Jump to content

Sėjos terminų nesilaikau nes:  

491 nariai balsavo

1. 1. Sėjos terminų nesilaikau nes:

• Manau jie nebeatitinka nūdienos klimato sąlygų
      147
    • Tiesiog nespėju pasėti laiku
      103
    • Sėju laiku
      241

Balsavimas baigtas

Recommended Posts

Paskelbta

Nežinau man idomu kaip kolegos jus deliojates.  Kazkaip kai ner to stabilumo . 
tai jau geriau gal sandeli pas save turet nei paskui galvot.  Kaip manot?

Paskelbta
Prieš 16 valandų, manttys pranešimas:

su tokiu tresimu buvo 7+, tik su klase biedniau :) isties reiketu apsistot ties 160, kas yra pilnai gana normaliam rezultatui jei oro salygos palankios

Iš esmės sudėliota yra 160vm N ir 30vm N kokybiniam jei palankus oras bus, bet čia tik tuose laukuose, kur potencialo yra. Nes jei 7+ ir 140N, tai į 3 klasę lipa. 

O dėl pirkimų į sandėlį, tai ir sezono metu būna gerų kainų. 

Paskelbta
Prieš 2 valandas, JCB pranešimas:

Iš esmės sudėliota yra 160vm N ir 30vm N kokybiniam jei palankus oras bus, bet čia tik tuose laukuose, kur potencialo yra. Nes jei 7+ ir 140N, tai į 3 klasę lipa. 

O dėl pirkimų į sandėlį, tai ir sezono metu būna gerų kainų. 

sutinku, 140 yra riba tarp 2/3. 

Mano pirmas dalykas siemet yra perlipti per save ir priimti realybe, jog nera prasmes tresti azoto daug ten, kur istoriskai potencialo niekad nebuvo. jeigu daugiasia esu kules 6.5, tai azoto bus max 160 ir patys pigiausi fungicidai.

dabar 160 ar 160+ 30, cia geresnis klausimas. nes is patirties tas 30 nieko apciuopiamo neduoda kokybei. o kiek duoda tonazui vel geras klausimas. Norint kokybes ir tonazo reikia 180/190+30. siu metu patirtis rodo, kad papildomas 100 kg sulfato po antro rato baltymus ir glitima pakele. jei prie 7 t, gauname kazkas apie + 35 eurus (+70 su zieminem formulem) naudos. islaidos sulfatui su tresimu apie 30. aisku gerais metais butu buve extra (truko saiko ir kritimo), tada nauda jau suktusi apie 70-150.

Reziumuojant, tresimo taktika bus tokia:

Istorinis potencialas <7t: 140 azoto per 2 kartus+ sulfatas, pigus fungicidas, be kokybinio tresimo

Istorinis potencialas >7-8 t: 150 azoto per 2 kartus + 2 kartus sulfatas + kokybinis, geras fungicidas. 

Paskelbta
prieš 17 minutes , manttys pranešimas:

sutinku, 140 yra riba tarp 2/3. 

Mano pirmas dalykas siemet yra perlipti per save ir priimti realybe, jog nera prasmes tresti azoto daug ten, kur istoriskai potencialo niekad nebuvo. jeigu daugiasia esu kules 6.5, tai azoto bus max 160 ir patys pigiausi fungicidai.

dabar 160 ar 160+ 30, cia geresnis klausimas. nes is patirties tas 30 nieko apciuopiamo neduoda kokybei. o kiek duoda tonazui vel geras klausimas. Norint kokybes ir tonazo reikia 180/190+30. siu metu patirtis rodo, kad papildomas 100 kg sulfato po antro rato baltymus ir glitima pakele. jei prie 7 t, gauname kazkas apie + 35 eurus (+70 su zieminem formulem) naudos. islaidos sulfatui su tresimu apie 30. aisku gerais metais butu buve extra (truko saiko ir kritimo), tada nauda jau suktusi apie 70-150.

Reziumuojant, tresimo taktika bus tokia:

Istorinis potencialas <7t: 140 azoto per 2 kartus+ sulfatas, pigus fungicidas, be kokybinio tresimo

Istorinis potencialas >7-8 t: 150 azoto per 2 kartus + 2 kartus sulfatas + kokybinis, geras fungicidas. 

