Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta
prieš 3 minutes , dariius 30 pranešimas:

Kvieciai dzin galima palaukt, bet ka daryt del rapso su korveto, kada veliausiai jy naudojot? 

Rapsą reik augint rudenį,o dabar tik saugot ir prižiūėt.Jis dabar turi būti švarus.

Paskelbta
prieš 24 minutes , agronoms pranešimas:

Negalima lysti prie augalo kada jis stresuoja.O stresuoja prie šalnos,sausros ir kitų jam nepatinkačių dalykų.O Jūs pasiduodat marketingui(čia šiuolaikiškai,o jei senais terminais,tai melui).Tiesiog daug ką reik daryti tada,kada galima,o ne tada kada pats nori.Žinau,apšauks daug kas durnu,nesuprantančiu inovacijų,na bet ką...Sėkmės purškiant dabar augimo reguliatorium,ir laukiant papildomo krūmijimosi...Kada jau tas augalas tą gali daryti?Jis bando bamblėt.Gal neteisus,laukiu strėlių...

Tavo nuomone maitinimas boras+fosforas galbūt Bigo w galimas prie šalnų? 

Paskelbta
prieš 28 minutes , kestoxs pranešimas:

Tavo nuomone maitinimas boras+fosforas galbūt Bigo w galimas prie šalnų? 

Nežinau ką reiškia tas "Bigo",bet dar kart kartojuos,aš nepraktikuoju tokių dalykų.Bet tai tik mano nuomonė,ir nebūtinai ji turi būti teisinga.Bet galit pasiskaityti gerb.Semaškienės pamąstymus šia tema.

Paskelbta
prieš valandą, agronoms pranešimas:

Nežinau ką reiškia tas "Bigo",bet dar kart kartojuos,aš nepraktikuoju tokių dalykų.Bet tai tik mano nuomonė,ir nebūtinai ji turi būti teisinga.Bet galit pasiskaityti gerb.Semaškienės pamąstymus šia tema.

Šiaip Remsė turi autoritetą šitam forume kaip agronomas.Gerbiu žmones,kurie dirba ne tik dėl pinigų...

Paskelbta
prieš 21 minutes , pukotukas pranešimas:

Kodiel kvietys nenori krumytis. Azoto paduota normalei . Kuo butų galima paskatinty?

Kažin kaip tie kviečiai azotą dar valgo. Kol kas didelio skirtumo tarp tręštų ir ne nematau. Aišku, kas laistė KAS lyg intensyvesnė žalia spalva.

Paskelbta
prieš 3 minutes , Remse pranešimas:

Kažin kaip tie kviečiai azotą dar valgo. Kol kas didelio skirtumo tarp tręštų ir ne nematau. Aišku, kas laistė KAS lyg intensyvesnė žalia spalva.

O sakyki ar verta ten to stabilau? Tipo skatina . Na jo spalvos niera nebet kur is po rapso seta .

Paskelbta

Zadejau det maitinimo fosforo, mg, bingo w ir kitko. Bet kai pamaciau prognozes daugiau zalos pasidaryciau su tokiom t0. Ir tai po siu salnu dar atsigaut jiems reiks, tik tada maitinima. Tik nesumastyki ir herbicidu det i maitinima, dar hujoviau bus. Nestandartinis pavasaris, ir hujovas ruduo buvo. Prie to paties:

Paskelbta
prieš 12 minutes , pukotukas pranešimas:

O sakyki ar verta ten to stabilau? Tipo skatina . Na jo spalvos niera nebet kur is po rapso seta .

Ne, neverta. Silpniems ar reties kviečiams iš vis šiemet reikia strateguoti visko mažiau. Pvz azoto iki 120 kg, herbicidai, 1 augimo reg, koks trineksapak etilas ir 1 fungis. Kitaip investuosi, investuosi, o pagal pasėlio potencialą 4-5 tonu neperlipsi.

Paskelbta
prieš 9 minutes , Remse pranešimas:

Ne, neverta. Silpniems ar reties kviečiams iš vis šiemet reikia strateguoti visko mažiau. Pvz azoto iki 120 kg, herbicidai, 1 augimo reg, koks trineksapak etilas ir 1 fungis. Kitaip investuosi, investuosi, o pagal pasėlio potencialą 4-5 tonu neperlipsi.

