataikė į ramų laiką? Be to, nereikia tikėtis, kad baronas kaip išprotėjęs lips ant visų avelių iš eilės. Taip daro tik žmogus. Baronas išsirenka vieną draugę ir visą parą, kartias ilgiau, jai asistuoja. Aš prieš kergimą ir jo metu dar duodu baronui ir avims avižų arba kombikormos: geriau rujoja, apsivaisina daugiau kaiušinėlių, kiaušinėliai geriau įsitvirtina. Kergiamas avis ir baroną atskiriu nuo likusios bandos, tai lengva pašerti.

Paskelbta

Noriu paklausti del aviu maitinimo sienainiu ziema-kaip imanoma ta gargara nusitemti i tvarta be technikos,ar tiesog pastatyti ji diendarzy ir aptverus palikti kad dalimis pacios ispesiotu???bet girdejau,kad per tris dienas reikia ji suvartoti?kaip bus su juo,kai bus nuimta plevele prie -15???

Paskelbta
Noriu paklausti del aviu maitinimo sienainiu ziema-kaip imanoma ta gargara nusitemti i tvarta be technikos,ar tiesog pastatyti ji diendarzy ir aptverus palikti kad dalimis pacios ispesiotu???bet girdejau,kad per tris dienas reikia ji suvartoti?kaip bus su juo,kai bus nuimta plevele prie -15???

Mes darome taip (tai toli gražu ne apts geriausias būdas!): išvyniojame lauke ir susivežame į klojimą, avims ir karvėms gana greitai sušeriam. -15 C, man regis, puiki temperatūra

Paskelbta
Augintojų neradau, tik praėjusio pavasario skelbimus apie Gargžduose parduodamas avis. Jei kas turėtumėte daugiau informacijos- labai lauksiu.

jei toje pusėje ieškai pažiūrėk www.avys.lt man regis jie kažkur kretingos r. yra, pastoviai būna skelbimų jog parduoda a is

Paskelbta

Kiek tarkim 10 ėriavėdžių reikia ganyklos ploto per vasarą?

Kaip tas plotas skaičiuojasi? nes kiek skaičiau vienai aviai su ėriuku reikia 0,2 ha, tik nesupratau ar čia su pašarais žiemai ar ne?

Kiek reikia šienainio ir šieno rulonų per sezoną?

Paskelbta

Esu radusi tokius skaičius:

1 aviai su prieaugliu reikia skirti 20 arų žemės:

po 10 arų ganyklai ir pašarams auginti.

1 ha ganyklos ploto pakanka 8–12 ėriavedžių su prieaugliu arba 12–18 jauniklių.

Paskelbta

Nežinau apie nukritusius rudeninius lapus, bet priruošus vantų iš klevų dar vasarą, geriausia iki Joninių, tikrai ėda. Liepų vantų neteko bandyti. Šiaip ėda įvairių medžių vantas.

Paskelbta

sveiki -norejau pasiteirauti ar jau pardavinejat avis ir po kiek prasot uz gyva ir skerdiena (kg), as zadu prasyti 12lt uz gyvo svori (kg) kazi ar normali kaina ar nebusiu perdaug uzsaukes :)

Svečias
This topic is now closed to further replies.

• Create New...