Pas mane antri metai su tuo kokybiniu ir būtent tuose laukuose kur naudotas papildomas tręšimas, stipri pirma kl, nežinau ar sutapimas ar ne, bet jei duos galimybės ir oras, bandysiu ir toliau. 

Su sulfatu reikia žiūrėt ph... gal tau ne tai kad sulfatas kėlė rodiklius, o papildomas azotas, kuris buvo duotas vėlyvesnei fazei. 

Paskelbta
prieš valandą, JCB pranešimas:

Pas mane antri metai su tuo kokybiniu ir būtent tuose laukuose kur naudotas papildomas tręšimas, stipri pirma kl, nežinau ar sutapimas ar ne, bet jei duos galimybės ir oras, bandysiu ir toliau. 

Su sulfatu reikia žiūrėt ph... gal tau ne tai kad sulfatas kėlė rodiklius, o papildomas azotas, kuris buvo duotas vėlyvesnei fazei. 

As va pernai turejau vidutine 2 su kokybiniu ir niekaip iki 1 netrauke. Greiciausiai viska keicia tonazas

del sulfato, sulfatas gerina azoto pasisavinima. Pirmas sulfato atudavimas labai anksyvas, o siera judri. 

Siaip apie sulfato naudojima girdejau priestaringu vertinimu..

Paskelbta
Prieš 3 valandas, manttys pranešimas:

As va pernai turejau vidutine 2 su kokybiniu ir niekaip iki 1 netrauke. Greiciausiai viska keicia tonazas

del sulfato, sulfatas gerina azoto pasisavinima. Pirmas sulfato atudavimas labai anksyvas, o siera judri. 

Siaip apie sulfato naudojima girdejau priestaringu vertinimu..

Pasidalink tuos pristatingus vertinimus sulfato?

Paskelbta
prieš 54 minutes , Witalikas pranešimas:

Pasidalink tuos pristatingus vertinimus sulfato?

Vienas kaimo ukininkas sake, kad 100 kg mazai. Sako reikia bent 200, nes jos greit issiplauba ( siera). Mano koop agronomas sako kad nereikia tos sieros nei 100 kg. 

Paskelbta
prieš 27 minutes , Ovid pranešimas:

Nemanau kad vasara gali kazkas issiplaut, o kam det tiek kiek nereikia, kvieciam max 150kg sulfato, po rapso 100kg

kviečiam 120-140kg rapsui 200kg tiek atiduodam fiziniu svoriu

Paskelbta
Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

Vienas kaimo ukininkas sake, kad 100 kg mazai. Sako reikia bent 200, nes jos greit issiplauba ( siera). Mano koop agronomas sako kad nereikia tos sieros nei 100 kg. 

Man mintis ir sukas atsisakyt sulfato kvieciam.esu eile metu naudojes, eile metu nenaudojes.kvieciam nei pakyla nei krenta nei tonazas, nei kokybe.tai lakstyt po ta 100-120 jauciu darbs del darbo.dirvozemiai 6.5-7.3ph pusei kvieciu kitamet naudosiu dar, kitoj pusej ne.ivairiuose priesseliuose.lyginsiu,zesiu kas gausis.rapsuose ir surizikuosiu.pusej lauku iprastai sulfatas+salietra.kitoj pusej tik salietra islaikant ta pacia N veikliaja

Paskelbta
prieš valandą, Heartbreak-kid pranešimas:

Man mintis ir sukas atsisakyt sulfato kvieciam.esu eile metu naudojes, eile metu nenaudojes.kvieciam nei pakyla nei krenta nei tonazas, nei kokybe.tai lakstyt po ta 100-120 jauciu darbs del darbo.dirvozemiai 6.5-7.3ph pusei kvieciu kitamet naudosiu dar, kitoj pusej ne.ivairiuose priesseliuose.lyginsiu,zesiu kas gausis.rapsuose ir surizikuosiu.pusej lauku iprastai sulfatas+salietra.kitoj pusej tik salietra islaikant ta pacia N veikliaja

bus idomus rezultatai. jo, tas atskiras sulfato tresimas tikrai kaip i koja isikirtus :) iseitis axan, bet pasiskaiciavus kiek isbrangsta tresimas, ner realu ji naudot

Paskelbta
Prieš 1 valandų, Heartbreak-kid pranešimas:

Esu bandes kvieciuose skirtumo derliaus priede nebuvo, bet rapse kur kur naudota 150 fiziniu ir 250 tai skirtumas tikrai buvo nuo zydejimo iki derliaus skirtumas issilaike.