4-5 tonos tai grynas nuostolis.

Paskelbta
prieš 1 minutę , agronoms pranešimas:

4-5 tonos tai grynas nuostolis.

Persėti vasariniais ir ne variantas. Turiu kelis laukus tokiu zombių, kur seti rugsejo gale tai sakau, sumazinsiu azota, herbicidai ir viskas.

Paskelbta
prieš 31 minutes , Remse pranešimas:

Klausimas pačiam kaip blaiviai mąstančiam žmogui.Kuo skirias KAS nuo amonio salietros?Kol pastaroji ištirps?Skirtumas max viena diena.Tas ką nors sprendžia?

Paskelbta
prieš 56 minutes , pukotukas pranešimas:

Kodiel kvietys nenori krumytis. Azoto paduota normalei . Kuo butų galima paskatinty?

Kokias kviečių veisles auginat? Kai kurios nesikrūmija pavasarį ką nori tą daryk

Paskelbta
Prieš 1 valandų, agronoms pranešimas:

Klausimas pačiam kaip blaiviai mąstančiam žmogui.Kuo skirias KAS nuo amonio salietros?Kol pastaroji ištirps?Skirtumas max viena diena.Tas ką nors sprendžia?

Sudetis azoto ir prieinamumas augalui. Cia esminis skirtumas

Paskelbta
Prieš 8 valandas, pukotukas pranešimas:

Skagenas

Skagen pradedant tręšimą pavasarį (dažnu atveju) prasčiau atrodo nei kitos veislės, po to viskas sustoja į savo vietas. Toks jo bruožas. Yra pavyzdžių kai gražiai atrodantis Skagen davė prastesnį derlių nei vidutiniškai atrodantis. Truputi kantrybės, svarbu nesugadinti visko "gaivinimais".

Paskelbta
Prieš 15 valandų, Mantas2342 pranešimas:

Aminorugščiu negalima prieš šalnas ir po šalnos 1 diena, po to jau galima gaivint.

Idomiausia, kad tas salnas rodo 10 dienu..

Paskelbta
prieš 40 minutes , Zilvis55 pranešimas:

Bet belaukiant rapsas sužydės ir kviečiai pabėgs.

Mano sprendimas judėt su purkštuvu gerai įdienojus.

Vakarykštė foto:

20260419_151323.jpg

Oho greit pas jus, pas mane toli dar iki žiedu. Aišku ir veislės tam įtakos turi. Kalbant apie purškimus, planavau šios sav vidurį važiuot į rapsą, bet pažiūrėjus į orus kol kas sprendimo dar nepriėmiau tai tą laukimą tokį ir turėjau galvoje. Kviečių dalį augiausias veisles vakar nusipurškiau, šalnos baisiai didelės nebuvo matysi kaip bus. Prieš tai neskaitant šios nakties paskutinė šalna pas mane buvo praeitam sekmadienį.  Kitus laukus nežinau kada purkšiu, bet ten dar galima luktelt.

Paskelbta
prieš 39 minutes , Mantas2342 pranešimas:

Oho greit pas jus, pas mane toli dar iki žiedu. Aišku ir veislės tam įtakos turi. Kalbant apie purškimus, planavau šios sav vidurį važiuot į rapsą, bet pažiūrėjus į orus kol kas sprendimo dar nepriėmiau tai tą laukimą tokį ir turėjau galvoje. Kviečių dalį augiausias veisles vakar nusipurškiau, šalnos baisiai didelės nebuvo matysi kaip bus. Prieš tai neskaitant šios nakties paskutinė šalna pas mane buvo praeitam sekmadienį.  Kitus laukus nežinau kada purkšiu, bet ten dar galima luktelt.

Vakar vėlai popiet važiavom, kaip bus taip,  toprex + insekcicidas+ boras molibdenas 

Paskelbta
Prieš 3 valandas, simasd pranešimas:

Vakar vėlai popiet važiavom, kaip bus taip,  toprex + insekcicidas+ boras molibdenas 

Gerai skamba pasakymas kaip bus taip :D Tipo koks skirtumas, jeigu kas poryt per naują pasėsiu :D

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...