Paskelbta
Prieš 5 valandas, manttys pranešimas:

Taip greitai, tobula butu 2x100kg/ha. 
Ateinanti sezona bandysim, skaldyti i du tresimus siera.

Paskelbta
prieš 3 minutes , Witalikas pranešimas:

Taip greitai, tobula butu 2x100kg/ha. 
Ateinanti sezona bandysim, skaldyti i du tresimus siera.

mano tresimas atrode taip:

04.10: 200 salietros

04.13:  100 sulfato

04.27: 210 salietros

05.13: 100 sulfato

05.27: 100 salietros

galimai antra sulfata reiketu per savaite nuo antro rato uzmest. pas mane gavosi virs 2 savaiciu. realiai visi javai kurie gavo sita tresima ejo i 1 kl, juos nuo extros skyre nepakankamas saikas ir kritimas, bet cia lietaus pasekmes. derlingumas apie 8 t. ir siek tiek daugiau

Paskelbta
prieš valandą, manttys pranešimas:

galimai antra sulfata reiketu per savaite nuo antro rato uzmest. pas mane gavosi virs 2 savaiciu. realiai visi javai kurie gavo sita tresima ejo i 1 kl, juos nuo extros skyre nepakankamas saikas ir kritimas, bet cia lietaus pasekmes. derlingumas apie 8 t. ir siek tiek daugiau

Kokios veisles augini?

Paskelbta
prieš 48 minutes , audrius0322 pranešimas:

Kokios veisles augini?

Bright, etana, wileika, elektra buvo

siemet 40 proc, bright, 20 proc keramik, 40 etana. jei keramik pasiteisins, gal net prie bright ir keramik liksiu, akuotu tik pamiskiuose. etana nors ir stabili veisle, bet derlingumu visgi nusileido bright. siais laikais jau kiekvienas pustonis darosi labai svarbus

Paskelbta
Prieš 10 valandų, manttys pranešimas:

Koks ph pas pati vyrauja?

Paskelbta
Prieš 11 valandų, manttys pranešimas:

etana nors ir stabili veisle, bet derlingumu visgi nusileido bright. siais laikais jau kiekvienas pustonis darosi labai svarbus

Etana nelabai ir gali prilygti Brightui, šiek tiek mažesnis jos derlingumas, nebent po žirnių-pupu, bet iš kitos pusės Etana ne taip greitai gula kaip Bright...

Paskelbta
Prieš 12 valandų, manttys pranešimas:

kai tiek veiklios tai nieko nuostabaus

Paskelbta

Šiemet mintiys sukasi apie  tokius vaziavimus i kviecius

1vazevimu 150 kgsalietra. Sulfatas 100kg
2 važevimu mikro purskimas organika/fosforas /metalai /ccc

3 Kas 150l ….. paskui bus matyt koks pavasaris 

ir startas nuo velyviausios sejos 

darbus atlikti planas per 10d 

Paskelbta
prieš valandą, varla pranešimas:

Šiemet mintiys sukasi apie  tokius vaziavimus i kviecius

1vazevimu 150 kgsalietra. Sulfatas 100kg
2 važevimu mikro purskimas organika/fosforas /metalai /ccc

3 Kas 150l ….. paskui bus matyt koks pavasaris 

ir startas nuo velyviausios sejos 

darbus atlikti planas per 10d 

O kam tiek persistengi su mikro/organika/fosforai/metalai? Kaip įmonės vadybininkas surašei.

Paskelbta
prieš valandą, Remse pranešimas:

O kam tiek persistengi su mikro/organika/fosforai/metalai? Kaip įmonės vadybininkas surašei.

Pasikviestu vietoj vadybininko geriau kunigą, pakrapytu ir daugiau naudos būtų.

Paskelbta
prieš 16 minutes , AgroP pranešimas:

Pasikviestu vietoj vadybininko geriau kunigą, pakrapytu ir daugiau naudos būtų.

Nu o tai nori pasakyt rapsui nereikia purškimo tokio pačio pirmo pavasari?

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...